zondag, april 21, 2024
HomeOnderwerpenEconomieIMF en Wereldbank blij met economisch herstel Suriname

IMF en Wereldbank blij met economisch herstel Suriname

-

Does Travel - naar Suriname

PARAMARIBO/WASHINGTON, 17 okt – Zowel het Internationaal Monetair Fonds, IMF, als de Wereldbank is tevreden over het economisch herstel in Suriname. Dit is aangegeven tijdens afzonderlijke gesprekken tussen vertegenwoordigers van het IMF en de Wereldbank en een Surinaamse delegatie. De delegatie werd geleid door minister Gillmore Hoefdraad van Financiën. Er is steun toegezegd.

De Wereldbank zal enkele projecten in Suriname financieren. Onder meer zal geholpen worden bij de opzet van Investsur, de Surinaamse investeringsautoriteit. Hoefdraad zegt tegenover het Nationaal Informatie Instituut, NII, dat Suriname ook mag rekenen op steun om zijn concurrentiepositie te verbeteren. Ook de agrarische industrie zal worden gesteund. De bank helpt ook bij het verbeteren van het Saramaccakanaal.

Dit project heeft ten doel de afwatering van Paramaribo te verbeteren. Tijdens de ontmoeting met het team van het IMF is gesproken over de economische ontwikkeling, de overheidsfinanciën en het Bruto Binnenlands Product. “Het fonds zegt ingenomen te zijn met het feit, dat de economie zich aan het herstellen is”, meldt het NII. Volgend jaar stuurt het IMF weer een team naar Suriname voor een momentopname.

opening
Fernandes Express
Caribbean Night

32 REACTIES
 1. *** DE 13 SATANISCHE BLOEDLIJNEN EN DE WEGBEREIDERS VAN DE ANTICHRIST. 

  *** DE OORZAAK VAN ALLE ELLENDE OP AARDE.

  DIT BOEK IS EEN VERVOLG VD BLOEDLIJNEN. DEZE BOEKEN ZIJN OP INTERNET ALLEEN TE KOOP. ZE ZIJN VERBODEN IN  BOEKWINKELS, OMDAT ZE DE WAARHEID ONTHULLEN. LEES DEZE SCHOKKENDE BOEKEN EN HUIVER HOE DE ILLUMINATI SATANISTEN DIE ZEGGEN DAT LUCIFER HUN GOD IS, DE WERELD VERNIETIGEN. DIT ZIJN DE MENSEN DIE DE WERELD ACHTER DE SCHERMEN BESTUREN.  DOEN ZE MIDDELS IMF EN WERELDBANK. DE GOUD EN OLIEPRIJS OP DE WERELD WORDT BEWUST LAAG GEHOUDEN ZODAT WESTERSE LANDEN ZE GOEDKOOP OPKOPEN. GEVOLG IS KAPOT MAKEN VAN DE ECONOMIE VAN DAT LAND OM ZODOENDE HET LAND TE ONDERWERPEN AAN HUN WETTEN EN REGELS. VOORBEELDEN ZIJN LYBIE, SYRIE, IRAK, EN NU VENUZUELA AAN DE BEURT. STRAKS NOORD KOREA OMDAT DIE NOG GEEN CENTRALE BANK HEEFT.  AUB MENSEN. ONDERZOEK DIT BOEK.
  VRAAG AAN FAMILIE DIT TE KOPEN EN OP TE STUREN. ZOEK OP GOOGLE. (DE SCHRIJVER IS ROBIN DE RUITER).
  HIJ HEEFT VELE BOEKEN GESCHREVEN. EN OOK ZIJN ER HONDERDEN SCHRIJVERS DIE BOEKEN HEBBEN GESCHREVEN EN DE WERELD WAARSCHUWEN OVER DIT ALLES.
  De boeken leggen alles uit over ontwikkeling van virusziektes zoals Aids en Ebola.
  AIDS IS ONTWIKKELD OM BEWUST DE WERELDBEVOLKINGSGROEI ONDER CONTROLE TE HOUDEN. Het ritueel offeren van mensen aan Lucifer in ruil voor rijkdom en macht, waarom er oorlog moet zijn, hoe het volk wordt opgezet tegen hun regering vaak door buitenlandse geheime diensten, valse aanslagen gepleegd door overheden op hun eigen volk (in USA en Europa) en anderen de schuld geven zoals Isis en Al Quaida, die bij hun op de loonlijst staan. ALLE TEREURGROEPEN WORDEN DOOR HUN GETRAIND.

  Landen controlen via hun centrale bank om vervolgens de munt te vernieten. Hierna zijn de landen genoodzaakt geld te lenen bij het IMF om vervolgens beslag te leggen op het hele land en de grondstoffen. Patrice Lumumba, president van Congo was een man voor zijn land en volk. Hij gebruikte de grondstoffen en rijkdom voor zijn land. Hij is vermoord door geheime diensten. Elke president die te goed is voor het land en volk, wordt vermoord en hierna wordt het land een complete chaos. Vervolgens valt dit land in handen van buitenlandse graaiers en militairen met zwaar geschut paraderen over de straten. En nog veel meer. AL DE  BUITENLANDSE AMBASSADES  IN EEN LAND ZIJN SPIONNEN EN GEHEIME DIENSTEN. VAN DAARUIT ZORGEN ZE VOOR CHAOS EN OPSTANDEN IN DAT LAND..

  SCHOKKEND EN HUIVEREND. AUB ONDERZOEKT DE WAARHEID EN WORDT WAKKER.
   SURINAMERS BID KRACHTIG VOOR HET LAND ZODAT DE HEILIGE GEEST JULLIE BESCHERMT TEGEN DEZE SATANISTEN DIE LUCIFER AANBIDDEN.

  HET DOEL VAN DIT ALLES IS DE HELE WERELD TE ONDERWERPEN EN EEN WERELDREGERING ZONDER CONTANT GELD EN DAT ALLE LANDEN ONDER CONTROLE KOMEN TE STAAN VAN EEN MACHT EN GEEN ENKEL LAND ZAL MEER ONAFHANKELIJK OF ZELFSTANDIG ZIJN.
  IEDER MENS OP DEZE AARDE ZAL ELECTRONISCH WORDEN GECONTROLEERD.
  DIT IS HET GROTE DOEL VAN DE ILLUMINATIE LUCIFERAANBIDDERS. ZE HATEN DE SCHEPPER EN DE SCHEPPING.

  HET CONTANTE GELD BEGINT LANGZAAM TE VERDWIJNEN IN EUROPA EN AMERIKA.
  De wereld is niet zoals je het ziet mensen. Onderzoekt de waarheid nu het nog kan op het internet. Europa is al bezig met wetten om al deze informatie van internet te verwijderen. Omdat ze niet willen dat men hierover weet. Mensen moeten onwetend blijven en slapen.


  Maak melding
 2. Het lukt de crimineel boefdraad weer de gasten van IMF en Wereldbank on de tuin te leiden. Boefdraad verzint een hoop over de herstel. Niemand ziet herstel, alleen de Nigger boefdraad. Iedereen ziet stijgende prijzen, Boefdraad ziet dalende prijzen, wat een mongool, idioot is deze bedorven blakka man


  Maak melding
 3. De koers van de SRD is een van de beste leidraad en graadmeter voor de Surinaamse economie, koers momenteel 1 op 9, we zien wel wat de toekomst met zich mee zal brengen. Hoe beter de economie hoe aantrekkelijker de munt.

  Mijn lange termijn geloof is zeer pessimistisch. Hoewel op korte termijn een opleving wel mogelijk is. Gezien de samenstelling van het land en zijn regeerders, is het land gedoemd te mislukken.


  Maak melding
 4. Er is op de website van het IMF hierover nog niets gepubliceerd; dus zolang zijn het Boefdraad bla bla verhalen!
  Waarschijnlijk heeft Boefdraad alleen maar met zijn IMF virendin geslapen. ‘Afzonderlijke gesprekken!”


  Maak melding
 5. Ze hebben eerder op hun donder gehad. Nu gaat het goed met de economie in suriname. Ik vraag mij af welke economie? En op welk vlak gaat het goed?


  Maak melding
 6. IMF blij met economisch herstel van Suriname? Welke?
  Ze kunnen die arme moeders niet eens hun kinderbijslag betalen. Pijnlijk. De hele ochtend in de zon staan wachten en dan te horen krijgen: Monie na he. Dit is overduidelijk een bewijs dat het nog steeds niet goed gaat in mijn geliefd Su. Moeders, ik heb een advies voor jullie. In 2020 niet meer op die klote partij NDP stemmen. Ik hoef u niet te vertellen dat ze het niet goed doen. Dat heeft u zelf aan de lijve ondervonden.


  Maak melding
 7. De paarse bende weet heel goed hoe ze mensen moeten inpakken; letterlijk en figuurlijk. Neem nou de joni van Mansaram. Zoals zij zich de laatste tijd bezigt is duidelijk dat ze goed geklit is, misschien ook gepakt door gestoorde zwerver met een enorme fallus. Boefdraad weet raad met zulke klitten.


  Maak melding
 8. Goed voor het land dat de economie aantrekt en dat het volk betere uitzicht heeft,Als Surinamer ben ik blij voor mijn land Alleen is het erg dat 1,3 miljard USD door Bouterse en zijn handlangers geroofd is uit Staats kas zonder het te verantwoorden aan het volk.


  Maak melding
 9. Hoefdraard is blij en de bevolking dan?
  Zijn zij ook blij? Wij merken niets van economische groei enkel armoede. De prijzen springen de pan uit. Zelfs een steen is duur. Laat IMF en de wereldbank de kleine man vragen.of ze het financieel redden.
  Hoefdraad kom.uit de kast.


  Maak melding
 10. De Puinhopen Van 7 Jaar Desie Bouterse.

  Beste Conservatieven.

  Ik ben geen econoom zelf geen kaas van economie gegeten.. maar hier geloof ik geen bal van.. De uitgaven van Suriname is hoger dan de inkomsten.. en suriname heeft tientallen miljoen geleend van het buitenland,, Hoe kan de IMF en de Wereld Bank tevreden zijn met de Economische vooruitgang van Suriname..

  Beste Mensen.. De NDP Gaat Er Van Uit:;..'” Wij Surinamers Zijn Onderontwikkeld Ze Moeten Bedrogen Worden.

  NPS 4 Live.
  NPS 2 Die 4

  Een Ider Voor Zich…. NPS Voor Ons Allen


  Maak melding
 11. Hoefslag heeft gelijk. Met de vier speklagen in zijn nek kan je al een gezin voeden. Dan heb ik het niet eens over de boven armen en de dijen van dit beest


  Maak melding
 12. Er Zijn Een Enkel BATAVIEREN Van Het Germaanse Ras Te Hier Op Deze Site Aanwezig.. Ik Ben Benieuwd Wat Ze Hier Op Gaan Reageren… Alle Ram Bam Van De NDP Wrd Verherlijk En Geromantiseerd


  Maak melding
 13. Wanneer wordt deze lucht ballon door geprikt.

  Aan de voorwaarden die de Wereld bank stelt zal geen enkel project dat via deze Surinaamse regering aangedragen wordt kunnen voldoen.

  Hoefdraad hoopt elke dag op een rapport dat er olie gevonden wordt zodat hij daar een hypotheek op kan afsluiten en de rente 5 jaar bij kan laten schrijven.
  Het laatste is een heel groot gevaar omdat serieuze olievondsten maar een paar miljard liquiditeit hoeven op te leveren om weer mooi weer te kunnen spelen.
  Reken maar niet dat er dan Schulden afgelost gaan worden omdat men dan droomt dat het geld eindeloos blijft door stromen.


  Maak melding
 14. Het kan geen toeval ziin; Baas is één maand uit de roulatie en de Surinaamse economie begint zich al te herstellen. Bisschop Steve zou er goed aan doen om te bidden dat baas langer wegblijft.


  Maak melding
 15. Echtwaar Boefdraad?!Niet lang terug werd een reuze dia aangestoken op het onafhankelijkheidsplein door jou partijgenoten …en jullie gebed wat hebben jullie gevraagd om gezegend mee te worden?!…de kracht om door te gaan met liegen misschien?!Godin Laxmi gaat jullie straffen!


  Maak melding
 16. waarom komt de ‘ I M F ” zelf niet kijken wat er ontwikkeld wordt in s m e..

  hoe de economie aangegroeid is.. wat zijn de oplossingen..

  de meeste mensen van de n d p pinaren no ka kunnen het niet rweden in de maand..

  ze stelen, roven, moorden, stichten branden kortom weten geen raad meer met hun leven..

  de meeste negers hadden toch nog de srefidintie niet gehad, onder de wit-man gebleven, waren beter uit de verf gekomen , ze kunnen niet zonder de wit-man, liefst slaaf gebleven….

  want een zwarte kan niet nooit zelfstandig leven zonder hulp van anderen , hij zij moet altijd ondersteuning hebben, liefst een maand salaris van een baas..

  ze schelden op die wit-man, maar leven wel gelukkig in Nederland dan in s m e ..,

  dus zullen ze altijd onderdaan zijn van de wit-man..

  dat noemen wij vrije slaven..


  Maak melding
 17. “IMF” zegt dat het u goed gaat :

  Koopkracht alle Srananmans gedaald met 70 % !

  Productie staat STIL !

  Prijzen worden door Paars ELKE dag verhoogd !

  Lanti betaalt IEDEREEN Te Laat of Helemaal Niet !

  Sranan zit opgescheept met een vierhonderd MILJOEN kostend Nep-advies-apparaat, het kabinet van de Pres !

  PS : ELKE OLIEVONDST WORDT DOOR OPA DESI MET EN DRIEREGELIG KATTEBELLETJE WEGGEGEVEN AAN EEN BUITENLANDS VRIENDJE (NOEMT PAARS EEN DICTATORIAAL-PRESIDENTIEEL BESLUIT !!!)

  IMF heeft ook gezegd dat Onze Paarse staatsschuld te klein is en dat ons Overheidsapparaat nog veel meer kan worden uitgebreid door Paars !

  Oja, volgens het paarse IMF ( I MUSU FUFURU) moet u geduldig in het Paarse faillissement blijven zitten !

  NEKS NO E WORDE , NEKS NO E KOME !!!!!!!!!!


  Maak melding
 18. Srafu,
  Het is toch erg dat uw posting mij aan het lachen maakt ipv aan het huilen.

  Met name:
  Sranan zit opgescheept met een vierhonderd MILJOEN kostend Nep-advies-apparaat, het kabinet van de Pres !
  en
  Oja, volgens het paarse IMF ( I MUSU FUFURU) moet u geduldig in het Paarse faillissement blijven zitten !

  zijn dijenkletsers

  Ik kende wel de afkorting,zoals hier vroeger op het oude Telegraafgebouw stond,
  Het Internationale Maffia fonds.

  Bedankt


  Maak melding
 19. Volgens Wonderboy Gilmore is de Surinaamse economie aan het herstellen. Als ik mij niet vergist heeft hij dit al in 2016 reeds geroepen.

  De prijzen in de winkels blijven sky-high, de koers blijft stijgen, als het goed is gaan we richting 1:9

  Voor Mai, Moesje en Mae zijn er geen indicatoren die erop wijzen dat de economie aan het herstellen is.

  Ik hoor slechts loze kreten van Wonderboy en onze moordverdachte en veroordeelde drugscrimineel dat investeerders in de rij staan om te gaan investeren in Su.

  De Firma List en Bedrog is weer ouderwets bezig!!!


  Maak melding
 20. @Pico,

  Qoute:

  Met name:
  Sranan zit opgescheept met een vierhonderd MILJOEN kostend Nep-advies-apparaat, het kabinet van de Pres !

  Op dit KKa-binet zal onze moordverdachte en veroordeelde drugscrimineel never, nunca, never nooit bezuinigen.

  In 2015 heeft dit heerschap meer geld aan DNA gevraagd voor zijn KKa-binet.


  Maak melding
 21. Gelukkig hebben we niet allemaal hetzelfde gevoel voor humor. Zou behoorlijk saai zijn. Niet?

  Twijfelachtig verstand? Heb je enig idee wat je hebt opgeschreven?
  Zo nee, ga dan nadenken en formuleer hetgeen je wilt zeggen nogmaals.
  Zo ja, dan is er iets mis met je taalkennis

  ….. dan over Srafu.

  Je wilt een vergelijking trekken, maar ook hier sla je de plank mis. Immers je gebruikt het woord “dan”.
  Messi is beter dan
  Rood is mooier dan
  Bruine bonen is lekkerder dan.
  Dus jongen, ga leren lezen en schrijven en kom dan terug


  Maak melding
 22. Met een lach of met een traan kunnen alle mensen meedenken hoe SRANAN uit het verschrikkelijke faillissement kan worden gehaald !

  Er zijn verschillende manieren om mensen aan het denken zetten !

  ZET U IN VOOR terugkeer Sranan rechtsstaat !

  ZET U IN VOOR stopzetting van het huidige financiele wanbeleid en voor uitroeiing het alle corruptie !!!!!

  PS : SRANAN SA WINI !!!!!


  Maak melding
 23. Uit de Afrikaanse tijd van IMF en Wereldbank is gebleken dat als deze instituten blij zijn de bevolking huilt.En nu huilen de Suri’s.Hadden ze maar beter opgelet toen ze gingen stemmen.


  Maak melding
 24. Alleen hoefdraad is blij voor hoefdraad is neks no fout….maafr lenen en reizen en zeggen dat het goed gaat .alleen in su is dat mogelijk in een ander land maak je het niet zo lang….. hij is de meest liegende en corupte en reizende minister ooit daarin is die man goed


  Maak melding
 25. Die hele ka ndp regering is een koulo kankergezwel hier in su!
  Die bouta doet net die afrikaanse leiders die op grote voet leven terwijl het volk danig pinaart!
  Maar 1 ding weet ik zeker met zulke vervloekt gasten rekent de natuur af!


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES