‘Suriname wordt bestuurd zonder ontwikkelingsrichting’

29

PARAMARIBO, 16 okt – “Een politiek regiem, dat in twee jaren met zeventien branches op de proppen komt, laat zien dat ze totaal niet serieus is en bovenal geen visie heeft over de ontwikkelingsrichting.” Dit zegt parlementariër Krishna Mathoera (VHP) over de manier waarop de regering Bouterse richting denkt te geven aan de ontwikkeling van Suriname. Er is geen touw aan vast te knopen.

Niet dat alleen, het biedt weinig houvast. “De plannen van regering Bouterse 2 om de economie te herstellen zijn onrealistisch en niet haalbaar. Ze floppen, creëren onzekerheid en bieden onvoldoende perspectief voor de resterende regeerperiode”, zegt Mathoera tegenover Dagblad Suriname. Maar juist een heldere visie over de ontwikkelingsrichting geldt als belangrijke randvoorwaarde om Suriname op spoor te krijgen.

Wat nu gebeurt, heeft meer weg van een politieke strategie om machtsbehoud. “Zo zijn de leslokalen, wegen en bruggen, die hier en daar aangelegd of gebouwd worden of de honderden voedselpakketten, die verdeeld worden, onderdeel van de strategie. Dit zijn projecten, die stelselloos, ongestuurd en ongebreideld van aard zijn en die geen duurzame vooruitgang zullen bewerkstelligen”, aldus Mathoera.


29 REACTIES

 1. Ik heb ook mijn bedenkeingen over het beleid dat door deze regering wordt gevoerd. Maar als Mathoera aangeeft, dat het bouwen van scholen en huizen niet zorgen voor ontwikkeling, dan vraag ik me wel ff af, als deze dame wel in een huis woont en als zij ooit op school heeft gezeten.


  Maak melding

 2. Leefwijze hier in su is barslecht geworden onder deze regering!
  Niet eens goed eten en drinken kan men meer met bouta aan de macht!
  De top moet eerst bezuinigen en dan het volk maar nee didibrie denkt alleen aan zich zelf en hoe hy zijn gevangenisstraf zal ontkomen!
  Desi aan alles komt er een eind hoor dus geniet nog even want nooit meer joe ouw haal 26 zetels!


  Maak melding

 3. Suriname is een onbestuurbaar land met Bouterse als president van het land.Die man heeft geen economische kennis en plundert het land leeg van al zijn reserves.Het komt er van als je een domkop kies als leider.


  Maak melding

 4. @ Klara: Je noemt de leider een domkop. De man is schatrijk, doet wat hij wil en bepaalt al tientallen jaren wat er gebeurt in Suriname. Ik vraag mij af wie hier de domkoppen zijn.


  Maak melding

 5. Mis visie en vastberadenheid. Hart voor het land hebben.
  Is moeilijk mensen willen allemaal zo snel mogelijk hun zakken en dat van hun familie te vullen.
  Wat Suriname nodig heeft is een figuur als Trump.
  Die zegt het gaat zo gebeuren en strak de touwtjes in handen houd. En toezien dat alles goed gaat.
  En keiharde econoom zakenman of -vrouw.
  Dan maar 5 jaar onpopulaire zijn en daarna zal men je dankbaar zijn


  Maak melding

 6. PARAMARIBO – Minister Gillmore Hoefdraad van Financiën vertoeft momenteel in Washington om de jaarlijkse vergadering van het Internationaal Monetair Fonds (IMF) bij te wonen, aldus het Nationaal Informatie Instituut zaterdag in een persbericht.

  Ofschoon de minister pas maandag tijdens de policy meeting met het fonds een update zal geven over de nationale economische ontwikkelingen, zouden de diverse partners nu al ingenomen zijn met wat er is bereikt. De bewindsman wijst erop dat ook de ontwikkelingen bij Iamgold en Newmont positief overkomen bij het buitenland. Vrijdag heeft hij tijdens bijeenkomsten met verschillende investeerders uitleg gegeven over de economische stand van zaken in Suriname.

  Het ontwikkelingsfonds van Koeweit zou bereid zijn om een aantal projecten te ondersteunen. Dit weekend ontmoet Hoefdraad nog meer investeerders. Zondag wordt er van gedachten gewisseld met de Islamic Development Bank (IsDB) en de Wereldbank. Met de IsDB zal hoogstwaarschijnlijk de financiering van het LISP 3-woningbouwprogramma worden getekend, voor een bedrag van 35 miljoen US dollar.

  Lees meer: Hoefdraad naar jaarlijkse vergadering IMF – DWTonline.com http://www.dwtonline.com/laatste-nieuws/2017/10/14/hoefdraad-naar-jaarlijkse-vergadering-imf/#ixzz4veTlAwAK

  De vraag rijst wat Boefdraad daar bij het IMF gaat doen. Hij gaat liegen omdat Suriname weer geld nodig heeft. In plaats van verdienen gaat hij weer lenen.
  Hij gaat zeggen dat hij alle eisen van het IMF intussen heeft ingewilligd, zoals afschaffing subsidie op energie, water en benzine, maar natuurlijk gaat hij niet vertellen dat de Surinaamse begroting een grote leugen is. Hij gaat niet zeggen dat de BTW is uitgesteld en dat hij leningen als inkomsten heeft verwerkt. De oppositie moest eigenlijk ruggespraak houden met het IMF door ze juist de ware informatie te verstrekken. De oppositie faalt.
  En dan krijg je gedonder. Net als Griekenland zal het IMF aanvullende eisen stellen voor het verstrekken van meer geld. Wat ik vermoed ? Drastische vermindering van het aantal ambtenaren, salarisverlaging van alle door Suriname betaalde salarissen, dus ook de politici komen eindelijk aan de beurt en verlaging van de overheidspensioenen. En dan krijg je gedonder in Suriname. Iets waarvoor DDB bang is. Opstanden.Het IMF is niet socialer geworden zoals DDB en Boefdraad dat beweren.
  Dit bericht heb ik natuurlijk door inductieve en deductieve benadering van de Surinaamse economie uitgefilterd omdat het NIIS niet transparant is met zijn berichtgevingen.


  Maak melding

 7. Bouta na wan strateeg !!!
  Eugene “Jo Koe” heeft al een concept “gratie-besluit” al klaar liggen dat na het vonnis van de krijgsraad door Ashwin (“mooi-boi-falada”) getekend gaat worden !!

  Hij houdt van verdeel en heers politiek in “hokjes” !
  Kijk maar, naast een boslandbewonersmarkt (waterkant) en Javaanse markt(Tourtonne V) tijdens NPS, komt hij nu met
  een “Haitiaanse markt” een “Chinese markt” straks een “dogla-bongkoro markt” een witte “Libanese/boeroe” markt,
  een “Brasjo markt” en een “Ingi markt !! Zoveel stemmen bij tijdens de komende verkiezing !!!
  Na dede-nomo-kan ons redden van het juk van deze Kumakoisie !!


  Maak melding

 8. Laten we er op houden dat jij dom bent!want een rover,dictator een slim mens noemen laat zien dat je al dom bent,hij is sluw dat is wat anders dan slim.


  Maak melding

 9. De Puinhopen Van 7 Jaar Desie Bouterse.

  Beste Conservatieven.

  Ik deel Mvr Mathoera haar mening. Maar aan de ander kant is de VHP geen party die men moet vertrouwen beste mensen. VHP heeft altyd een dubbel agenda .. Kort om.. Wolf in schaap kleren.

  De Enigste party Die Suriname Op de Kaart Kant zetten zodat ons geliefde land kan mee liften in DE VAART DER VOLKEREN Is DE NPS.. Dr Teken ik voor Beste mensen..

  NPS 4 Live
  NPS 2 Die 4.

  EEN IDER VOOR ZICH.. NPS VOOR ONS ALLEN.


  Maak melding

 10. Er hebben wel degelijk grote ontwikkelingen plaatsgevonden.

  De roofovervallen, criminaliteit en mensenrechtenorganisaties die opkomt voor deze criminelen hebben zich sterk ontwikkeld de afgelopen zeven jaren.


  Maak melding

 11. De regeerders zijn door en door slecht.

  Jeremia 9 : 3 De Heer zegt: “Met hun tong schieten ze leugens af, als pijlen uit een boog. Ze regeren onrechtvaardig over het land. Ze plegen de ene misdaad na de andere. En Mij willen ze niet kennen. 4 Pas op voor je vriend. Vertrouw zelfs je broer niet. Want je broers bedriegen je en je vrienden spreken kwaad over je. 5 Iedereen bedriegt zelfs zijn beste vriend. Niemand spreekt de waarheid. Iedereen liegt en bedriegt. Niemand doet nog iets goeds. 6 Leugen wordt op leugen gestapeld. Bedrog op bedrog. En Mij willen ze niet kennen, zegt de Heer. 7 Daarom zegt de Heer van de hemelse legers: Ik zal hen smelten zoals je goud smelt. Ik kijk of er nog iets goeds in hen te vinden is. 8 Hun tong is zo dodelijk als een pijl. Eén en al leugens en bedrog. De mensen praten vriendelijk tegen elkaar. Maar in gedachten bedenken ze hoe ze de ander kunnen beroven. 9 Zou Ik hen daar soms niet voor straffen? zegt de Heer. Kan Ik zo’n volk dan zomaar zijn gang laten gaan?”

  Vervloekt zijn alle leugenaars, maar nog meer vervloekt zijn allen die deze leugenaars aanbidden en vereren in de duivel ddb.


  Maak melding

 12. Jeremia 8 : 8 Hoe durven jullie te zeggen: ‘Wij zijn wijs en hebben de wet van de Heer’? Let op wat een leugens jullie schrijvers hebben opgeschreven! Ze hebben mijn wet vervalst! ( Amnestiewet )9 De wijze mensen ( NDP kader elite ) zullen voor schut staan. Ze hebben niet willen luisteren naar wat Ik heb gezegd. Ze hebben leugens geloofd. Wat voor wijsheid hebben ze dan? 10 Daarom zal Ik hun vrouwen aan andere mannen geven. Ik zal hun akkers aan andere eigenaars geven. Want iedereen, van hoog tot laag, is hebzuchtig. Iedereen bedriegt iedereen. Zelfs de profeten en de priesters ( Meiye Mizikeba, Dodsoy doen dat.) 11 Ze doen alsof er niets ergs met met het land aan de hand is en zeggen: ‘Alles gaat goed. Alles gaat goed.’ Maar het gaat helemaal niet goed! 12 Ze doen vreselijke dingen, maar ze schamen zich helemaal niet. Ze blozen niet eens. Daarom zullen ze samen met de anderen worden gedood. Op de dag dat Ik hen straf, zullen ze allemaal sterven, zegt de Heer.

  12 : 1 Jeremia zegt: “Als ik met U van mening verschil, weet ik al van tevoren dat U gelijk heeft. Want U heeft altijd gelijk. Toch wil ik van U weten: waarom gaat het aldoor goed met de mensen die zich niets van U aantrekken? Waarom kunnen zij zo zorgeloos leven? 2 Ze zijn als een boom die U heeft geplant. Ze hebben wortels gekregen. Ze groeien en groeien en er komen ook vruchten aan. Ze spreken wel over U, maar U woont niet in hun hart. Ze houden niet van U.

  Wee wee wee het oerdom verdoemd paars misdaad ddb beminnend volk, de ndpers.


  Maak melding

 13. Het oerdom ndp volk heeft eindelijk de leider die het verdiend. Een misdadiger en bedrieger. Ze zullen get paars gevolg zevenmaal erger ervaren als in de jaren tachtig. En niemand zal dit oerdom paars volk hebben. Want neks no fout, ze hebben ogen en oren, maar kunnen goed en kwaad maar moeilijk onderscheiden. Ziende blind en horend doof zijn alle ndpers, religieus of niet. Daarom krijgen ze de misdaadvloek over zich heen. Dader en slachtoffer zijn verworden ndpers. Ze bidden voor hun duivelse leider maar over bekering geen woord. Wee dit oerdom paars misdadig ddb minnend volk. De misdaadvloek zal hun loon zijn. Zoon en stiefzoon en heel veel ndpers van hoog tot laag zijn al slachtoffers. Het land is goed, maar alle ndpers zijn de oorzaak van de verdere achteruitgang en verarming. Do ka.


  Maak melding

 14. Sranan gaat rustig richting Venezuela-Cuba !

  Met Cubaanse verkiezingsuitslagen !

  PS : Verduidelijking verkiezingsuitslagen, Cubaanse computeruitslagen die uit een Chinese communistische computer rollen !

  NEKS NO FOUT !!!!!


  Maak melding

 15. Geen enkel politieke partij van Suriname is te vertrouwen, dus ook de NPS niet.
  Ook die partij had en heeft graaiers en zakkenvullers.

  De vastgeroeste en ouderwetse partijen zijn geen van allen in staat om Suriname er weer bovenop te komen.


  Maak melding

 16. Oom Ludwig , al ben ik geen christen, ik deel je mening.
  Deze beesten liegen dat ze ademen, en in de wereld zijn er steeds meer van, waar dan ook. Op de werkplek, buiten , in families. Bescherm je ziel van deze fallen angels (lees beesten)


  Maak melding

 17. Goed zo Mathoera jij durft tenminste,

  @Wim
  Heb jij op school gezeten ,Wim?
  In welke boek staat geschreven dat criminelen lijders van een land kunnen worden ,dat coup plegen mag,dat een criminele lijder amnestie verdiend,dat een lijder burgers mag executeren ,een burgeroorlog mag veroorzaken…..
  Als je het niet meent met Suriname dan je kaken stijf op elkaar houden.Met zoveel woorden stelt Mathoera vragen waarop wij ook een antwoord willen en wat wij ons ook afvragen.
  Girl Power to Mathoera!


  Maak melding

 18. al blijft deze bende tot de volgende eeuw aan de macht, het ka volk zal blijven pinaren ..

  zo hebben ze dat gewild en ze genieten er ook nog van ../ ze zijn blij dat één van hun ” de zwarte ” lijder aan de macht is.

  ontwikkeling, beter bestaan, willen ze niet,, de suri is niet voor verbetering vatbaar, dus het zal zo blijven.

  de indiaan, paraan is altijd al in de hoek , ze willen niet vooruit kome blijven gewoon in de hangmat liggen..

  wie slim is neemt de benen en vertrekt naar het buitenland..


  Maak melding

 19. @@John, een stukje tekst voor jou en zie weer het leengedrag van Boefdraad.::::::

  =Zoals eerder aangekondigd, heeft minister Gillmore Hoefdraad een leningsovereenkomst getekend van US$ 35 miljoen met de Islamic Development Bank voor de bouw van sociale woningen. Het gaat om het Low Income Shelter Programma III. Hoefdraad is in Washington DC voor de jaarvergadering van het Internationaal Monetair Fonds/Wereldbank.


  Maak melding

 20. Welke ontwikkeling verwacht men als de Ontwikkeling van Sranan en Belangen van Volk en Land, AANHANGSEL/ BIJKOMSTIGHEID zijn van het HOOFDDOEL van de PAARSE MACHTHEBBERS :

  HOU OPA D TEN KOSTE VAN ALLES UIT DE BAJES !!!!!!!!

  PS : STOPPEN DIE PAARSE SLAVERNIJ !!!!!!!!!!


  Maak melding

 21. Elke ndper, ongeacht opleiding, ras, geloofsovertuiging of maatschappelijk status in in de ogen van de Waarheid en Gerechtigheid een dwaas. In plaats van op te komen voor de waarheid en gerechtigheid blijven ze oerdom gelovig volharden in de paars valse boodschap van de twee paars verworden leugenprofeten, Meiye en Misikaka. Zelfs een kakkerlak is van nature slimmer dan een ndper. Ndpers dogen en hebben de misdadigheden van hun misleider die hen doet lijden zeer lief. Tweemaal stemden ze willens en wetens voor de paarse duivel ddb sa e mek heri volk ka.


  Maak melding

 22. Bouterse a hagu disie doet met suriname hoor!
  Maar goed een ezel stoot zich niet 2 keer tegen dezelfde steen toch!
  Deze volks bedrieger heeft het volk wreeddadig gebakken en men wacht gewoon echt op 2020 om bouta aka moordenaar weg te stemmen!
  Tra fas no de!
  Je tjaar a kondre richting Haïti man!


  Maak melding

 23. De meeste mensen zijn chaoten, structuurloze en rusteloze wezens. Wat verwacht je dan van hun creaties.

  Rechtlijnigheid lijkt soms saai maar er zit structuur en richting in. Breng vorm en orde in je denken zodat je leven kan stromen als een heldere beek.

  Al die negatieve reacties hier getuigen van geestelijke wanorde.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.