Politieke partij DENK brengt bezoek aan Suriname

54
Politieke partij DENK brent bezoek aan Suriname

De Nederlandse politieke partij DENK is voor een vijfdaags bezoek in Suriname. Partijleden Tunahan Kuzu(l), Selcuk Ozturk en Farid Azarkan(r) vinden het belangrijk zelf naar een land te gaan waar in de Tweede Kamer zoveel over gesproken wordt. Vandaar hun bezoek de afgelopen dagen. Bestuurslid Gladys Albitrouw, zelf van Surinaamse afkomst, is met de heren mee.

“De band tussen Nederland en Suriname is heel bijzonder, maar ook pijnlijk en wordt veel besproken. We willen daarom met eigen ogen zien hoe het hier is” aldus fractievoorzitter Tunahan Kuzu tegen De Telegraaf.

DENK vindt het onvoldoende dat Nederland spijt heeft betuigd over het slavernijverleden. De partij vindt dat Nederland Suriname moet compenseren voor het slavernijverleden. Dat zou kunnen door te betalen voor het herstel van cultureel erfgoed in het land, zegt Albitrouw.


54 REACTIES

 1. Snoepreis op kosten van de Nederlandse kiezer. De andere partijen doen het ook hoor. Dit soort bezoeken leiden tot niks. Nederlanders van Surinaamse afkomst stemmen niet op denk.
  Denk kan niks betekenen in de Nederlandse politiek. B


  Maak melding

 2. Ik vind het geweldig wat deze heren doen. Ze voegen de daad bij het woord. Als je over Surinaamse zaken wilt praten en de stem van de Nederlandse Surinamers wil winnen moet je op zijn minst naar Suriname zijn geweest. Er zijn weinig partijen in NL die veel van hun kandidaten voor een verkenningsbezoek naar Suriname hebben gestuurd


  Maak melding

 3. Grappenmakers deze lieden. Dit zijn migranten die naar Nederland zijn gekomen omdat hun eigen land een rotland is om in te leven. Nederland geeft ze een huis, opleiding, gezondheidszorg en als ze dat niet kunnen betalen korting op belastingen en ziektekostenverzekering. Als ze te dom of te lui zijn om te werken, en dat zijn er heel wat, krijgen ze een uitkering.
  Wat is hun dank? Ze hebben een hekel aan Nederlanders en zoeken allerlei wegen om Nederlanders te pesten en te beschuldigen van alles en nog wat. Nu zijn ze dus naar Suriname gekomen om die op te hitsen tegen de Nederlanders. Hoe? Gladys Albitrouw heeft ze ingefluisterd dat het ze dan over de slavernij moeten hebben.

  Wie zijn die Turken? Dat zijn veroveraars uit Azië die richting Europa getrokken zijn. De Armeniërs, die woonden in het land wat nu Turkije is, hebben ze met honderdduizenden vermoord en de overlevenden verjaagd, de Grieken zijn verjaagd, en de Koerden die gebleven zijn onderdrukken ze nog steeds.
  Ze hebben ook geprobeerd Europa te veroveren en daarbij duizenden Europeanen tot slaaf gemaakt. Met geweld lukte dat niet, nu proberen ze het door middel van migratie en veel kindertjes krijgen.
  Dat tot slaaf maken was ook een gewoonte van Marokko, het land van Farid Azarkan. Michiel de Ruyter heeft daar nog tegen opgetreden, de Barbarijse piraten.

  Wat is het doel van deze lieden? De Nederlanders er onder krijgen en macht verwerven voor hun grote baas, Erdogan, om van Nederland ook een rotland te maken. De lange arm van Erdogan worden ze genoemd.

  Nu komen deze hypocrieten, nakomelingen van slavenhouders, landrovers, moordenaars en onderdrukkers, dus de Surinamers ophitsen tegen Nederland. Heeft Bouterse ze al ontvangen?


  Maak melding

 4. Wat deze lieden van Denk gehoord hebben over Suriname is alles behalve een bezoekje waard!! In hun eigen thuisland waar ze origineel een burger van zijn ,Turkije,verschilt het niet veel van Suriname.Dezelfde ellende!Waarom gaan ze niet met vakantie naar Turkije?
  Ze gaan ons in ieder geval niet kunnen bevrijden van bouta.
  Ze kunnen niks voor ons doen!!Wat hebben wij aan zo een bezoekje!?


  Maak melding

 5. Deze mensen met hun ISIS ideologie moeten niet naar Suriname komen, ze moeten naar de woestijn dat is hun heimat !!!
  Deze mensen zijn bezig om de islam te verspreiden heel geraffineerd.


  Maak melding

 6. Ach schei toch uit met die hypocriete turken. Ze komen zgn op voor de zwakkeren maar de Koerden en Gulen aanhangers in Turkije kunnen van hun aan het gas. Erdogan maakt zich internationaal onmogelijk maar DENK blijft hem steunen.

  Nu hebben ze weer iets gevonden om de Nederlandse Surinamers te binden aan hun partij namelijk de slavernij want dat moet stemmen op leveren. Gaat DENK ook pleiten voor compensatie voor slachtoffers van islamitische criminaliteit in Nederland. Gevangenissen puilen uit met die gasten en wekelijks zie je op opsporing verzocht beelden van Noord Afrikaanse criminelen die de Nederlandse samenleving terroriseren. Wilders had gelijk, Kuzu Ozturk zijn wolven in schaapskleren.


  Maak melding

 7. Ja Koos dit zijn inderdaad 3 hypocrieten heren, die hun eigen landgenoten vanuit de kamer filmen en daarna met plak en knip werk hen aan de schandpaal hangen.

  Dit zijn 3 infantiele mannetjes die de onderbuik gevoelens aan wakkeren en bv.Erdogan z’n ideeen over de Koerden en Gulen aanhangers steunen.

  Ik mag hopen ieder weldenkende Surinamer in Nederland hen doorzien,en zich niet vertegenwoordigt zien door deze 3 komedianten.


  Maak melding

 8. Met grote belangstelling volg ik de activiteiten van DENK in de Tweede Kamer. Mijn petje af voor deze heren. M.b.t. Suriname en de Surinamers in Nederland hebben zij de vinger al een paar keren op de zere plek gelegd. Het frappante is dat zij de mond openen terwijl 2e Kamerleden met Surinaamse roots altijd hun mond uit angst niet opendeden voor de broodheren. DENK durft het te zeggen en de pijnpunten te benoemen omdat zij niet op het matje worden geroepen door de broodheren met blauwe ogen. Zij voeren een politiek die in schril contrast staat met de politiek van de tamme Surinaamse schaapjes in de 2e Kamer.


  Maak melding

 9. Ach, voor stemmenwinst moet je een vakantie ervoor over hebben.

  Voor een ieder die wil dat Nederland een compensatieregeling treft, stel ik het volgende voor:
  het totale bedrag wordt besteed aan de Surinamers alhier, zodat Nederland er ook baat bij heeft.

  Ik verwacht dat duizenden ineens geen belang meer hechten aan genoegdoening en als dwazen zullen beginnen te blèren.
  Het totaalbedrag wordt eerst vermeld.
  Bijvoorbeeld € 100 miljoen (zodat controle kan plaats vinden),
  Vervolgens wordt voor een ieder die een ticket naar Suriname koopt bij de KLM (zodat Nederland het terugverdient), een bedrag van € 100? pp (dit kan als gegevens bekend zijn over het aantal personen, exact worden berekend) beschikbaar gesteld.
  Wie hebben hier voordeel van
  1. Nederland (is van het “gedoe” af).
  2. De Surinamer hier, die naar Su gaat
  3. Suriname, immers meer inkomsten uit toeristentickets, meer inkomsten uit bestedingen in SU

  Wie hebben geen/weinig baat.
  Surinamers hier, die niet naar Suriname gaan
  Politici


  Maak melding

 10. Rob, in een andere posting van jou ,reageerde je op Jojo.
  Die beschuldigde jou ervan dat je Nederland haat, of woorden van gelijke strekking.
  Je weersprak dit.
  Echter in je posting hier bevestig je hetgeen Jojo beweerde


  Maak melding

 11. Wat een klote dwaze kronkelijge redenering. Het land was van de indianen die ook als slaaf werden misbruikt. Die ingevoerde afrikaanse slaven horen eigenlijk helemaal niet thuis in Suriname. Hoe anders zouden de ontwikkelingen zijn geweest zonder deze Afrikaanse slaven. Het gros van hun zijn zitten wereldwijd opgesloten in gevangenissen. Afrikaanse dictators onderdrukken hun eigen volk en eten hun letterlijk en figuurlijk op. Laten ze blij zijn dat de blanken hun voorouders als slaven hebben ingevoerd. Niet alle slavenhandelaren waren wreed. Mi sreef habi Afrikaans broedoe en mi breti dat mi granma pa nanga ma teki tja na mama Sranang. Het land is goed, steengoed voor al die 600.000 inwoners. Helaas is een derde deel hiervan een verworden ndp. En ndpers olv ddb hebben door hun vele misdaden, afgoden en zonden dit land onrein gemaakt.


  Maak melding

 12. Zonder discussie en kritiek kan geen enkele regering van een land slagen.
  Ik wist echt niet dat discussiëren en kritiek leveren betekent op personen uitschelden voor vies en vuil.

  Het multicultureel moeras in Nederland wordt gecreëerd door mensen met een gebrek. Wat Denk in Suriname is gaan zoeken staat duidelijk vermeld in de artikel. Daarover ga ik niet uitwijken of conclusie trekken. Beschuldigingen uitdelen ligt niet in mijn aard. Surinamers zijn gastvrije mensen en iedereen met goeie wil zijn van harte welkom.

  Wat de Ned. Surinamers in Nederland wilt denken is hun goed recht. Maar moeten zij zich buiten houden over de Surinamers in Suriname.


  Maak melding

 13. @RobG
  Je hebt 1 ongeneeslijke kwaal…je doet petje af voor al de verkeerde figuren , vooral criminelen genieten je aandacht.
  Er is geen kuur voor je kwaal.


  Maak melding

 14. @Hans van den Broek,

  De voorouders van de meeste blanken in Amerika zijn toch door honger en onderdrukking Europa ontvlucht voor een beter leven.

  En ze hebben ook hetzelfde gedaan als waar jij de Turken van beschuldigd.

  Waarom zijn ze niet in Europa gebleven? Jou wereld zou er dan heel anders uitzien.


  Maak melding

 15. @ Boer Willem,

  Die miljarden aan uitkeringen zijn betaald aan Nederlanders die in Suriname zijn geboren.
  Komt ervan als je als kolonisator eerst mensen onderdrukt, barbaars behandeld (want niet alleen de slaven, maar ook de hindustaanse en javaanse immigranten zijn slecht behandeld) om ze vervolgens de Nederlandse nationaliteit te geven.
  Toen bleek dat de onafhankelijkheid van Suriname steeds dichterbij kwam, hebben velen met hun Nederlandse nationaliteit ervoor gekozen te vertrekken naar het Koninkrijk Nederland. Niet vergeten dat Suriname een koninkrijksdeel was. Dat verklaart waarom ik beweer dat de uitkeringen zijn betaald aan Nederlanders, geboren in het koninkrijksdeel Suriname.


  Maak melding

 16. Wat een populisme van mensen die de Armeense genocide ontkennen. Die ontkennen dat de slavernij in het Ottomaanse rijk nooit beëindigd is. Die geen aandacht hebben voor moderne slavernij zoals in de Coltan of Zink mijnen.

  Men vergeet dat het merendeel van de Afrikaanse slaven in Afrika bleven of richting Zanzibar gingen of niet eens levend de kust bereikten.

  Ik wil de bijdrage van Europa aan de slavernij niet bagatelliseren maar het moet wel in de juiste context gezien worden als mede de tijd waarin dit plaats vond.

  Lees aub iets over Stanley en zijn ontdekkingsreizen in Afrika en dan valt een en ander beter op zijn of haar plaats.

  RobG u wilt bagatelliseren wat op 8 december 1982 plaats vond en nu terug grijpen naar voor 1863.

  Als “econoom” weet u donders goed dat alle vermeende winsten van de WIC of de plantage eigenaren allang verwatert is.
  Ook zou u kunnen weten door het lezen van Anton de Kom dat Suriname meer gekost heeft dan het heeft opgeleverd.
  Niet mijn tekst maar die van Anton de Kom die vereerd wordt door standbeeld in ZO en een universiteit in Paramaribo.


  Maak melding

 17. De band tussen Suriname en het Koninkrijk Der Nederlanden is als een ruiter op een paard. Zonder Nederlandse slavenhandel van West-Afrika en contractarbeid uit Azië naar Suriname en landbouwproducten (cocoa, suiker, koffie, geen inkomsten betaald aan slaven en contracten, mishandeld, families verdeeld in Afrika, Azië, enz) naar Amsterdam in de koloniale tijd zou Suriname, geen band hebben met Nederland, de Nederlandse taal, klederdracht, zeden, gewoonten, cultuur, kopie van de grondwet van Nederland, enz, een zeer kopie van Nederland zijn.

  Nederland moet niet denken dat wat ze gedaan hebben in de koloniale tijd en de bijdrage aan de staatsgreep op 25 februari 1980 op advies van Kolonel Hans Valk, ddb die een Nederlander was en leiding gaf aan deze coup zij zich muisstil kunnen houden.

  Het Koninkrijk Der Nederlanden en de republiek Suriname zullen zodra er een andere Mozes de coalitie gaat leiden in Suriname heel snel bij elkaar moeten komen om de geleden schade op alle terreinen op te ruimen en verlichting te brengen voor de Surinamers.

  ddb en gangsters zou ik daarom een advies willen geven om in het belang van Suriname en de Surinamers, Internationale mensenrechten, de rechtsstaat, grondwet van Suriname, strafrecht, de eer aan zichzelf te houden en niet voor een derde termijn te gaan, maar dat hij en gang die zich schuldig hebben gemaakt aan de staatsgreep en misdaden tegen de menselijkheid, zeer hoge leeftijd/verval datum is ruim overschreden, hoog bejaard, vreselijk ziek is, grote buik, prostaatklachten, zich laten uitleveren aan het Koninkrijk Der Nederlanden( of zich 3 x LL laten veroordelen in Suriname en naar de gevangenis gaan) tegen een nader over een te komen netto prijs.

  Als er geen vertegenwoordigers van Surinamers in de Tweede Kamer Van De Staten-Generaal van Nederland zijn, is het maar goed dat deze heren toch aan de bel trekken om voor de Surinamers op te komen en er zorg voor te dragen dat Nederland niet doet alsof hun neus bloed of hun snor te drukken.
  Iemand zal Nederland erop moeten wijzen dat ze grote blunders hebben gemaakt t.a.v. Suriname en de tot stand koming van de Onafhankelijkheid, advies en ondersteuning aan het Surinaams leger in de jaren voor de staatsgreep, zowel kolonel Hans Valk een ddb Nederlanders waren, schuldig zijn aan alles na 25 febrauri 1980, ook toen ze Hans Valk weg haalden, die ddb en gang adviseerde, enz.

  Ook de Surinamers en dan denk ik aan de paarse kakkerlakken, overlopers, enz die het ook zo ver hebben laten komen om een waardeloze partij te ondersteunen. Een partij die is opgericht om een couppleger, moordenaar, drugshandelaar, gezin, familie, naaste vrienden uit de gevangenis van Suriname en Nederland, enz te houden en Surinamers in armoede te laten leven, de rechtsstaat om zeep te helpen.

  Natuurlijks alles heeft een doel en Surinamers moeten maar nagaan of dit middel het doel heiligt. Een zwaluw maakt nog geen zomer. Niet geschoten is altijd mis. De tijd zal het leren hoe Surinamers ermee omgaan. Politiek stinkt en is smerig, in elke geval worden de Surinaamse zaken, waaraan Nederland ook schuldig is, weer onder de aandacht gebracht en wat dat betreft heeft het mijn zegen.

  Recht En Waarheid Maken Vrij

  God Zij Met Ons Suriname/rs


  Maak melding

 18. Hallo,
  Ik ben heel blij met deze mannen!
  Er is nog nooit een Nederlander van Surinaamse afkomst opgekomen voor de Surinaamse Nederlanders.
  De Surinamers hier zijn geboren met een Nederlandse paspoort en toch worden ze allochtonen genoemd.

  Laat Nederland de Surinaamse Nederlanders 3 miljoen euro per gezin geven,dan vertrekken zeker 99% naar Suriname.
  Nederland heeft Suriname nooit kunnen opbouwen,heeft dat land achter gelaten zonder ontwikkeling.


  Maak melding

 19. Even een geheugen steuntje, toen Sylvana Simons lid was van deze Turkse mannenpartij was het Surinaamse land te klein (ja, ook in Nederland was er verontwaardiging)

  Nu dat de 3 musketiers als wolven in schaapskleren Suriname aandoen vinden sommige dat de heren een punt hebben.
  Deze mannen doen aan stemming makerij, maar hebben oogkleppen op als het over de Turkse geschiedenis gaat, dus … wees op uw hoede en laat je niet verleiden .
  Laat Surinaamse mensen dit onderwerp aan de orde brengen maar niet 3 heren die hun eigen collega’s verraden, door filmpjes te plakken en te knippen.


  Maak melding

 20. Hallo,

  Ik roep Nederland op om de grote groep Surinaamse Nederlanders die terug willen naar Suriname met inlevering van de Nederlandse nationaliteit 3 miljoen euro per gezin te geven.
  Wij pinaren hier in dit land,geeft ons alsjeblieft dat geld.


  Maak melding

 21. Volgens een artikel in de washingtontimes Hebben Noord-Afrikaanse slavenhandelaars meer dan een miljoen Europeanen in slavernij gebracht:

  “An American historian says that more than a million Europeans were enslaved by North African slave traders between 1530 and 1780, a time of vigorous Mediterranean and Atlantic coastal piracy.”

  In de Turkse krant hurriyetdailynews is een artikel te vinden waarin staat dat er een levendige slavenhandel was in Turkije.

  “Perhaps as much of Istanbul’s population as 20 percent consisted of slaves, although we have no idea of what percentage would have been Africans. Most moderately well-to-do families would be able to afford a slave to handle basic chores, but the rarity of blacks in Istanbul would have ensured that only the wealthy could own one.”

  “Once upon a time, there may have been as many as 3 million blacks in present-day Turkey, but today only 4,500-5000 remain in the Aegean and Mediterranean areas.”

  Waar ze sindsdien gebleven zijn staat er niet bij. Misschien naar huis gegaan, maar dat is niet waarschijnlijk. Wel is bekend dat Turken nogal een handje van castreren hadden.Ze wilden het Turkse bloed zuiver houden. Harembewakers werden zeker gecastreerd, maar die waren meestal wit.

  Eunuchs were predominantly white in the Ottoman palace until 1582 in the reign of Sultan Murad III (r. 1574–95) in spite of the fact that they had direct access to Africans for sale in the Egyptian market following the conquest of Egypt in 1517.

  Kortom, de heren van Denk kunnen beter hun mond houden over de slavernij.

  Wat de herstelbetalingen betreft, Misschien dat RobG voor ons kan uitrekenen hoeveel dat zou moeten zijn en daarnaast uitrekenen wat het land Suriname waard is. Kijken wat het verschil is en waarschijnlijk zal dan blijken dat Suriname Nederland moet betalen, zoals Haïti Frankrijk heeft moeten betalen.


  Maak melding

 22. Rob G.
  Ik ben het eindelijk een keertje eens met jou. Daarom stem ik niet op die monddood gemaakte Surinamers op de verkiezingslijsten. Ik vind het teleurstellend dat deze Turken voor ons de kastanjes uit het vuur moeten halen. Dat zouden de Surinamers zelf moeten dien, maar deze schijten in hun broek van aangst. De enige die vernietigend heeft uitgehaald richting Nederland is Anton de Kom


  Maak melding

 23. Beste mensen,

  07-06-1956 Familie Fairweather eist Smalkalden terug. Reden: deze plaats met grote hoeveelheden bauxiet is door de door de staat benoemde bewindvoerder aan Billiton verkocht voor slechts Sf 5.000. Natuurlijk wilden zij terecht meer geld zien voor deze vorm van uitbuiting door een Nederlandse Multinational. Verzoek wordt echter door de rechter afgewezen.
  Ja, de Nederlanders waren machtig in Suriname. Je staat in jouw rechten en verliest de zaak.

  Dus ook na de slavernijperiode en de quasi slavernijperiode, die immigratie werd genoemd, werden wij nog door Nederland uitgebuit. Bron: oude kranten van Suriname in Delpher.


  Maak melding

 24. @@Jojo, ik ben het 1000% met jou eens.

  Zie hoe de Surinamers er weer in zullen trappen om voor deze zieke mensen te gaan stemmen.

  Mij stem krijgen ze helemaal niet, dit omdat er bewijsstukken zijn hoe deze gasten toen gefraudeerd hebben met stemmen tijdens de afgelopen verkiezingen.
  Die beelden liegen er niet om.


  Maak melding

 25. Deze stunt is opgezet door de Paarse presidentieel adviseur ALIBUXU (kabinet vd pres).

  ALIBUXU is de (Niet-residerende) Surinaamse ambassadeur in TURKEYE !

  Alles wat Srananmans enige hoop kan geven op enige Dollars of Euros, wordt hun als een worst voorgehouden door de Machthebbers !

  Het Nationaal Misleidings-Instituut, onder leiding van Limbosingh, werkt zeer hard aan deze rookgordijnen !

  De DENK-politici zijn handlangers van potentaat Erdogan, die de mensenrechten in Turkeye totaal heeft verwoest en weggevaagd !

  Duizenden Turken worden via schijnprocessen, zonder enig bewijs, tot lange straffen veroordeeld door Erdogan- rechtbanken !

  DENK hoopt met haar door Paars ingefluisterde slavernij-claim, gewoon wat stemmen binnen te halen van SuriNeds !

  De Turkse casino’s in Sranan verdienen hun dollars en over de recente mensenrechtenschendingen in Sranan zal DENK uiteraard met geen woord reppen !


  Maak melding

 26. Ja deze mannen komen Suriname vertellen dat ze vergoeding moeten vragen voor de slavernij verleden. Laat ze Armeense genocide gaan onderzoeken.Stel idioten zijn het. Waarom ga jij niet naar turkeye en zeg wat over de press,dan zal je zien hoe snel je in de cel zit. Dit zijn nou de honden van turkeye. Dit zijn de zelf de soort als Rob G


  Maak melding

 27. Luk niet zo dom,kom bij mij in india kijken dan zie je wat jou soort doet!hun eigen volk als slaaf misbruiken. Dom gelul hier over schadevergoedingen,ga werken of terug naar Afrika en ga daar werken en je land opbouwen.


  Maak melding

 28. Pico, ik heb helemaal geen hekel aan NL. Ik heb juist bezwaren tegen de laffe en opportunistische politiek die de regeringen o.a. voeren op heel veel domeinen. Veel van mijn Hollandse kennissen hebben ook bezwaren tegen deze vorm van politiek. Verdiep je maar eens in artikelen die op heel veel internetfora verschijnen.

  Jojo, er zat een bepaalde strategie van de gevestigde media achter het verhaal over de Armeense genocide en DENK. Zij wilden DENK dwingen om een openbare standpunt in te nemen zodat de partij al in een vroeg stadium ten dode was opgeschreven. men is hier in Nederland heer-en meester in het voeren van een verdeel-en heerspolitiek. Heeft u zich wel afgevraagd waarom de gevestigde media in Nederland de VVD niet onder druk heeft gezet om een duidelijk standpunt in te nemen over deze kwestie.

  Redskin, de reis die DENK naar Suriname heeft gemaakt zegt veel. De heren zijn in Suriname om de sfeer te proeven van het land en om meningen / standpunten te horen. Je kan erop rekenen dat het gaat knallen in de 2e Kamer. Ik stond er versteld van toen ik hoorde hoe DENK kamerleden van de VVD van repliek dienden m.b.t. Surinaamse zaken. Het Hollandse kolonialisme heeft de Surinaamse volksvertegenwoordigers in de Tweede Kamer monddood gemaakt. De heren van DENK zijn vrij van deze Hollandse trauma.


  Maak melding

 29. Hoe dan ook worden de aanslagen niet in hun naam gepleegd zeggen ze ,maar de meeste plegers zijn moslims.
  Toen ze Charlie Hebdo onderhanden namen,zagen we de eerste beelden hoe ze te werk gaan.


  Maak melding

 30. Misschien willen ze in Suriname een partij oprichten, Suriname moet ze er uit gooien.
  Deze heren krijgen geld van Nederland, ondankbare …
  Waar bemoeien ze zich mee.
  Eigenlijk is het raar, je krijg geld van je gastheer, maar achter zijn rug steek je hem neer.


  Maak melding

 31. Gladys heb je niks anders te doen dan je op te houden met Turken die niets te vertellen hebben met hun domme praatjes. Erdoğan wacht op ze. Wat hebben de Turken met onze slavernij te maken ze kennen hun eigen geschiedenis niet. Weer zo’n belachelijke stunt die nergens op slaat. Let maar op de Turken nemen Suriname straks over.Denk kan niet denken en Gladys haar verstand voor zover ze die heeft zit in haar onderbroek.


  Maak melding

 32. Deze mpp hypocriete turken weten zeker dat alle compensatie voor slavernij verleden via turkse casinos naar Turkijke wordt doorgesluisd. Laat ze eerst bij de mokro’s voor compensatie gaar vragen voor hun slavernij verleden. Wanneer worden de nederlandse bakra’s wakker, geen dubbele nationaliteit voor democraties gekozen politici en politieke benoemingen.


  Maak melding

 33. @ Brada
  Jij bent heel blij wat deze mannen voor de Surinamers in Nederland doen?
  Je moest je juist schamen, geeft dat juist niet aan dat veel Surineds ook hier liever “anderen” de steentjes uit het vuur willen laten halen, het werk uit handen nemen en zelf achterover hangen, precies de houding, de mentaliteit die in Suriname ook voorkomt, en waarom ook de verotte toestand in het huidige Suriname heerst het waarom ik, er zijn nog zoveel anderen, ik ben het totaal niet eens met deze Turken, maar wel dat ze in de gaten springen die de surinamers laten liggen, net wat de chinezen in Suriname doen, en maar verwijten maken als jullie aan de zijlijn komen te staan, door die passieve houding en Lay Back mentaliteit


  Maak melding

 34. DENK komt niet op voor de belangen van de Surinamer maar alleen voor de achterban (dus Turken en Marokkanen). Het zijn niet alleen onbetrouwbare sujetten maar ook nog eens hypocriet. Waarom zouden zij die zich o zo superieur voelen het voor Surinamers opnemen ?
  Laten ze de problemen die Turken en Marokkanen in Holland veroorzaken eerst maar eens aanpakken. Ja, het is zo goedkoop om tegen Nederland te zijn en de eigen geschiedenis te vergeten. De Koerden worden gedwongen om Turks te praten. Misschien moet het beschaafde Nederland dit ook van Turken gaan eisen; alleen Nederlands praten. Bah, stelletje zwijnen !


  Maak melding

 35. Laten die drie bij Denk zich maar druk maken over de ontkenning van de Armeense genocide en de terreur richting Koerden i.p.v. op een populistische manier zieltjes te winnen bij de surineds, de gladjanussen


  Maak melding

 36. Nederland geef ieder Surineds 3,5 miljoen EUR en we zijn weg.
  Men doet afstand van het paspoort.
  Aub Nederland geeft ons dat geld en we zijn weg. We zijn diep ongelukkig in dit land. Wij voelen ons niet welkom hier, dat is een voldongen feit. Wij willen graag terug help ons, dan gaan wij weg. Jullie zijn dan tevreden en blij met ons vertrek en wij zijn ook blij, win en win situatie.


  Maak melding

 37. Deze drie heren komt niet op voor de belangen voor Surinamers, maar hij zoek dat die mensen moeten op hem stemmen,in zijn eigen land kunnen ze niets doen, ze vluchten in Nederland voor het goeden leven naar nederland,


  Maak melding

 38. Laat Mevr. Albitrouw eerst maar eens de geschiedenis van haar eigen voorouders leren, want ze heeft totaal geen benul van waar ze het over heeft als ze praat over spijtbetuigen en herstelbetalingen .


  Maak melding

 39. Denkpartijen kan niks betekenen in Nederland,
  Deze heren met 2 paspoorten in Nederland, moeten zelf stoppen met discriminatie en bedreiging in de tweede kamer leden.deze heren maken alleen ruzie, meeste belachelijke uit spraken,
  Zo belangrijk zal denkpartijen echt niet worden!
  deze mensen zijn tegen Nederlanders, terwijl ze wonen hier ze en verdienen, dat noemen wij Harm , ,Wij Surinamers willen vrede met de mensheid . maar Denkpartijen zijn haatzaaiers.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.