Reuzen dia in Suriname aangestoken i.v.m. Divali

27
Reuzen dia aangestoken i.v.m. Divali in Suriname

Waarnemend president van Suriname Ashwin Adhin en zijn echtgenote hebben zaterdagavond de vlam van de grote Suriname Dia op het Onafhankelijkheidsplein aangestoken in verband met Divali, op donderdag 19 oktober. Adhin heeft in zijn divalibooschap de gemeenschap opgeroepen slechte gewoonten, verkeerde handelingen en slechte karaktereigenschappen na te laten. Hij pleit voor een gezamenlijke aanpak van zaken.

Adhin was eregast bij de opvoering van een sketch uit het Ramajana verhaal, dat werd afgesloten met het aanmaken van de dia door een man en een vrouw die de Hindoegodheden Ram en Sita voorstelden:


27 REACTIES

 1. Ik dacht dat het plein gesloten was voor herstel van het grasmat. Hoe kun je deze mensen nog serieus nemen.En de pers gaat geen verhaal halen bij de DC.

  Naar alle waarschijnlijkheid zal de gebruikelijk geworden gebedsdienst ter afsluiting van Ramadan niet op het Onafhankelijkheidsplein plaatsvinden vanwege de herstelwerkzaamheden aan de grasmat. Boze tongen beweren dat de rehabilitatie van het Onafhankelijkheidsplein door de regering werd aangekondigd als drogreden om de protestmanifestatie van 20 mei van daar te verdrijven. Er werden hekken geplaatst en enkele hopen zand gestort, maar verder is er geen spade in de grond gestoken.


  Maak melding

 2. Moge God alle slechterikken in welke vorm dan ook, in deze grote vlam verbranden!!

  De Goede moet tegenover de slechte overwinnen!!

  Aan alle goede mensen alvast een SUB DIVALI!!
  De Slechteriken/criminelen/moordenaars/verkrachters/
  rovers/oplichters etc. gaan door deze grote vlam door naar de HEL heen!! De Bakru’s en de Jorka’s staan op hen te wachten!!


  Maak melding

 3. Je krijgt gewoon de kippenvel van om te zien hoe de verschillende bevolkingsgroepen naast en met elkaar het Divali herdenken.. Dit doet mij goed om te zien en velen met mij.

  Landgenoten ik ben trots op jullie. Heb geloof in de toekomst en alleen op deze manier kunnen wij verder bouwen aan een betere Suriname voor onze nakomeling.

  President Ashwin Adhin en echtgenote en een ieder dat mee heeft geholpen dit onvergetelijke dag tot stand heeft gebracht. Heel hartelijk dankt aan uw allen.

  SURINAME VOORWAARTS


  Maak melding

 4. Hoe lang duurt het voor de grasmat zich te herstellen? Deze non sense verhaal van de DC gaat een beetje te ver voor mij. Vraag de minister van LVV waarom het zo lang duurt? Met gras planten, een beetje kunstmest moet dat toch gauw kunnen?


  Maak melding

 5. Adhin heeft in zijn divalibooschap de gemeenschap opgeroepen slechte gewoonten, verkeerde handelingen en slechte karaktereigenschappen na te laten.

  Ashwin heb je het over de NDP (gij zult niet stelen) of over de slapende oppositie?
  Waar waren Chan, Desi, Ronnie Somo, Misibakba, Simons???? Nationaal feest toch???


  Maak melding

 6. Wat een sensatie allemaal en kijk wie de dia aansteekt…de poepejantje adhin wiens oom eerder vermoord werd door zijn baas.Die bobojantje adhin is daar om vergiffenis te smeken voor zijn baasje en om zijn vermoorde oom nog een keer te verraden.het divali begint meer te lijken op een ndp feest zonder waarde.


  Maak melding

 7. De lijder met al zijn volgelingen zouden eerst gegooid worden in de reuze dia en dan pas aangestoken worden ,,dan zouden we in 1 keer bevrijdt worden van al het kwade…..


  Maak melding

 8. @ Ray,

  Het Divali feest is niet bedoeld om mensen te vermoorden, ook al hebben ze de grootste zonden begaan of zijn ze veelvoudige moordenaars.
  Bezoedel het Divali feest niet.


  Maak melding

 9. @Jiyani
  Ha neen, tijdens divali mogen criminelen en veelvuldige moordenaars naast je staan of thuis bij je langslopen voor lekkernijtjes,we zeggen ze heel liefjes dat zij de beste mensen op de wereld zijn
  Na het divali feest gaan we ze weer beginnen te haten maar niet op divali dag want dat is reinste zonde..


  Maak melding

 10. @Jiyani
  Je denkt dat wij het divali feest gaan ontreinigen door tot moord over te gaan. Neen, deze dag is heilig en het moet niet een feest worden waarop een moordenaar(S) in reuze dias gegooid worden, Het is een dag om Ram ,Laxman en Sita te vieren en niet een dag om veelvuldige moordenaars te gedenken.


  Maak melding

 11. Divali, Phagwa, ied ul fitre, keti koti, marrondag, bakra ied, 25 novem, 25 feb, javanendag, hindustanendag, creolendag, Indianendag, chinezendag, vul de kalender met al deze bull-shit dagen en zet de foto van Jayani erop. Zij ziet kans om alleen een paar indiaase bull-shit dagen te verdedigen, meer heeft ze niet in haar mars, net als de dicussie uit het niets; color- festival oftewel holy-shit.


  Maak melding

 12. Goed doen is nooit weg. Dit feest is eigenlijk een vervroegd Kerstfeest; Het gedenken van Cristus. De Wederopstanding, het herrijzen uit het as; Fenix.
  Al is de leugen nog zo snel, het goede overwint altijd. It wil always rize the occasion.


  Maak melding

 13. @ Anti,

  Volgens jou kan ik alleen een paar Indiase bull-shitt dagen verdedigen, daarom heb ik al meerdere malen gepleit om alle religieuze dagen als nationale feestdagen af te schaffen, dus ook de Hindu religieuze feestdagen.
  Ik ben erg anti tegen ANTI.

  Wat weet je over Holi-Phagwa?Jij bent de persoon tegen wie ik in discussie ben gegaan over dat feest. Nu kom je met een andere nickname om tegen mij tekeer gaan. Je bent zeer doorzichtig en een grote sufferd.


  Maak melding

 14. @ Ray,

  Jou raad ik aan je reactie van maandag 16 oktober 15.11 uur nogmaals goed te lezen, eer je mij voor dom uitmaakt.
  N.a.v. van die bewuste reactie heb ik op jou gereageerd en niet meer dan dat.

  Je begrijpt je eigen schrijfsels niet!


  Maak melding

 15. Wie in culturen god wil geloven moeten zelf weten ik geloof in de god die echt is en voor iedereen is.
  Ik vraag mijn af waarom Surinaamse bedrijven hun personeel honger loon betalen waarom,
  Ik zag in de roti schop Roop Ram daar werken mensen de hele dag voor een hongerloon en de zaak draait goed en toch krijgen ze 1500 SRD per maand, Ik geloof liever eerder in eerlijk delen dan duizende euro verspillen in de hindoe god of trouwerijen. Ook als die bedrijven miljoen euro per dag gaan verdiennen dan betalen zij toch die hongerloon. Wanneer leren zijn het, IK ZOU ZEGGEN WEES VOOR BEREID OP JE EIGEN TOEKOMST DAAR MEE BEDOEL IK IN DE VOLGENDEN FASE WANT ALS JE DOOD BEN KOM JE NIET MEER IN DE ZELFDE HUIS JE KOMT NOOIT MEER TERUG DUS DAAROM ZEG IK WEES VERSTANDIG EN KIJK VERDER. JE EIGEN GOD KAN ALLEEN JOU HELPEN IN DE VOLGENDE FASE DE ECHTE GOD HEET GEEN HINDOE, MOSLIM, OF EEN ANDERE, KAPPEN MET DIE MISVORMDE SALARIS ZONDER DIE PERSONEEL GAAT HET NIET. JE KAN HET NIET IN JE EENTJE.


  Maak melding

 16. @ stenley,

  Zou het misschien liggen in feit dat Roop Ram denkt dat hij alleen maar chamaars, het lage volk, in dienst heeft en dat ze daarom onderbetaald mogen worden.

  Stel dat het zo is, dan moet je juist met Roop Ram eens.
  Jij was het immers die over Bhaithak Ghana had geschreven dat dat de muziek is van de chamaars, van het lage volk. Je hebt het woord: lagi gebruikt.

  Ga je diep schamen net als die penningmeester van de VHP die van een VHP politica heeft gezegd dat ze zwart is.


  Maak melding

 17. Jiyani,
  Ik weet niet waar over jij het heb.
  Volgens mijn bedoel ik in het algemeen dat werknemers in Suriname zo laag betaald word dat zij niet op een normale manier kunnen leven en dat was altijd zo. Een bewaker van een bank in Suriname die verdient ook 1500 SRD per maand het is een schande. Werknemers uit Suriname hebben altijd het zelfde. Ik heb het niet over de gewone mensen maar die donkere rijke mensen doen dit altijd waar ze ook wonen waarom kan het niet nu in het jaar 2017 anders gaan ze het nooit leren. DIE GIERIGE APEN BLIJVEN GIERIG. ALLEEN VOOR EIGEN TROUW PARTIJ 100,000 UIT GEVEN DIT IS TOCH NIET NORMAAL WANNEER STOP DIT. EIGEN IS ALLES EN REST ZIJN GEEN MENSEN WAARD. ZO IS HET WEL NU JE GELOOF OF NIET.


  Maak melding

 18. Diwali is niet voor niet Hindoes. Suriname moet
  ophouden Hindoe feestdagen te misbruiken.
  Wie geen Hindoe is moet ervan blijven. Anti-Hindoes
  moeten goed beseffen dat Hindoe feestdagen geen
  eetfestijnen zijn, maar religieuze activiteiten.


  Maak melding

 19. @ s.gonesh,

  Elk jaar met divali komen 2 vriendinnen met hun gezinnen samen met ons divali vieren bij mij thuis. Mijn schoonouders zijn ook van de partij. (mijn schoonmoeder en man zijn aan het koken).
  Mijn vriendinnen en hun gezinnen zijn christenen, mijn sasuma is moslima, mijn man is budhist, de rest is hindu.

  Elk jaar is het weer een genot om gezamenlijk dat feest te vieren en ook samen aan tafel van een sobere maaltijd te genieten. Daarna is het genieten van andere lekkernijen nadat ze zijn geofferd aan Laksmi Mata.

  Wij, de hindu’s en ons feest worden gerespecteerd.
  Wat is daar mis mee?

  Trouwens met Kerst worden mijn gezin en ik bij de ene vriendin uitgenodigd voor de lunch.
  Met Pasen worden wij door de andere vriendin uitgenodigd ook voor de lunch.
  Omdat wij vegetarisch eten, wordt daar rekening mee gehouden.

  Waarom zo moeilijk doen? Denk je niet dat Laksmi Mata openstaat voor elk wezen.

  Subh Divali.


  Maak melding

 20. @ stenley,

  Laat mijn opmerking maar zitten. Sorry daarvoor.
  Jouw streven naar een eerlijke salaris is nobel, maar helaas worden mensen uitgebuit.
  Komt niet alleen in Suriname voor, maar overal en zelfs in de westerse landen die beweren geciviliseerd te zijn.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.