China schenkt computer apparatuur aan Suriname

33
China schenkt computer apparatuur aan Suriname

De Ambassade van de Volksrepubliek China heeft onlangs apparatuur geschonken aan het Ministerie van Buitenlandse Zaken in Suriname. De schenking bestond uit onder meer: scanners, een desk computer en video- en fotocamera’s. De goederen zijn door ambassadeur Zhang Jinxiong overhandigd aan minister Yldiz Pollack-Beighle.

Bij deze gelegenheid memoreerden zowel de minister als de ambassadeur de uitstekende bilaterale relaties tussen beide landen alsook de bijzondere spontane en pragmatische relatie tussen de Ambassade en het Ministerie.

De apparatuur zal door het Ministerie worden ingezet bij de uitvoering van het project Content Management System met als doel digitalisering van alle correspondentie en afhandeling van documenten van het departement hetgeen zal bijdragen aan grotere efficiëntie en effectiviteit.


33 REACTIES

 1. Door alle giften/schenkingen en leningen heeft China Suriname al behoorlijk gekidnapt.

  Achter de vriendelijkheid van de chinezen schuilt meer ellende dan men denkt.
  Terwijl er op grote schaal de mensenrechten in China worden geschonden, wil men in anderen landen laten zien hoe goed ze zijn voor hun medemens elders op de wereld.

  Wie de chinezen vertrouwt, heeft geen vertrouwen in zichzelf!


  Maak melding

 2. Ale Chinese computerapparatuur zit vol met verborgen spionagesoftware, hahaha. Dus alle documenten van BiZa komen in handen van Tjaaina, hahaha.


  Maak melding

 3. De bevolking van China bestaat uit 1382 miljoen personen! De Chinezen hebben een heel ander cultuur/zeden en gewoonten. dan de holbewoner nu bijenkorf! de bijenkorf mentaliteit is steeds maar uitbuitingen en misleidingen. Gelukkig dat wij Surinamers (dan bedoel ik de rasechte Srananman en niet de NEP Surinamers in Nederland) een heel andere kijk op zaken en niet laten leiden door personen dat haat koestert tegenover haar eigen andersoortige.

  De Nep Srananman zullen de laatste moeten zijn dat over anderen klets. Alle Nep Srananman in Nederland met een Hollands naam zijn de echte (Zwarte Piet) piet.
  De Nederlandse cultuur moest gestraft, gecensureerd, gecastreerd worden door jullie aanwezigheid. De blanke Nederlanders moest van de VN water in hun wijn doen om jullie te accepteren. Dit spreekt boekdelen en dan hebben jullie nog tijd om over anderen te lullen.


  Maak melding

 4. Het is echt geen schande om eens een keer NEE te zeggen tegen al die giften van China hoor.
  Het zou je sieren om deze spullen zelf aan te schaffen.

  Hoefdraad is alweer in Amerika om geld bij elkaar te sprokkelen, hij is in zijn nopjes dat Koeweit en andere landen hem geld willen lenen.
  Het IMF ziet wat voor maatregelingen er getroffen worden en zal dan ook welwillender zijn dus…. NEE zeggen is ook een kunst.


  Maak melding

 5. Het is nu China hier, China daar….Weinig nieuws waar China niet in voorkomt, de laatste dagen. Valt wel op!! Zal toch wel een addertje ergens zijn, zou je bijna denken…


  Maak melding

 6. De nieuwe koloniale heersers weten dat je een anjoemara vangt met een srika. Onze politieke machthebbers zijn te koop met een praal kralen, spiegels, waze beloften van nog meer en geven ons land over aan de chinezen het het rampaneren en als het op is verdwijnen ze.


  Maak melding

 7. China schenkt computer apparatuur aan Suriname

  China moet nu gaan ophouden om kleine fluitjes aan Suriname aan te bieden. Opzouten hiermee.

  Suriname moet China op niet mis te verstane wijze duidelijk maken dat ze geen genoegen nemen hiermee, ondanks dat Surinaamse kinderhandje gauw gevuld is.

  Als China echt iets voor Suriname wil betekenen, dan moet het gaan om industrieën:
  -, export machine geautomatiseerde houtverwerkingsindustrie tot eindproducten ( ramen, deuren, meubilair, huizen, enz),
  – export zeevisverwerkingsindustrie, een Chinatown bouwen in Sjienesiekondre met productie exportondernemingen,
  – ondersteuning van de grote landbouw met daarvoor geschikte machines voor de rijstondernemingen en deze helpen de automatisering, Internationale Vliegveld Zanderijen/ JAP een Internationale Luchthaven automatiseren, allerlei voorzieningen voor logistiek en transport van goederen voor vrachtvliegtuigen,
  – zeehaven voor de kust bij Commewijne- en Surinamerivier, helemaal geautomatiseerd
  , opslagloodsen, en alles wat erbij hoort voor de verwerking van containers,

  export bloemenindustrie, export van groente-industrie, export tomaten geautomatiseerde opslagbeurs voor opzetten voor afnemers overal ter wereld toegang hebben, enz, en een geautomatiseerde opslagbeurs ervoor opzetten afnemers overal ter wereld toegang tot hebben,
  – vierbaansweg naar Zanderijen naar Rio de Janeiro Brazilië,
  – bruggen over de grensrivieren,
  – treinverbinding Zanderijen naar Rio de Janeiro Braziliëin clusief onderhoudsvoorzieningen en opleiding van personeel,
  – export geautomatiseerde Cassave meelverwerking industrie,
  – export zwaar onderdeel industrie onderneming en opleiding en onderhoud ervan,

  zonnepanelenindustrie voor Suriname en export naar oa Caribischgebied opleiding, onderhoud,

  – zeedijk aanleg industrie en opleiding van personeel

  – grote steden bouwen te Brokopondo, Nieuw Nickerie, Moengo, Albina, Apoera, enz

  Recht En Waarheid Maken Vrij

  God Zij Met Ons Suriname/rs


  Maak melding

 8. In China was/is de grote Partij Congres aan de gang en wordt er beslist of Xi Jinping nog 5 jaar aanblijft. Tevens wordt er over tal van andere dingen betreffende de economie, defensie buitenlandse politiek enz. beslist en in dat kader zal het wel zijn dat China wat extra aandacht probeert te trekken van de wereld door het geven van cadeautjes.


  Maak melding

 9. Vroeger was het uitdelen van door China geschonken computers de belangrijkste taak van Ingrid, maar net als manlief wordt ook Ingrid een dagje ouder, tegenwoordig komt ze zelfs voor het distribueren van Chinese computers het bed niet uit. Wordt het daarom geen tijd dat haar maandelijkse tegemoetkoming van srd 9000 wordt stopgezet?


  Maak melding

 10. @ Passant: Stuur je lijstje maar naar China, zien of ze nog een miljardje of 100 hebben liggen. Laten ze dan gelijk een paar miljoen Chinezen meesturen om het allemaal aan te leggen en rendabel te maken.


  Maak melding

 11. Ik spreek hierover Suriname, wat zij niet moeten doen. Als China iets wil geven kan en mag Suriname stellen, wat ze wel wil en niet wil.

  jo domme koe beest.


  Maak melding

 12. Een gegeven paard moet men niet in de bek kijken. Alle hulp is welkom. Het gaat om het gebaar om Suriname bij te staan in het proces van modernisering van de overheidsdiensten. Wat mij betreft mag de overheid aan de Noordzee op afstand blijven met computers die zij eventueel aan Suriname willen schenken. Met speciale software op de computers geinstalleerd kunnen zij alles in Suriname monitoren. Vooral die Surinamers die bezit hebben in Suriname. Over dit bezit zullen de mensen belasting moeten betalen. Als men in Nederland geniet van een bijstandsuitkering zal men het bezit, een stuk grond of een huis, maar eerst moeten opeten. Moet je maar eens overkomen.


  Maak melding

 13. Chinezen gooien een haring uit om een snoek te vangen. Maar de hebberige, hersenloze, domme en onwetende Surinamer ontdekt dat pas als het te laat is.


  Maak melding

 14. De Puinhopen Van 7 Jaar Desie Bouterse..

  Beste Conservatieven

  China Schenk Suriname Computer en scan apparateur ..

  Na Friendje Torie.. Tjeeeh.. Wat Armzalige zeg

  Waarom Niet.. China Bouwt 2de Brug Voor Suriname Over Suriname Rivier… China Bouwt Ultra Modern Sport Complex In Suriname.. China Bouwt Politie Hoofd Buro Vr Suriname.


  Maak melding

 15. Is wel zielig dat suriname niet een computer en scanner of printer zelf kan kopen.
  Een geschenkt.
  Alle hout en goud van su jatten.
  En su krijg een laptop kado hahahahaha.
  Potje pannies


  Maak melding

 16. @ RobG

  Dit is geen gegeven paard. Suriname betaald er stevig voor middels de discounts die bij opdrachten die door bijvoorbeeld Dalian uitgevoerd worden aan EXIM bank (= staat) gegeven moeten worden.

  RobG u haat jegens Nederland is wel heel erg hoog.

  China heeft de productie van de gegeven computers geheel in de hand en kan dus vrij eenvoudig de software manipuleren. China is daar ook bekend van dat het op chips de Mossad truc bij programmeerde. Het apparaat waar de chips in zitten neemt zelfstandig contact op met haar moeder in China waardoor het apparaat zichzelf vrijwillig uitlevert aan haar moeder in China

  Indien Nederland in de verleiding zou komen computers aan Suriname te schenken valt de gehele levering fysiek geheel buiten de invloed sfeer van Nederlandse overheid omdat het de opdracht gewoon aanbesteed en rechtstreeks laat verzenden.
  U benadering is voor Nederland veel te ingewikkeld.

  Indien Nederland iets wil weten in Suriname haalt men die informatie wel op een andere manier op.

  Ik verbaas mij er over dat u in Nederland wilt wonen.


  Maak melding

 17. Chineezen zijn grote strategen,ze denken op lange termijnen.Al die arme landen beladen met schuld die ze nooit kunnen oplossen en Dan wordt. Haven,vliegvelden,energiebedrijf,waterleidinh,telesure enz….langzaam langzaam wordt Chinese bedrijven..oppasen mensen wordt wakker..


  Maak melding

 18. Het zou pas zoden aan de dijk leggen als China alle ministeries zo’n 1000 computers inclusief software zou schenken. Maar een computer en fotoapparatuur etc. schenk je aan je zoontje als hij 12 geworden is. Het lijkt nergens op. Het is zelfs een grove belediging aan het adres van de Surinamer.


  Maak melding

 19. China schenkt volkswoningen aan Suriname

  China schenkt computer apparatuur aan Suriname

  Chinese Dalian legt vierbaans highway aan

  En de regering van Sur. kwispelt met de staart.


  Maak melding

 20. Chinezen van voren en van achteren. Het zou beter zijn wanneer de Chinezen de bevolking scholen. Niets geven anders blijven ze bedelen. Niet voor niets blijven de ministers ambassadeurs uitnodiging op zogenaamd vriendschappelijke basis. Bedelen in gedekte vorm. Ik krijg plaatsvervangende schaamte dat ik een Suri ben.


  Maak melding

 21. Jojo, de regering van Suriname heeft goede relaties met de regering van China en dan mag er wel wat positief van de zijde van China tegenover staan. Als Suriname geen computers uit China wil accepteren moet men maar computers kopen bij de Amerikanen of de Nederlanders. Zo simpel is het. Maar het is niet de Surinaamse regering die kritiek heeft op deze schenking. Nee, het zijn alweer de aanhangers van de zwakke oppositie.

  Jojo, voor alle duidelijkheid. Ik heb geen hekel aan Nederland. Ik keur alleen het beleid van de Nederlandse regering t.a.v. bepaalde onderwerpen/domeinen af.


  Maak melding

 22. Bijna 42 jaar onafhankelijk en het motto vertrouw op eigen kunnen mogen ze in hun …….. steken.
  In Afrika worden afrides door chinezen omgekocht door spiegeltjes en kraaltjes net zoals de blanken dat gedaan hebben tijdens de slaventijd.


  Maak melding

 23. Het paard waar je het over hebt. Is dat een trojaans paard?
  Ongeveer een jaar geleden waren Chinese diplomaten! op uitnodiging van de overheid, te gast in Engeland om bepaalde technische snufjes te bestuderen (het gehele verhaal ben ik nu even kwijt).
  De formules waren geïnstalleerd op laptops.
  Bij controle bleek een laptop verdwenen te zijn.

  Of SU blij moet zijn of moet bedanken is lastig.
  Het heeft zijn voordelen, als je echt geen cent te makken hebt, maar ook nadelen.
  Een nadeel bij iedere is natuurlijk dat je dankbaar moet zijn.
  Hoe dankbaar? Dat zal de toekomst uit moeten wijzen als de donor je aan de schenking herinnert.
  Ik ga hierbij uit van een schenking, die je niet zelf hebt betaald (zie Jojo). Dus geen sigaar uit eigen doos


  Maak melding

 24. Jij dombo iedereen weet dat er in Chinese computers en andere apparaten spionage software zit. Wees jij maar blij dat je in Holland woont dan is het makkelijk lullen voor jou. Wat de echte Surinamer voelt zal jij nooit voelen. Laag mens ben jij Rob G, de meest waardeloze Surinamer ben jij.


  Maak melding

 25. denkt me aan de spionage chips in de deze electronische apparatuur. niets meer blijft geheim in Suriname, de kolonisator China weet nu alles.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.