Surmac Education Center geopend

9
Surmac Education Center geopend

Minister Patrick Peneux van Onderwijs, Wetenschappen en Cultuur in Suriname samen met Avriëlle Cicilson, manager van het Surmac Education Center bij de officiële opening van het Education Center van Surmac aan de Slangenhoutstraat. Cicilson zegt dat Surmac eerder elk jaar afgestudeerden van de MBO-instellingen liet werven en daarna trainde tot zelfstandige zwaar materieel operators en monteurs.


9 REACTIES

 1. ” Het Natuurtechnisch Instituut (NATIN) en Surmac Caterpillar gaan samenwerken om het tekort aan technisch kader op te vangen. Op 1 april start de training Heavy Equipment Fundamentals and Core Skills op het NATIN. Hiervoor is een praktijklokaal compleet met zware motoren en speciaal gereedschap ingericht en gefinancierd door Surmac. De trainingsruimte is vanmorgen officieel geopend.
  Er is een chronisch tekort aan technisch kader, deelde Patrick Peneux, Assistent General Manager bij Surmac, mee.”

  Family affairs?!!! Robert en Patrick gaan voor de poet.


  Maak melding

 2. Ik hoop maar dat er voldoende animo zal zijn, want werken daar hebben de meeste Surie´s een hekel aan.
  De goeie daar gelaten ( ik ga niet iederéén ) over één kam scheren. Ik wou maar dat ik die gelegenheid kreeg toen in nog jong was, dan hoefde ik niet naar het buitenland te gaan !

  sari tori

  Jacko


  Maak melding

 3. Hopelijk is het bedrijf goed verzekerd tegen ongelukken die daar kunnen plaatsvinden en beschermende kleding voor de studenten. Is er ook gedacht aan een medische post ter plaatste? Wanneer er gepraat wordt over zware motoren en gereedschappen. Een ongeluk schuilt in een klein hoekje. Zijn de docenten die deze trainingen gaan verzorgen op hoog niveau geschoold? Hoeveel animo en inschrijvingen zijn er al binnen? Gaat het om 4 leerlingen die zich gemeld hebben? Er wordt hoog van de toren geblazen met het opzetten van het een en ander. Zijn de gasten gemotiveerd?
  Peneux schoffeer je straks ook dit personeel? Ik ben benieuwd.


  Maak melding

 4. Haal de Chinezen erbij want die zijn master hierin van hun kunnen wij veel leren. Ze kunnen de mbo-ers leren hoe je een Samsung telefoon kan maken of repareren. Hoe motoren te bouwen en onderhouden.


  Maak melding

 5. Vanaf de sluiting van Centrale Werkplaats Beekhuizen (algemene overheidswerkplaats) is het altijd ‘down the drain’ geweest met het technisch kader en mensen met technische vaardigheden in Suriname.

  Heel veel van de ‘jongens’ van toen zijn naar de Suralco en Billiton overgegaan en daarna de overstap naar Nederland gemaakt.
  De CWB was op technisch gebied multidisciplinair ! Je kon er elk (mechanisch)technisch probleem naar toe sturen en het werd opgelost !

  Ik hoop en verwacht dat dit Education Center de technische insteek uit onze youngsters zal halen, want wij hebben heel veel mensen met technisch inzicht in Suriname.

  Alleen weten deze Surinamers het zelf niet ! En dat is heel erg jammer.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.