di 20 feb 2018 14:26
post thumbnail

Surmac Education Center geopend

9

Minister Patrick Peneux van Onderwijs, Wetenschappen en Cultuur in Suriname samen met Avriëlle Cicilson, manager van het Surmac Education Center bij de officiële opening van het Education Center van Surmac aan de Slangenhoutstraat. Cicilson zegt dat Surmac eerder elk jaar afgestudeerden van de MBO-instellingen liet werven en daarna trainde tot zelfstandige zwaar materieel operators en monteurs.

<- klik hier om te reageren op dit bericht
99 Reacties | Plaats Reactie

 1. ” Het Natuurtechnisch Instituut (NATIN) en Surmac Caterpillar gaan samenwerken om het tekort aan technisch kader op te vangen. Op 1 april start de training Heavy Equipment Fundamentals and Core Skills op het NATIN. Hiervoor is een praktijklokaal compleet met zware motoren en speciaal gereedschap ingericht en gefinancierd door Surmac. De trainingsruimte is vanmorgen officieel geopend.
  Er is een chronisch tekort aan technisch kader, deelde Patrick Peneux, Assistent General Manager bij Surmac, mee.”

  Family affairs?!!! Robert en Patrick gaan voor de poet.

  zaterdag 14 oktober 2017 om 10:33 uur.
 2. Ik hoop maar dat er voldoende animo zal zijn, want werken daar hebben de meeste Surie´s een hekel aan.
  De goeie daar gelaten ( ik ga niet iederéén ) over één kam scheren. Ik wou maar dat ik die gelegenheid kreeg toen in nog jong was, dan hoefde ik niet naar het buitenland te gaan !

  sari tori

  Jacko

  zaterdag 14 oktober 2017 om 11:22 uur.
 3. Hopelijk is het bedrijf goed verzekerd tegen ongelukken die daar kunnen plaatsvinden en beschermende kleding voor de studenten. Is er ook gedacht aan een medische post ter plaatste? Wanneer er gepraat wordt over zware motoren en gereedschappen. Een ongeluk schuilt in een klein hoekje. Zijn de docenten die deze trainingen gaan verzorgen op hoog niveau geschoold? Hoeveel animo en inschrijvingen zijn er al binnen? Gaat het om 4 leerlingen die zich gemeld hebben? Er wordt hoog van de toren geblazen met het opzetten van het een en ander. Zijn de gasten gemotiveerd?
  Peneux schoffeer je straks ook dit personeel? Ik ben benieuwd.

  zaterdag 14 oktober 2017 om 11:53 uur.
 4. Haal de Chinezen erbij want die zijn master hierin van hun kunnen wij veel leren. Ze kunnen de mbo-ers leren hoe je een Samsung telefoon kan maken of repareren. Hoe motoren te bouwen en onderhouden.

  zaterdag 14 oktober 2017 om 12:01 uur.
 5. @ Prakserie

  Volgens mij komt het merk Samsung uit Japan, of Korea !

  Odi odi

  Jacko

  zaterdag 14 oktober 2017 om 12:22 uur.
 6. Chinezen maken alles na dus maakt niet uit.

  zaterdag 14 oktober 2017 om 13:17 uur.
 7. Hey Pineut, je krijgt toch kledinggeld?
  even serieus

  wie gaat de examen opgaven toetsen op de juiste niveau???

  zaterdag 14 oktober 2017 om 18:17 uur.
 8. Vanaf de sluiting van Centrale Werkplaats Beekhuizen (algemene overheidswerkplaats) is het altijd ‘down the drain’ geweest met het technisch kader en mensen met technische vaardigheden in Suriname.

  Heel veel van de ‘jongens’ van toen zijn naar de Suralco en Billiton overgegaan en daarna de overstap naar Nederland gemaakt.
  De CWB was op technisch gebied multidisciplinair ! Je kon er elk (mechanisch)technisch probleem naar toe sturen en het werd opgelost !

  Ik hoop en verwacht dat dit Education Center de technische insteek uit onze youngsters zal halen, want wij hebben heel veel mensen met technisch inzicht in Suriname.

  Alleen weten deze Surinamers het zelf niet ! En dat is heel erg jammer.

  zaterdag 14 oktober 2017 om 18:28 uur.
 9. Met die zware motoren heb je ook zware jongens nodig. Ik zou misschien werven in Santo Boma.

  zondag 15 oktober 2017 om 15:18 uur.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ads:
Bezoek ook:
www.suriname.nl

Adverteer ook op:
www.suritrade.com