zondag, mei 26, 2024
HomeNieuws uit SurinameBouterse eind oktober weer president van Suriname

Bouterse eind oktober weer president van Suriname

-

Does Travel - naar Suriname

PARAMARIBO, 14 okt – Desi Bouterse hervat zijn werkzaamheden als president van Suriname per eind oktober. Bouterse zei dit in het radioprogramma Bakana Tori van Clifton Limburg. Hij denkt tegen die tijd weer fit genoeg te zijn. Het genezingsproces verloopt naar wens.

Bouterse droeg eind september zijn taken als staatshoofd over. Vanaf toen was vicepresident Ashwin Adhin waarnemend president van Suriname. Als formele reden werd opgegeven dat Bouterse nog moest herstellen van een medische ingreep. De ingreep had hij ondergaan tijdens zijn recente bezoek aan Cuba. Zijn medische adviseurs achtten het noodzakelijk dat hij een rustperiod in acht nam.

Sindsdien deden de wildste geruchten de ronde. Op gegeven moment achtte Bouterse het zelfs nodig op de televisie te verschijnen. Volgens sommige critici heeft de machtsoverdracht niet correct plaatsgevonden. Sommigen beweren zelfs dat de grondwet niet voorziet in een tijdelijke machtsoverdracht door de president. Overigens is het de eerste keer in de geschiedenis van de republiek dat een dergelijke overdracht heeft plaats gehad.

opening
Fernandes Express
Passion in concert

57 REACTIES
 1. Was ook voor de eerste keer in de geschiedenis, dat ene president op het westelijk halfrond tegelijkertijd de hoogste man was van de Zuid Amerikaanse unie en dat van de Caribbean!! Hulde hulde. Bouta doing!!


  Maak melding
 2. Hij bedoelt dat hij vanaf eind oktober het gras waarschijnlijk van beneden gaat zien groeien.
  Zulke berichten,geven mij het gevoel nog in de jaren tachtig te leven.


  Maak melding
 3. Degene die vervalt in dreigementen en of waardeloze kritiek zijn gevangenen van hun eigen waanideeën/achterlijkheid. Net of men hier bezig zijn met kinderen.uit een achterbuurt. Ook de achtergestelde mannen en vrouwen in Nederland zal de NDP kennis van zaken moeten bijbrengen. Want de wankele argumenten van de gasten vraagt om een ingreep.


  Maak melding
 4. En dan zijn er nog mensen hier in het land die blij zijn, met zo,n misdadiger als president, die Internationaal op de opsporingslijst staat netals Brunswijk.
  Zelfs mensen hier in het land hoor je zeggen, dat Bouterse een goed mens is, en zijn hart op de juiste plaats heeft zitten, hoe kortzichtig denkvermogen moet je hebben, om tot zulke uitlatingen te komen.


  Maak melding
 5. @@moiman, jammer dat vele leiders van Zuid-Amerika Bouterse liever zien gaan dan komen. Vergeet niet dat zij helemaal GEEN respect hebben voor hem, dit net als leiders uit Venezuela, Cuba ect.

  In Suriname waren er ook vele leiders vanuit de verschillende Zuid-Amerikaanse landen naar Suriname geweest, maar baas Bouterse heeft zich gewoon schuil gehouden in Nickerie waar hij zogenaamd mensen moest toe spreken.
  Als hij zo geweldig is, waarom gaat hij dan niet gewoon naar andere landen???
  Deze man is het NIET waard om president te zijn

  -Bouterse is jarig geweest en men heeft het lef gehad het volk te vragen voor een donatie voor Bouterse en dit kon gestort worden op de bank.

  Bouterse heeft zijn zakken al gevuld, dus kan hij het volk weer gaan beloven dat ze cadeaus krijgen.


  Maak melding
 6. #ira
  Ik weet niet welke Z-A leiders je bedoelt, maar ze waren ze allemaal in SU. Ook dat van de Caribbean, brachten hun respect voor SU en haar leider. Alleen die van Colombia was absent; maar heeft dingens recht getrokken door op zijn interne vredesonderhandelingen zich met dat van Cuba, te meten aan baas zijn Wit gesneden overhemd! Je moet ze kunnen zien!!


  Maak melding
 7. De Puinhopen Van 7 Jaar Desie Bouterse.

  Beste Conservatieven.

  Dit is het slechtste Nws van de week.
  slechter kan het niet.

  Suriname dacht juist dat ze eindelijk verlost werden.. te vergeefs mensen.

  Ik Ben Benieuwd Hoe De Batavieren Van Het Germaanse Ras Die Op Deze Site Zijn Hoe Die hier op Zullen Reageren

  BOUTERSE EIND OKTOBER WEER AAN HET WERK.


  Maak melding
 8. @moiman
  Ze waren inderdaad allemaal aanwezig en werden tijdens de besprekingen getrakteerd op de aanhouding van Dino Bouterse in Panama voor drugstransporten en terroristische activiteiten en kort daarna de aanhouding van zijn buitenkind voor een gewapende overval. Bij zo’n gastheer, die zelf heeft gemoord en voor drugshandel is veroordeeld, komt niemand meer op bezoek en die ontvang je ook niet in je land. Niemand wil met Bouterse worden gezien. Alleen in Cuba is hij welkom om medische redenen. Heb je een foto gezien van hem met de Cubaanse president? Nee dus. Elders wordt hij opgepakt en uitgeleverd aan de Amerikanen .
  H


  Maak melding
 9. Opmerkelijk is dat het aantal misdaden sinds hij Adhin voor hem waarneemt minder is geworden. Zie daar de ware wortel en oorzaak van de toenemende misdaadvloek. Zodra ddb gaat werken, gaat de misdaad weer stijgen. Ndpers zijn zowel daders en slachtoffers van de misdaadvloek zoals zoon en stiefzoon. De paarse misdaadvloek verdienen al die oerdomme debiele idiote ndpers, hoog of laag opgeleid, rijk of arm. Dankzij ndpers is het volk armer en misdadiger geworden. Wee die paars valse profeten meye, misika en hira ook zij zullen vroeg of laat slachtoffer worden. Hun eigen gehoor zal ze hun paars verdiende loon geven voor de valse hoop ddb die ze preken tijdens hun diensten. Oma nanga opa taki, wij hebben elke familielid, wie dan ook die ndper is verboden om te praten over hun geliefde ddb. Doen ze dat dan moeten ze op sodemieteren tijdens onze verjaardagsfeesten. Ga weg, hoepel op met je ddb soso lobi gepreek. Ddb tjarie soso verdeeldheid na famirie, tijdens vrienden, werknemers, gelovigen of niet. Ndpers zijn verantwoordelijk dat we een misdadiger hebben als president.


  Maak melding
 10. Ben heel blij dat hij weer zijn ambt gaat oppakken, 75% van de bevolking loopt al met een jeukende anus en een kriebelende keel ! Ze zijn bijna een maand niet genomen door de pres : Mensen maken jullie je borst maar lekker nat,
  hij gaat jullie weer met twk nemen oelewappers !

  sari tori

  Jacko


  Maak melding
 11. Bouta mag nog niet doodgaan. Pas als hij in Santo Boma is opgesloten. Anders wordt hij straks door NDP volk vereerd als volksheld. Ze zullen dan zeggen hij heeft nooit in de gevangenis daarvoor gezeten, dus hij is onschuldig.


  Maak melding
 12. Breaking-News VHP diaspora eist het vertrekt van jogi en gajadief uit de DNA,men vindt ze totaal ongeschikt en niet capabel genoeg,en men eist dat Chan gaat samenwerken met de NDP,men gelooft niet dat de vhp in staat is de verkiezingen van 2020 ,kan winnen van de NDP,de positie van Chan staat zwaar onderdrukt,nadat prominenten die meer dan twintig jr hun krachten hebben gegeven de partij de rug hebben toegekeerd,denk maar aan Sharmila Mansaran,en Sharda Thakoer,vooral Roy makka fiscalist in ned,vindt dat men jogi en gajadief uit de vhp moet trappen,de op etnische basis gestructureerde partijen zoals,de nps,vhp,en de pl hebben geen toekomst meer in de multiculti Suriname,Suriname is langzaam maar zeker aan het veranderen,de racisten zijn gedoemd het onderspit te delven,Desi Delano Bouterse had dit in 2015 al voorspeld,alleen er is niet goed naar hem geluisterd,profetische woorden nl dat partijen die niet in staat zijn te veranderen en nieuwe wegen in te slaan,in een multiculti samen leving gedoemd zijn ten onder te gaan,had Chan maar beter geluisterd


  Maak melding
 13. Er is een tijdbom geplaatst onder de reet van Chan ,iedereen vroeg zich al een tijdje af waarom gajadief zo muisstil is,hij is al op de hoogte gebracht door Chan ,vandaar dat hij toenadering zocht bij de Amerikanen,met de belofte bij een eventuele overwinning van de vhp,kunnen ze rekenen op een militaire basis,gajadief is niet iemand die het bijltje er zomaar bij neerlegd, hij gt zijn huid zo duur mogelijk willen verkopen,wat een goudvondst en de vele olieboringen voor de kust van Suriname te weeg kan brengen,alle principes worden nu overboord gegooid,niemand wil de honing pot missen,vooral nu blijkt dat de Nederlandse rovers op het Binnenhof Chan hebben laten vallen,en slijmend en kruipend toenadering zoeken bij Bouterse/Adhin,ze zijn overtuigd dat Suriname Eldorado is,het land van goud waar ze eeuwenlang gezocht hadden maar niet bij machte waren het goud te vinden,terwijl de Canadezen succes voller zijn,de blauwoogige dieven weten dat het niet lang meer gt duren eer er gigantische olie vondsten gedaan zullen worden voor de kust van Suriname ,ze kiezen nu eieren voor hun geld,en hebben Chan als een baksteen laten vallen,wordt vervolgd,ray j ballen zullen nu zuur zijn,I feel sorry for you en de andere betweters,jullie moesten al lang hebben geweten dat de nazaten van piet hein niet te vertrouwen zijn


  Maak melding
 14. Dagoebalsing@
  En je leeg laten roven door Chinezen en Canadezen is minder erg.
  Kijk naar de deals hoe die, en voornamelijk fiscaal, geregeld zijn.
  Pijnlijk voor suriname


  Maak melding
 15. Dagoebalsing@
  En lesje hoe een dief de dief besteld, voorlopig verdient sur tot 2020 geen dollar, veel beloven weinig geven doet gek in vreugde leven.
  Waar de vorige regeringen in 70jaar niet voor elkaar hebben gekregen, heeft jou baasje wel voor elkaar gekregen, namelijk het land naar de kloten geholpen, Beweer het tegendeel maar, wel onder bouw graag, aan proza hebben we niks


  Maak melding
 16. Dagoebalsing@
  En we gaan met z’n alle steeds minder fossielen brandstof gebruiken, wees er blij mee.
  En vergeet Nederland, je bent geheel op je zelf aan gewezen.
  Jullie hebben de afgelopen 43 jaar ook bewezen het niet kunnen, alleen maar Bla Bla Bla.
  Jammer het is een mooi land Suriname, het is alleen jammer dat er een hangmat mentaliteit heerst, de goeie uit gesloten


  Maak melding
 17. The Big Man Is Back In Town. Welkom meneer de president. De olieprijs is stijgende, ik betaal veel meer in Nederland voor brandstof aan de benzinepomp. Een signaal dat de inkomsten van Suriname en voor de Surinaamse overheid door de stijgende prijs toenemen. De prijs op de kwereldmarkt mag wel meer stijgen hoor.


  Maak melding
 18. Dagoebalsing@
  En de profetische kant betreft van jou baasje, die tweedeling kan je sturen en dat is jou baasje aardig gelukt, en dat is geen profetische aanleg, maar doortrapte hersens van jou baasje


  Maak melding
 19. Weer een die suriname vergelijkt met Nederland, dan hebt je het echt voor elkaar.
  Geef Nederland aan de Surinaamer en ze helpen het in 7 jaar naar de kloten.
  Geef Suriname aan de Nederlander en er verwijst een tweede Dubai


  Maak melding
 20. Massala-Kwakoe@
  De Surinaamse raffinaderij is zwaar beleend, daar zul je de eerste 10 jaar niets aan verdienen, en we gaan steeds minder fossielen brandstof gebruiken, om er echt massa’s geld mee te verdienen zal wel meevallen, windenergie en batterij techniek gaan zo hard, dat we straks geen olie meer nodig hebben, kijk maar naar de Australische solar challence, niet te geloven.


  Maak melding
 21. Haco uit al jou reacties,is wederom gebleken dat j geen kaas hebt gegeten van economie,en dat is zo jammer,ik ga mijn kostbare tijd niet vergooien aan een debiel op economisch gebied,het schijnt nog steeds niet tot j door gedrongen,dat Su al tien jr geen ontwikkelingshulp meer krijgt,waar ik ook geen voorstander van bent,wij moeten roeien met de middelen die ons beschikbaar zijn gesteld en proberen het beste van te maken,de oude politiek heeft ervoor gezorgd dat wij geen enkele fabrieken hebben,bewust of onbewust kapot gemaakt ter faveure van een klein elite groep, die geschoeid is op 100% import,j kan een paar dingen doen,wachten tot dat j een ons weegt,dus niets doen,en wachten tot de fabrieken van zelf uit de grond komen,dus whishfull thinking,of zelfs proberen doormiddel van leningen dat zelf te bewerkstelligen,ik heb j al gezegd het land wordt geordend zodat wij niet meer terug vallen in die oude shit,ga een beetje macro economische lessen volgen,en zit hier niet te raaskallen,als een boer met kiespijn.


  Maak melding
 22. Moi man @
  Hoeveel waarden hecht jij aan het wordt respect, al ik jou postings lees, begin ik te glimlachen, niet omdat ik het waardeer maar ik kan er niets mee, verafgoden van jou leider die een vonnis boven het hoofd hangt,, verdien geen respect, en geen respect afdwingen bij de volgende verkiezingen.
  Mocht hij de volgende verkiezingen toch winnen, zegt dat meer over de Surinaamers dan over bouterse
  Sari Tori


  Maak melding
 23. Dagoebalsing@
  Dus jij bent de nieuwe econoom. Gelijk robg, ik hoor geen onderbouwing van cijfers, je lult maar voor vaderland weg en schoffeert mensen met op merkingen als debiel, als jij respect voor jou menig wil krijgen, moet je je toch ander uitdrukken, je brult veel maar zegt niks, gelijk een tandeloze tijger mocht je dit niet lukken, moet je aan je moeder vragen waar het is fout gegaan, jammer.


  Maak melding
 24. Dagoebalsing@
  De nieuwe politiek wel alles voorelkaar gekregen, ze hebben de rijstbouw naar de kloten geholpen, suikerriet hoor je niet meer van, de fabriek staat te verpauperen, word overwoekerd door de bush.
  Nieuw aan gelegende spoorbaan apoera verpaupert locomotieven zijn verrot shovels verroesten kapitaal vernietiging van de bovenste plank, en jij noemt mij debiel op economisch gebied.
  Heil uw caecar zij die gaan sterven van groeten u


  Maak melding
 25. Ik kom terug om de mega-Staatsschuld nog wat op te vijzelen !

  Ik kom terug om het Sranan Staats-faillissement nog wat te verdiepen !

  Ik kom terug om mijn presidentiele kattebelletje aan het Volk te tonen, waarbij ik alle nog te vinden olie en gas van Sranan heb overgedragen aan een buitenlandse kennis !
  (een Presidentieel Besluitje !!!)

  Ik kom terug om de Rechtsstaat Sranan verder af te bouwen, de internationale mensenrechten-verdragen liggen inmiddels al in de dot bakki !

  Ik kom terug om u te zeggen dat het volgen van een cursus Chinese taal en letterkunde heel belangrijk is !

  Ik kom terug om het Volk nog duidelijker te maken dat mijn PRIVE-belangen, zoals mijn onherroepelijke Ned. Strafvonnis en mijn Sur. Strafeis, belangrijker zijn dan de belangen van Land en Volk van Sranan !

  MORO HEBI O DORO ! NEKS NO FOUT !!!!!

  PS : Bij mijn terugkomst neem ik de beloofde 16.788 Paarse volkswoningen gelijk mee !!!!!


  Maak melding
 26. haco mi man,
  verafgoden, maak jij van! Ik ben niet degeen, die achter feiten aanloopt!
  En ik ben ook echt niet op uit een stukje van de koek te kapen. mi no njangman, mi no rechter. Mi di fmi rustig!
  Sang wani kon mek a kon. Te wojo jagi da we loekoe sang anga sang.
  keep smiling! Een dag niet gelachen, is een dag verspild.


  Maak melding
 27. #tjallie,
  Jij hebt de rest van de wereld wel heel hoog zitten!
  Nog even en de wereld zoals wij die kennen, is een grote radioactieve bol.
  Wij maken daarnaast kans op een hemellichaam van wel 100kg boven op dak; Het nieuws echter wil dat het is een brokstuk van china gefaalde satelliet! Wie houdt wie voor gekke truide?! tak anga mi noh?!


  Maak melding
 28. @Dagoebalsing,

  Dus Suriname is multi-etnisch en daarom mogen er geen etnische politieke partijen bestaan? En jij wilt dat Santokhi zich aansluit bij de NDP?

  In dat geval: wie moet dan de president worden in 2020, Santokhi van de NDP of Bouterse van de NDP?

  Geef je visie eens, want we weten welke van de 2 het bekwaamst is.


  Maak melding
 29. @Dagoebalsing,

  Dus Suriname is multi-etnisch en daarom mogen er geen etnische politieke partijen bestaan? En jij wilt dat Santokhi zich aansluit bij de NDP?

  In dat geval: wie moet dan de president worden in 2020, Santokhi van de NDP of Bouterse van de NDP?

  Geef je visie eens, want we weten welke van de 2 het bekwaamst is.


  Maak melding
 30. Bwakoev ik wil niet dat Chan zich aansluit bij de NDP,de mensen uit de diaspora eisen dat van hem,er zijn alternatieven genoeg;wat denk j van Adin,Amzhadabdoel,Simons,Rashied Dhoekie,heel misschien dew Sharman ,Bouva is nog te jong,Sharmila Mansaran Khalidien moet nog even wachten,haar kinderen zijn nog te jong en bovendien ze is in blijde verwachting,zo kan ik nog een paar capabele mensen opnoemen,time Will tell


  Maak melding
 31. @Dagoebalsing en @BWakoef (@B. Waquf, hahaha),

  Chan is al lid va de NDP in het geheim. Hij heeft een geheime afspraak met Boutere dat hij het Bouterse niet moeiijk gaat maken op voorwaarde dat Bouterse ervoor zorgt dat alleen Chan de VHP-voorzitter blijft voor de komende 100 jaar. Dus iedereen in de VHP met ambitie om voorzitter te worden – dus mogelijk president bij een verkiezingsoverwinning – zal door Bouterse worden gedwarsboomd. Want Chan en Bou, ze zijn 2 handen op 1 buik, hahaha.


  Maak melding
 32. @ BWakoev,

  Ga je echt vanuit dat de VHP de verkiezingen in 2020 zal winnen?

  Het rommelt binnen deze partij. Vrouwen worden niet gelijkwaardig aan de mannen behandeld. Typisch het gedrag van Sanatan Dharm. Ondanks dat Santokhi beloofd had vrouwen een betere positie binnen de partij te geven en ze op verkiesbare posities te plaatsen, heeft hij aan die beloftes verzaakt.

  Hoewel ik niet gecharmeerd ben van Kalidien-Mansaram, moet ik haar achteraf wel gelijk geven van de leegloop bij de VHP. Vooral ook toen politica Thakoer haar grieven naar buiten heeft gebracht, werd duidelijk wat het beleid is binnen deze VHP.

  De penningmeester van de VHP heeft het zelfs nodig geacht om het over de huidskleur van Thakoer te hebben.
  Hij heeft gezegd dat Thakoer zwart is. Deze druiloor mag zich dood schamen. Alsof de huidskleur bepaalt of iemand wel of niet geschikt is voor een bestuurlijke functie.
  Deze man zal een lichte huidskleur hebben, maar is ontzettend dom. Dit soort uitspraken over vrouwen en de wijze waarop ze behandeld worden, zal de VHP de kop kosten.

  De jonge politica Priya Lachmon heeft samen met een paar andere politica’s ook haar bezorgdheid geuit omtrent het doen en laten binnen de VHP als het gaat om de vrouwen.

  Bij de SD zijn vrouwen alleen maar goed voor de huishoudelijke taken en daarmee bedoel ik letterlijk dat ze alleen recht hebben op het aanrecht.
  Ook in Nederland gaat het er niet anders aan toe.

  Vrouwen die meer in hun mars hebben en ook bestuurlijke functies eisen, worden door de hoogmoedige SD-mannen aan de kant gezet. Vrouwen zijn alleen maar goed om roti te rollen en bara’s te bakken.

  Ik ken een paar SD-vrouwen die deze behandeling meer dan beu zijn en zich definitief hebben aangesloten bij de Arya Dewaker.

  Indien Santokhi zijn houding jegens de vrouwen niet aantoonbaar wijzigt, vrees ik dat ook de verkiezingen van 2020 aan zijn neus zullen voorbij gaan.

  Mocht ik ongelijk krijgen in 2020 dan zal ik het ook toegeven.


  Maak melding
 33. Bwafwoef Chan is helemaal geen alternatief,hij is geen nationalist en bovendien hij kruipt te veel voor de witte man,zo iemand wil bijna geen enkele Surinamer als president,wordt wakker


  Maak melding
 34. @Jiyani,

  Ten eerste, Santokhi is een Arya Samaji.
  Ten tweede, de vrouwen binnen de VHP moeten een vrouwenvleugel vormen en dan gelijke rechten eisen, niet iedereen apart voor zichzelf, want daar blinken Hindoestanen in uit.
  Ten derde, of VHP de verkiezingen wint of niet, ze zullen altijd een aantrekkelijke partij zijn om mee samen te werken.
  Ten vierde, Santokhi is een zwakke leider die alleen sterk is om z;n interne opponenten op te ruimen, maar nationaal – dus t.o.v. de andere partijen – is hij een bijzonder zwakke leider.
  Ten vijfde, het staat de Hindoestaanse vrouwen vrij om de HVP op te richten: de Hindoestaanse Vrouwen Partij.
  Ten zesde: die opmerking van zwarte huid moet haast van een Braahman komen, want dat is het enige waar ze in uitblinken.
  Ten zevende, ontevreden Hindoestaanse vrouwen moeten niet naar andere partijen overlopen, want daarmee verzwakken ze alleen maar de positie van Hindoestanen in Suriname. Zie punt vijf.
  Ten achtste, waarom zou een Hindoestaanse vrouw niet willen streven naar het presidentschap van Suriname? Blijkbaar heeft men politieke ambities en verlaat men de VHP, dus ga dan ook voor het hoogste. Meld je aan bij de NPS, NDP PL enz. en vermeld direct dat je voor het hoogste gaat. Voor sommigen zal dan gelijk duidelijk worden hoe andere partijen hun dan gaan behandelen. Buurmans gras lijkt altijd groener.
  Ten negende, Bienoe Satsang Vivek Na Hoi, Ram Kripa Bienoe Sulabh Na Soi. Laat deze mensen eerst Satsang and Tapasya doen (ook de mannen), want dan krijg je nog meer kracht en zul je nooit van het correcte pad dwalen.

  P.S: die filter blokkeert de naam B. Wakoef, B. Waquf, vandaar nu BWakoev. Ze dwingen je tot naamsverandering.


  Maak melding
 35. @Jiyani,

  Ten eerste, Santokhi is een Arya Samaji.
  Ten tweede, de vrouwen binnen de VHP moeten een vrouwenvleugel vormen en dan gelijke rechten eisen, niet iedereen apart voor zichzelf, want daar blinken Hindoestanen in uit.
  Ten derde, of VHP de verkiezingen wint of niet, ze zullen altijd een aantrekkelijke partij zijn om mee samen te werken.
  Ten vierde, Santokhi is een zwakke leider die alleen sterk is om z;n interne opponenten op te ruimen, maar nationaal – dus t.o.v. de andere partijen – is hij een bijzonder zwakke leider.
  Ten vijfde, het staat de Hindoestaanse vrouwen vrij om de HVP op te richten: de Hindoestaanse Vrouwen Partij.
  Ten zesde: die opmerking van zwarte huid moet haast van een Braahman komen, want dat is het enige waar ze in uitblinken.
  Ten zevende, ontevreden Hindoestaanse vrouwen moeten niet naar andere partijen overlopen, want daarmee verzwakken ze alleen maar de positie van Hindoestanen in Suriname. Zie punt vijf.
  Ten achtste, waarom zou een Hindoestaanse vrouw niet willen streven naar het presidentschap van Suriname? Blijkbaar heeft men politieke ambities en verlaat men de VHP, dus ga dan ook voor het hoogste. Meld je aan bij de NPS, NDP PL enz. en vermeld direct dat je voor het hoogste gaat. Voor sommigen zal dan gelijk duidelijk worden hoe andere partijen hun dan gaan behandelen. Buurmans gras lijkt altijd groener.
  Ten negende, Bienoe Satsang Vivek Na Hoi, Ram Kripa Bienoe Sulabh Na Soi. Laat deze mensen eerst Satsang and Tapasya doen (ook de mannen), want dan krijg je nog meer kracht en zul je nooit van het correcte pad dwalen.


  Maak melding
 36. @Dagoebalsing,

  Santokhi is eerder een volger dan een leider, daar ben ik het met je eens.
  Overigens moet je niet denken dat Bouterse en de NDP de wiite man niet volgen. Alleen doen ze dat heel stiekem. Zodat hun achterban – iemand als jij dus – dat niet merkt.
  Integendeel, de NDP heeft van alle partijen in Suriname het meest de hulp ingeschakeld ban de witte man. Alleen weet jij dat niet. Maar dat is ook de bedoeling, dat jij dat niet weet. Dus missie van de NDP hierin is geslaagd.


  Maak melding
 37. P.S: ik gebruik nu de naam @BW omdat de filter die andere namen blokkeert. Ook zoiets raars. Blijkbaar mag je onder de ene naam wel exact dezelfde tekst plaatsen en doorkomen en onder een andere naam niet. Naamsdiscriminatie dus.


  Maak melding
 38. Ik vin dat moet die Sandew Hira worde presiden van Surinaam. Dang hei kan versoene iedereen. Mang met frau, kint met ouder, broer met sus, daader met slag toffer, reege met son, Kunta met Kinte, kolooniseerder met slaav, eis met kokent water, god met duifel, goet met kwaat, nootpool met suitpool, suur met soet, ligt met donker en nog feele dinge hei kan versoene.
  Dang darom hei verdien kans as presiden.
  Dus volgent ferkiesin wei kunne stemme alemaal op presiden Sandew Hiraa.


  Maak melding
 39. @ BW alias BWwakoe,

  Punt 1: Of Santokhi Arya of Sanatan is, doet er niet toe. Hij houdt zich niet aan zijn woorden wat betreft genderbeleid, dat hij veel poeha heeft verkondigd.

  Punt 2: Waarom moeten vrouwen eerst een eigen vleugel vormen om dan pas met eisen te komen? Men hoort een persoon niet op zijn/haar sekse te oordelen maar op capaciteit en gedrevenheid en op de nodige bagage/ervaring die men in de loop der jaren heeft opgebouwd.
  Trouwens ook mannen die jaren hun krachten hadden gegeven aan de VHP zijn of gestopt met politiek bedrijven of ze zijn overgestapt. Het is een nare ontwikkeling die zich binnen de VHP voordoet.

  Punt 3: De VHP geeft nu 8 zetels, ik vrees dat in 2020 ze amper nog 4 zetels behalen, indien het tij niet zal keren.
  Dan zal de VHP zeker geen aantrekkelijke partij meer zijn om mee samen te werken.

  Punt 4: Helemaal met eens.

  Punt 5: het lijkt me niet nodig dat alleen de hindustaanse vrouwen een eigen partij, de HVP op richten.
  Als er dan een vrouwen wordt opgericht dan gelijk een nationale vrouwenpartij, NVP. Zou geweldig zijn als tegenhanger van de NDP.
  Maar ik denk dat de Surinaamse vrouwen nog niet zover zijn en bovendien hoort een politieke partij de weergave te zijn van de totale gemeenschap, dus vrouwen, mannen uit alle Surinaamse gemeenschappen.

  Punt 6: Ach niet alleen de brahmanen kijken neer op mensen met een donkere huidskleur. De meeste hindustanen met een lichte huidskleur doen dat. Maar ook niet hindustanen discrimineren er op los als het gaat over de huidskleur. Zal ook altijd zo blijven. Alleen zeer domme mensen denken en praten zo.

  Punt 7: Ook nu deel ik je mening. Ben je niet tevreden over het beleid van de partij, stap dan niet over naar een andere partij. Het is zwak en heeft veel weg van wraak nemen.
  Maar het kan ook te maken hebben met hebzucht en de zakken willen vullen. Alle regeringen hebben zich daaraan schuldig gemaakt. Het zit zo diep geworteld dat het niet makkelijk zal zijn om die slechte eigenschap van corruptie er uit te krijgen.

  Punt 8: Een hindustaanse vrouw als president is een utopie.
  Surinamers zijn er nog bij lange niet aan toe een vrouw als president te hebben en al helemaal geen hindustaanse.
  De meeste creolen zien liever een creool als president. Ze willen geen chinees, geen javaan, geen indiaan, geen hindustaan op die troon. Het moet volgens hen altijd een creool zijn ook al worden ze tot de bedelstaf gedegradeerd.
  Creolen zien Suriname als hun land, daar hebben de anderen en zelfs de indianen geen recht op.
  Vaak is te lezen dat vooral de hindustanen op de boot moeten stappen terug naar India, terwijl ze in Suriname zijn geboren en de Surinaamse nationaliteit bezitten.

  Maar we zullen wel zien wat 2020 Suriname zal brengen.
  Mijn voorspelling: NDP blijft aan de macht en als Bouterse nog leeft zal hij weer president zijn.
  Zo niet dan zal beslist een andere creool dat worden.


  Maak melding
 40. Hier en daar zitten wat fouten, pin me daar niet op vast.
  Er is geen mogelijkheid meer om fouten te corrigeren, maar mijn reactie is goed te volgen.


  Maak melding
 41. @Jiyani,

  Punt 2: Als de vrouwen binnen de VHP zich gediscrimineerd voelen vanwege hun geslacht, dan moeten ze zich bundelen en hun eis (gelijke kansen)kracht bij zetten. In de wereld is het zo dat mensen vooral (zeg maar zelfs alleen) kracht respecteren. Sterkere/machtigere mannen onderdrukken ook zwakkere/minder machtige mannen. Dus alleen kracht leidt tot gehoord worden.

  Punt 3: als de Hindoestanen in Suriname inderdaad hun eigen Satyanaash willen bewerkstelligen, dan moeten ze vooral NIET op de VHP stemmen. Het is nl makkelijker orde op zaken te stellen binnen de VHP dan uitgestoten te worden van de macht en die weer terug te kunnen pakken.

  Punt 5: Democratie was juist bedoeld om elke groep een stem te kunnen geven: ieder mag op groepsbasis (of thema bijv.) zijn politieke vertegenwoordiging hebben. Een partij hoeft dus niet er voor iedereen te zijn.

  Het is een grote fout geweest van de VHP om er voor iedereen te willen zijn. Zorg nou maar eerst dat je de Hindoestanen tenminste goed kunt vertegenwoordigen. Dat is al moeilijk en lastig genoeg. Bovendien kun men een coalitie vormen waarin de meerderheid van het volk is vertegenwoordigd.
  Ja, de NDP heeft Algoe en Parmessar en Adhin. Maar vertegenwoordigen zij de Hindoestanen? Nee.

  Er komt alleen dan een Hindoestaanse president in Suriname wanneer de Hindoestanen verenigd zijn. Daar moet de VHP voorl aan werken de komende tijd.


  Maak melding
 42. de grootste fout die lachmand gemaakt heeft is om VHP voor iedereen te laten zijn. …opzicht is daar niks mis mee.
  suriname is voor alle surinamers ongeacht kleur en geloof.
  de hindostanen behoren de grootste bevolking groep van suriname maar in de leiding is haat en nijd elkaar de mes in de rug steken. 1 voorbeeld waarom de hindostanen de VHP de rug toe keren. een neef van mij met vrouw 4 kinderen jaren een lobbyist van de vhp werd elk jaar met een kluitje de riet in gestuurd totdat hij de vhp zat was en aanhang werd van HPP. door deze partij werd hij gelijk beloond met een stuk grond. WAT HEEFT DOKTER MUNGRA EN LACHMAND voor de Hindostanen in suriname betekend nada uitgezonderd de elite bloedzuigers rond hem.


  Maak melding
 43. @ BW,

  Vergeet het maar dat er eenheid zal komen onder de hindustanen. Ze zijn te verdeeld geraakt en bovendien zullen zij die eenmaal aan de macht hebben geroken die nimmer kwijt willen.

  Bouterse heeft het heel handig gespeeld. Hij had voor de afgelopen verkiezingen al bekend gemaakt wie de vice-president zou worden, een hindustaan, Ashwin Adhin.
  Zelfs hindustanen die van plan waren op de VHP te stemmen, hebben na die bekendmaking op de NDP gestemd. Wat deze hindustanen niet begrijpen is dat een vice-president slechts een poppenkast verschijnsel zijn. Echter zijn deze overlopers ervan uitgegaan dat een vice-president veel in de melk heeft te brokkelen.
  Een vice-president heeft te doen wat hem wordt opgedragen door de president.

  Lees hetgeen darasingh heeft geschreven. Dat zijn verhalen die al jaren de ronde doen. Veel VHP’ers, meestal de arme hindustanen, zijn voor de gek gehouden en alleen tijdens verkiezingscampagnes trok men de districten in voor het winnen van zieltjes. Eenmaal gekozen zijn deze hindustanen weer vergeten, om ze na 4 jaar weer op te zoeken om alweer loze beloftes te maken.

  Uit ontevredenheid hebben hindustanen op de NDP gestemd in de hoop op beter. Maar ook door de NDP zijn ze er bedrogen van af gekomen.
  Deze fout hebben tot nu toe alle politieke partijen in Suriname gemaakt. Veel beloven echter eenmaal aan de macht gaan ze voor eigen gewin en dat van familie en vrienden.

  Of het ooit nog goed komt in Suriname, ik betwijfel dat ten zeerste.
  Ik had nog maar weinig familie wonen in Suriname, het is nu nog minder geworden. Ze zien het niet meer zitten en vertrekken. Gelukkig verkeren zij in de omstandigheden om dat te kunnen, jammer voor anderen die de mogelijkheden niet hebben en dus maar moeten aanmodderen en zien te overleven in Suriname.

  Alleen Surinamers met goed betaalde banen en degenen die goed in de slappe was zitten zullen niet klagen. De rest heeft het verdomd moeilijk.


  Maak melding
 44. @ BW,

  Parmassar is geen politicus meer. Hij heeft de politiek vaarwel gezegd en is actief in het bedrijfsleven.
  Maar je hebt gelijk door te stellen dat Algoe, Adhin en andere hindustanen die tot de NDP behoren, niets betekenen voor de hindustanen. Maar ook voor de rest van de bevolking betekenen ze niets. Dit geldt voor het gehele kabinet. Geldt eveneens voor de DNA-leden.
  Het zijn allemaal graaiers en zakkenvullers.


  Maak melding
 45. Aan Dagoebalsingh,

  Ontbreekt de letter e op jouw toetsenbord?
  Vaak zie ik de letter j in jouw betoog zonder de letter e !!!
  Is jouw toetsenbord in Suriname gemaakt?


  Maak melding
 46. Wij zullen onze president gedenken in onze gebeden tot de de allerhoogste.Van hier uit wens ik u excellentie van harte beterschap.Blijf bij ons wij houden van u!

  Leo en Corry Snel-Powel.


  Maak melding
 47. ook al komt hij terug, wat zal hij kunnen doen/maken van het land..

  hij heeft het land immers leeg geplunderd/geroofd failliet gemaakt, alle vrienden kennissen families gezeteld

  wat over blijft, is niks alleen daklozen, thuislozen, wakaman bedelaars, wachtende op de laatste snik..


  Maak melding
 48. Ik dacht dat Bouterse zou stoppen als president want hij kan er helemaal niets van.Zijn capaciteit laat het niet toe want het land te besturen.Dat is mijn waarneming als Surinamer.


  Maak melding
 49. Deze idioot moet nooit meer president zijn in Suriname want het land komt niet vooruit.Hij heeft zelf het land leeggeroofd van 1.3 miljard USD wat hij niet heeft kunnen verantwoorden aan het volk.Hij moet opgepakt en opgesloten worden maar niemand durft dat in Suriname,want ze zijn bang voor hun leven. Als Surinamer voel ik de armoede in het land.Al die adviseurs van hem weten dat hij een domkop is en geen verstand heeft van zaken.Daarom gaat het zo slecht.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES