‘Het is de verjaardag van de vader des Vaderlands’

50
Dialoogronde Bouterse met vakbeweging en maatschappelijke groepen

PARAMARIBO, 13 okt – “Hij is niet alleen de President van de Republiek Suriname, maar ook de leider van de grootste politieke organisatie in Suriname en de man die de revolutie initieerde en daarmee de eigen Surinaamse identiteit en het geloof in eigen kunnen vorm gaf.” Dit stelt de Nationale Democratische Partij, NDP, op de jaardag van partijvoorzitter Desiré Delano Bouterse.

Van de partij mag Bouterse dus “aangemerkt worden als ‘vader des vaderlands’. “Hij is ook de man die natievorming een boost gaf door een multiculturele en multi-etnische partij (de Nationale Democratische Partij) in het leven te roepen. Tot nu toe de enige in zijn soort. Voorts is hij de man die de dekolonisatie en daarmee respect en waardering voor het eigene een warm hart toedraagt en uitdraagt”, stelt de NDP.

Ook tegenslagen, ‘geïnitieerd door binnen- en buitenlandse krachten’, worden aangehaald. “Evenwel staat hij bekend om zijn schaakkwaliteiten binnen politiek Suriname en wist hij zijn tegenslagen als meesterschaker om te zetten in overwinningen en liet hij tegenstanders in het stof bijten.”. Een verjaardagswens van de NDP: de ‘revolutiegedachte van Bouterse’ van elkaar ondersteunen moet meer inhoud krijgen.


50 REACTIES

 1. Een vader des Vaderlands is geen veelvuldig moordenaar
  Een vader des Vaderlands is geen drugsdealer
  Een vader des Vaderlands rooft geen staatskas
  Een vader des Vaderlands laat geen staats eigendommen roven
  Een vader des Vaderlands geeft goed voorbeeld

  de figuur die zich in SU vader des Vaderlands noemt is niets anders dan een CRIMINEEL annex MOORDENAAR…

  Je zal maar trots zijn op zo’n figuur…..


  Maak melding

 2. . “Evenwel staat hij bekend om zijn schaakkwaliteiten binnen politiek Suriname en wist hij zijn tegenslagen als meesterschaker om te zetten in overwinningen en liet hij tegenstanders in het stof bijten.”

  Inderdaad staat hij bekend om 15 rechtgeaarde Surinamers naar het hiernamaals te hebben (laten) gestuurd (sturen

  Een verjaardagswens van de NDP: de ‘revolutiegedachte van Bouterse’ van elkaar ondersteunen moet meer inhoud krijgen.

  Omdat het tot nu de revolutiegedachte alleen maar gebakken lucht is en ellende heeft veroorzaakt.

  En La Sombra Del Arbol

  Hojot


  Maak melding

 3. De Failliete Corrupte NDP die ons een Failliet Land heeft bezorgd moet een toontje lager zingen !

  Anti-Surinamers die een koloniale Staatsgreep plegen samen met de Hollandse Kolonel Valk van de MID, verdienen geen ENKEL respect !

  PS : NDP tracht ELF JAAR HardDrugsvonnis en STRAFEIS van TWINTIG JAAR CEL, wegens medeplegen Massamoord, te VERDUISTEREN !

  Dit zal de PAARSEN niet LUKKEN ! HET VOLK SLAAPT NIET en GOD REKENT NU CONTANT AF MET HUN LEIDER !


  Maak melding

 4. Voor hen die in Suriname een vaderland vonden! Zou zeggen gedraag je, want tegenwoordig is het betreffende moederland niet dat ver.
  Bouta, pres, xelentie, mi bar odi! Van harte gefeliciteerd.


  Maak melding

 5. Hopelijk de laatste jaardag voor deze grote misdadiger, die het slechtste voorbeeld is om iets te betekenen voor dit land, wat dankzij hem en dat andere paarse geboefte, ten onder gaat.


  Maak melding

 6. Ik mijn buurtbewoners wensen, de vader van het vaderland, een zachte dood tegemoet op zijn verjaardag vandaag, tijdens het drinken van zijn black label en bleu label.
  Eindelijk is Suriname dan bevrijd van deze afstammeling van de Zeeuwse slavenhandelaar !!
  Hoogo “Maghabe-face” gaat overnemen !!


  Maak melding

 7. Hij is ook de man die,15 onschuldige en ongewapende landgenoten folterde, martelde, verminkte en standrechtelijk vermoordde…39 onschuldige vrouwen en kinderen afslachtte in Moiwana…de staatskas tot op de bodem leegplunderde…het land financieel / economisch naar de kloten heeft geholpen…een veroordeling voor drugssmokkel van 11 jaar heeft…een strafeis van 20 jaar heeft wegens massamoord en mensenrechtenschendingen…bovenaan alle internationale opsporingslijsten prijkt…2 zonen jarenlang achter de tralies heeft zitten. En aan dit MONSTER VAN BASTION VEERE ga je hulde brengen??? Dan ben je wel van een uitzonderlijk laag en a-sociaal niveau.


  Maak melding

 8. Vader des vaderlands is een eretitel voor een gerespecteerd (politiek) leider die van grote invloed is geweest op de vorming van een natie. Vaak wordt zijn afbeelding op bankbiljetten, postzegels en andere nationale herkenningstekens aangebracht. Veel dictators en autoritaire heersers laten zich de titel graag verlenen.
  De NDP bestaat overwegend uit blakaman racisten en Hindoestaanse likkers.Ze weten dat de leider van de partij vrijgevig wordt als je hem maar niet aanvalt op zijn daden.
  Dus zijn de leden van de NDP niet bij elkaar gekomen om het land te dienen maar om hun eigen voordeel te halen en zich te laten uit betalen voor hun zogenaamde loyaliteit aan de partij leider.


  Maak melding

 9. *** DE 13 SATANISCHE BLOEDLIJNEN EN DE WEGBEREIDERS VAN DE ANTICHRIST. 

  *** DE OORZAAK VAN ALLE ELLENDE OP AARDE.

  DIT BOEK IS EEN VERVOLG VD BLOEDLIJNEN. DEZE BOEKEN ZIJN OP INTERNET ALLEEN TE KOOP. ZE ZIJN VERBODEN IN  BOEKWINKELS, OMDAT ZE DE WAARHEID ONTHULLEN. LEES DEZE SCHOKKENDE BOEKEN EN HUIVER HOE DE ILLUMINATI SATANISTEN DIE ZEGGEN DAT LUCIFER HUN GOD IS, DE WERELD VERNIETIGEN. DIT ZIJN DE MENSEN DIE DE WERELD ACHTER DE SCHERMEN BESTUREN.  DOEN ZE MIDDELS IMF EN WERELDBANK. DE GOUD EN OLIEPRIJS OP DE WERELD WORDT BEWUST LAAG GEHOUDEN ZODAT WESTERSE LANDEN ZE GOEDKOOP OPKOPEN. GEVOLG IS KAPOT MAKEN VAN DE ECONOMIE VAN DAT LAND OM ZODOENDE HET LAND TE ONDERWERPEN AAN HUN WETTEN EN REGELS. VOORBEELDEN ZIJN LYBIE, SYRIE, IRAK, EN NU VENUZUELA AAN DE BEURT. STRAKS NOORD KOREA OMDAT DIE NOG GEEN CENTRALE BANK HEEFT.  AUB MENSEN. ONDERZOEK DIT BOEK.
  VRAAG AAN FAMILIE DIT TE KOPEN EN OP TE STUREN. ZOEK OP GOOGLE. (DE SCHRIJVER IS ROBIN DE RUITER).
  HIJ HEEFT VELE BOEKEN GESCHREVEN. EN OOK ZIJN ER HONDERDEN SCHRIJVERS DIE BOEKEN HEBBEN GESCHREVEN EN DE WERELD WAARSCHUWEN OVER DIT ALLES.
  De boeken leggen alles uit over ontwikkeling van virusziektes zoals Aids en Ebola.
  AIDS IS ONTWIKKELD OM BEWUST DE WERELDBEVOLKINGSGROEI ONDER CONTROLE TE HOUDEN. Het ritueel offeren van mensen aan Lucifer in ruil voor rijkdom en macht, waarom er oorlog moet zijn, hoe het volk wordt opgezet tegen hun regering vaak door buitenlandse geheime diensten, valse aanslagen gepleegd door overheden op hun eigen volk (in USA en Europa) en anderen de schuld geven zoals Isis en Al Quaida, die bij hun op de loonlijst staan. ALLE TEREURGROEPEN WORDEN DOOR HUN GETRAIND.

  Landen controlen via hun centrale bank om vervolgens de munt te vernieten. Hierna zijn de landen genoodzaakt geld te lenen bij het IMF om vervolgens beslag te leggen op het hele land en de grondstoffen. Patrice Lumumba, president van Congo was een man voor zijn land en volk. Hij gebruikte de grondstoffen en rijkdom voor zijn land. Hij is vermoord door geheime diensten. Elke president die te goed is voor het land en volk, wordt vermoord en hierna wordt het land een complete chaos. Vervolgens valt dit land in handen van buitenlandse graaiers en militairen met zwaar geschut paraderen over de straten. En nog veel meer. AL DE  BUITENLANDSE AMBASSADES  IN EEN LAND ZIJN SPIONNEN EN GEHEIME DIENSTEN. VAN DAARUIT ZORGEN ZE VOOR CHAOS EN OPSTANDEN IN DAT LAND..

  SCHOKKEND EN HUIVEREND. AUB ONDERZOEKT DE WAARHEID EN WORDT WAKKER.
   SURINAMERS BID KRACHTIG VOOR HET LAND ZODAT DE HEILIGE GEEST JULLIE BESCHERMT TEGEN DEZE SATANISTEN DIE LUCIFER AANBIDDEN.

  HET DOEL VAN DIT ALLES IS DE HELE WERELD TE ONDERWERPEN EN EEN WERELDREGERING ZONDER CONTANT GELD EN DAT ALLE LANDEN ONDER CONTROLE KOMEN TE STAAN VAN EEN MACHT EN GEEN ENKEL LAND ZAL MEER ONAFHANKELIJK OF ZELFSTANDIG ZIJN.
  IEDER MENS OP DEZE AARDE ZAL ELECTRONISCH WORDEN GECONTROLEERD.
  DIT IS HET GROTE DOEL VAN DE ILLUMINATIE LUCIFERAANBIDDERS. ZE HATEN DE SCHEPPER EN DE SCHEPPING.

  HET CONTANTE GELD BEGINT LANGZAAM TE VERDWIJNEN IN EUROPA EN AMERIKA.
  De wereld is niet zoals je het ziet mensen. Onderzoekt de waarheid nu het nog kan op het internet. Europa is al bezig met wetten om al deze informatie van internet te verwijderen. Omdat ze niet willen dat men hierover weet. Mensen moeten onwetend blijven en slapen.


  Maak melding

 10. De vader des Vaderlands??????????????????????????
  Een vader die oerdomme ndpers ( domme debiele kinderen) laat lijden voor hun domme liefde voor hem. De slechtste vader, de grootste misdadiger, de grootse moordenaars ga zo maar door, ieja een duivelse vader voor alle debiele idiote ndpers met paarse schijt in hun hoofden.
  Niet ddb is te beklagen, want een roofdier blijft een roofdier, maar die oerdomme debiele idiote ndpers die deze roofdier hebben gedoogd als afgod, sa e meki heri volk ka. Vele ndpers zijn verworden moordenaars, drugdealers of drugsverslaafden, rover, dieven, fraudeurs, kortom alles wat ndpers kunnen is net als hun paars misdadige vader, hun naaste medemens ellende brengen. Wo ka, het gehele land is ddb misdadig vervloekt zelf zoon en stiefzoon.


  Maak melding

 11. Als cadeau nog 100 jaren erbij naast de 20 geeiste jaren.
  Wij hopen dat hij deze dag heel eenzaam en met schuldgevoelens zal doorbrengen.Geen happy birthday voor jou wij wensen jou slapeloze nachten toe voor de rest van je miezerige dagen…


  Maak melding

 12. Moordenaar en verkrachter des vaderlands past beter.
  Een vader des vaderlands executeerd de zonen van een land niet,pleegt geen coup,bedelt niet om amnestie en vergiffenis,pleegt ook geen telefooncoup en is nimmer de oorzaak van een broederoorlog zoals de moiwana slachtingen.Een vader des vaderlands is geen wanted man en de inter-en europol zitten niet achter hem.


  Maak melding

 13. Slager des vaderland dan vader van dino, maripa en minister zonder ministerie ms piggy. Wat het gerecht niet voor hem kon doen zal kanker voltooien.


  Maak melding

 14. @ Srafu: Dat je iets hebt tegen Bouterse en de NDP dat begrijp ik, maar wordt het niet eens tijd om de kolonisten en Valk er buiten te laten.
  Het is vast wel waar dat Bouterse wat informatie van Valk heeft gekregen omtrent hoe een staatsgreep te plegen. Maar:

  – Het was de incompetentie van Henck Arron die tot de staatsgreep geleid heeft. Zijn domme handelen naar de militairen heeft het klimaat geschapen voor de coup.

  – Het was de lafheid van de Surinaamse politie die zich zonder slag of stoot overgegeven heeft toen ze het kanon van de patrouilleboot op zich gericht zagen.

  – Het waren de Surinaamse militairen die Bouterse lieten begaan toen hij met 16 man een heel land overnam. Het waren de Surinaamse militairen die Bouterse te hulp kwamen toen hij bij de coup van Rambocus opgesloten zat in Fort Zeelandia.

  – Het zijn de Surinamers die Bouterse tot hun president gemaakt hebben en toestaan dat hij zich de rijkdommen van het land toe-eigent.
  Nederland heeft daar niets mee te maken. De Surinamers hebben gekregen waar ze om vroegen: Vanaf 25 februari 1980 is Suriname officieel een bananenrepubliek geworden. De revolutie die sommigen er in zien moet nog komen. Als Bouterse dood is.
  Voorlopig heeft Bouterse Nederland een argument gegeven om de handen van Suriname af te trekken. Dat heeft het land heel wat niet gegeven hulpgelden bespaard.


  Maak melding

 15. Dit beest en vampier is een vernietiger van alles wat goed is. Zijn etherische lichaam zal ieder geval geen protoon van licht kunnen krijgen in het hiernamaals. Eeuwige darkness is wat dit ongedaante zal krijgen.

  Geniet nog maar van het leven kaolo mpp bloedzuiger. Een dag zullen de slachtoffers kunnen zeggen : zand erover, elk touw heeft een einde


  Maak melding

 16. @Dodo, ik weet waarover jij het hebt, maar ik zal jou het volgende voorbeeld geven.
  -Misiekaba heeft ooit geroepen dat god Bouterse daar heeft geplaatst. Dit klopt natuurlijk ook, alleen is het de satan die die zich voordoet als god om mensen te verblinden.
  Deze neppe god veroorzaakt alleen maar ellende op de wereld, maar vergeet een ding niet::
  =De echte GOD heeft geroepen::wie in mij geloof zal eeuwig blijven leven en zal ook gehoord worden. De inhoud van deze zin zou je verder moeten uitwerken.

  Daarom zie je ook dat mensen vaak gemanipuleerd worden door anderen en dit doet Bouterse ook. De zwakken betalen vaak de hoogste tol. Zie hier DE ILLUMINATI

  Bouterse is echt NIET gelukkig met zichzelf tegenover iemand die eerlijk en oprecht in de samenleving staat. Zie hier het werk van de neppe en echte GOD.


  Maak melding

 17. Hans van den broek
  Lul niet .Ken je geschiedenis.
  Aaron heeft gezorgd voor onafhankelijkheid wat jammer is ,maar hij heeft bouta niet om een coup gevraagd!
  Bouta en 15 arrogante militairen waren uit op machtzucht !!
  Ze zijn geen helden maar 16 bandieten en overal ter wereld wanted!!I Bovendien hebben ze elk een vorm van amnestie, je vriend bouta pronkt ermee ,de rest is of minister of ambassadeur.Gods furie gaan ze niet ontsnappen.Ze mogen de heiligen gaan spelen maar de rechtgeaarde surinamers gaan ze niet voor de gek houden alleen de likkers zoals jij trapt erin,


  Maak melding

 18. @Hans van den broek.
  Nooit heeft de surinamer zich bedreigd gevoeld voor een aanval van buiten.Niemand had gedacht dat 16 wraakzuchtige militairen het land zou overnemen op een brute wijze.Had bouta een vergunning gevraagd om een coup te plegen.Mij had hij niet gevraagd om toestemming ,jou misschien wel?
  Ons land is juist achteruit gegaan en nog steeds door de coup van je vriend.


  Maak melding

 19. Wat moet ik met deze kaolo mpp lijder. A kaolo man Desi vernietig A kondre. Deze hagoe moet moet oprotten richting santo boma


  Maak melding

 20. Vader des vaderlands met vele CRIMINELE antecedenten ???

  Leider met EEN BELEIDSDOEL : HOE BLIJF IK DESNOODS TEN KOSTTE VAN HET BELANG VAN DE SURINAMERS EN VAN HET LAND SURINAME, UIT DE BAJES !

  PS : LANGDURIG PAARS STAATSFAILLISSEMENT !!
  PAARSE CORRUPTIE EN ILLEGALE GELDDRUKKERIJ !

  STOP DEZE PAARSE SLAVERNIJ !!!!!


  Maak melding

 21. Beste President,
  Wij, het volk van Suriname wensen u en uw familie een hele fijne verjaardag toe…
  Moge de Allerhoogste u ten alle tijden met raad en daad bijstaan om uw volk te leiden en dat Hij u mag beschermen tegen het adderen gebroed.
  Wij de meerderheid van de Surinamers houden van u.

  PS
  Ook de judassen Willen u stiekem feliciteren, maar we hebben ze door en houden ze in de laten.


  Maak melding

 22. Naast een bescheiden volkspresident tevens welmenende Vader des Vaferlands is hij de trotse Vader van de twee voorbeeldige zonen Dino en Meriba. Net als deze twee voorbeeldige zonen zou deze Vader ook voor lange tijd opgesloten moeten worden in de gevangenis. Jammer dat zijn gatlikkende NDP achterban hem nog steeds zoveel politieke macht geeft, waardoor hij zijn verdiende straf, tot heden, nog kan ontlopen. Maar zoals deze schaakspelende volkspresident zelf vaker gezegd heeft; ook aan het langste touw komt eens een eind.


  Maak melding

 23. @Boy
  Je moet niet namens de surinamers praten!
  Alleen de ndpers vieren vandaag feest.Sommige schamen zich om hun meester happy birthday te wensen,We horen niks van @RobG,juist vandaag niet!vreemd.


  Maak melding

 24. @ Ray: Ik krijg de indruk dat je denkt dat ik achter Bouterse sta. Hoe kom je daar bij? Wat mij stoort is dat steeds Nederland er bij wordt gehaald terwijl Nederland helemaal niets met die coup te maken had.

  Je hoeft mij niet te vertellen dat ik de geschiedenis niet ken, ik was er bij. Ik heb het schieten gehoord toen ze ’s morgens vroeg het wapendepot bij het vliegveld overvielen, het schieten gehoord toen ze de Memre Boekoe kazerne overvielen. Ik heb de boot in de rivier zien liggen, ik heb de menigte bij het politiebureau gezien, de zus van Prem Radakishoen verslag horen doen toen ze nat gespat werd door een granaat die in het water terecht kwam, de foto’s in de krant gezien van de politieagenten die met hun handen omhoog uit het bureau kwamen.
  Ook de coup van Hawking en Rambocus heb ik meegemaakt, het gebouw van de moederbond zien branden. Thuis gezeten vanwege de avondklok. Alles heb ik meegemaakt.

  Wat ik zeg is dat Henck Arron zeer ontactisch heeft gehandeld en niet goed met de opstandigheid van de militairen wist om te gaan. Na de staatsgreep was er in het begin nog sympathie en begrip voor de actie van de militairen, men was Arron zat, en misschien bedoelden ze het aanvankelijk zelfs nog wel goed. De zaak is echter uit de hand gelopen en toen ze steeds meer kritiek kregen gedroeg Bouterse zich als een beest in het nauw en kregen we de decembermoorden. Zelfs Ampie Kamperveen, die het SVB terrein ter beschikking had gesteld van de demonstrerende militairen, ging er aan.
  Vanaf dat moment is het van kwaad tot erger gegaan.

  Als Arron niet zo’n slechte en slappe bestuurder was geweest had het wellicht voorkomen kunnen worden. Of hij de onafhankelijkheid echt wilde is nog maar de vraag. Hij werd opgejaagd door de nationalistische Surinamers van de PNR, nu SP, met Derby en Bruma als voormannen. Allebei hebben ze nog mee kunnen maken wat een mislukking het geworden is.

  Wat ik beweer is dat de situatie van nu niet te wijten is aan externe oorzaken maar aan de Surinamers zelf. Als ze dat echt gewild hadden was Bouterse al lang verdwenen.


  Maak melding

 25. Oerdomme debiele idiote ndpers zijn te beklagen voor de komende Congolese wantoestanden. Do ka en sma no e go jepi deng trangedi dongkaw sma neks. Want ndpers helpen betekend jezelfs beroven of dief zijn van je eigen portemonnee, liever help je je oude oma en opa of kleine neven en nichten, maar geen enkele ndper in de familie, want deng ndpsma desi potie foeroe sma na ellende foe stem tapoe de ellendige ddb.


  Maak melding

 26. @Dodo

  Weet je wat de andere naam is van de DODO en waarom?
  Walgvogel omdat hij niet te vreten is.
  Je doet je naam eer aan.

  @Hans van den Broek
  Of al die zaken wel of niet waar zijn is minder relevant. Relevant is dat Bouterse een beroepscrimineel is van groot formaat en het land gebukt gaat onder zijn grootheidswaan terwijl hij een lafaard is en geen knip voor zijn neus waar.
  Deze megalomane dictator wil nu de persoonsverheerlijking, a la Noord Korea, nog een stapje opvoeren. Hij denkt zeker dat hij straks bij de uitspraak achter een groot beeld van hem kan schuilen. Heeft nooit gezien wat er met Saddam en zijn beelden gebeurde.


  Maak melding

 27. Het vieren van de marron dag is de marron naar het hoofd gestegen.Nu willen ze erkend worden als inheemsen.Het gaat ook niet lang duren of de NDPers gaan willen dat de megalomane president erkend wordt als ontdekker van Sur.
  Wat een idioterie in het land.De neergang maakt ze allen gek.


  Maak melding

 28. @Hans van den Broek
  Het is erg vervelend om steeds te horen dat niet bouta maar de anderen de schuld dragen dat bouta een coup heeft gepleegd. De onafhankelijkheid van Suriname is een feit en als surinamer ben ik niet trots op Aaron omdat hij degene is geweest die afstevende voor een onafhankelijkheid.Wij sluiten deze hoofdstuk af en we beginnen een nieuw hoofstuk zo dachten wij,Toen kwam bouta met een coup en heeft ons land nooit de mogelijkheid geboden zelfstandig en onafhankelijk verder te groeien.Als jong republiek werden wij onaangenaam verrast door een coup en de naweeen hiervan voelen wij elke dag ..Zonder een bouta in Suriname zouden wij als land veel beter doen .Ik was erbij toen deze tragische gevallen zich aan het voltrekken waren en Suriname is niet de Suriname meer van voor 1975.

  Mijn excuses als ik jou verkeerd heb begrepen.


  Maak melding

 29. Bouterse is een koulo gevaar voor dit mooi land mang!
  Telkens als deze gasten aan de macht komen is het land weer failliet!
  Ik geloof wel in God hoor.
  Deze fucking moordenaar moet zo snel mogelijk naar de hel!


  Maak melding

 30. De kracht van gedachten of the mind zijn erg sterk. Alleen is dit beest beschermt door djoekas dmv jorkas en lebas.

  Dat wilt niet zeggen dat hij niet naar de hel zal gaan. Als 10.000 mensen dagelijks bidden dat dit beest naar HEL moet gaan. Dan is de kans groot dat t zal gaan gebeuren.

  De kosmos is tevens ook een groot organisch brein dat meekijkt, en heeft gezien wat dit gezwel voor leed heeft veroorzaakt.


  Maak melding

 31. @HvdBroek, NEEN, Bouta en Nederland voeren een toneelstuk op !

  De Ned overheid verzwijgt dat DDB de Nederlandse nationaliteit bezat ten tijde van de Decembermoorden !

  Bouterse kon gewoon in NEDERLAND berecht worden voor moorden op Nederlandse staatsburgers, waaronder de journalist Frank WIJNGAARDE !

  Nederland zal ook niet ontkomen aan de forse schadeclaim die Suriname NA De BOUTERSE-periode, bij haar zal neerleggen ivm met de staatsgreep !

  Het kolonialisme werkt door, vanwege slechte en onoprechte keuzes van Nederland tegenover Suriname !
  Zowel voor als na de staatsgreep !

  Daarom is Nederland ook niet werkelijk in actie gekomen toen al de Surinaamse mensenrechten werden vernietigd door DDB en een groepje gedeserteerde soldaten !

  PS : Ik heb niets persoonlijks tegen Bouterse, hij moet gewoon berecht worden net als elke ANDERE SURINAMER, voor de gepleegde massamoorden !

  De NDP is bezig, op bevel, onze rechtsstaat en mensenrechten te vernietigen, vandaar dat ik hen totaal niet kan steunen !

  Ik ben voor de Rechtsstaat Sranan, voor Grond- en Mensenrechten en voor de Onafhankelijke Surinaamse Rechterlijke Macht !


  Maak melding

 32. 72 jaar en nog steeds niet wijzer geworden.
  Bejaardentehuis Majella aan de kwattaweg is een goede verblijfplaats voor hem. Ze vragen daar aan de oudjes euro’s. Kan Oma of Opa geen € betalen dan wordt er gevraagd aan oma of opa hebben jullie kinderen in Nederland of Amerka wonen dan kunnen zij jullie verblijf hier betalen in valuta’s.
  Schandalig. De oudjes krijgen hun Surinaamse pensioen per maand dat wordt door de instelling niet geaccepteerd. Deze instelling bezorgde de oudjes geen leuke rustige oude dag maar veel stress. Personeel daar werkzaam stelen zelfs de overgordijnen die familie nieuw heeft gekocht en.opgehangen. Zelfs een stukje kaas en nieuw ondergoed door de familie aangeschaft wordt door het personeel geëigend. Laat Bouta daar gaan zullen ze zijn mars leren. True story. Wat een harteloze dieven bende is het daar.De zogenaamde verzorgenden en schoonmaak personeel stelen en benadelen de oudjes net als de zogenaamde directie.Foei Foei Foei.


  Maak melding

 33. De laatste idioot die zich vader van vaderland noemde, Ferrier, vluchtte naar Holland waar zijn tropenpensioen telt voor dubbel. Nou even hopen dat bouta ook zijn voorbeeld zal volgen.


  Maak melding

 34. @ Srafu: Onafhankelijkheid betekent dat de inwoners van dat land zelf verantwoordelijk zijn voor wat er in dat land gebeurt. Wat jij steeds doet is de verantwoordelijkheid afschuiven zodat jij zelf niets hoeft te doen. “A no mi, het zijn de bakra’s”. De slachtofferrol aannemen dus. Je loopt 40 jaar achter.

  Bouterse, en zijn vrienden, zijn een vloek voor het land maar geconstateerd moet worden dat hij op democratische wijze de meerderheid in de volksvertegenwoordiging heeft gewonnen.

  Het lijkt er op dat het tijdperk Bouterse op zijn einde begint te lopen. Misschien dat er dan echte verandering kan komen. Maar, dat kan alleen als de grootste etnische groepen in het land hun wederzijds wantrouwen kunnen overwinnen en elkaars sterke punten samenvoegen en elkaars zwakke punten compenseren.
  Volwassen mensen weten dat anderen soms dingen beter kunnen maar dat zij zelf ook hun kwaliteiten hebben.

  Zonder samenwerking wordt het nooit wat en steeds maar de slachtofferrol aannemen levert niets op. Slachtoffers zijn de verliezers.


  Maak melding

 35. Ram Sing:
  Tropenjaren tellen wel dubbel voor de gewerkte dienstjaren, maar tellen niet dubbel voor het pensioen. Ik heb het van nabij meegemaakt. Mijn grootvader, beroepsmilitair ging op zijn 45 e met pensioen dat niet 70%, maar 35% bedroeg van zijn laatst genoten wedde. Gelukkig dat hij jong was en zich een tweede baan kon permitteren om het tekort van zijn pensioen aan te vullen.


  Maak melding

 36. @HvdBroek : Ik schuif geen verantwoordelijkheid af, de ex-kolonisator die zich via een staatsgreep bemoeit met de binnenlandse aangelegenheden van Sranan, spreek ik aan !

  Deze ex-kolonisator heeft ook verhinderd dat er internationaal ingegrepen werd in Sranan, nadat er gruwelijke MASSAMOORDEN werden gepleegd op ONGEWAPENDE BURGERS !

  PS : Laat Nederland nu de IND-file (Immigratie en Naturalisatie Dienst) van Bouterse vrijgeven, dan kan elke burger in Nederland en in Suriname zien, hoe de vork in de steel zit !


  Maak melding

 37. @ Ram Singh

  Wat je schreef zie 07;59 uur klopt niet, iemand die nooit in Nederland heeft gewerkt bouwt geen pensioen op ! En als Ferrier pensioen zou ( ontvangen ) dan zou het ten na dele voor hem zijn in €, want de koers is toch 1€ op 10 duizend Srd( hahaha ) En trouwens Ferrier is niet gevlucht, en de ene van de Rekenkamer ook niet, ben zijn naam ff kwijt !

  sari tori

  Jacko


  Maak melding

 38. @ Sabato Franse

  Juist : dank je wel, die is ook al een aantal jaren weg uit Su.
  Hr J. Ferrier is helaas al overleden.

  Fijn weekend.

  Odi odi.

  Jacko


  Maak melding

 39. Elke ndper is een paarse misdadige bacterie voor de gehele samenleving. Hoe meer ndpers hoe slechter het wordt, hoe minder ndpers, hoe beter het wordt. Dresi no de sinds 1980 foe genees a kondre foe a sikie disi ddb en maffia bende.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.