VHP helpt afhankelijkheid Surinaamse marrons doorbreken

23

PARAMARIBO, 10 okt – De Marrongemeenschap heeft altijd strijd geleverd tegen onrecht in Suriname en tegelijkertijd heeft ze ook strijd geleverd voor de erkenning van de menselijke waardigheid. Dit stelt de Vooruitstrevende Hervormings Partij, VHP, bij de herdenking van de Dag der Marrons. Het is ook vanwege erkenning van de waardigheid dat de VHP onlangs enkele Marrondorpen bezocht in het Boven-Surinamegebied.

Uitgangspunt is dat Marrons voldoende grond hebben om zelfvoorzienend te kunnen zijn. “De VHP heeft met haar boodschap van hoop, vertrouwen, broederschap niet de etnische verschillen opgezocht, maar wel de interetnische samenwerking op basis van wederzijds respect.” De partij helpt daarom een project voorbereiden voor het grootschalig telen van zwarte peper en markoesa (passievrucht, red.).

Het gaat er vooral om het afhankelijk zijn van de centrale overheid te doorbreken. “De verfoeilijke manier van propagandavoering met voedselpakketten dient elke politieke partij achterwege te laten. Ook de verdeel- en heerspolitiek zal niet langer stand kunnen houden omdat de Surinaamse burger steeds meer bewust wordt van het verschil tussen etnische politiekvoering versus nationale politiekvoering”, stelt de VHP.


23 REACTIES

 1. Geweldig initiatief van de Hervormde Partij. van welke andere partij had men dit verwacht ? Het zijn steeds de Hindoestanen die het land en anderen vooruit helpen; zo begon het met Lachmon en zo eindigt het met Santokhi. Diep respect voor de VHP.


  Maak melding

 2. Echte onafhankelijkheid is alleen mogelijk door zelf verantwoordelijk te zijn voor je leven en welzijn. Wie zijn verantwoordelijkheid op de schouders van een ander zet blijft altijd ondergeschikt aan anderen.


  Maak melding

 3. En toch gaat is het de neger die zwaar discrimineert…..al hebben ze niks te eten …ze gaan nooit op de vhp stemmen want ze willen geen hindostaan als president maar een kaphrie.omgekeerd stemt de domme hindostaan en javaan wel op de ndp van bos apen


  Maak melding

 4. De VHP, bestuur onder Chandrikapersad (Chan) Santokhi (CS), wijst de Surinamers erop dat ze het heft in eigen handen moeten nemen, niet op derden wachten tot dat je een ons weegt. De VHP wijst Surinamers aan hoe met middelen, kennis zelf verantwoordelijk genomen kan worden voor zich zelf en een trots Surinaams Volk kunnen worden voor hun eigen leven en gezin, familie, leefomgeving en het land Suriname.

  Samen Sterker.

  Een gezonde mens en weldenkende mens moet zijn eigen verantwoordelijkheid nemen en niet een houding aannemen om op parbobier, softdrinks, een portie bbr van een andere te wachten op het onafhankelijkheidsplein met bukkemuziek, op een hoek van de straat, voor (Chinese) winkels, in het donker, met wapens hard werkende mensen overvallen in hun huizen, in de dorpen het binnenland ook de handen uit de mouwen steken, in de goudvelden, houtkap, eco-toerisme, landbouw doen op de velden,, enz en je eigen inkomsten hebben.

  Een mens moet niet afhankelijk worden van een andere en een slaaf blijven. Niemand wil een slaaf van een andere zijn en wachten op een stuk droog brood van een andere, wanneer die het aan jouw wilt geven.

  Samen Sterker.

  Vooruitstrevende Hervormings Partij (VHP), VHP zindabad!

  Een bezinningsvolle Marrondag toegewenst aan alle Surinamers, in het bijzonder aan de Marrons.

  Recht En Waarheid Maken Vrij

  God Zij Met Ons Suriname/rs


  Maak melding

 5. De mensen die verdeel en heers in Suriname hebben geintrodiceerd, komen uit hetzelfde land dat door de VHP zo wordt aanbeden. Begrijpen we nu waarom de VHP na bijna 70 jaar nog steeds door 1 bepaalde bevolkingsgroep wordt gedomineerd. Willen ze daarvan af, zullen ze dat land moeten loslaten en nu eens eindelijk gaan geloven, dat SU zonder dat land verder kan.


  Maak melding

 6. Prachtig werk Vhp.De marrongemeenschap wordt geleerd bij te dragen aan de economie van het land en niet afhankelijk te zijn van voedselpakketten waarmee de ndp komt aandansen met de bedoeling je stem te .kopen.De vhp vraagt niet om je gunsten maar gewoon dat jullie werken .Heb een beetje geloof in jullie zelf.


  Maak melding

 7. @Desie
  De vhp gaat nooit te werk met de bedoeling stemmen te kopen.De marrongemeenschap heeft de gelegenheid om te werken voor hun zelf of voor altijd de slachtoffer blijven uithangen.De kans is hun geboden .Het ligt aan hun om de kans hun geboden met beide handen te grijpen of zoals altijd ,te ne-geren.
  Van de marrongrmeenschap heeft de vhp geen verwachtingen als het om hun stem gaat. Wij zijn allang blij als de marrongemeenschap eindelijk gaat werken.


  Maak melding

 8. De Hindoestanen klagen letterlijk dat djoeka’s kinderen maken als konijnen. Straks zijn de djoeka’s de grootste bevolkingsgroep van het land. Nu probeert de VHP deze bevolkingsgroep te paaien met spiegeltjes en kraaltjes.


  Maak melding

 9. @Borielal
  je kan altijd nog naaien als konijnen en ontelbare kinderen maken als je teminste een werk heb en je kroost kan verzorgen zonder anderen met de opvoeding van je kroost te belasten.


  Maak melding

 10. Marrons/afro’s lijden liever honger in plaats van ontwikkeling. De marrons zullen nooit op de VHP stemmen, ze willen wel de lusten alles gratis, maar op eigen initiatief iets ondernemen zit er bij hen niet in.
  In de jaren 70 heeft Lachman de djukas’s gratis koelkasten, zaagmachines, voedsel, brandstof gegeven om hen te paaien. Wat heeft Henk Arron gedaan hij ging het oerwoud in en zei tegen de djuka’s : ” Suma kier abaisa? .”
  En de djukas’ gingen overstag het is een kenmerk van deze bevolkingsgroep. Daarom zijn de sub Afrikaanse landen de armste landen van de wereld.


  Maak melding

 11. ze passen nog steeds dezelfde tactiek toe als 154 jaar geleden tegen plantage-eigenaren maar nu tegen de overige bevolkingsgroepen.

  Hit and run in the bush . en deze gasten vragen om een rechtvaardige behandeling .
  niemand uit hun gelederen spreekt ze ook aan op hun gedrag .


  Maak melding

 12. Rocky@
  en in jou bevolkings groep gaat het veel beter zeker , haal de boomstam uit je eigen oog,voordat een splinter uit een anders oog haald,ik durf te zeggen kom uit je hang mat en ga iets betekenen voor sur,


  Maak melding

 13. Wim@
  waar was jij vanaf 1954 ,figuren zoals jij hebben weinig gepresteerd in al die jaren .
  jij aanbid nu suriname, bevalt dat,wat is je nabije toekomst, kun jij mij dat vertellen of doe je er het zwijgen toe, ook goed, maak je borst maar nat het is nog geen 2018


  Maak melding

 14. Jij bent een echte lawmang. Je zegt dat negers discrimineren terwijl je dat reeds doet in je bericht. Het probleem van elke bevolkingsgroep in suriname is dat je ze nooit hoor praten over surinamers maar hindoestanen negers javanen indianen creolen. Elk van die bevolkingsgroep heeft een mentaliteit dat de andere bevolkingsgroep in groepjes of hokjes laat denken of stemmen. Als je niet niks bijzonders kan schrijven doe dat niet. Je praat over bos apen maar je aanbid een God die de gedaante heeft van een aap


  Maak melding

 15. Jij moet niet lullen als je de geschiedenis niet ken jou voorouders hebben na hun contract geld en grond gehad. En vandaag de dag betalen ze zwaar steekpenningen om aan domeingrond te komen om het dan te verkopen tegen woeker geld aan Creolen en als dat niet genoeg is willen ze zelfs in het binnenland gronden hebben terwijl ze geen enkel band hebben met het gebied. Hindoestanen moeten minder hebzuchtig zijn en stoppen om creolen als domme mensen te zien. Hindoestanen vooral de hindoes zullen nooit van Creolen houden moslims misschien wel simpelweg vanwege de aard van het geloof. Hindoes geven je pas als ze zeker zijn dat er ook iets te halen valt


  Maak melding

 16. Soms denk ik , wanneer komt er echt verandering ?

  Las iets in de Times , over Moestuin project.
  Wel in Ned. Een bijstandvrouw en in Sur . Dir ? Mbt # I Have
  Omdat gekleurd vaak opkijk naar blank ( ook al stelt het niks voor. )
  Trots zijn op ons eigen cultuur ,ongeacht ras of kleur.
  Laten we onze eigen talenten versterken en dat zou een begin kunnen zijn . Er anders naar kijken


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.