donderdag, april 11, 2024
HomeOnderwerpenEconomieOndernemerschap bevorderen middels congres in Suriname

Ondernemerschap bevorderen middels congres in Suriname

-

Does Travel - naar Suriname

PARAMARIBO, 10 OKT – Internationaal Ambitieus is de organisatie die op woensdag 11 oktober een congres organiseert met als thema: Zaken doen met Suriname, Curaçao en Nederland. Het ligt in de bedoeling om Surinaamse ondernemers in contact te brengen met ondernemers uit Curaçao en Nederland. Tijdens het congres zal de aandacht gevestigd worden op informatie overdracht en Netwerken of te wel matchmaking. Aan de hand van waar iemand als ondernemer naar op zoek is zal die gekoppeld worden aan een andere ondernemer uit de delegatie afkomstig uit Nederland of Curaçao die voor het congres in Suriname aanwezig zal zijn.

Gwido Jansen is afkomstig van het ministerie van Economische Ontwikkeling op Curaçao en zal tijdens het congres proberen de mensen bewust te maken van de legio aan mogelijkheden van samenwerking die er bestaan tussen Suriname, Curaçao en Nederland. ,,Nederlands is een taal die ons allen verbindt en dat is ook de visie van Internationaal Ambitieus’’, zegt Jansen. Om goed zaken te doen moet je elkaar enigszins kennen en begrijpen en daarvoor moet je elkaars taal spreken gaf Jansen aan.

Het congres richt zich vooral op Midden en Kleine bedrijven(MKB), Kleine en Middelgrote Ondernemingen(KMO) om te kijken op welke manier zij vreemde valuta kunnen verdienen en op welke manier de Surinaamse economie hiervan kan profiteren. Het congres is op woensdag 11 oktober in het Marriott en begint om 19.00u. Voor meer informatie kan men naar de website van www.internationaalambitieus.com

opening
Fernandes Express
BODO Party

10 REACTIES
 1. Begin de ondernemers erop te wijzen dat ze een dubbele functie hebben. Naast vakkennis moeten ze ook ondernemerskennis hebben zoals administratie, belastingen, regelgeving, want naast een bedrijf runnen wordt hij ook geconfronteerd met administratieve verplichtingen. Vaar niet blind op jouw boekhouder of adviseur, maar zorg ervoor dat je ook in staat bent om zijn werkzaamheden te beoordelen. Denk niet dat het mijn bedoeling is om potentiële ondernemers tot administratieve experts of belastingdeskundige te maken. Starreveld heeft het over verstandige leek,.
  Als je in ieder geval het onderscheid weet tussen bedrijfskosten en bedrijfsinkomsten, wat een grootboek, balans en een resultatenrekening is, wat inkomstenbelasting, loonbelasting en omzetbelasting is. Wanneer je aangifte moet doen en moet betalen. Noem het een simpele ondernemerscursus.
  De meeste ondernemers die ik ken zijn goede vakmensen, maar heel slecht in de aanverwante dingen en het zijn juist deze dingen die de meeste ondernemers laten struikelen..


  Maak melding
 2. Al organiseer je vijf congressen per week, zolang een Surinamer denkt dat omzet winst is (ik ken ze!) zal dat niets uithalen. 1. Suriname heeft geen ondernemersklimaat; 2. Het snel rijk worden is geen credo; 3. Surinamers zijn eigenwijs en nemen niets van anderen aan.


  Maak melding
 3. Hi John
  Moeten deze goed bedoelde mensen niet eerst een paar jaar op Japanse vechtsport!!!
  Of een paar jaar zich aansluiten bij een schietvereniging. Zo zouden zij de dieven en schurken uit hun onmiddellijke omgeving kunnen weren.
  De overheid doet toch niets aan dit fenomeen.

  T jee


  Maak melding
 4. Goed initiatief dit soort congressen geven nieuwe inzichten, en dienen als tegenpool voor de verloederde situatie waarin Suriname beland is . Tenminste een lichtpintje in de duisternis . Nu de hoop dat het congres enigszins iets wat oplevert, en dat de drugdealers in Suriname zien dat er ook een andere manier is om geld te verdienen, Suriname wordt nu helaas gezien als drugsland nummer een. Nu de president ziek is is de hoop dat er nu hier een eind aan komt.


  Maak melding
 5. Corruptie en geen ondernemers moraal, het lullig dat we dit al 7 jaar aan het vertellen zijn, het begint zo langzamerhand pijnlijk te worden, en maar klagen, de meeste van jullie lezen niets terug, het is van de gekke dat we dit allemaal pikken, het is ons land niet van bouta en consorten.


  Maak melding
 6. Oma taki, a no dong moro paarse buriki I moes de foe kong investeer djaso onder deze corrupte paarse boevenbende olv ddb en paarse maffia. Of kande zijn er paarsachtige banden………wo sjie.


  Maak melding
 7. Ik als ondernemer ben maar gevlucht uit Suriname. Zoals zovelen dat momenteel massaal doen. Gezond is het momenteel absoluut niet om in deze onzekere land te ondernemen met al zijn strubbelingen.

  Suriname is momenteel zeer welvarend maar dan op crimineel gebied helaas.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES