dinsdag, april 23, 2024
HomeNieuws uit SurinameMeer dan toerisme: bezoek aan Plantage Frederiksdorp

Meer dan toerisme: bezoek aan Plantage Frederiksdorp

-

Does Travel - naar Suriname

In een nieuwe serie van de radio- en televisie-special ‘Meer dan toerisme’, over toerisme in Suriname, wordt een bezoek gebracht aan de westelijke oever van het district Commewijne. Het gebied is booming… althans dat vinden organisaties die betrokken zijn bij de ontwikkeling van toerisme; Dolfijnen spotten bij Braamspunt, zeeschildpadden op Matapika, fietsen van de ene oude plantage naar de andere en ga zo maar door.

Er wordt dit keer een bezoek gebracht aan Plantage Bakkie aan de Warappa-kreek en Plantage Resort Frederiksdorp en omgeving. Er is veel te zien en te veel te doen. In deze eerste aflevering van een serie over Plantage Frederiksdorp, ontmoet verslaggever Sam Jones verschillende enthousiaste bezoekers op het resort dat onlangs is gerenoveerd en uitgebreid:

De tweede aflevering van de serie over Plantage Frederiksdorp gaat over de geschiedenis van dit vakantie-oort in het Surinaamse district Commewijne. “Fredrich Knuffel was geen planter. Deze eigenaar van plantage Frederiksdorp heeft zelf geen vinger in de grond gezet!” Dat zegt historica Mildred Caprino:

In de derde aflevering: Van plantage Frederiksdorp vluchten relatief weinig slaven. Dat verhaal doet althans de ronde. In deze aflevering van de radio- en televisie-special “Meer dan toerisme” proberen we, met historica Mildred Caprino, te achter halen hoe dat te verklaren is. We gaan terug naar verslaggever Sam Jones die mee loopt met de historische wandeling op Plantage Resort Frederiksdorp Resort:

In de vierde aflevering: “Slavenmeester Fredrick Knuffel had twee mulatten kinderen rond lopen op plantage Frederiksdorp. Kinderen met de tot-slaaf-gemaakte Grietje… Maar ik weet niet of je dat ‘goedheid’ moet noemen”:

Indrukwekkend en mooi om de geschiedenis te zien. Dat zijn reacties van toeristen die op Plantage Frederiksdorp zijn geweest. In de vijfde aflevering wordt de belangstelling aan het slot van de wandeling gepeild. Een verslag van Sam Jones… :

opening
Fernandes Express
Caribbean Night

15 REACTIES
 1. Wanneer wij half voor mekaar de handen uit de mouwen staken als voor sombololies, waren wij een stuk verder!

  Ai oen no wraak, mi lai neng en d’ala fit mi !!


  Maak melding
 2. Naar mate de tijd verstrijkt,wordt het moeilijker om een samenhangend verhaal van Sur. te vertellen met zichtbare sporen.
  Er zijn net enkele dingen van prominente figuren over gebleven.De rest bestaat er niet meer.
  Zo was er een nog in redelijk staat verkerende dokters huis op Lelydorp.Maar omdat het niet op het monumenten lijst stond,hebben ze [Samsodien]het een paar jaren geleden afgebroken.Zo is weer eens een historisch verhaal verloren gegaan.


  Maak melding
 3. Frederiksdorp is de plantage waar mijn vader 85 jaren geleden was geboren. Een jaar geleden hadden wij een boot gehuurd voor een dag en een Commewijne plantage safari tour gehouden van de plantages waar ik, ouders en mijn groothouders hadden gewoond en nog land bezitten. Na bezoeken van de plantages via Mattapica creek en Oceaan terug even dolfijnen kijken en terug in Paramaribo.


  Maak melding
 4. Dit is een fantastische resultaat van veel doorzettingsvermogen en veel inspanning. Respect dat men kans gezien heeft dit te realiseren ondanks dat het achter de rivier ligt.

  Hier valt veel van te leren qua toerisme in Suriname.

  Indien alles met zoveel doorzettingsvermogen opgepakt wordt komt alles goed.


  Maak melding
 5. Blijf idd weg jij. Het land is te mooi voor jou. Zoek een plek op waar je nooit overvallen zal worden. SUCCES!
  Fijn om in zo’ n kort filmpje, zoveel moois te zien. I love it!!


  Maak melding
 6. SUMA DROP LIBISMA INI SRANAN ?????????????

  PERSONEN VAN DE INDIAANSE BEVOLKINGSGROEP ZIJN DE OORSPRONKELIJKE BEWONERS VAN SRANAN !

  STOP UW RACISTISCHE ONZIN !

  PS : De overige bevolkingsgroepen zijn in een veel later stadium Sranan binnengekomen !


  Maak melding
 7. Die koloniale hebben toch maar weer iets moois achter gelaten, dankzij Hagemeijer, Surinamers verlogen je historie niet, haat is een slechte raad gever


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES