Crowdfunding documentaire Kinderhuis Leliëndaal 100 Jaar

3
Crowdfunding documentaire Kinderhuis Leliëndaal 100 Jaar

Kinderhuis Leliëndaal bestaat op 19 november 2018 precies 100 jaar! Dit kinderhuis is gevestigd in het district Commewijne (Suriname). Het is een basis (geweest) voor vele kansarme kinderen. Om het 100-jarig bestaan in beeld te brengen zijn er plannen om een documentaire te maken, middels crowdfunding. Voor de documentaire is een bedrag van €3000 nodig. Het bedrag dat daar bovenop wordt opgehaald komt ten goede aan andere projecten ten behoeve van het kinderhuis. Sluitingstermijn is 31 december 2017.

Het kinderhuis is van de Evangelische Broedergemeente. De pupillen gaan in de buurt naar school. In het kinderhuis wordt hen geleerd om mee te helpen in het huishouden en in de groentetuin. Daarnaast is er veel ruimte voor sport en spel. Zo was bijvoorbeeld Djoeminadi Toemin, oud pastoraal werker (1991 – 2008), op negenjarige leeftijd al zijn beide ouders kwijt. Hij werd daar met zijn broertjes en zusjes ondergebracht. Deze en andere mooie en minder mooie ervaringen van het leven in het kindertehuis worden vastgelegd, door middel van een documentaire.

Uw hulp is nodig! Overmaken kan via:

IBAN: NL07INGB0662345576
t.n.v. JCWN Rotterdam (Javaans Christelijke Werkgroep Nederland)
onder vermelding van #film

Op 1 januari 2018 start er een andere werving voor een cadeau. Er is nl. nog wel behoefte aan bijvoorbeeld computers en een goede bibliotheek.


3 REACTIES

  1. Om een bijdrage te leveren is geen probleem, maar we moeten ophouden met dit soort van emotionele gedoe. Laat de EBG dit zelf bekostigen. Wat hebben ze met dat geld van Stadzending, CKC, Krasnapolsky, Diaconessen Ziekenhuis, Medizeps, berg en dal guest house villiersdorp.
    echt teveel om op te noemen. 3000 Euro’s is chicken feed voor zo grote concern. Vanaf de tijd van de slavernij tot heden hebben ze ons uitgebuit laten zij nu wat doen voor de arme weeskinderen. Als de EBG weigert dan maar onteigenen.


    Maak melding

  2. En weer gaar de nederlander helpen. En de regering gaat met de eer strijken door middel van opening van een feest of zo iets. Het moet af gelopen zijn met de slavernij gedoe. is makkelijk uit je mond te halen.


    Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.