Chinese ‘rovers’ laten niets los bij Surinaamse politie

24

PARAMARIBO, 9 okt – De Chinese ‘rovers’ die twee weken terug zijn aangehouden, hebben nog geen enkele bekentenis afgelegd. De vijf werden aangehouden in een verdachte auto. Hun gezichten waren met donker spul besmeurd, kennelijk om meer op Surinamers te lijken. Hoewel de heren nog vastzitten, is er nog niets meer bekend over eventuele strafbare feiten.

Er kan geen verband worden gelegd met recente roofovervallen. Ook laten de vijf niets los over een eventueel doelwit of slachtoffer. Politiecommissaris Guno Roosenhoff zegt tegenover de Times of Suriname dat de aanhouding gebaseerd is op verdenking van ‘voorbereidingshandelingen voor het plegen van een misdrijf’. Zelf ontkennen de heren enige betrokkenheid bij berovingen.

De heren weigeren ook te verklaren waarom hun gezichten waren besmeurd. De vijf werden aangehouden in een stilstaand voertuig. Surveillerende politieagenten vonden het voertuig verdacht opgesteld in een buitenwijk van Paramaribo. In het voertuig werden een jachtgeweer, een vuistvuurwapen en munitie aangetroffen. De aanhouding leidde tot flink wat reacties op vooral de sociale media.

- Advertentie -

24 REACTIES

 1. slimme politie , kan niks los krijgen van deze gasten.
  op het vliegtuig zetten en als persona nongrata het land uit.
  of zijn de schijters bang voor china.

  hoe zit het met de nederlandse terroristen ook niks zeker .
  vandaar dat de ambassadeur niet werd toe gelaten,vlapdrollen

 2. Alle rovers moeten keihard aangepakt worden. Incl. die in de regering zitten. Ongeacht huidskleur. Het is echt nodig wil je voor ontwikkeling gaan. Ik hoop dat de volk dit wel zo langzamerhand wel gaat begrijpen incl. de mensenrechten organisaties (roversrechten organisaties)… Dit kan zo niet langer door blijven gaan.

 3. Wacht es even : de china boys laten niks los, dus waarop is gebaseerd dat ze niks te maken hebben met recente overvallen. doelwit of slachtoffers, meneer Roosenhoff ? Is het van hun “”poffertjes “” porem af te lezen of is het gewoon “”natte vingerwerk”” ?

 4. De president van Suriname laat ook niks los over zijn 15 standrechtelijke moorden op onschuldige en ongewapende landgenoten…..35 jaar geleden.!!!!

 5. Onze plee-si-dent laat ook niks los over zijn moorden van 8 Dec 1982. Deze ka criminelen gaan pas praten als ze door echte politiemannen met grote balatas verhoord gaan worden niet door die mietjes in politieuniform.

 6. In de berichtgeving staat dit vermeld:””Hun gezichten waren met donker spul besmeurd, kennelijk om meer op Surinamers te lijken””.
  Hoe ziet een Surinamer dan uit???

 7. Deze gasten zolang als het mogelijk is opsluiten en daarna het land uitsmeten!!! Het is vanzelfsprekend, dat ze nooit meer het land in mogen.

 8. Maar wie vallen onder de surinamers dan.ik ben in Suriname geboren van hindoestaanse afkomst. Mijn ouders, grootouders over over grootouders ook. Dus ik ben ook een SURINAAMSE

 9. die Chinezen kunnen ze alleen berechten wegens verboden wapenbezit . de politie kan ze niet in verband brengen met andere strafbare feiten .
  wie weet hadden ze het gemunt op de rovende marronbendes,niet om te roven maar om te liquideren want niemand doet iets.

 10. #Gieta
  Wanneer je jouw, in jouw geval, niet blind staart op een hindu man, ben je Surinaamse!
  Wanneer je open staat voor de kinderen mama Sranang.

 11. Wie is een echte Surinamer ???

  Onechte Surinamers zijn in elk geval inwoners van Sranan die NEGATIEF blijven ouwehoeren en oordelen over hun bevolkingsgroep en ook over alle andere bevolkingsgroepen !

  ECHTE SRANANMANS doen dat niet !

  PS : Artikel geeft een onjuiste voorstelling van zaken !
  Immers er had moeten staan dat deze Chinese boeven waarschijnlijk wilden doorgaan voor leden van een van de getinte bevolkingsgroepen !

  In ieder geval wilden deze bewerkte Chinezen niet lijken op Onze Surinaamse Indianen, Onze Surinaamse Chinezen, Onze Surinaamse Javanen, Onze Surinaamse Libanezen, Onze Surinaamse Burus, Onze Surinaamse Moxis, etct etc etc !!!! OOK ALLEMAAL SRANANMANS !

 12. Ik heb ze op die bewuste dag gezien.
  Ik dacht nog in mezelf; huh??? Marrons met spleetogen???
  Maar toen realiseerde ik me dat het wellicht Marronese gynaecologen konden zijn.

 13. Chinenezen zijn chinezen en geen nakomelingen van slaven, dus zijn ze geel en niet donker/ zwart. De hindustaan is bruin.

 14. Als de indianen in het westen van de VS inlichtingen wilden van een gevangen blanke,hadden ze een mooie methode om de gevangene aan de praat te krijgen.
  Ze bonden zo een blanke vast op de grond aan piketten.Trokken een schoen van de blanke uit en stookten een vuurtje om de hiel van zo iemand te roosteren.De indianen hadden binnen de kortste keren een zanger.

 15. Er ook ook onderzocht hoeveel “steekpenning” ze hebben betaald om aan visum voor Suriname ??
  Had Abrahams ze binnen gebracht toen hij in China was.
  Er gaat een “ruilhandel plaats vinden: Jawa Anne tene 5-vermoedelijke chinese criminelen !!!

 16. Surinamers braken wel.
  Chinezen braken niet.
  Alleen aanhouden voor wapensbezit.
  1 zal de schuld op zich nemen.
  Binnen een maand of 6 word ie vrijgelaten.1 maar word vervolgt.
  Wedden mensen.

 17. #srafu
  joe berre voeroe

  #witte hindu
  da fa i bruin?

  #jacobus
  jij bent 1 van de 12 maar Geen Apostel!

 18. Sommigen racisten schijnen nog steeds niet in te zien dat Sranan VELE bevolkingsgroepen telt !

  Ook een CHINESE en ook MEERDERE donker gekleurden !

  De Kracht van Sranan is haar diversiteit, STOP daarom de racisten en alle etnische TUNNELDENKERS !

  LEVE DE DIVERSE BEVOLKINGSGROEPEN in SRANAN, ALLEMAAL ZIJN BELANGRIJK !

  SLUIT ALLE BOEVEN, ROVERS en MOORDENAARS OP,

  ONGEACHT AFKOMST, RAS of KLEUR !

 19. Als je geen hart voor Suriname hebt, doet het mij geen flut wat je afkomst is.
  ras bestaat niet. zij die dat botvieren, zijn die vieze racisten, onderkruipsels. jouw een beetje achter ras verschuilen. Voor alle culturen, voor een tikje breed te gaan, schijnt 1 zon. puur voor eigen belang trek men een kliekje. Soema racist?
  In Suriname is jouw cultuur allang achterhaald. Schik jouw of kanker op.

 20. @ Srafu,
  Jouw denkwijze kan ik ondersteunen !!
  Geboren en getogen in fosting-switie Paramaribo, kan ik goed opschieten met alle Surinamers, ook personen uit Nederland !!
  Daarom geniet ik van “pom,viado,rotie met massala-kip,rund,lams,petjil,bami,zure doks/eend,tjawmin; alles wat door de suriaamse keuken wordt bereid.Mie happy nanga alla srnangmans !!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.