Stille mars leerkrachten op World Teachers Day

14
Stille mars leerkrachten op World Teachers Day

Leerkrachten in Suriname memoreerden World Teachers Day, afgelopen donderdag, met een stille mars. De Bond van Leraren (BvL) en de Alliantie van Leerkrachten in Suriname (ALS) vinden dat zij geen redenen hebben om te feesten op deze dag. Ze protesteren tegen het ontslag en mutatie van tal van onderwijzers. Ook eisen zij dat het onderwijs in Suriname ‘opgekrikt’ wordt.

De BvL benadrukt dat het niet alleen gaat om betere salarissen, maar ook om het onderwijsmilieu. Klassen zijn overvol, het materiaal is gebrekkig of ontbreekt helemaal, leraren moeten bijgeschoold worden en de lesmethoden dienen gemoderniseerd te worden.


14 REACTIES

 1. Peneuxs op 6 oktober inStarnieuws
  starnieuws.com/index.php/welcome/index/nieuwsitem/43641

  Een paar zinnen:
  “Het professionaliseren moet onafgebroken continueren, aangezien het een voorwaarde is voor het verhogen van de kwaliteit van het onderwijs”.

  Om vervolgens het professionaliseren weer teniet te doen met de opmerking:
  “Op ouders, goede verdieners in Suriname, het bedrijfsleven, buurtorganisaties, families in het buitenland doe ik een beroep om hoe klein dan ook de leerkracht van de school in je buurt te ondersteunen, op welke wijze dan ook,”

  Lees je speech eerst na alvorens deze uit te spreken


  Maak melding

 2. Stille marsen, werken niet in dit land Suriname niet met hardhorende criminelen die hier de dienst uitmaken, deze criminelen moet je boicotten en de boel saboteren op alle gebieden, zodat de chaos die daardoor zal ontstaan, nadelige gevolgen zal hebben voor deze paarse criminelenclub met de verkiezingen van 2020.


  Maak melding

 3. Sherk, is op zijn achterhoofd gevallen en zit strategisch te bedenken om onze kinderen dom te houden en de schuldvraag bij de hardwerkende integere leerkrachten te leggen. Wat een Oen, maar wie niet van dit Paarse strontkabinet!


  Maak melding

 4. Parbo,

  een beroepsmoordenaar die over de rug van 15 onschuldige en ongewapende landgenoten zin machtswellust bevredigd. Gelukkig is dit Monster van Bastion Veere nu wel terminaal ziek.


  Maak melding

 5. BvL en ALS roepen de rest van de samenleving op om te participeren aan de mars en gekleed te komen in wit of zwart-wit.
  “We zitten nog in de gevarenzone”, aldus Valies.

  Wat een schaamteloze man, nadat hij bij de leerlingen een achterstand heeft gecreëerd, doe hij nu een beroep op de ouders om mee te komen lopen. Deze man heeft zeker last van zijn leeftijd/ouderdom. Kan ook zijn dat hij dementeert.
  Die man gaat zo ver met zijn brutaliteit dat hij de minister opdracht geeft om hem/bestuur van BVL en ALS dag en datum te ontvangen door de minister. Wat denkt die klote man van zichzelf?

  Doorgaans gebruiken leugenaars dezelfde technieken of de dezelfde patronen volgen en onbewust dezelfde fouten maken.
  Je hebt namelijk de leugenaars die zich bewust zijn van hun leugens en de leugenaars die werkelijk geloven dat ze de waarheid vertellen.


  Maak melding

 6. @Parbosingh Beroepscriminelen en en mede-plegers van massamoord op Surinaamse burgers, verdienen ten minste 20 (TWINTIG) Jaar CELSTRAF !

  Over de rug van de Sranan Bevolking en de Democratie Sranan, worden MASSAMOORD-“spelletjes” gespeeld, met ONGEWAPENDE staatsburgers !

  Talloze VERMOORDE burgers op 8 december 1982 en bij de laffe massamoord op de dorpsbewoners van MOIWANA !

  SLUIT DE MASSAMOORDENAARS EN HUN FUTU BUYS LANGDURIG OP !

  LEVE DE RECHTSSTAAT ! STOP DE PAARSE ONZIN !!!

  PS : LOOK WHO IS VERY SICK ! PURPLE SICKNESS !


  Maak melding

 7. Bouta ligt op sterven!
  Gods molen maalt langzaam maar zeker!
  Deze rioolrat en volksbedrieger wordt elke seconde
  Gevloekt door het su volk!
  Me bar joe!


  Maak melding

 8. Velen onder hen zijn ndper en stemden lof van overtuiging in 2010 en 2015 voor een beter bestaan op de baas der misdadigers. Waarschuwingen om niet te stemmen op het paarse wilde beest werden met neks no fout slogan beantwoordt. Anno 2017 zijn deze ndper’s eindelijk de ogen en oren geopend vanwege de paars bittere vruchten die ddb en criminele paarse roverbende hen dwingend laten eten. Na soso lobi ddb kong trong na soso ka ddb. Of niet?Ondanks al deze paarse negatieve ontwikkelingen blijven oerdomme aanhangers van ddb koppig volhardend geloven in deze mens der misdaad. Stef mij Anus en Misjoesosoka houden het ganse volk de paarse leugen voor, ddb is door hun god gezonden als engelbewaarder, redder, leider voor land en volk, rust vrede en voorspoed die Stef Mij Anus op TV predekte tot vervelens toe sinds september 2010 zijn valse profetie gebleken, dus afkomstig van de duivel zelf die van den beginne een moordenaar en leugenaar is. Vervloekt is een volk dat een misdadiger, leugenaar en onrechtvaardige leider aanhangt. Ai mek deng ka. Ndper’s na wang mpp vervloekt volk dat de paarse hel verdient.


  Maak melding

 9. Didibrie bouterse is ziek!
  Hopenlijk neemt God hem zo snel mogelijk want deze awari
  Is een vernietiger!
  Bouterse is laatst op tv verschenen met make up terwijl de man in werkelijkheid crepeert!
  Go dede jou kan joe ie fuck a herie mppppp kondre op!


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.