Surinaamse oppositieparlementariër: oppositie zwak

37

PARAMARIBO, 8 okt – De oppositie in het parlement is zwak en gedraagt zich zwak. Dit zegt oppositieparlementariër Mahinder Jogi (VHP). De grootste zwakte is dat er geen krachtige vuist gemaakt wordt tegen de regering van Desi Bouterse. Uiteraard is het de regering die er garen bij spint. Weinig druk tot goed presteren, leidt tot weinig presteren. Het resultaat liegt er niet om.

De regering, inclusief president Bouterse, voelt zich tot niets verplicht. De oppositie laat het maar over zich heen gaan, wat niet zou mogen. “Wij moeten frequenter contact en overleg met elkaar hebben als oppositiepartijen. Elke vergaderdag, elke week, bij elke agenda moet er overleg zijn. Strategieën moeten uitgezet en bepaald worden. Leden moeten weten wie wat gaat doen en hoe je dat gaat doen”, zegt Jogi tegenover Dagblad Suriname.

Pas dan kan sprake zijn van een gerichte strategie. Een strategie waar de samenleving zich in terug kan vinden. “Tot nu toe is niet gebleken dat de oppositie in staat is de samenleving te bundelen. Dat is een zwakte. De oppositie moet haar huiswerk beter gaan maken en dit volk inderdaad die bescherming bieden die zij nodig heeft”, aldus Jogi. Veel tijd tot de volgende parlementsverkiezingen rest er niet.


37 REACTIES

 1. Zolang het beest ddb ademt, zal het blijven zitten. Deze psychopaat kun je alleen weghalen mbv geweld vanuit t volk.

  Wanneer dit gebeurt zullen nieuwszenders buiten MisiKubai kondre het oppikken. En kunnen navy seals ingezet worden op ddb op te ruimen. Zand erover


  Maak melding

 2. Het land is zwaar in verval, op elk vlak en gebied, moreel en geestelijk, financieel en waar men ook gaat of staat ziet men het gevolg van de keuze der oerdomme debiele ndp aanhangers. Vooral in het crimineel circuit worden er overuren gemaakt door het gros de aanhangers van de ndp. Alle jaren tachtig perikelen heeft men te danken aan idiote ndpers. Maar ook die vuile politieke overlopers, judassen en hoeren zijn niet te vertrouwen geldzuchtige politici gebleken. Misdaad loont in verworden ndp misdaadstaat olv van ddb. Wo ka.


  Maak melding

 3. Mahinder Jogi speel comedy hij vond de wandelmars van Wilgo Valies waardeloos en ging niet mee doen. Wie zich stoort aan de dingen van Valies is een nog grotere idioot.

  Dat de oppositie zwak is weet een ieder met een beetje kennis van zaken. Als je een behoorlijk oppositie wilt voeren dan moet je goed uit je woorden kunnen komen. En dit missen de leden van de oppositiepartijen. Als Jogi een spreekbeurt hebt dan zou de voorzitter in wezen een tolk bij moeten halen om de reden van deze meneer te fatsoeneren. Hij praat verwart en onsamenhangend.


  Maak melding

 4. Als jogi de hersenloze garnaal spreekt dan is het hek van de dam,de man met een zesde klas getuigschrift,hoe is het mogelijk dat zo iemand in de Dna zit.


  Maak melding

 5. In de oppositie zitten alleen maar vliegenvangers. Ze presteren opvallend slecht. Het zijn stuk voor stuk onnozele betonhoofden die niet voor de politiek geschikt zijn.Het is me een raadsel hoe het hen gelukt is om in het parlement te komen.


  Maak melding

 6. @RobG

  Dat de oppositielijders allemaal vliegenvangers zijn,onnozele betonhoofden zijn, presteren slecht, niet geschikt zijn voor de politiek en hoe ze in de parlement zijn terecht gekomen volgens jou. Ben ik gedeeltelijk mee eens.

  Maar wat voor Ratten zitten er nu in het kabinet? Hoe geschikt zijn deze mensen?
  Hoe goed kunnen deze plaag een land regeren? Wat en waarom is er zoveel criminaliteit en armoede in het land?
  Waarom gaat de “President” naar Cuba voor medischehulp?
  Waarom niet in Suriname behandeld?
  Waarom is het staatsschuld van Suriname zo hoog? Enz

  Het is makkelijk om een ander de vingers te wijzen maar er zijn altijd 3 vingers die naar jou wijzen.


  Maak melding

 7. Als de heer Jogi dat zegt heeft hij gelijk. Ik heb het al een paar keer gezegd . Niemand in het parlement doet wat want hun bedje zijn gespreid. Brunswijk heeft al zijn goud en NPS heeft alleen praatjes maar daar vul je geen gaatjes mee en VHP die is nog erger niet te spreker over Somohardjo. Kijk wat er nu gebeurd in Spanje ze vechten voor hun onafhankelijkheid en hebben er alles voor over.
  De rechter heeft nee gezegd maar ze gaan door.De onderwijzers moeten het hogerop gaan zoeken en door blijven vechten voor hun rechten.


  Maak melding

 8. Was geen handige opmerking van Jogi, maar aan de andere kant heeft de oppositie geen verantwoording af te leggen voor de vierbaans autowegen, fly-overs 18000 huizen, diepzee haven, Zoetwater transport, bauxiet goud olie hout, en dan is de democratie op drift, de regering trekt zich nergens wat van aan geen openbaarheid van bestuur, niet transparant en ego trippers
  De dictatuur is gevestigd, een begroting waarvan iemand met een gemiddelde opleiding begint te glimlachen, het zijn net eksters als het glimt pikken ze het, het is ziekelijk om te zien hoe het volk gepakt wordt , en op het punt staat niet meer terug te kunnen wegens enorme schulden, suriname heeft een regering met aanzien, het zijn echte handels lui alleen in de verkeerde middelen, de onafhankelijkheid is voor als nog een dood geboren kindje.
  En wiens schuld is het, steek de hand in eigen boezem.


  Maak melding

 9. Een tip voor Yogi Bear:

  Jullie onderzoek en wetenschappelijk buro is ronduit belabbert. Er komt helemaal niks bij hun vandaan, tenzij ze wakker worden geschud door de mensen aan de Cartesiusstraat in Den Haag. Dat is jullie grootste manco. Als het niet uit Den Haag komt is het niet goed. Kijk naar uw leider; die is het liefst in Den Haag. Wat moet hij daar doen bij de Gandhi loop. Stemmen trekken? Zijn buitenvrouw bezoeken?
  De verkiezingen zijn straks hier en niet in Den Haag!!!!
  Jullie zetten jezelf buitenspel door consequent geen alternatieven te bieden voor dit wanbeleid!!!!!
  Uit Den Haag komt niks zinnigs!!


  Maak melding

 10. Mede veroorzaker van de chaotische financieel / economische en morele bende in het land, is de laffe, lamlendige en luie houding van een dom, primitief en laaggeschoold volk. Zij kiezen bewust tot 2x toe voor een corrupte, criminele paarse rattenkolonie, roversbende en dievengilde. Waarvan reeds decennia lang bekend is dat zij het land 3x in de recente geschiedenis diep het ravijn in gestort hebben. Deze gevaarlijke, megalomane en gewelddadige Bouta-maffia heeft slechts 1 missie….Baas uit de bajes houden / vrienden, familie en loyalisten puissant rijk maken middels staatsgelden en het volk arm en dom houden.


  Maak melding

 11. Meneer Jogibeer eerst Santokie er uitschoppen en dan zie je dat het beter gaat.
  Als het zo doorgaat blijft er niks meer over van de V.H.P.


  Maak melding

 12. JK, de regering heeft laten zien dat zij het serieus menen met de ontwikkeling van het land. Jammer dat de recessie een spelbreker is geworden. Nu moet er stevig gebudgetteerd worden binnen de begrotingen omdat de regering een hele scala aan subsidies heeft overgenomen.

  De inkomsten voor de overheid vallen immers zwaar tegen. Deze subsidies waren een extra ‘lekkers’ voor de genieters. Maar ” elk nadeel heb zijn voordeel “. Dubbele subsidies t.b.v. de gebruikers worden afgeschaft. Subsidie op benzine, op gas, op water, op electriciteit, en, enz worden afgeschsft. Scheelt veel aan uitgaven voor de overheid.

  Suriname slaat een weg in die andere landen reeds ingeslagen zijn. Conform de marktprincipes , dus de wetten van de efficiëntie moet er gehandeld worden. Deze high class benadering is een beetje teveel gevraagd voor de dorpsonderwijzers en dommies van de oppositie. Het niveau is voor deze vliegenvangers van de oppositie te hoog.


  Maak melding

 13. @ RobG

  “De inkomsten voor de overheid vallen immers zwaar tegen”

  Dat komt niet door de recessie maar door uitgaven die niet gedekt waren. Beste RobG de huidige goud prijzen zij nohg steeds 30% hoger dan die onder de Frontregering, De olie prijzen zij ook hoger.

  Helaas heeft het verspillen en de bakens niet verzetten tot en ramp geleid die nu jaarlijks 25% van de begroting kost zonder dat er ergens in geïnvesteerd is op een verstandige wijze.

  Tot 2010 konden alle subsidies uit en begroting van SRD 3.600.000.000 gerealiseerd worden terwijl er geen te korten waren. Nu is er SRD 3.000.000.000 te kort op de begroting beste RobG en graaft men de put elke dag dieper omdat de grote aflossingen door geschoven zijn naar de grijze toekomst.

  Bouterse heeft door slecht management en inflatie de subsidies en de schulden laten exploderen in de hoop dat morgen de olie uit de zee bodem spuit en overmorgen tot inkomsten leidt en dat in Merian gouden appels aan de boom gaan groeien.

  Helaas dat is niet de realiteit. De realiteit is dat Suriname elke dag SDR 4.500.000 in de staatsschuld stort zonder dat er iets tastbaars voor is.


  Maak melding

 14. RobG
  Je blijkt nog steeds niet te beseffen dat je de tering naar de nering moet zetten en dat er ten tijde van optredende recessie een regering niet op hun krent blijft zitten maar meer nog hard hun best moeten doen om gedurende de recessie die maatregelen te nemen om het land en volk zo min mogelijk de recessie zal voelen.
  Wat kwaak je nou uit je broodmolen. Jij als econoom moet dit toch kunnen weten dan steeds te schreeuwen “ja het is de schuld van de recessie dat de huidige regering niet kan presteren” wees een kerel en geef aan dat de huidige regering vrij arm presteert tijdens de heersende recessie.
  Luister en lees naar hetgeen Jojo steeds aangeeft wellicht covert dit een stukje van je missing link van je economische opleiding


  Maak melding

 15. Dit is geen ontwikkeling van het land als je het niet afleert om zaken transparant te laten verlopen.

  ==Het hoofd van de afdeling Begrotingszaken van het ministerie van Onderwijs, Wetenschap en Cultuur (Minowc), Henny Dielingen, is donderdagmiddag ontheven uit zijn functie. Dit bevestigt de Bond Personeel van het Ministerie van Onderwijs (BPMO) tegenover Dagblad Suriname. Naar zeggen van de bond is gebleken dat deze ontheffing een ‘ontruimingsstunt’ is van de onderwijsminister Robert Peneux om een familielid te accommoderen voor deze functie. “Het betreft een zwager van de minister die de plaats zal overnemen van Dielingen”, werd meegedeeld aan de krant. Volgens BPMO is Dielingen meer dan 25 jaren werkzaam geweest op de voornoemde afdeling.
  Zowel de bond als het personeel van deze afdeling heeft een gesprek aangevraagd met de minister, echter tevergeefs. Dagblad Suriname heeft de minister eveneens getracht te bereiken over deze issue, echter was hij niet bereikbaar voor commentaar.


  Maak melding

 16. @@Jojo, misschien kun je mij misschien helpen. Er is een begrotingstekort, maar er moeten schulden worden afbetaald die al vast zijn gelegd via een overeenkomst.

  Hoe gaat de DNA, of Boefdraad deze schulden terug betalen zonder dat het land verder weg zakt???


  Maak melding

 17. DIana, helemaal eens !!!! Hopelijk lezen ze dit, en nemen het ter harte . Hoe Jogi ook is of niet , hij slaat hiermee de spijker keihard op z,n kop . , Dit gelezen hebbende moeten zij zich achter de oren gaan krabben en nadenken . Want met de halfzachte opstelling die ze nu laten zien ,geven ze alle ruimte om met zich te laten sollen . . En daar is Suriname NIET mee gebaat


  Maak melding

 18. @RobG

  Ik zal je vertellen Rob, deze regering steelt geen ene moer voor.
  Het is allemaal geldklopperij,oplichting van het volk en hun zaken vullen.
  Dat is deze regering


  Maak melding

 19. Ira,
  je tikt het aan.
  Daarom heb ik in meerdere postings erop aangedrongen om de rente en aflossing te splisten.
  Rentebetaling, daar hoef je geen toestemming voor te vragen.
  Aflossing van schuld leidt niet tot een verlaging van de schuld, al ben je geneigd dat te denken. Het zij altijd herleenbare bedragen .Tegen welke rente, dat is de vraag.
  De staatsschuld wordt niet minder/niet meer. Allen het rentebedrag kan anders worden.
  De staatsschuld wordt pas minder als je een begrotingsoverschot hebt én dit overschot gebruikt voor extra aflossing.

  Het zou voor iedereen veel duidelijker worden wanneer naast het begrotingstekort ook het financieringstekort bekend zou worden gemaakt


  Maak melding

 20. Robg@
  Een klein dingetje, hoe efficiënt kun je zijn door geld te lenen tegen 9,5%je zult moeten nadenken wat er gaat gebeuren als ze de BTW gaan in voeren, rente en aflossing moeten gaan betalen.
  Of gaan ze dit ook uitstellen met een paar jaar.
  Financiering bij het IMF is een stuk lager, maar ja dat zijn ook blanken en daar doen we geen zaken mee, hoe zielig kan je zijn.
  In 63 niks geleerd???????!!!!!!!!!!


  Maak melding

 21. Surinaamse oppositieparlementariër: oppositie zwak. Dit zegt oppositieparlementariër Mahinder Jogi (VHP).

  Harold Rusland heeft het gezegd en ook Wain Telg van de NPS zegt het : bundelen van alle oppositiepartijen, vakbonden, om een heel grote nationale blok tegen ddb en NDP te maken en deze dan verslaan op het moment dat er verkiezingen zijn.

  Bij de vorige algemene verkiezingen voor de DNA op 25 mei 2015 was er een bundeling, maar deze bundeling zal m.i. toch anders moeten zijn, nl een nationale partij. De hoogste tijd dat de leiders van de politieke partijen deze optie heel goed intern bespreken. Het gaat om hoe halen de politieke partijen in alle delen van het land stemmen/zetels binnen en er geen stemmen/zetels verloren gaan.

  VHP, ABOB, PL, DA91, SPA, DOE, enz, enz, zullen zich moeten bundelen om een nationale partij te zijn die het gaan opnemen tegen NDP.

  Recht En Waarheid Maken Vrij

  God Zij Met Ons Suriname/rs


  Maak melding

 22. @pico, dankjewel en ik hoop dat de regering alles goed gaat bespreken en zaken op orde gaat brengen om grote problemen te voorkomen.
  De rente is te hoog om af te dragen door het volk en je kunt niet steeds gaan rekenen op olie en goud.

  Transparantie is ver te zoeken bij deze regering.


  Maak melding

 23. De meeste ministers,coalitie en oppositieleden zijn grootgrondbezitters en hebben dus boter op hun kop..De president (grootgrondbezitter)op zijn beurt verdeelt grond aan vrienden en kennissen alsof suriname zijn eigendom is.Wij en niemand anders zijn bezig dit land te vernietigen.De bossen worden leeggekapt en op boten voor een habbekraps door chinezen meegenomen.De rivieren en onze lucht word vervuild door kwik.Ons motto is toch:Neks is fout.


  Maak melding

 24. De Oppositie in Suriname is zwak want die mensen zijn bang dat ze weer worden opgepakt en doodgeschoten als in 1982.Als Surinamer weet ik dat mijn landgenoten bang zijn voor de kogel.Zo lang Bouterse voor het zeggen heeft komt het nooit meer goed in het land.Deze domkop heeft geen verstand van economie want hij heeft geen hoge opleiding gehad zelf wanneer hij het Nederlands spreekt heeft hij problemen.Hoe kan je een land besturen met zo een minimale kennis.Hij heeft het land zelf leeggeroofd van 1.3 miljard USD die hij nooit heeft kunnen verantwoorden aan het volk.Als Surinamer schaam ik voor mijn eigen land waar er armoede heerst.Maar aan alles komt er een eind Bouterse want God zal ons bevrijden van de duivel.


  Maak melding

 25. Haco.
  Het zal nog beroerder worden
  De aflossing zal wel en niet plaatsvinden.
  De geldverstrekkers hebben SU bij de ballen.
  Hoefdraad zal deze leningen verlengen met 1 tot 2 jaar en of tegen een hogere! rente.
  Daarnaast zal hij extra moeten lenen, omdat er weer een tekort op de begroting prijkt.


  Maak melding

 26. @ Ira

  Ik heb geen toverstokje maar wel een paar denkrichtingen:

  1 >>> Herstel van de band met Nederland kan geen kwaad.
  2 >>> Serieuze regering met steun van het volk
  Dit zijn opendeuren maar wel de enig route om in de rest van de wereld serieus genomen te worden.
  3 >>> Op basis van het voorgaande kan, nu de economie van Suriname richting Ontwikkelingsland daalt, een beroep gedaan worden op schuld sanering.Soort Griekenland deal. Nederland leent voor 1% en geeft door aan Suriname voor 2% aan Suriname. Kan ook een Staats (Nederland) gegarandeerd SuriNed fonds zijn dat (nu de rente laag is) fiscaal gesteund de Surinaamse staatsschuld overneemt en over meer jaren uit smeert. Voor Nederlandse begrippen is de Surinaamse staatsschuld Peanuts (>> Saneer het kabinet van de president en alle dubbel betaalde functies en mensen die met reden ontheven zijn.
  Item 3 & 4 zouden maar zo 10% -15 % op de begroting kunnen sparen.
  5 >>> Laat Alcoa haar milieu schade afkopen in een fonds (> $ 1.000.000.000) dat voor herstel instaat en waarmee enorm veel lowtech werkgelegenheid gecrereerd kan worden door:
  5a >> Niet meer te betalen voor Brokopondo stroom besparing ongeveer SRD 250.000.000/jaar.
  5b >> EBS verder te saneren naar duurzaam waarin Brokopondo de energie buffer wordt en onder de powerline naar Afobakka een zonnefarm gerealiseerd wordt en aan de kust de Windmolens die in Nederland vervangen worden (eind economische levensduur maar niet de technische) gaan draaien.
  5c >> Houtsector zelf integreren middels biomassa in het energie net
  5d >> Oliepalm uit dit Alcoa fonds zelf tot wasdom brengen. Hout betaald al groot en deels voor de investeringen er is slechts een start vermogen nodig om op gang te komen.
  5e >> Informele goud sector saneren waardoor minder vervuiling, veel meer opbrengsten en gezonde bijdrage aan de overheid.^
  5d >> Goed saneringsplan voor oude mijn locaties en vervuiling.
  6 >>> Sanering overheid (-/- 10.000) en af te vloeien mensen overplaatsen naar Toerisme sector.

  Het voorgaande vereist echter een andere regering. Waarin ik best plaats zie voor nadenkende NDPers zodat er iets van nationale eenheid ontstaat.
  Het is vooral zaak dat er snel veel werk ontstaat.


  Maak melding

 27. Jojo, u hebt nog steeds zeer donkere oogkleppen op. Uw versie van het verhaal klopt voor geen meter. Ik kijk naar de feiten, maar u doet de waarheid, de wetenschap en het intellect van de mensen geweld aan. De feiten zijn duidelijk. Suriname heeft altijd een kwetsbare en zeer wankele economie gehad. De reserves die Venetiaan had opgebouwd waren net genoeg om de importen van twee maanden te betalen. U wilt de indruk wekken alsof het Nationaal Inkomen van Suriname per hoofd van de bevolking ruim 100.000 US Dollars bedroeg.

  Bij het aantreden van de regering Bouterse was de bodem van de staatskas te zien. Naarmate men meer inzicht kreeg in de financiële staat van het land werd duidelijk dat Suriname er financieel niet zo best voorstond. De inkomsten van goud en olie brachten voor een korte periode wel veel in de staatskas. Dit was maar van korte duur. Als heel snel werd duidelijk dat niet alle voorgenomen projecten op korte termijn uitgevoerd zouden worden.


  Maak melding

 28. Robg@
  Dat is het gevolg van wedden op een paard, olie en goud en de rest laten versloffen, zoals suikerriet palmolie, cassave, en strak het schoonmaken van kwik vervuiling, Rob maak je borst maar nat, het is niet echt slim wat ze doen.


  Maak melding

 29. Robje-G-de Paarse huisslaaf, U fantaseert en vertelt Paarse sproookjes :

  De werkelijkheid is dat de Paarse machthebbers :
  Al ZEVEN jaar aan de macht zijn en niet in staat zijn de overheidsfinancien te saneren !

  De uitgaven zijn nog steeds veel hoger dan de inkomsten !

  De door VENE overgedragen reserves van een miljard, plus al ons geld en al ons goud zijn VERDWENEN ! VERDAMPT VOLGENS PAARSE GILMORE !

  Gilmore en Desi hebben bovendien, in het geheim, nog
  eens DRIE MILJARD ONGEDEKTE SRD-bankbiljetten gedrukt en uitgegeven ! Ook verdampt !

  Het enige wat Paars buiten de mijnbouwsector heeft ondernomen was het project Cassave-fabriek ! Door politieke corruptie is dit Paarse project totaal MISLUKT !

  De CORRUPTIE schijnt hoofdbeleidsdoel te zijn geworden van Paars, naast het saboteren van rechtsstaat en Rechterlijke Macht !

  PS : De 17.666 Paarse VOLKSWONINGEN van Opa B, zijn volgens slaaf Robje, nog steeds onderweg van China naar Sranan !

  Populair in Sranan : BROODJE PAARSE LENING !!!!!


  Maak melding

 30. Beste RobG

  U draait alles om.

  De deviezen voorraad was meer dan op orde toen er overgedragen werd. Dat is door niemand ontkent,

  Ook was er een min of meer sluitende begroting na een dip door de kredietcrisis

  Wat Bouterse met zijn eerste begroting deed was van SRD 3.600,000,000 aan uitgaven in 2010 direct een begroting indienen van SRD bijna 6.000.000.000 ofwel van SRD 300.000.000/ maand naar SRD 500.000.000/maand.
  Is het dan niet logisch dat je na 2 a 3 maanden vast gaat lopen en de bodem uit de schatkist valt.

  En wat deed Bouterse toen die haalde alle spaarpotjes van de lopende projecten leeg en verspilde die aan eigen nog niet voorbereide projecten.

  Beste RobG u draait in alles als een tol om de schuld aan voorgangers te geven.
  Dat gaat niet op want Bouterse heeft de verantwoordelijkheid en zal zijn eigen puinhoop moeten oplossen of moeten toegeven ik kon het niet.


  Maak melding

 31. Surinaamse oppositie is niet zwak maar zij hebben een ander reden om zwak te lijken namelijk, een oppositie man die ik een beetje ken die gaat zijn boodschappen halen uit Amerika.
  rara hoe kan dat, Het is niet zo moeilijk te raden.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.