Parlementariër Jogi: het ziet er niet gunstig uit voor Suriname

45

PARAMARIBO, 6 okt – “Wanneer we kijken naar de prognoses van de Wereldbank en het IMF over de toekomstige prijzen van grondstoffen, dan ziet het er echt niet gunstig uit voor Suriname.” Dit zegt parlementariër Mahinder Jogi in de nasleep van de jaarrede. Het kan er bij Jogi niet in dat de regering zo optimistisch over alles heen gaat. Over de bij twee miljard dollar aan ontwikkelingsprojecten wordt met geen woord meer gerept.

Dat geeft aan dat het optimisme vals is. De projecten zouden voorgefinancierd worden door de Islamitische Ontwikkelingsbank, IsDB. Het werd in 2016 met veel fanfare aangekondigd. “Wij hebben tot nu toe nul cent gezien van het IsDB-geld. Het was een zoethoudertje van: ‘jongens, we herstellen het land’. De regering heeft dus gelogen voor de samenleving”, zegt Jogi tegenover Dagblad Suriname.

De jaarrede zelf kan dan ook niet veel om het lijf hebben. De rede heeft meer weg van een verhaal dat wordt verteld omdat het moet. “Zoals oma’s dat doen voor kinderen, zo is de presentatie bij mij overgekomen. Er is geen perspectief geboden. Op dit moment heeft Ashwin Adhin ons koeien met gouden horens beloofd. Men is bezig brood te bakken zonder dat er een oven is”, aldus Jogi.

45 REACTIES

 1. De economie in Suriname is naar de kloten.
  Het zijn enkel woorden maar de daden blijven uit.Het volk is een nummer geworden. Triest voor woorden. Corruptie ruik je op een afstand. Bouterse en kornuiten doe afstand van jullie geëigende functies en laat capabele goed geschoolde mensen met verstand van zaken het land en de economie besturen. Er ontbreken veel gezonde hersenscellen bij de gasten die zogenaamd het land besturen.


  Maak melding

 2. Wat Jogi zegt dat klopt. Daar hoeft je niet voor geleerd te zijn.
  Maar Jogi, je bent zelf een dief, weerlicht ook een geitendief.
  Adhin is door de crimineel Desi benoemd tot vice pres, om de Hindoestaanse stem. Adhin is zelf 10.000 maal ongeschikt voor dit werk. Adhin is de hondje van baas Desi. Als Desi blaft, dan ligt Adhin plat op zijn buik met zijn kop tussen zijn kruis. Adhin heeft geen beslissingsbevoegdheid. Adhin heeft beperkt inzicht en wordt misbruikt door de crimineel killer Desi Bouterse.


  Maak melding

 3. De Puinhopen Van 7 Jaar Desie Bouterse.

  Beste Democraten.

  Dat de Bouterse Clan zo een Romantisch beeld schets over de toekomstige economie van ons geliefde land moet je zien als Hoop… Ik heb dit vaker gezeg…

  De Strategie die Bouterse Toepast is net zo oud als de weg Naar noord Brabandt.. en dat is simpel.. Het volk ARM EN DOM Houden En Vervolgens Hoop Geven… Punt.

  Als je een Arm Onderontwikkeld volk Hoop Geeft gaan ze altyd in jou geloven.. Dat weet Bouterse Heel Goed.. Hij is er een meester in..

  Wat Jogie dr zeg klop als een bus.. MAAAAR.
  De VHP Moet je nooit vertrouwen beste mensen..

  NPS 4 Live
  NPS 2 Die 4.


  Maak melding

 4. @Eugene van der san
  Kom met bewijzen als je Jogi een geitendief wilt noemen en als je denkt dat de hindostanen onder de indruk zijn van adhin heb je het mis.

  Goedzo Jogi ,wij denken hetzelfde over de jaarrede show opgezet door de moordenaar en voorgelezen door ndp pop adhin.Nu de jaarrede drama voorbij is zal de moordenaar zich plotseling goed voelen en intussen heeft adhin het vuile werk voor hem gedaan.


  Maak melding

 5. Ray, je blijft maar doordraven terwijl een ieder weet dat Jogi een grote geitendief is. Suriname is een groot land maar het mensen-wereldje in Suriname is klein. Waar ben je al die tijd geweest?


  Maak melding

 6. Hoefdraad blijft maar geld lenen in het buitenland en gesprekken voeren over geld lenen. Wie gaat deze leningen terug betalen? Waar is het bewijs van wat er exact met het geleende geld gebeurt? Waarvoor wordt er geld geleend? Wat bezielt deze man? Lenen is bedelen wanneer je het niet terug kan betalen ben je een valse oplichter en moet je de bak in. Ik vind dit schaamteloos gedrag. Hopelijk gaat de financiers achter hun oren krabben en zich afvragen waarom er hier en daar geld wordt geleend door deze man voor Suriname maar de bevolking pinaart. Hoefdraad stop hiermee.
  Maak ons volk niet steeds belachelijk voor de buitenwereld. Stort het geleende geld terug voor de financierders. Dit bespaart onze nazaten veel ellende die jij hebt veroorzaakt.


  Maak melding

 7. @RobG
  Heus RobG.Je maakt deze beschuldiging omdat je Jogi ziet paraderen met amnestie aan zijn lijf gedrukt?..Zeg je dit omdat jij hem ,Jogi,ziet rondlopen met een strafeis aan zijn broek?Zie je Jogi om vergiffenis smeken?Voor soortgelijke lasterpraatjes moest je baasje eerder op zijn handen en voeten kruipen en om vergiffenis smeken.


  Maak melding

 8. RobG
  Je beschuldigd iemand een geitendief te zijn. Foei toch schaam je weet je wel wat je uitkraait?
  Kijk naar jezelf die met al jou pretenties beweert econoom en docent te zijn die tijdens zo een docentenopleiding pretendeert te hebben gevold waar je zulke woorden nooit kunt gebruiken.
  Integriteit en betrouwbaarheid leer je op een docentenopleiding in Nederland.

  Als je econoom bent en tevens docent en je neemt de 1079 pagina tellende ontwerp staatsbegroting dan lees je wat voor shit er wordt aangekondigd als plannen die men wenst / denkt uit te voeren terwijl deze plannen nog gefinancierd moeten worden waarvan nog niet eens bekend is wie deze financierders zullen zijn.
  Het snot loopt je neus uit van verdriet dat een vice president deze verhalenbundel durft voor te lezen terwijl de regeringspartijen met een knik en niet eens een lach de speech begroeten.

  Schaam je RobG, wetende dat degene die je een geitendief noemt wel degelijk delen van dit rapport heeft doorgenomen.
  Som op wat gerealiseerd is van de vorige begroting.
  Shame on you dit is laag aan de grond.


  Maak melding

 9. Iedereen buiten Suriname weet dat het land niet meer te redden is. Het is afgelopen Haïti komt inzicht.
  Het land is in moreel verval, elke dag een beroving, er heerst overal in het land wetteloosheid net zoals in alle sub Afrikaanse landen !!!!
  Het land wordt door criminelen bestuurd. Het land had nooit onafhankelijk moeten worden, is de grootste fout van die nep nationalisten.

  Ene misserkaba mohamed Dubai gelooft nog steeds in een 2e Dubai.


  Maak melding

 10. Het is de kosmos ook duidelijk dat ze Sur.nog geen offshore olievondst moet gunnen.Anders verkoopt Boeffie dat zonder dat Suri’s een cent van te zien krijgen.


  Maak melding

 11. De fantasie kent geen grenzen als het erom gaat over (Bouterse/Adhin) mijn landgenoten te stigmatiseren en discrimineren en de meest meedogenloze uitspraken van jewelste volgen de andere op. Zoals altijd wanneer er een artikel in de krant/sociaalmedia verschijnt waar niet meteen een verklaring wordt gevonden, is het altijd de schuld van (Bouterse/Adhin) mijn landgenoten. Is erg jammer dat je dit soort van barbarse reacties van jou eigen mensen moet hebben. De verliesers zijn wijzelf! We hoeven niet
  altijd met elkaar eens tezijn maar betekend ook weer niet dat wij als dommys gaat handelen.


  Maak melding

 12. Je haalt mij de woorden uit de bek ‘Gunnen’, dat is het woord wat ze zo denken te moeten gebruiken voor tegen Godskinderen!
  Gunt geneens je moe wat!


  Maak melding

 13. Niet het land zal echt eronder lijden, ondanks het langzaam maar zeker vernietigen en vergiftigen van de natuur door de uitgegeven goud- en houtconcessies aan en door ndper’ s, maar grote delen van het verarmde en berooide oerdom ndp domvolk. Ndper’s zijn de domste mensen van het gehele land alsook hun misleider die hen dagelijks een paarse buffel laat schijten hoe te overleven in misdaadstaat Suirboutbabwe. Het land biedt meer dan genoeg aan al die 600.000 inwoners waarvan grote delen lui zijn, voornamelijk de Afrikaanse afstammelingen, ook hen die de paarse roverheid uitmaken. Het volk gaat ten gronde aan gebrek aan Waarheid en Gerechtigheid. De paarse leugen en ongerechtigheid in de vorm van ddb en paars duivelse trawanten hebben oerdomme debiele idiote ndper’s bewust gekozen in 2010 en 2015 en wie weet ook in 2020. Wee ddb en paarse roversbende voor al die misdaden en ongerechtigheden bedreven sinds 1980, maar oook wee al die oerdomme ndper’s voor het komende gevolg en oordeel. Ze verdienen de paarse hel vol leugens en ongerechtigheid. De Waarheid en Gerechtigheid zullen alleen hun aanhangers die volharden daarin en ndper’s vermijden beschermen. Ndper’s zijn een vervloekt misdadig volk.


  Maak melding

 14. Zo ben je weer bezig geiten neuker,achterlijke paarse idioot jij.iedereen ziet dat het land naar de klote gaat door desi bouterse jij weet geen klote over Suriname,boek een ticket en ga ik kijken wat jou baas aan het doen is. Heel land maar de verdoemnis en jij loop hier maar te schrijven dat het zo goed gaat.pleur lekker op jij idioot.


  Maak melding

 15. @ Bigi Sma/ RobG

  “Als je econoom bent en tevens docent en je neemt de 1079 pagina tellende ontwerp staatsbegroting dan lees je wat voor shit er wordt aangekondigd als plannen die men wenst”

  1079 pagina ’s begroting met een omvang van SRD 8.400.000.000, daar kun je heel wat in verstoppen, heel wat lucht.

  Ik zoek dan een referentie beeld en neem de programma begroting van Amsterdam 469 pagina’s dik voor een begroting van Euro 6.400.000.000 of wel een begroting die ruim 7 maal hoger is dan die van Suriname en uitgevoerd wordt door 1/3 van het aantal ambtenaren resp. bestuurders.

  Boefdraad heeft er een zoek plaatje van gemaakt om de DNA bezig te houden en te laten verdwalen.

  @Paul
  ja ik heb wat tijd over, nee ik ben niet gefrustreerd, Ja ik ben bezorgd en streef een regime change na. Een regime change waar ook ruimte zou moeten zijn voor VERSTANDIGE NDPers (die zijn er ook en meer dan velen denken).


  Maak melding

 16. RobG
  Voor de volledigheid deze info gehaald uit de ontwerp begroting (meer dan duizend pagina’s tellende sprookjes en 1 nacht)
  DE goudopbrengst uit het merian gebied zijn nu al opgenomen als ontvangsten ten een prijs van 1.300 per ounce dit terwijl de wereldmarkt verwacht dat de prijs ver beneden de 1.300 zal liggen

  De olie voor de kust die men nog zoekende is wordt ook als inkomsten opgenomen terwijl de olie nog gevonden en naar boven gepompt moet worden.

  Rara hoe doen deze kabouters dat???


  Maak melding

 17. Jojo
  DE ontwerp begroting is zodanig uitgemeten dat je er geen knoop aan kunt vastmaken nog enig hout van kunt snappen.
  Bewust denk ik. Want bekijk je de vorige ontwerp begroting dan was er ook heel veel beloofd / van plan/ dachten het uit te voeren terwijl er meer dan het gereserveerd geld is uitgegeven en er sprake is van nog geen 30% van het gepresenteerde is gerealiseerd.
  Dus aan RobG, als zijnde de econoom, de vraag
  Wat is een ontwerp begroting waard als je plannen hebt die je niet zal kunnen realiseren.
  Is dit om nu reeds het volk zout in de ogen te strooien want zoals ik het zie deng mang sa krei


  Maak melding

 18. Robje-Paarse-NDP-slaaf :

  U babbelt steeds over anderen en noemt een persoon geitendief !
  Kijk maar eerst wat op naam staat van uw slavenbaas : ELF jaar drugsstraf in Nederland plus een Strafeis bij de Krijgsraad van TWINTIG jaar voor mede-plegen van Massamoord !

  Hier vast enkele Paarse dieven en staatsberovers :

  De PAARSE oplichters en knoeiers met de gelden van de Naschoolse Opvanggelden, enkelen zitten in de DNA !

  De PAARSE oplichter die een COMPLEET jaarbudget van ministerie Openbare Werken heeft doen verdampen ! Is bevorderd tot Presidentsadviseur !

  De PAARSE oplichters (NDP-toppers !) die hebben geprofiteerd van de smeergelden die Ballast Nedam heeft betaald ivm met de bruggenbouw in Sranan !

  De PAARSE toppers die voor miljoenen geknoeid hebben met gelden van de CARIFESTA !

  De PAARSE aanhangers die bij de EBS de boel voor MILJOENEN hebben besodemieterd, bijvoorbeeld met de OBILIS-fraude-affaire mbt levering gouden generatoren ! !

  De PAARSE manipulator bij de CBvS die meer dan DRIE MILJARD ongedekte SRD-bankbiljetten heeft gedrukt en vervolgens heeft doen VERDAMPEN !

  De staatsoplichters die thans profiteren van de te leveren PAARSE voedselpakketten !

  De PAARSE handlangers die DSB hebben uitgehold via waardeloze overheidsdeals !!!

  PS : TERUGZENDEN DIE PAARSE OLLO-OLLO / BAKBA-WINKRI-BEGROTING 2018 !

  FRI SRAN ! STOP THE PURPLE SLAVERY !!!

  STOP PAARS GEWELD TEGEN VREEDZAME DEMONSTRANTEN !


  Maak melding

 19. DNA heeft het begroting goedgekeurd,het is democratische gekozen leden.al die DNA leden die op hun geweten hebben zijn een misdrijf begaan tegen het volk van Suriname en moet vervolgd worden een voor een!!!!


  Maak melding

 20. RobG,

  een geitendief versus een drugsveroordeelde meervoudig moordenaar van 15 onschuldige en ongewapende landgenoten. In jouw geindoctrineerde paarse kop zijn folteringen / verminkingen / slachtpartijen / moorden legaal. SCHOFT !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!


  Maak melding

 21. Tranga yesi, je heb gelijk. Kijk maar terug in de geschiedenis.
  Waar zijn de NPS stemmers van 1973 nu.
  Die zitten nu lekker in blanda. Dat zijn de lafaards die Suriname naar de malle moer hebben geholpen en voor 1975 naar Nederland zijn gevlucht.
  Leven hier lekker met hun WW en jullie de achterblijvers met de shit


  Maak melding

 22. Prakserie
  Hoefdraad leent niet meer. Hij verhoogt de benzineprijzen, de
  verhoging van BTW en wegenbelasting komen eraan. Alles word gedaan om die droombegroting 2018, die niet te realiseren is, alsnog te realiseren. Surinamers zijn al kaalgeplukt, maar het plukken gaat tot op het bot verder. Volgens mij mag je nu 100 srd betalen voor een taxirit. Mensen In 2020 beter stemmen.


  Maak melding

 23. De begroting! Roodkapje en goochelaarij. Als het het volk van Suriname niet aanging was het niet zo’n droevig geweest.

  Ja Jogi en de VES hebben hun mening gegeven over de begroting. Zit niks in. Nu lachen de NDPers’ kliek in hun fuistje. De suffe DNA heeft het goedgekeurd. Het is tijd om te plunderen en te roven. Proost!


  Maak melding

 24. Bouterse doet met suriname hoor en dit labiele volk houd zijn bek dicht alles pikken ze elke fucking verhoging!
  Bouterse zelf skrept straks geen lang leven nu al lijdt de man vreselijk daarom is ie 1 maal 2u dronken.
  Bouterse u bent een stukje stronte ongeschikt als pres en
  Niet te vergeten dec moorden achtervolgd u ook het u weet toch dat u daal en rambocus persoonlijk heeft dood geschoten? Karma ow tekie joe mppppp bouta!


  Maak melding

 25. Ray, de kleptomaan Jogi moet echt niet in de zon gaan staan. Hij heeft heel veel boter op zijn hoofd. Naast geitendief is hij ook een landdief. Jogi zijn geschiedenis is een soep-zooi van leugens, bedrog, stelen, misleiden en mooi boi spelen.

  Bigi Sma, Geef het maar. Je moet nog een lange weg aleggen om de kwalificatie “deskundig” te verdienen. Je kan niet eens een begroting lezen, ergo een begroting interpreteren. De begroting maakt gehakt van jou. Jij snapt er niets van. Ergens heb je een sjabloon van een begroting gezien en nu wil je ons komen komen uitleggen dat je deskundig bent om te oordelen over de begroting van de Surinaamse regering. Hoe durf je……!


  Maak melding

 26. RobG

  ‘” Ray, de kleptomaan Jogi moet echt niet in de zon gaan staan. Hij heeft heel veel boter op zijn hoofd. Naast geitendief is hij ook een landdief. Jogi zijn geschiedenis is een soep-zooi van leugens, bedrog, stelen, misleiden en mooi boi spelen.”

  Beste RobG
  Jogi (een naar mannetje hoor) gaat in de zon staan op de wijze waar op hij oppositie voert.
  Desondanks is hij van geen van de zaken waarvan hij beschuldigd wordt iets hard gemaakt door alle schreeuwers van de NDP.

  Wat zou er Politiek mooier zijn om de grootste schreeuwer in het Parlement monddood te maken middels rechtszaken of hem zijn eigen poep te laten eten door met bewijs te komen en dat publiekelijk uit te meten.

  Door hem niet aan te pakken terwijl hij in de zon staat wordt de term GEITENDIEF of Jo Koe een geuzennaam die hem slechts sterker maakt.


  Maak melding

 27. Aroen,
  in de jaren 60 en 70 hebben wij genoeg gestreden tegen de niet goed regerende regeringen o.a. van Jopie Pengel (een rasechte NPS-er) en Bobo Sjuul van de PNP. Er zijn toen ook doden gevallen o.a. Abaisa en velen middelbare scholieren zijn in de gevangenis beland. Wij waren toen strijdvaardig en vechtlustig en hebben regeringen doen vallen. We hadden gedacht dat wij de fakkel hadden overgedragen aan de volgende generaties. Wat verwacht je nu van ons? Dat wij verder vechten voor jullie. Jullie hebben voor deze puinhopen gezorgd door op die klootzak Bouterse te stemmen: los het dus zelf maar op. Ga de straat op en vecht of wacht, als je bang bent, tot de volgende verkiezingen in 2020. Dit keer mag je dan wel beter stemmen . Op wie, dat zeg ik lekker niet omdat ik weet dat alles beter is dan de NDP.


  Maak melding

 28. Jij bent gewoon jaloers dat je de boot heb gemist. Mensen zijn vertrokken omdat men toen al wist dat Suriname naar de klote zo gaan. Zoiets noem je vooruit zien en voor het beste kiezen wat voor jou als mens een toekomst bied.


  Maak melding

 29. Als niets komt tot iets, kent iets zich zelfe niet, een gezegde zo oud als de weg naar kralingen.
  Vanaf 1954 al een grote pest bende, de gemiddelde Surinamers kan niet met macht omgaan, beweerd u het tegendeel maar


  Maak melding

 30. Jogi de man zonder hersenen is weer op de stoel van de econoom zitten,maar als de heer Hoefdraad zijn betoog houdt zit iedereen van de oppositie te bibberen angst en niemand die hem durft tegen te spreken,maar zodra de vergadering afgelopen is, rennen ze massaal naar dagblad Suriname om uit te huilen,net kleuters


  Maak melding

 31. Dat sommige mensen ziende blind zijn,daar kan j niets aan veranderen,maar er zijn genoeg mensen die het beter weten,er is overal bedrijvigheid,voor mij en velen anderen dat het de goede kant opgaat met Suriname,zuipen klagen en zeiken zijn niet aan de hard werkende Surinamer besteed,wij gaan gestaag door,het land op te bouwen voor de komende generaties,aan zielige betweters hebben wij niets aan,gaan jullie maar rustig doorslapen,intussen ben ik bezig een tweede huis te bouwen,daarna misschien een paar appartementen op zetten,kansen genoeg,niets van de regering gekregen,allemaal door keihard werken en sparen,a mandisi no e reken op niets gratis van geen enkele regering,wat de regering wel moet doen zijn de voorwaarden scheppen om tot bloei te komen,en dat doen ze wel.


  Maak melding

 32. Redskin, RobG lijkt wel of is een broodschrijver van de regering a la die gek van een Miranda dus zal altijd dit soort reacties geven, zegt genoeg over wat voor een dubieus figuur hij is, kortom een aso met verstand


  Maak melding

 33. Coalitie en oppositie hebben tezamen dit land naar de klote geholpen.Laten ze openbaarheid geven aan b.v.de grondroof die politici gepleegd hebben door de jaren heen.Ze hebben letterlijk het land onder elkaar verdeeld.Het gaat om duizenden hectares.Soso rovers!!.Politiek is in Suriname business volgens mijnheer Brunswijk en word gezien als middel van bestaan.Hoe kan een land met zo een attitude van politici voorruit komen?Bakra basi a keba,Noew sranang mang e mik un ka!


  Maak melding

 34. RobG
  Je kunt beweren en zeggen wat je wilt.
  1 ding weet ik zeker jij RobG hebt niet eens de ontwerpbegroting ingezien of zelfs de aanhef mogen ruiken en het lezen van dit duizend en 1 nacht verhaal van de regering.
  Ik vraag jou en daag jou uit om mij aan te geven wat jij hebt gelezen over het Directoraat landbouw ( pagina 390) hoeveel de raming van de salarissen per zullen zijn van 2018 t/m 2022, deze raming laat ieder jaar hetzelfde bedrag zien waardoor er gedurende deze jaren nergens rekening wordt gehouden met een loonstijging etc.
  Als econoom weet je toch dat je jaarlijks een inflatiecorrectie laat gelden voor de jaarlijkse begroting.
  Niet deze regering want die begroot per jaar gedurende 5 jaar lang hetzelfde bedrag te weten SRD 50.607.000 ja 5 jaar lang zonder enige ruimte voor uitbreiding van het personeelsbestand en loonontwikkeling

  Dus wat klets je nu over mijn begrotingsinzicht. Dumbo


  Maak melding

 35. Het enige wat de VHP voor Suriname heeft betekend( niet gedaan..), is de eigen mensen faciliteren( gronduitgifte en de drugsmaffia van weleer en ook nu) beschermen. De VHP runt Justitie toch( Punwasi was daar een groot voorbeeld van: een PG die wordt staande gehouden met 5 kilo harddrugs in zijn kofferbak). Wie gelooft die onzin van Punwasi dat hij die drugs in bewaring had genomen(…).
  Voor de rest kan ik mij bij de VHP niet voor de geest halen dat zij ooit iets van het land hebben gemaakt.
  Ook daar is er geen visie dan enkele academici met vervalste diploma’s .


  Maak melding

 36. @Tranga Yesi, ben je zelf al in Afrika geweest of luister je vooral naar wat de witte televisie je over Afrika te vertellen heeft? Of bedoel je je toch Rusland? En vertel mij ook even over de geweldige prestaties van de witte mensen in 400 jaar tijd in Suriname.


  Maak melding

 37. Dat is helemaal waar ik zeg altijd dat niet elke Hindoestaan die rijk is en bezittingen heeft het heeft verkregen door ” rijst te planten”.Velen zijn door corruptie en partijpolitiek waar ze vandaag zijn.Daarnaast heb je altijd het verschil dat een Hindoestaan 10 cent steelt en er 100 cent van weet te maken en de zelfde 10 cent bij een neger ziet de volgende dag niet.De eerlijken en oprechten aan beide zijden niet meegerekend..Heb het gros bekeken. Kom maar op en vertel dat het niet waar is….


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.