dinsdag, april 23, 2024
HomeOnderwerpenMaatschappijSuriname stuurt tweede lading noodhulp naar Barbuda

Suriname stuurt tweede lading noodhulp naar Barbuda

-

Does Travel - naar Suriname

PARAMARIBO, 5 okt – Suriname heeft een tweede lading noodhulp verzonden naar het Caribische eiland Barbuda. Het eiland is zwaar getroffen door recente orkanen. De nood is er hoog en kan niet gelenigd worden door zustereiland Antigua alleen. Suriname komt in met een reeks voedingsmiddelen.

Er is vijf ton aan melk, spijsolie, drinkwater, rijst en persoonlijke verzorgingsartikelen. De goederen zijn aangeschaft met donaties van het bedrijfsleven. Het transport naar Antigua geschiedt via luchtvaartmaatschappij Fly Allways. Volgens de Times of Suriname heeft Suriname ook een kleiner vliegtuig beschikbaar gesteld. Dit toestel zou voor verder transport zorgen naar Barbuda.

Hjet toestel moest onverrichterzake terugvliegen vanwege miscommunicatie. Jerry Slijngaard, directeur van het rampenbeheersingsteam NCCR, zegt dat de hulp volgt op advies van een Surinaamse deskundige. Deze deskundige is toegevoegd aan het Caribische Rampenbeheersingsinstituut. Suriname heeft ook noodhulp verstrekt aan Dominica. Ook is noodtransport verzorgd voor op Sint Maarten getroffen Surinamers.

opening
Fernandes Express
Caribbean Night

28 REACTIES
 1. @Miesika
  AI boi bouta hoopt alleen maar dat het surinaamse volk even apatisch is zoals jij..horen,zien en vooral zwijgen en sterk genoeg om door te gaan met lijden en dat ook happy,happy.


  Maak melding
 2. A killer bouta speelt de barmhartige samaritaan. Deze killer heeft genoeg geld met coca verdiend en de centrale bank leeg gegraaid en kan de eiland Bermuda zo opkopen.


  Maak melding
 3. Terwijl het Surinaamse volk amper zichzelf kan bedruipen, wil deze regering goodwill kweken door de getroffen landen in de Cariben met voedsel te ondersteunen.

  Het kan verkeren.


  Maak melding
 4. De wetten van het universum houden geen rekening met als je je hele leven geroofd en gemoord hebt, en je laatste jaren zogenaamde goede dingen doet, om een goede plek in het hiernamaals te krijgen. Universe doesnt work that way.

  Mensen kun je voor de gek houden, maar geen neutronen, protonen en quarks, beste desi-ley


  Maak melding
 5. Jiyani,
  Ik moet het met je oneens zijn. Al heb je het nog zo slecht, als je een ander kan helpen moet je het niet nalaten.
  Ik vind dat dit Su juist siert.


  Maak melding
 6. Wat voor hulp krijgen de dieren op dierendag? Het dierenasiel is in geldnood.
  De dieren in Suriname leven elke dag onder erbarmelijke omstandigheden wie kijkt naar ze om en geeft ze de aandacht die ze verdienen? Ze worden getrapt en geschopt,
  met opzet dood gereden. Dieren hebben ook rechten, behandel ze met respect en je krijgt onbetaalbare liefde van ze terug.
  Het bedrijfsleven mag zoals zij doneren naar het buitenland ook.flink een duit in het zakje doen voor de dieren. Neem geen dieren als je geen verantwoordelijkheidsgevoel heb.
  Ons land kent veel armoede zoals bij mens en dier. Stop dieren mishandeling.


  Maak melding
 7. Deze regering olv van rovers, dieven, drugsdealers, moordenaars en leugenaars moeten zich diep schamen, oma taki, wat voor goed doen ze voor hun eigen kinderen ( het oerdom tot op het bot zijnde veramde debiele idiote ndpers ). Salarissen worden slecht uitbetaald, behalven van die boeven in de roverheid olv ddb, schulden worden niet terug betaald ( vele oerdomme ndp ondernemers zijn failliet geraakt, anderen zelfs doding door de zware schulden die ze hebben gemaakt, zodat de verzekering de polis kan betalen aan familie, ga zo door, alleen die kerosine om daar naar toe te vliegen kost een jaar gratis kokosolie voor die oerdomme veramde ndp sosolobi ddb idioten.

  Opa taki, ach laat ze die paarse show maar opvoeren, het is goed en verdoezeld zo de drugssmokkel vanuit Surboutbabwe, zo zien ze ond graag, behulpzaam. Oma taki ma fa foe deng buriki nanga krabita ndpaanhangers dang? Opa taki…..ai mek deng ka.


  Maak melding
 8. Suriname is een vreemde oerlelijke jonge eend in het Caribischgebied en door deze acties van voedselpakketten te verzenden, kunnen ze het mooie zwaan worden.

  We moeten maar vanuit gaan dat deze eilanden moeten weten , dat toen ze het moeilijk hadden, hoe de verhouding was van Moses met de Farao.

  Suriname moet daarom zoveel mogelijk producten, made in Suriname, Trademark naar deze eilanden zenden momenteel, rijst, water, Fernandes produkten/brood, frisdranken, Surinaamse margarine, Surinaamse zeepproducten, enz. De Surinaamse producten worden dan bekend, het merk, de kwaliteit, de naam, het land, de ondernemer, enz.
  De Surinaamse productie-en exportondernemingen in deze producten moeten daarom nu van deze mogelijkheid gebruik maken en deze kans niet aan zich voorbij laten gaan. Ook naar de eilanden gaan en kijken met welke importondernemingen ze moeten hebben om afspraken te maken en overeenkomsten te sluiten. De afzet, hoeveel kunnen produceren, kunnen ze afleveren per week, levertijd, de verkoopprijs, de verzekeringen, enz, alle bijkomende kosten ervan, enz. Goed onderzoeken en dit is daar het juiste moment van. Ook zaken die met de overheid belangrijk zijn goed onderzoeken van A/Z. Actie!

  Recht En Waarheid Maken Vrij

  God Zij Met Ons Suriname/rs


  Maak melding
 9. Ai mi boi. Mijn landgenoten kunnen niet eens lezen! De goederen zijn aangeschaft met donaties van het bedrijfsleven. Bouterse heeft er niets mee te maken.


  Maak melding
 10. De ramp in Barbuda is een natuurramp en dan lijkt het me gepast om te helpen want er is niets meer overgebleven na orkaan Irma (huizen zijn weggevaagd, voedingsmiddelen zijn verdwenen in de storm, inwoners zijn dakloos geworden, etcetera); het is niet niks wat Barbuda, Sint Maarten, Florida en andere gebieden hebben meegemaakt. Dan kun je je gezicht niet de andere kant omdraaien; zou onmenselijk zijn.


  Maak melding
 11. Dat Suriname al die getroffen eilanden en landen helpt is een goede zaak, maar misschien is het ook handig en verstandig het eigen Surinaamse volk te steunen met een paar tonnen voedingsmiddelen en ander nodige middelen!

  Citaat uit het persbericht: “de hulp volgt op advies van een Surinaamse deskundige. Deze deskundige is toegevoegd aan het Caribische Rampenbeheersingsinstituut. Suriname heeft ook noodhulp verstrekt aan Dominica. Ook is noodtransport verzorgd voor op Sint Maarten getroffen Surinamers.”

  Mijn commentaar: Volgens mij kan dezelfde Surinaamse deskudige even kijken wat hij kan doen voor de arme mensen binnen de Surinaamse bevolking! Laat hij even overleggen met de grote baas voor wie hij werkt!


  Maak melding
 12. We hebben het overduidelijk niet goed geleerd of gedaan zoals onze overheersers van toen het deden.
  Ze hebben toch eens gezegd dat ze materieel en/of immaterieel moeten verdienen aan de ontwikkelingshulp. Suriname moet dus haar koppie koppie gebruiken en munt hieruit slaan. Alleen Passant maakt een slimme opmerking in die richting. Stuur onze producten, die in Suriname worden gemaakt met een grote stempel “”product of Surinam” daar naar toe, waardoor deze producten gratis de nodige bekendheid krijgen in het Caraibisch gebied. De goederen zijn aangeschaft met donaties van het bedrijfsleven. Je zou dus oerdom zijn om met deze donaties van het bedrijfsleven buitenlandse goederen te gaan kopen. Koop Surinaamse waar, dan helpen wij elkaar is een hele bekende slogan.


  Maak melding
 13. ding kroi mie plesident baja, amang no mang harie wintie.
  Wij gunnen masra boutaram geen rust he.
  Goed gado sa mek amang rostoe.
  Amang na gado pieking!


  Maak melding
 14. Prakserie
  Ben heel blij dat jij dat ook vindt, dieren moet je liefde geven,
  Heb genoeg gezien aan honden leed.
  Kon wel janken voor wat ik heb gezien.


  Maak melding
 15. We moeten ook medicijnen naar Cuba sturen!
  Het arme volk daar krijgt helemaal geen medicijn van de staatsapotheken.Wanneer ze ziek zijn moeten ze het maar doen met medicijnen die ze van familie uit Florida hebben gekregen.Het is eigenlijk misdadig dat we nog een aanslag plegen op de zeer schaarste medicamenten in dat land door ons daar ten koste van het arme volk laten behandelen.


  Maak melding
 16. Nicaragua en Costa Rica hebben ook enorme schade opgelopen.
  Het eerste land is het land waar we van “kunnen leren” vlgs onze min. van Buza. Wat, heeft ze er niet bij gezegd.
  Feit is dat wij ze nu eerst moeten helpen om de kans dat we straks door die boevenbende onderwezen worden.


  Maak melding
 17. @Smatje, hulp in nood is een must als je geld en goederen over hebt !

  Onbegrijpelijk is dat een PAARSE overheid Ongedekte Miljarden aan bankbiljetten drukt om de Surinaamse Staat en de Bevolking, te trakteren op een ZWARE Financiele storm, een langdurig FAILLISSEMENT !

  GEEN NATUURRAMP, MAAR OPZETTELIJK MENSELIJK HANDELEN, VAN DE PAARSE FAAL-REGERING !


  Maak melding
 18. John,
  ik moet het (waarschijnlijk) met jou oneens zijn.
  Kan en mag toch?
  Ik heb iets anders geleerd,namelijk dat ik niet wil doen wat zij hebben gedaan (en doen).
  Als ik iets geef,/iets doe voor een ander hoef ik er niets voor terug.
  Ik moet wel toegeven dat dat op mij persoonlijk slaat en niet op de gemeenschap (waar jij wellicht op doelt)


  Maak melding
 19. @ Pico,

  Je mag het oneens met me zijn, heb daar geen moeite mee.
  Waar ik wel moeite mee heb is dat in Suriname zelf velen het erg moeilijk hebben, zoals de zwervers. Hoe worden deze mensen behandeld?

  Het bedrijfsleven stuurt voedsel naar de getroffen landen, waar is het bedrijfsleven als het om de eigen mensen gaat.

  Sinds een paar jaar geef ik geen financiële steun meer aan getroffen landen. Niet dat ik de mensen niet wil helpen, maar er blijft veel geld aan de strijkstok hangen.
  Het laatst waar ik geld aan heb gegeven was voor Haïti. Daar leven nog steeds mensen in krotten na de 2 overstromingen.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES