Herziening Wet Minimum Uurloon in Suriname

7
Herziening Wet Minimum Uurloon in Suriname

Uit signalen vanuit het bedrijfsleven en de vakbeweging is gebleken dat de 3 jaar oude Wet Minimum Uurloon in Suriname onvoldoende aansluit op hun opvattingen over decent work en economische ontwikkeling. Minister Moestadja van Arbeid in Suriname heeft daarom, na toestemming van de Raad van Ministers, een tripartiete commissie geïnstalleerd onder leiding van de jurist Glenn Piroe. De werkgroep dient uiterlijk december dit jaar een ontwerp met noodzakelijke aanpassingen voor de wet gereed te hebben.

De commissie met de minister, vlnr: Jimmy Belfor(directeur Arbeid), Gentie Mangroe(Hoofd Internationale Zaken), Helen Doelwijt (VSB), Rowan Noredjo (onderdirecteur Arbeidsmarkt), Claudette Etnel (RAVAKSUR), minister van Arbeid Soewarto Moestadja, Glenn Piroe (onderdirecteur Juridische en Internationale Zaken / Ministerie van Arbeid).


7 REACTIES

 1. EEN werkgroep????….ze weten in dat land nauwelijks hoe men het woord WERK schrijft of uitspreekt. Komt in de Surinaamse vocabulaire niet voor.


  Maak melding

 2. Nog vijf een we zijn weer in de periode 1996-2000. Brood pers stuk 500,- 1 zak cement 15.000 srd. Wacht maar af oerdomme ndp stommelingen, wo ka.


  Maak melding

 3. Wordt ook meegenomen dat dit de zoveelste lastenverzwaring zal zijn voor het bedrijfsleven ???

  Leve de enorme Paarse KRIMP van onze staatseconomie !

  Paars begrijpt maar niet dat de vele lastenverzwaringen nieuwe en bestaande PRODUCTIE vernietigt !

  PS : Het voortdurende Paarse Betalingsachterstanden- beleid heeft al heel wat bedrijven doen sneuvelen !!!!
  Vele arbeidsplaatsen zijn gewoon verdwenen !

  PS : FRI SRANAN !

  WEG MET DE PAARSE ONGEDEKTE-BANKBILJETTEN- DRUKKERS !


  Maak melding

 4. Uurloon? Hoeveel verdienen de gasten in de regering per uur? Laten wij met zijn allen eerst daarnaar kijken. Werken zij wel hard voor hun geld of lullen ze maar wat met hun mond? Ze profiteren van gemeenschapsgeld.
  Het land komt niet vooruit met deze stelletje oplichters.


  Maak melding

 5. WILL
  Mijn stiefzoon werkte voor een callcentre in Paramaribo dat diensten verleent voor een Nederlands bedrijf..
  40 uur werken…ploegen- en weekenddiensten draaien en dan aan het einde van de maand thuiskomen met plusminus 1000SRD netto. Zijn collega’s in NL verdienen het tienvoudige. Bedragen de kosten van levensonderhoud in SU dan soms slechts het 1/10e deel van die in NL? Dacht het niet nu winkeliers in SU er steeds meer toe over gaan om in valuta te prijzen. OK…wil je in SRD betalen vriend(in). Dat kan…maar dan wel tegen de koers van vandaag.
  Hoe zit het trouwens met de werkgroep die uiterlijk in december 2017 een ontwerp met noodzakelijke aanpassingen op de wet Minimumloon gereed diende te hebben. Het is nu maart 2018 commissie!!!


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.