Bijlmerramp Concert in Bijlmer Parktheater

0
Bijlmerramp Concert in Bijlmer Parktheater

Dit jaar is het 25 jaar geleden dat een Boeing 747 in de Bijlmermeer neerstortte. De Konrad Koselleck Big Band speelt ter nagedachtenis samen met Bijlmer musici twee concerten en treedt tevens op bij de officiële herdenking. Na een optreden in het Bimhuis op donderdag 28 september speelt de band op zaterdag 7 oktober in het Bijlmer Parktheater. De officiële herdenking is op 4 oktober bij Het Groeiend Monument in de Bijlmer.

Er staat een bijzonder programma op stapel, samengesteld uit jazz, spoken word, rap, Ghanese drums en Surinaamse bazuin. Een keur van solisten leveren een bijzondere bijdrage waaronder de Ghanese percussionist en voormalig lid van Osibisa Kofi Ayivor, en Phil C.U. Stuart (altsax). Andere gastbijdragen komen van rappers Kiddo Cee en Mizztamizzo, Schiavone Simson (spoken word), Jeff Croese (sounds) en Jacob ‘Sleepyhead’ Lucas (beats). ‘Ik werk graag met heel uiteenlopende solisten. En dit is een heel spannende combinatie die grooved, verhaalt en jazzed’, aldus Konrad Koselleck. De big band zal ook een nieuwe versie uitvoeren van de compositie Zuidoost, een Groeiend Monument, van componist Rudy Bedacht.

Persoonlijke herinnering
Echo’s van de Bijlmerramp is een speciale productie van de Konrad Koselleck Big Band waarvoor samenwerking is gezocht met diverse organisaties en musici in de Bijlmer die een persoonlijke herinnering hebben aan de ramp. De gastmusici verhalen op eigen wijze over hun herinneringen. De musici zijn gescout in samenwerking met de Shain Foundation en met Vinger.nl, dat als creative studio eerder events en acts verzorgde voor de Museumnacht en de organisatie deed van de Open Art Route.

Konrad Koselleck Big Band
Konrad Koselleck maakt boeiende programma’s die de link leggen tussen big band jazz, klassiek, pop, theater en de maatschappelijke ontwikkelingen van nu. De big band bestaat sinds 2004 en brengt regelmatig thematische programma’s in het Bimhuis en op andere locaties. Onder andere Ellen ten Damme, Claron McFadden, Hadewych Minis, Jeroen Zijlstra, Vincent Bijlo, Sven Ratzke, Izaline Calister, Deborah Carter, Freek de Jonge en Osama Abdulrasol stonden als solist voor het orkest.

De concerten komen tot stand in samenwerking met oa. Comité Het Groeiend Monument, Vinger.nl, Bijlmer Parktheater, Imagine IC-OBA Zuidoost, Bimhuis, Shain Foundation, Konrad Koselleck Music en door een bijdrage van het AFK.

Bijlmer Parktheater
Meer informatie en tickets voor het Bijlmerramp Concert in het Bijlmer Parktheater vind je hier.


LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.