donderdag, mei 23, 2024
HomeNieuws uit SurinameSuriname’s waarnemend president: Het volk zal er wel bij varen

Suriname’s waarnemend president: Het volk zal er wel bij varen

-

Does Travel - naar Suriname

PARAMARIBO, 30 sep – “Het volk zal er wel bij varen.” Dit zei waarnemend president Ashwien Adhin in de jaarrede. Dit resultaat moet komen van recente overeenkomsten die de regering gesloten heeft met multinationals. Het mag niet al te lang meer duren zelfs. Vooral in de goud- en oliewinning zit veel muziek.

De grote goudvoorraden in Saramacca moeten over niet al te lange tijd de kassa laten rinkelen. Ook de vondst van aardolie langs de kust stemt goed. Surinamers zullen beslist mee profiteren. Behalve een rijkere overheid, komt werkgelegenheid mee. Alle reden dus voor de regering om de toekomst optimistisch tegemoet te zien. De tijden van zwaar economisch weer lijken op te houden. Toch zijn er de risico’s.

Suriname heeft te lang gehangen op de inkomsten uit mijnbouw. Zoals de recente geschiedenis geleerd heeft is dat een te smalle basis. Wanner deze inkomsten welvallen, is de samenleving meteen in de problemen. Adhin vindt daarom dat de economie weerbaar egmaakt moet worden. Andere voor Suriname niet traditonele branches moeten ook worden geprobeerd. De regering wil nu al inzetten op verbetering.

opening
Fernandes Express
Caribbean Night

51 REACTIES
 1. Ashwin je lult uit je nek, net als je kaolo baas. Hij is uitgeteld en laat jou het stront vuile werk opknappen. Een schoothondje ben je. Als het het zo goed zou gaan in su, waarom moeten zelfs de schoolkinderen dure schoolspullen kopen. De prijzen rijzen de pan uit, criminaliteit neemt steeds toe en jij k ook nt het volk nog vertellen dat het goed gaat. Je bedoeld het met jullie goed. Ik Denk dat het binnen nu en een jaar gedaan is met je baas. God vergeef mij aub, ik gun zoiets aan niemand, maar ik wordt belemmerd om iets voor dat land te doen waar ik van hou.


  Maak melding
 2. @ Kolibri & @ Tjallie

  Ik begrijpt jullie frustratie wel maar, alles wat hij zegt en voorlas is al door DDB en zijn 40 rovers bepaald.
  Dus jullie moeten de vice pres : niet kwalijk nemen,hij
  moet wel naar de pijpen van zijn baasje en zijn 40 rovers dansen. Anders un sabi sang é go passa nanga ing !

  sari tori

  Jacko


  Maak melding
 3. @ hmolenaar 2016

  Als ik jou was zou ik, met een gros pampers de straat opgaan, want je zeik wat af man !!!
  Soso fatu dja : zeik maar lekker door niet inhouden, niet goed
  voor nieren en blaas.

  sari tori

  Jacko


  Maak melding
 4. In Suriname doen ze aan komedie.Zo lang regeren ze al maar niemand ziet vooruitgang alleen de waarnemend president.Waar is die 1.3 miljard USD reserve van het land gebleven is mijn vraag aan Adin.JUllie houden het volk voor de gek.


  Maak melding
 5. Adhin: ‘Het Afrikaanse NDP volk zal er wel bij varen’.Ze betalen toch al geen belasting. Daarom wil de regering wil nu al inzetten op verbetering van de corruptie door te bouwen op een rijkere overheid. We gaan lucht kastelen bouwen en weer varen met de Goslar.
  We moeten alvast nadenken waar het mousoleum van onze farao al Bouta komt te staan. Er komt hierover een prijsvraag.


  Maak melding
 6. ik mag toch hopen van niet, kan hij zijn vonnis aanhoren die aanstaande is.
  Als de Krijgsraad het vonnist uitspreekt dat Bouterse een moordenaar is, zal deze overgebracht moeten worden naar de gevangenis Santa Boma. Net als een ieder.


  Maak melding
 7. De Puinhopen Van 7 Jaaar Desie Bouterse.

  Beste Sranang Mangs.

  Niets wat uit de mond komt van een NDPer mt men doen geloven.. alles er er op gebaseerd om het surinaams volk om de tuin te leiden.

  Suriname is een onderontwikkeld land in die zin dat de meerderheid van het surinaams volk onderontwikkeld is en Bouterse weet als geen ander hoe je met zo een volk om mt gaan.. Dom En Arm Houden En Vervolgens Hoop geven.

  Als er geen Goed beleid is.. of strategische plan die gebaseerd is op goed bestuur en taktis handelen.. mag en kan een land 1000 kilo goud uit de grond halen.. word het als sneeuw vr de zon verdwenen..
  zie maar venuzuela.. ze hebben 1 van de grootste olie voorraad ter wereld. Maar goed..

  NPS 4 Life..

  NPS 2 Die 4

  Jong Surinamers. Er zijn enkele BATAVIEREN van het Germaanse Ras op deze site die die Alle RAm Bam Van de NDP loop te Romantiseren..

  Zulke Gasten Of Huurlingen Moeten we INDIJKEN.. we moeten de CORDON SANITAIRT toe passen voor zulke BATAVIEREN beste mensen.


  Maak melding
 8. Ze zitten te zwaaien met allerlei goud en olie vondsten die zijn gedaan…..maar dat is op langere termijn. Hoe het nu op dit moment met Suriname gaat wordt totaal verzwegen…!!!


  Maak melding
 9. Terwijl de waarnemend president zijn goed onderbouwde rede hield waren achter de schermen de rovers van VHP en NPS aan het calculeren hoe zij deze rijkdommen van het land in bezit kunnen krijgen. Hun strategie is duidelijk. VHP, NPS en PL hebben reeds dealtjes gesloten om samen met Valies het onderwijs te vernietigen en vervolgens de regering als schuldige aanwijzen.

  Klara, jij en je familie slapen. De mensen die vooruitgang maken zwijgen. Zij werken hard en verdienen goed. Er zijn genoeg kansen in het land, ook voor jou en de jouwen. Er zijn gigantische mogelijkheden om er wat van te maken.


  Maak melding
 10. Na ZEVEN jaar, is de PAARSE CLAN niet in staat de op hol geslagen UITGAVEN van de staat in overeenstemming te brengen met de geringe INKOMSTEN !

  Aflossingen en rente van de onnodige Leningen van de staat, veelal tbv Niet-prodcutieve doeleinden, bedraagt PER MAAND thans 104 MILJOEN SRD !

  De aflossing van de PAARSE SCHULDENBERG gaat JAREN duren !

  Buikspreker ADHIN leest op fantasie gebaseerde cijfers
  op, hoopt op nieuwe MIJNBOUW-INKOMSTEN en VONDSTEN !

  PS : Het ONNODIGE oude-mannetjes-Kabinet vd president ,kost ons Jaarlijks meer dan 400 MILJOEN SRD !

  ADHIN gaat vanaf HEDEN corruptie bestrijden, tezamen met OPA DESI en de rest van de Paarse Clan !
  Een ekte ANANSI-TORI !!!!!!!!!!


  Maak melding
 11. Wie blijven geloven en hopen dat de nationale DIEVEN partij land en volk een betere toekomst zal geven is oerdom tot op het bot. En dat zijn alle nationale Dieven,Drugs,Debielen partij aanhangers, de ndper’s. Oerdom volk dat de misdaadvloek aan zichzelf heeft te danken door onberechte meervoudige moordenaars te eren en te aanbidden olv de ontmaskerde paarse leugen profeten, STef Me Anus en Misjiesosoka.


  Maak melding
 12. @ RobG: Goudopbrengsten nemen toe, olievoorraden voor de kust, onderzoek naar alternatieve inkomstenbronnen, dat klinkt allemaal positief.
  Helaas is er een probleem. Surinamers zijn heel goed in het maken van plannen, en soms zijn ze helemaal niet zo slecht, maar helaas zijn ze veel minder goed in het uitvoeren van die plannen.

  Dat er lieden zijn die likkebaardend naar de rijkdommen van Suriname kijken is een ander probleem. Daar zijn vast wel de aanhangers bij van VHP, NPS en PL bij, maar om te kunnen profiteren moet je wel invloed bij de regering hebben en dat hebben die personen niet, tenzij achter de schermen.
  Dieven hebben geen moraal en geen ideologie. Gisteren NPS, vandaag NDP en morgen VHP als dat goed is voor de portemonnee.
  Vandaag zitten de rovers in het systeem dat Bouterse heeft opgebouwd. Bouterse lijkt er binnenkort niet meer te zijn, maar het systeem blijft.

  Om de olie en goudvoorraden te kunnen ontginnen en alternatieve inkomstenbronnen te ontwikkelen is veel kapitaal nodig. Suriname heeft dat niet, het moet van buiten komen.
  In het verleden heeft Suriname niet getoond een goede onderhandelaar te zijn. Daarnaast is er de corruptie en het probleem Bouterse.
  Met het verdwijnen van Bouterse is er één probleem minder. Blijft de corruptie. Wie corrupt is is eigendom van wie hem betaald en zal handelen in het belang van zichzelf en van zijn opdrachtgever, niet in het belang van het land.

  De enige remedie is zo veel mogelijk transparantie zodat men niet stiekem allerlei lucratieve dealtjes voor zichzelf kan afsluiten ten nadele van het volk. Alleen, is dat mogelijk in het Suriname dat Bouterse heeft gecreëerd?


  Maak melding
 13. Jij bent!echt geestelijk gestoord.lees voor de grap die je bent wat je schrijft. Ik denk dat jij graag met de NDP had willen werken of iets dergelijks maar niet de kans kreeg omdat je gewikt en gewogen te licht bevonden bent.je heb de ballen niet om comment te leveren richting ndp.


  Maak melding
 14. Adhin begin eerlijk aan het volk te vertellen wat Bouta in Cuba is gaan doen
  Welke medische check ups? Want Bouta laat het volk in ongewisse en is ook niet eerlijk,vandaar dat de bevolking pis nijdig is. Ik heb kennissen die aan de medische informatie kunnen komen zijn wonen in Cuba en werken daar in ziekenhuizen. Alles wat in het donker is komt ooit in het licht.


  Maak melding
 15. Beste RobG

  Als jij het sprookjes verhaal over 13.6 miljard barrels olie en 30 triljard m3 gas in het Guyana bekken resp 44.000 kg goud bij IAMGold als positief en hoopvol beziet en de fabeltjes over Suralco slikt bent u enorm naïef.

  1 >>> Koolwaterstoffen zijn als energie drager op hun retour.

  2 >>> De aangehaalde olie voorraad is 5% van de voorraad van Saudie Arabie waar de olie bijna gratis uit de grond stroomt met een omvang van ongeveer 3.000.000.000/ jaar. uit olie velden die ongeveer 1.500 meter diep liggen.

  3 >>> Het Guyana bekken licht in 1.500 meter diep water en op dieptes die richting 5.000 meter gaan.

  4 >>> Als econoom zal u dus duidelijk zijn dat Saudi Arabia gaat bepalen of het Guyana bekken rendabel geexploiteerd kan gaan worden. ofwel Statoil, Tulow, Conoco etc. zullen hele goede onderzoeken doen voor dat zij zodra er echt winbare voorraad is tot winnen overgaan. Er zal ook in de buurt voldoende raffinage capaciteit moeten zijn voor deze olie.

  5 >>> de keten bron naar markt moet er zijn voor dat men iets gaat doen. Guyana komt nu onstream en Suriname zal nog jaren moeten wachten.

  RobG Adhin heeft de huid van heel veel beren al verkocht voor dat hij heeft leren schieten en de kogels gekocht heeft.

  Zie ook het Halleluja verhaal over IAM Gold. De opbrengsten komen pas na 2019 Suriname over een periode van 4 tot 5 jaar de netto marge van 14 ton goud kan incasseren.
  Het is pure speculatie wat Adhin in de DNA heeft vertelt. En dan Speculatie die nu en volgend jaar NIETS oplevert.
  Zeker niet nu Guyana de uitvalsbasis wordt voor de offshore olie sector in de regio.


  Maak melding
 16. Waarom worden foermangs niet ingezet voor toerisme?
  Jaarlijks gaan er duizenden 50+ blanke vrouwen naar Afrikaanse landen om seks te bedrijven met Afrikaanse jongens en mannen.

  Zo blijven de rovers van strati, krijgen ze moni en ook nog eens wit roze poenie (duurste soort meti)

  Laat minister dogojo kamers bouwen voor de rovers, verkrachters en andere gedetineerden.

  Soso win win situatie, want zo kunnen ook de mooie blanke stagiares onveilig sex hebben, in een veilige omgeving. Ze komen niet om te studeren, maar voor de foermangs.


  Maak melding
 17. Met z’n allen terug naar Suriname!! Wij worden het welvarendste volk op aarde… Er schijnt ergens, volgens anderen/externen veel goud te liggen. Het moet alleen nog gevonden en daarna ontgonnen worden, maar maakt niet uit. Wordt een makkie, iedereen wordt gegarandeerd rijk, want bobojantje heeft het ons beloofd en verzekerd!! Echter is er een klein voorwaarde. Je moet wel op ndp stemmen….


  Maak melding
 18. ” Het nieuws over de goudvondst heeft de internationale zakenwereld wakkergeschud “en de animo van de investeringswereld om in Suriname te investeren groeit sindsdien zienderogen”.

  Bovenstaande citaat heb ik van dwtonline en is afkomstig van de heer Adhin.
  Nou, dat is dan mooi toch?
  Edoch,
  – waarom wordt er dan nog steeds tegen veel te hoge rentetarieven geleend.(7,5%)
  (waterkant.net/suriname/2017/09/29/project-drinkwater-productiecentrum-commewijne).
  – waarom wordt er niet weer onderhandeld over de slechte leningen die Su heeft afgesloten.
  Investeerders staan in de rij.

  In een ander artikel (wederom dwtonline) lees ik dat DSB een fors verlies heeft geleden, maar en hier gaat het mij om

  “Ze geeft wel summier aan dat de voornaamste oorzaken van het verlies “voorzieningen” voor kredietrisico’s zijn, waarbij er SRD 270 miljoen is uitgetrokken om te compenseren voor leningen die slecht worden terugbetaald.”

  Dus nergens voor nodig? Immers:
  “Er zullen meer arbeidsplaatsen geschapen worden, maar ook toeleveringsbedrijven zullen daarvan profiteren”
  (aldus de vp).
  De voorzieningen hoeven dus niet of veel minder te zijn?


  Maak melding
 19. Het is officieel mensen. Laat Limbo ontkennen, maar de waarheid is hard. Deze info komt rechstreeks van kabinet. Like en share:

  #Lummel was zogenaamd op vakantie naar Cuba maar in echt om zich net als zijn vriendje Chavez RIP te laten opereren. Wrede buikkanker. Hele familie op staatskosten was mee want het zag er slecht uit. Randje kantje is operatie gelukt maar patient was knock out. Toen orkaan Irma er aan kwam kon #lummel niet eens wegvluchten want hij was als een halve lijk in ziekenhuisbed.
  Terug in Suriname begon al snel de boel te infecteren. Zo erg dat hij niet eens meer uit zn bed kan. Zogenaamd is hij zielig en heeft hij nu een hernia zodat hij regeringsverklaring niet kan voorlezen. Echte reden is dat ze geen zombie lijk in rolstoel op TV willen laten zien.
  Dus #lummel is nu in sito situatie. Nu hij stervende is, beginnen de aasgieren al. Wie gaat NDP overnemen?
  Ashwin ziet zijn kans. Zijn vrouw post nu al fotos op FB alsof ze first lady is. Misiekaba heeft Ashwin al aangesproken hierop. Want deze Dubai koeparie wil zelf president worden. NDP gaat binnenkort BOSSEN.


  Maak melding
 20. TJEK de PAARSE boekhoudings- en begrotingsregels :

  Zogenaamd bedraagt het TEKORT op de gepresenteerde begroting van 2018 1,4 MILJARD, hetgeen volgens de verruimde wet toegestaan is.

  Echter PAARS belazert de boel, omdat het een bedrag aan nog te sluiten geldleningen, groot 1,6 MILJARD, inboekt als inkomsten ! Hiermee wordt een groot GAT gedekt door in de toekomst af te sluiten dure leningen !

  Het werkelijke begrotingstekort bedraagt dus in totaal DRIE MILJARD !

  Aan welke wetten houden de Paarse Machthebbers zich nog wel ????????????????????

  PS : Zie artikel van DNA lid Gajadien in Starnieuws vandaag !


  Maak melding
 21. Damnnn sommigen van jullie zijn vet gefrustreerd maar waarom? De burgers blijven voor bouta stemmen terwijl elk burger weet dat bouta een mordenaar is. Dus stelletje dioten, burgers die voor bouta hebben gestemd zijn ook criminelen en nu maar klagen hihi wedden dat eerst vokgend verkiezing weer bouta gaat winnen door die domme burgers..bouta gooit 1 snoep en de burgers zijn al omgekocht. Ok ok bouta totaal niet goed bezig hij moet achter de tralies zonder eten en drinken. Nu afwachten wat ashwin adhin ervan gaat bakken..over hem kunnen wij nog niet te veel beoordelen. Wees eerlijk peepz, iedereen wilt een hoge positie zelfs JIJ zou dit niet laten gaan en wat ik steeds lees is geklaag geklaag en nog eens geklaag voor sommigen van jullie is het nooit goed en als jullie het beter weten, dan mogen jullie gaan soliciteren en suriname het beste maken want jullie hebben makkelijke praatjes!


  Maak melding
 22. Damnnn sommigen van jullie zijn vet gefrustreerd maar waarom? De burgers blijven voor bouta stemmen terwijl elk burger weet dat bouta een mordenaar is. Dus stelletje dioten, burgers die voor bouta hebben gestemd zijn ook criminelen en nu maar klagen hihi wedden dat eerst volgend verkiezing weer bouta gaat winnen door die domme burgers..bouta gooit 1 snoep en de burgers zijn al omgekocht. Ok ok bouta is totaal niet goed bezig hij moet achter de tralies zonder eten en drinken. Nu afwachten wat ashwin adhin ervan gaat bakken..over hem kunnen wij nog niet te veel beoordelen. Wees eerlijk peepz, iedereen wilt een hoge positie zelfs JIJ zou dit niet laten gaan en wat ik steeds lees is geklaag geklaag en nog eens geklaag voor sommigen van jullie is het nooit goed en als jullie het beter weten, dan mogen jullie gaan soliciteren en suriname het beste maken want jullie hebben makkelijke praatjes!


  Maak melding
 23. De harde werkers in Su hoor j niet klagen ; de kansen liggen voor het oprapen,Met klagen en zeiken in j broek kom j nergens;inzichten en hard werken Dat is de sleutel tot succes; I love Suriname,wat een bedrijvigheid in het land,klagers en zeikerds hebben nooit wat tot stand kunnen brengen Tjek your history ze zijn gedoemd te mislukken,mark my words Su is top en blijft top voor degenen die dat nog niet wisten; onbegrensde mogelijkheden


  Maak melding
 24. De trotse Surinamer is back in town;de vice press was top,Chan e dok niemand weet waar hij is,de leegloop is begonnen bij de vhp,somo en zijn Dalton gang dreigt failliet te gaan,bij de nps treft men voorbereidingen om de partij te begraven,lonni en de abani zoeken toenadering ,maar ze moeten eerst plechtig beloven niet meer te zullen stelen,intussen wordt Suriname klaargestoomd voor de grote stap voorwaarts,7 jr ndp wat een ontwikkeling ondanks die economische crisis,wat een grootheid op economisch gebied,de heer Hoefdraad,en what About the vice president wat een presentatie,het gerucht dat de ronde doet is dat Chan het niet kon verkroppen dat de charismatische Adhin de jaarrede zou presenteren wat een kleuter.


  Maak melding
 25. Vanaf mijn AMS-jaren wilde ik economie studeren. Ik snapte het vak niet omdat in Suriname van alles en nog wat gebeurde wat niet met de leerboeken overeen kwam.
  Ik besloot naar Nederland te vertrekken om het vak daar met succes te leren. Een van mijn problemen is dat je economisch gezien altijd voordeel moet kunnen putten uit een belangrijke economische beslissing. Een van die beslissingen is onder andere het toepassen van een devaluatie. Dat economisch instrument wordt gebruikt om de export van jouw producten te stimuleren, (zie onderstaand artikel dat ik uit Wikipedia heb gekopieerd.
  Mijn vraag is en dat is mijn probleem met Suriname: waarom devalueer je als je geen productie en dus weinig export hebt ?.In zo’n geval moet je andere economische instrumenten gebruiken. Welke? Dat zeg ik lekker niet omdat Boefdraad niet van economen houdt. Deze maatregel is zuiver en alleen genomen om Surinamers in hun beurs te treffen. Ik verzoek u daarom onderstaande stuk te lezen en mij uit te leggen wat voor voordelen Suriname heeft gehad bij deze devaluatie. De volgende keer ga ik het hebben over inflatie omdat deze door de grote begrotingstekorten om de hoek loert.

  Devaluatie
  Een devaluatie in een systeem met een vaste wisselkoers is een waardedaling van een munt door ingrijpen van de monetaire autoriteiten. Een bekend voorbeeld is de devaluatie van de gulden vlak na de Tweede Wereldoorlog. Tot een devaluatie wordt besloten door de overheid of de centrale bank; het is dus niet het gevolg van bijvoorbeeld speculatie. Een waardevermindering die niet door de monetaire autoriteiten wordt vastgesteld, maar door verandering in vraag en aanbod op de valutamarkt, heet depreciatie.
  Voordeel van een devaluatie is dat de eigen producten in het buitenland goedkoper worden. Dit stimuleert de export, en maakt de import duurder. Het gevolg is meer werkgelegenheid en een verbetering van het saldo van de lopende rekening van de betalingsbalans.
  Devaluatie is het tegengestelde van een revaluatie, de stijging van een vaste wisselkoers.
  Voorbeeld[bewerken]
  Hoewel devaluatie ten opzichte van alle andere munten voorkomt, kan het het best worden geïllustreerd in het geval van slechts één andere munt. Bijvoorbeeld, als Eurolanden met hun handel met de Verenigde Staten een tekort hebben, kan een besluit worden genomen om de euro 10% te devalueren. Terwijl eerder één euro ongeveer 1,35 dollar waard geweest kan zijn, veroorzaakt een 10% devaluatie een waarde van ongeveer 1,20 dollar per euro. Hierdoor worden Amerikaanse producten voor Europa duurder, terwijl Europese producten voor de Amerikanen goedkoper worden. Het nettoresultaat van zo’n devaluatie is dat de uitvoer van Europa neigt te stijgen en de invoer neigt te verminderen. Zo zal het tekort op de handelsbalans verminderen.


  Maak melding
 26. Jojo, ik heb het al een aantal keren gezegd dat u nog geen realistische kijk heeft op veel zaken die zich in Suriname en de rest vannde wereld afspelen. Dat men in Nederland hoog van de toren blaast over de vervanging van fossiele brandstoffen wil nog niet zeggen dat alle landen in de wereld de stappen van Nederland en een aantal bondgenoten direct volgen. Het is een voornemen, net als de vele voorgaande initiatieven uit de westerse landen die maar niet van de grond komen.

  Ook uw defaitistische houding t.a.v. de aanwezige voorraden aardolie van de kust van de Guyana’s, geeft ook geen hoop aan een regering van uw voorkeur die er trouwens niet zal komen.

  U wekt ook de indruk alsof de Saoedi’s alleen kunnen bepalen hoe de prijs van olie op de wereldmarkt verloopt. In samenspraak met de VS hebben de Saoedi’s veel olie op de wereldmarkt gedumpt om de alsmaar stijgende macht van Rusland te breken. Het gevolg is duidelijk. De Saoedi’s hebben zichzelf in de voet geschoten en ze moeten hun wonden likken.

  Dat er veel olie voor de kust van Guyana is gevonden wil nog niet zeggen dat dit ten koste zal zijn van Suriname. Uw negatieve visie blokkeert uw creativiteit om juist nieuwe kansen voor Suriname te ontdekken. In Suriname ligt al een infrastructuur om olie te boren en te verwerken. Guyana kan van deze kennis zeker gebruikmaken.


  Maak melding
 27. @ Tjoetia & Dagoebalsing

  Zijn jullie soms familie van elkaar ?

  T : hoe kom je aan deze info over ( Lummel ? )
  Zeker gehoord van die viswijf (Libba Limbo ! )

  D : Wat je schrijft is correct, de meeste Surie´s
  willen slapend rijk worden.
  Dat zijn Nani ké tjodoe´s, ze zijn te lui om te werken !
  Als ademen niet automatisch ging zouden veel Surie´s
  de pijp uit gaan, omdat ze lui zijn om te ademen.

  sari tori

  Jacko


  Maak melding
 28. John, ik heb het artikel uit Wikipedia niet gelezen, maar denk dat ik wel een antwoord heb op je vraag.
  Devaluatie:waardedaling van de munt bij een systeem van vaste wisselkoersen.
  De munt daalt in waarde
  Positief effect: de export in volume! kan toenemen, in geld gemeten hoeft dit niet.Als de volumetoename minder is dan de prijsdaling (door de devaluatie) dan schiet je er niets mee op..
  Maar het kan.
  Nog een reden waarom het geen effect hoeft te hebben. Het buitenland kan langlopende contracten hebben afgesloten, met concurrerende landen, waardoor en geen extra vraag naar producten uit SU plaats zal vinden.
  Nog een laatste dan wat betreft de export.
  Afnemers hebben langlopende contracten afgesloten met exporteurs uit SU, niet luidende in SRD.
  Winst uit devaluatie? Kan, hoeft dus niet
  Maar, hier ging het je niet. Ik ga het nu hebben over de import.
  Zij moeten nu meer gaan betalen voor producten uit het buitenland.
  Wie hebben er voordeel/nadeel.
  Nadeel,
  -Importeurs Zij moeten nu meer gaan betalen voor producten uit het buitenland.
  -Consumenten,
  1.Zij moeten nu meer gaan betalen voor producten uit het buitenland die zij rechtstreeks importeren.
  2.Aangezien importeurs hun prijzen zullen verhogen zal de consument meer moeten gaan betalen voor consumptiegoederen die zij kopen in de winkels.
  3. Minder keuze uit consumptiegoederen
  -Iedereen met een vast inkomen (pensioen, uitkering bijv). Immers hun koopkracht daalt.
  Waarom dan toch die devaluatie?
  Aangezien de import fors terugloopt vloeien er minder deviezen af naar het buitenland.
  Het saldo van de lopende rekening (export min import) zal verbeteren. gevolg minder afvloeien deviezen

  Dus het ziet er mooi uit, maar het leed is zwaar


  Maak melding
 29. @ RobG

  In de economie is het zo als Duitsland hoest is Nederland verkouden of erger.

  U heeft het wellicht niet door dat het afstand nemen van koolwaterstoffen een wereld wijde trend is aangezien de alternatieven steeds goedkoper worden.
  Ten aanzien van de prijzen heeft u wellicht niet in de dat het de afneem van olieprijzen komt omdat de VS minder afhankelijk is, Europa minder afhankelijk wil zijn en er grote producenten bij gekomen zijn (Iran/Irak) en dat zelfs China actief is in het terugdringen van de energie uit kool(water)stoffen.

  Suriname staat als laatste helemaal achter aan in de keten omdat men reeds gedane investeringen rendabel zal willen houden.

  Ik bedoel met dat Saudi Arabie (en Rusland) als van olie export afhankelijk de kraan gewoon wat verder open zetten en daarmee nieuwe bronnen uit de markt prijzen.

  Ik ben niet tegen en hoop dat er wat uit komt alleen het verhaal van Adhin is enorm speculatief en daardoor banale onzin zonder enige realiteitswaarde.


  Maak melding
 30. Beste RobG

  De kennis van Suriname (16.000 barrels/dag) is nihil.
  Guyana heeft offshore olie en al besloten de olie middels zogenaamde FPSO (Floating Production Storage Offloading) systemen te exporteren als Crude.

  Hoe kom je op het idee dat er iemand in de wereld zit te wachten op Staatsolie en de haar ex BallastNedam Directeur.

  Even voor de schaal voor een dag productie van een modale raffinaderij zal Suriname 3 maanden moeten pompen.
  Dit is niet negatief maar de realiteit.


  Maak melding
 31. Volgens D.W.T online is O.J. Simpson na negen jaar voorwaardelijk vrijgelaten, m.a.w. komt Dino Boutaram ook binnenkort vrij tenzij hij geen fromoe dingen doet.


  Maak melding
 32. hij zoek zo uitstel van recht vervolging jameneer de rechter ik ben ziek hoor ik moet rust houden , trap niet er in boef eerste klas . welterusten met jullie nog 5jaar .


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES