Vrij chaotische aanloop naar nieuw schooljaar in Suriname

13

PARAMARIBO, 28 sep – De aanloop naar het nieuwe schooljaar is vrij chaotisch. De politie moest de orde herstellen bij het terug betalen van de zogenaamde ouderbijdrage. Ook is een deel van de leerkrachten zo strijdvaardig dat ze bereid zijn de aanvang van het schooljaar in het honderd te sturen. De leiding van de meest kritische vakbonden in het onderwijs schijnen de kat uit de boom te willen kijken.

Weliswaar hebben leiders van de Associatie van Surinaamse Leerkrachten en van de Bond van Leraren nogal fel uitgehaald. Samen met Suriname’s machtigste vakcentrale, C47, is vooral minister Robert Peneux onderuit gehaald. Dit gebeurde tijdens een bijeenkomst met de leerkrachten van verscheidene onderwijsniveaus. De recente ‘verstrakking’ van het personeelsbeleid is in het verkeerde keelgat geschoten.

Peneux, die het ministerie van Onderwijs Wetenschap & Cultuur bestiert, wordt dictatuur en willekeur verweten. “We zullen hem een poepje laten ruiken”, zei vakbondsleider Wilgo Valies tijdens de bijeenkomst. Details over het testen van Peneux’ reukorgaan werden in het midden gelaten. Ouders hebben het intussen te druk met het terughalen van hun bijdrage. De bijdrage wordt vervangen door subsidie, heeft de regering beloofd.


13 REACTIES

 1. Wie deelt de lakens bij het ministerie van onderwijs? is dit Wilgo Valies of Robert Peneux.
  Ook is een deel van de leerkrachten zo strijdvaardig dat ze bereid zijn de aanvang van het schooljaar in het honderd te sturen. Alleen in dit land kan dit soort calamiteiten plaats vinden. Ik vindt dat de minister de volle honderd procent van de regering moet krijgen en maatregels treft tegen de strijdvaardige idioot. Alleen op deze manier kan dit land nog gered worden uit de chaotische toestand bij de vakcentrales. Het is nu of nooit! Willen ze strijd voeren dan moeten zij dit ook krijgen. Men moet van uitgaan dat de mensen de regering/minister van onderwijs en de leerlingen de oorlog hebben verklaart. De regering mag de aangeboden kans niet voorbij laten gaan en terstond ingrijpen.


  Maak melding

 2. Die klote Wilgo Valies blijft de regering maar bedreigen volgens mij is dit de aanloop naar de hel! Als de tekenen niet bedriegen zijn we op weg naar fase twee. Na vijf en dertig jaren is het weer tijd om offer te brengen aan onze lieve ANANA.

  Democratie wordt slecht begrepen door velen.Heerschappij ligt niet in handen van een stelletje actievoerende leerkrachten maar bij het volk. En als de leiders van de verschillende vakcentrales dit niet kunnen begrijpen of willen inzien, dan zijn de gevolgen ook weer niet te overzien.


  Maak melding

 3. nu blijkt dus duidelijk dat de man die zich zelf G A D O noemt, toch wel gewoon van vlees en bloed is/ een moordenaar is aan het lijden .

  is hij stervende, dan wel in coma, dan wel de laatste uren U , dat zou voor het land/volk een grote rol van betekenis zijn..

  de gros van het volk zou dat intens zeer hoog vieren/beleven op een paar na, die zouden treuren zal het land bevrijdt worden van 36 jaren ellende vernedering verbittering vernietiging land/volk, wat een opluchting zal het zijn, wat een beleving zal het volk meemaken de komende tijdperk….

  langzaam aan zal het doordringen tot het volk, dat je komt voor even , daarna ga je met lege handen voor eeuwig..


  Maak melding

 4. Alweer verschuilt deze ka-pres zichr ziekte drogredenen !
  Eng brede nanga foe Ingrid botro tot hun dood terwijl het volk pinaart, mede dank zij de Redi-musu’s van NPS,VHP,SPA enPL,HVB.
  A volk e-dede, maar deng ai no-e-opo !!
  NPS, zijn voorzitter slaapt zijn zoete slaap en droomt van Roodkapje !! Wanneer gaan de NPS-ers wakker worden !!!
  Veel VHP-ers zoeken een piep-schuilplaats ondro-a-kotto foe Mansaram.Ze kijken of ze al zwanger is van de NDP.


  Maak melding

 5. Ya Devi, sarva bhooteshu, buddhi roopena samsthita | Namstasyei, namastasyei, namastasyei namo namah ||

  Toon Genade oh Devi (Bhagvati) , U die in de vorm van verstand in alle wezens zich manifesteert.

  Hopelijk roepen alle partijen Bhagvati Devi aan om tot een gezamenlijke besluit te komen.

  Vervolgens moet dat besluit wel gehandhaafd worden:

  Ya Devi, sarva bhooteshu, tushti roopena samsthita | Namstasyei, namastasyei, namastasyei namo namah ||

  Toon Genade oh Devi (Bhagvati) , U die in de vorm van tevredenheid zich in alle wezens manifesteert.

  Want raakt ook maar 1 partij ontevreden, dan begint het spel opnieuw.

  Om hen aan de gemaakte overeenkomst te herinneren:

  Ya Devi, sarva bhooteshu, smriti roopena samsthita | Namstasyei, namastasyei, namastasyei namo namah ||

  Toon Genade oh Devi (Bhagvati) , U die in de vorm van geheugen/afspraken in alle wezens zich manifesteert.


  Maak melding

 6. Adhin, standby for the next president. Je moet het stokje al snel overnemen. Vroeger meldde ik mij ook ziek op school als ik geen zin had,iets niet durfde, een moeilijk vak had, geen huiswerk had gemaakt, of een spreekbeurt had. Vooral als ik een verhaal moest oplezen, waarvan niks klopte, of als er alleen maar onzin in stond…. Mocht iemand anders het doen, kon ik altijd zeggen: a no mi…, iemand anders heeft het gedaan. Adhin wederom de LUL…! Na de jaarrede is onze president er weer…!!


  Maak melding

 7. adhin je wordt gebruikt misbruikt, jongen, ik dacht dat jij hoofd begaafd was, maar je bent een geld wolf niet eens om de eer, maar voor je domme verstand..

  laat ik alvast hopen, dat er gauw hieraan een einde komt, zodat het domme volk weer kan kome voor de ontwikkeling van zijn/haar leven oppoten zeten..


  Maak melding

 8. Die Wilgo Valies is gewoon een vergift voor het onderwijs.

  Men wilt alleen maar geld zien,
  Economie is aan het instorten, weet niet hoe diep we nog moeten vallen.
  Maar toch vind ik dat je het onderwijs en vooral leerlingen niet kan en mag duperen.

  Diezelfde leerkrachten werken maar 5 uurtjes per dag, van 8am tot 1 pm.
  Daarnaast geven ze aan dezelfde leerlingen bijles. Iets wat niet mag vind ik, want dat geeft al aan dat je als leerkracht niet deugt als je tijdens de reguliere uren je stof niet weet over te brengen.

  Ambtenaren moeten wel 8 Uren per dag zwoegen.
  Daarnaast profiteren diezelfde leerkrachten ook van de vakantie dagen die leerlingen hebben. Dat zijn er echt geen 26 per jaar hoor.
  Luilakken


  Maak melding

 9. Wilson Valies doet het heel goed. Hij staat op voor de rechten en plichten van de docenten. Wijlen mijn moeder heeft van haar 21 jaar tot aan haar pensioen in het onderwijs gezeten. Hoofdakte gehaald. Was nooit ziek. Toen zij met pensioen ging heeft ze nieteens een bloemetje gekregen of een envelop om een bloemetje te kopen als blijk van waardering.Haar pensioen SRD 295 in de maand. Wanneer de docenten niet voorzichzelf opkomen is het goed dat Valis dit doet anders worden de regels door minister boeler met de voeten betreden.
  Tot welke raskippen soort behoort deze boeler?


  Maak melding

 10. Het is triest hoe mijn geliefde Surinaamse volk is vervallen tot een breinloze massa.Geen empathie, geen visie,geen leiding.Leerkrachten die niet bereid zijn het volk van morgen daadwerkelijk competent te maken om het land tot ontwikkeling te brengen,maar ook leerkrachten die alles uit eigen zak betalen om toch als waardige burgers het volk van morgen te redden( zelf kopieer werk betalen uit het weinige dat ze verdienen enz.)Kortom het is een chaotische bende. Dit is een gevolg van hebzucht. Als alles eerlijk wordt verdeeld is er voor iedereen genoeg. Er zijn nog altijd mensen ,groepen in Su die denken dat zij meer recht hebben op bezit, rijkdom ,grond, percelen enz. Is om misselijk van te worden.


  Maak melding

 11. Het Paarse ka-binet, geeft niets om kinderen, hun veiligheid, ontwikkeling en voortuitgang. Zij staan voor het doden van andermans kroost, daar staat NDP voor.


  Maak melding

 12. Dit artikel is weliswaar al enkele dagen oud, maar aangezien ik een artikel elders heb gelezen moet ik hierop reageren en hopelijk velen van jullie ook.
  De schuld van slechte resultaten in de toekomst zal bij de heer Valies worden gelegd, maar mijns inziens zet dit achterlijke gedoe de deur open richting afgrond.
  http://dwtonline.com/laatste-nieuws/2017/10/03/straattaal-ontwikkelt-zich-op-scholen/

  Meer straattaal op scholen, dan bereik je de leerling beter.
  Ben je helemaal bedonderd denk ik dan.
  Straattaal hoort op straat en niet in de leslokalen/studieboeken.
  De docent die populair wil doen; kijk ik ben een van jullie, haalt ten eerste het ambt van de docent omlaag, zal het respect van zijn leerlingen kwijtraken en bereid de leerling niet voor op wat hem/haar te wachten staat (in de volwassen wereld).
  Een idioot argument dat deze mevrouw aanvoert is dat de president zich ook hiervan bedient, omdat hij de doelgroep beter bereikt.
  Lees, wat je schrijft mevrouw. De doelgroep!
  Toevallig,zei ik een paar dagen geleden tegen mijn zoon: als je tot mij spreekt zou je dat dan in het Nederlands willen doen, je Engelse kreten kan ik hebben , maar niet het verbasterde Surinaams (of woorden van gelijke strekking)
  .

  Peneux grijp in! voor het te laat is


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.