Project kwalitatieve en duurzame elektriciteit voor Suriname

3
Project kwalitatieve en duurzame elektriciteit voor Suriname

Van links naar rechts: vicepresident Ashwin Adhin, minister Ronnie Benschop van Defensie, directeur Rabindre Parmessar van de Energie Bedrijven Suriname (EBS) en Andy Rusland, president-commissaris EBS, maandag tijdens de openingsceremonie van een workshop voor het ‘Power project-Suriname Electricity System Upgrade and Expansion’. Het project is bedoeld om te voorzien in kwalitatieve en duurzame elektriciteit voor Suriname.

Het project kost US$ 97 miljoen. Daarvan is US$ 65 miljoen geleend bij de Carribean Development Bank (CDB). Parmessar zegt dat de infrastructuur van de EBS is verouderd en dat de autoriteiten de afgelopen decennia hebben nagelaten de ontwikkelingen bij te benen en de nodige investeringen te plegen. Het gevolg is vaak overbelasting in sommige wijken, hetgeen zich wreekt met black-outs.


3 REACTIES

 1. Suriname/rs moet/en naar de beste oplossingen zoeken om de energievraagstuk van Suriname op te lossen, uitgaande van de huidige situatie en de mogelijkheden die de natuur, EBS/regering/HI bieden.

  De EBS draait momenteel met machines die op stookolie draaien, elektriciteit wordt ook opgewerkt door de Afobakadam, enz.

  Duurzame energie is de oplossing, zonnen-energie, windenergie, ook gebruik maken van de getijden eb en vloed in rivieren om energie op te wekken.

  Torpedo met propellers/eb en vloed
  De propellers draaien mee en wekken zo stroom op, net als bij een windmolen. De propellerbladen draaien vanzelf om als het tij keert. Je hebt er geen omkijken naar.

  Eb en vloed
  Even opfrissen: hoe zit het ook al weer met eb en vloed? Vloed (opkomend water) en eb (afgaand water) komen beide twee keer per dag voor. Na laagwater komt de vloed en zes uur later is het hoogtij (de hoogste stand van het water), dan zakt het water (eb) tot laagtij (laagste stand van het water), et cetera.
  De belangrijkste oorzaak van het getij is de aantrekkingskracht die de maan uitoefent op het zeewater. Als een deel van het zeewater op een bepaald moment dicht bij de maan staat ‘trekt’ dat al het water naar zich toe, waardoor het op die plek vloed is. Omdat de maan in een constante baan om de aarde draait, is exact te voorspellen wanneer het ergens eb of vloed is.

  Duurzame energie is de oplossing voor het energie vraagstuk in Suriname. Suriname heeft genoeg zon, genoeg rivieren, stroomversnellingen in rivieren, enz.

  Niet alleen de overheid moet hiervoor een oplossing bieden, maar ook grote ondernemingen/particulieren.

  Duurzame energie is vele malen goedkoper en zal alleen maar goedkoper worden in de toekomst. Waarom dan moeilijk doen als het zo eenvoudig kan. Het zal ook heel veel werkgelegenheid bieden in deze infrastructuur. De technische scholen, afdeling/elektriciteit, moet daarom leerlingen, studenten hierin opleiden van laagopgeleiden tot hoog opgeleiden/management.

  De Surinamers moeten van jongs af hiervoor warm worden gemaakt en de EBS en andere ondernemingen die met (duurzame)energieopwekking bezig zijn moeten hen hiermee kennis laten maken.

  Duurzame energie heeft al bewezen dat het de beste oplossing is voor energieopwekking. Het wiel hoeft daarom niet meer worden uitgevonden, Surinamers moeten gewoon dit uitvoeren.

  Recht En Waarheid Maken Vrij

  God Zij Met Ons Suriname/rs


  Maak melding

 2. Van gras kan je die brandstof maken die kan dan een generator draaien. Ze moeten nagaan welke onderzoek al bestaat en dan die fabriek zetten in Suriname door dat land. Is maar een middel. Zo zal er wel meer middelen zijn.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.