Media-special ‘Meer Dan Toerisme’ over Suriname

10
Media-special 'Meer Dan Toerisme' over Suriname

In de radio en televisie-special ‘Meer Dan Toerisme’ maken we kennis met Suriname en in het bijzonder met het distrikt Commewijne, het Savanne-gebiend en het binnenland. Maar we beginnen in de hoofdstad Paramaribo. In deze eerste aflevering loopt verslaggever Sam Jones mee met historische stadswandeling: De City Tour!‚Ķ

Paramaribo staat bekend om zijn historische binnenstad. Jammer dat veel gebouwen vervallen en slecht onderhouden zijn. Onderhoud van die gebouwen is vooral een taak die de particuliere sector op zich zou moeten nemen, zegt minister Ferdinand Welzijn die toerisme in zijn portefuille heeft. Toch zijn er veel bijzondere lokaties en gebouwen die de moeite waard zijn om te bezichtigen.

Bekijk het item hier op Youtube of hieronder:


10 REACTIES

 1. “Jammer dat veel gebouwen vervallen en slecht onderhouden zijn. Onderhoud van die gebouwen is vooral een taak die de particuliere sector op zich zou moeten nemen, zegt minister Ferdinand Welzijn die toerisme in zijn portefuille heeft.
  Minister mijn taak is niet om u te bekritiseren maar vind het jammer dat u geen instrumenten in handen heeft zodat de particuliere sector kan aanzetten om de gebouwen op te knappen.
  Ik mag aannemen dat u deel uitmaakt van de regering Bouterse. Maar u weet niet hoe die gasten aan te pakken.
  Ik mag verder aannemen dat u wilt dat toeristen massaal naar Suriname komen. Maar wat doet u zelfs aan om de binnenstad schoon fraai maar ook veilig te houden.
  Er zijn velen overzee die graag willen mee helpen. Waarom wordt dat niet ingezet vooral wanneer onvoldoende kennis en kader in huis is. Moet de handelingssnelheid niet om hoog.
  Hoelang wordt er nog gepraat.
  Is het nu geen tijd voor actie???


  Maak melding

 2. Beste Sranang mangs

  Mijn Moeder heeft mij altyd geleerd dat: Als je weet dat je bezoek gaat ontvangen.. zorg er voor dat je huis schoon is..

  Dat geld ook voor ons geliefde land.. laten we ons land is opschonen mensen.. die ziet er smerig uit.. de meeste volks wijken zien er zwaar verwaarloos uit als of de tyd is stil blijven staan.

  Vervolgens moeten er bomen geplant worden langs de wegen in de binnenstad van Paramaribo.. meer groen Beste mensen.. Dat zorg vr verkoeling en it zuiver de lucht ook in onze binnenstad..

  De volks buurten moet een ieder zijn berm schoonhouden en bloemen planten.. dat geeft energie..

  Wij Surinamers zijn een Hartstikke smerig volk.. we weten niet wat onderhouden is.. dat vind ik super jammer.


  Maak melding

 3. Onderhoud van die gebouwen is vooral een taak die de particuliere sector op zich zou moeten nemen, zegt minister Ferdinand Welzijn die toerisme in zijn portefuille heeft.

  Dit is slap gezwets van de clown.
  De binnenstad van Paramaribo staat op de wereld erfgoedlijst van de Unesco.
  Suriname moet met een goed plan komen ism de Unesco; dan is de Inter American Develpment Bank bereid hier geld in te steken. En daar begint het. Welzijn & Co willen zelf gaan bepalen wat er met het geld gaat gebeuren!

  http://whc.unesco.org/en/soc/3387


  Maak melding

 4. Een bijzonder lokatie om te bezichtigen is het fort zeelandia.Daar in de duistere kamers vond de executie plaats van 15 vaders echtgenoten broers en zonen.Maar deze lokatie staat niet in het plan neem ik aan..


  Maak melding

 5. Het land verfraaien bloemen en bomen planten.Ja wat gaan we met de criminaliteit doen die aan het stijgen is.Alles dat mooi eruit ziet is lelijk van binnen,wel niet alles.Kijk maar in deze geval naar het paleis aan de waterkant prachtig om het te bewonderen totdat je beseft wie erin woont dan is het afgelopen met het mooie..


  Maak melding

 6. Toerisme, daar moet je het niet van hebben in Suriname. Toeristen gaan al het natuur verpesten en voor de rest heeft Suriname niets bezienswaardigs.
  Ik zou eerder in Suriname geld verdienen door grote gevangenissen te bouwen waar elk land z’n criminelen in kan dumpen tegen een mooie vergoeding. Het kost weinig en levert veel op.


  Maak melding

 7. Veel van de huizen/gebouwen zijn van particulieren. De overheid kan het gezin/de familie heel gemakkelijk vinden, aangezien ze beschikken over het adres. Elk adres waar deze woningen/winkels, gebouw op staat heeft een eigenaar/familie(naam).

  Op grond hiervan de familie/eigenaar worden meegedeeld het pand op te knappen. Er moet in Paramaribo voorkomen worden dat de panden krotten worden. Als ze niet kunnen worden opgeknapt door de familie/eigenaar dan moet het maar aan derden verkocht worden, die dat wel willen en kunnen doen. Ook de overheid moet er zorg voor dragen dat overheidsgebouwen goed onderhouden worden en geen krotten worden.

  Recht En Waarheid Maken Vrij

  God Zij Met Ons Suriname/rs


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.