Leerkrachten Suriname maken zich op voor lange strijd

10
Leerkrachten Suriname maken zich op voor lange strijd

Leerkrachten in Suriname maken zich opnieuw op voor een lange strijd. Wilgo Valies voorzitter van zowel de Bond van Leraren (BvL) als de Alliantie van Leerkrachten in Suriname (ALS) zegt dat het beleid van onderwijsminister Robert Peneux neigt naar dictatuur en dat hij zich voortdurend richt op het straffen van onderwijzers die opkomen voor hun belangen.

De nieuwe botsing tussen de bond en de minister volgt op de aankondiging van het ministerie dat onderwijzers die niet of onvolledig bevoegd zijn voor bepaalde onderwijsniveaus zullen worden bedankt. Over de bevoegdheid van deze groep bestaat een eindeloze welles-nietes discussie tussen de bonden en het ministerie.


10 REACTIES

 1. Ik denk dat Peneux een sterke case heeft. Maar als ik in zijn plaats was zou ik nu al een aantal advocaten achter de deur houden om kortgedingen in te dienen voor het geval t Koffertje weer de scholen probeert plat te leggen. Het vorig schooljaar heeft hij veels te lang gedraald.


  Maak melding

 2. Perneux kan wel een sterke case hebben, maar als bepaalde vakbonden zoals Bvl en Als en C47 de boel plat gooien, wil ik zien wie aan het korste end trekt, mits de rechter anders beslist, maar zo kun je zien, dat het ministerie van onderwijs, een onderdeel van die paarse criminele organisatie, dan wel de rechterlijke macht nodig hebben, maar als het om die moordenaar gaat, wordt de hele rechterlijke macht buiten spel gezet.


  Maak melding

 3. Manu, de sterkte van de onderwijsvakbonden is bekend. De afgelopen stakingen hebben ze niet het complete onderwijs kunnen platgooien. De bereidheid bij de aanhang van deze vakbonden om te staken is minimaal. het gaat bij de vakbonden niet meer om de verbetering van het onderwijs. Ze maken er een politieke actie van.


  Maak melding

 4. @RobG
  Dwaas dat je bent!
  Weet je dan niet dat bouta overal zijn mannetjes geplaatst heeft zodat het onmogelijk wordt gemaakt om het land lam te leggen?
  Maandelijkse stakingen daar kan je baasje nog van leven.
  Surinamers hebben zich aangpast hoe verder te leven met een moordenaar als lijder en ik zie ze niet vechten om hun zelf te redden.Ze nemen aan dat dit hun lot is .Ik zie daarom geen invasie van het buitenland want ze zouden niet opgescheept willen zitten met 500000 zielen die niet eens kunnen opkomen om land en volk te bevrijden van de duivel.


  Maak melding

 5. -Ik heb vele zaken van Peneux gevolgd en niet alleen van het onderwijs. Wat mij opvalt uit alle gesprekken van verschillende mensen is het feit dat Peneux zaken draait. Als hij voor jou staat of zit praat hij over punt A, maar daarna gaat hij via de media het hebben over punt B.

  Deze man werk niet in het belang van het volk, maar in het belang van Bouterse zoals hij dit zelfs heeft geroepen. Ik ben een Boutist.

  Vele ouders die geld hebben schrijven hun kinderen nu op een particuliere school in. Zie de resultaten van deze kinderen ten opzichte van die van de overheid.

  +Mensen worden nu zelfs gedwongen een rekening te openen bij de SPSB. Belachelijk.

  Deze regering maakt het land verder kapot en ze zijn gewoon op een dictator manier bezig het volk in zijn greep te houden.

  ==Namens mij mogen zij allen opgevreten worden door leeuwen en honden. Ik wens ze allen en vooral Bouterse en Boefdraad vele slapeloze nachten toe.
  Ik hoop dat als Bouterse straks dood gaat Boefdraad snel vertrekt uit het land anders hoop ik wel dat die criminelen daar gezellig tekeer mogen gaan bij Bouterse en Boefdraad thuis.==


  Maak melding

 6. Hoe is het zo ver kunnen komen dat Suriname zo in verval raakt? Wie is hiervoor verantwoordelijk?
  Waarom kon het Volk, de kiezers niet de juiste keus maken bij het stemmen? Men wist wel wie de wolf in schaapkleding was?

  Het Surinaamse Volk wist ook dat als deze wolf aan de macht was hoe het sociaal, financieel, economisch, mensenrechten, bestuur, trias politica (wetgevende macht, uitvoerende macht, rechterlijke macht), normen en waarden, principes, de grondwet, internationale verdragen, enz aan toe zou gaan.

  Er is een groot deel van de kiezers ook niet gaan stemmen, dus die hebben geen recht van klagen. De enige die mogen klagen zijn zij die tegen de huidige coalitie gekozen hebben. De overlopers zijn overgestapt hebben hun kiezers bedrogen en hun partij bedrogen. Deze Surinamers moeten deze overlopers, verraders, heel goed in de gaten houden en niet vergeten dat ze met hun enige eigen belang bezig waren/zijn. De verrader wordt overal gestraft.

  De leerkrachten van ALS en BvL hebben recht op een goede salaris enz. Waarom mag ddb, gezin, familie en mensen om hem heen goed verdienen en zij niet? Wat voor opleiding heeft ddb, enz dat ze zo veel verdienen. ddb en velen ( daltons, neven daltons) om hem heen zijn zware criminelen.

  Elk Volk krijgt de regering dat het verdient.

  Recht En Waarheid Maken Vrij.

  God Zij Met Ons Suriname/rs


  Maak melding

 7. @passant,

  Je houdt geen rekening met de mati-maraaige factor. Soms weten mensen heel goed wat goed is en wat fout is, toch kiezen ze voor het verkeerde (mati maraaige). Vraag je achteraf waarom, dan zeggen ze dat het leek alsof hun denkvermogen geblokkeerd was op dat moment. Ze konden niet meer aan het hogere doel denken, maar alleen aan het lagere doel, niet aan de toekomst maar alleen aan het kortstondige tijdelijke. Dit fenomeen doet zich heel vaak voor in zowat alle omstandigheden. Zowel individueel als ook collectief, bijv,. een hele gemeenschap. Het kan alleen overmeesterd worden door een grote wijze, een Sat Guru, die het zelf overwonnen heeft door de Genade van Bhagvati.

  In deze periode van Nav Ratri leren we hoe Bhagvati de demonen Mahishasur, Raktabeej, Shumbh, Nishumbh, Chand, Mund, Madhu, Kaitabh en vele lagere demonen verslaat. Bhagvati staat symbool voor het gelouterde verstand, het wijze verstand dat niet meer terug kan vallen in wanorde of ook maar in één moment van zwakte. Symbolisch wordt dit uitgebeeld doordat ze op een woeste Leeuw zit, die ze getemd heeft en die elk seconde haar gehoorzaam is.
  De demonen staan voor verleiding, angst, jaloezie, hoogmoed, ego, wellust, egoïsme, onreinheid, luiheid, inactiviteit, verslaafdheid, roddel en achterklap etc.
  Zolang deze demonen niet verslagen worden, hoe zal een mens ooit met volle verstand iets kunnen doen?
  In de Nav Ratri staan we hierbij stil en leren van de Bhagvati (vishuddha Buddhi) dat door de demonen op z’n minst in dwang te houden Sadvichaar (weldenken) en Sadachaar (weldoen) ontstaat en de weg baant naar verlossing: verlost zijn van het egoïsme, de bron van alle ellende. De Sat Guru’s die deze weg reeds bewandeld hebben en de Genade van Bhagvati uitdragen aan de mensheid, leren ons weer hoe we meester over onszelf kunnen worden en onze verstand Goddelijk kunnen maken.

  De Bhagvati heeft 8 handen die symbool staan voor de 8 tools waarmee we haaar Genade kunnen krijgen: de 5 zintuigen, het verstand, de ego en de psyche. In 7 handen draagt zij een wapen: een kracht die zij ons geeft om de 8 tools te beheersen. De 8-ste hand is een van blessing: if you deliver, I too will deliver! If you commit, I too will commit all along.
  Dus als je volgende keer Bhagvati ziet, zittende op een woeste getemde leeuw, 8 handen met wapens en de belofte van Genade, weet dan zo’n beetje waar dit voor staat ipv het alleen af te doen als beeldenverering.


  Maak melding

 8. Iemand is geslaagd voor z`n rijbewijs maar krijgt het pas over een week in handen. Pakt de auto van de vader en gaat de openbare weg op. En veroorzaakt een aanrijding. Mijn vraag is was deze bevoegd/onbevoegd om met de auto op de openbare weg te komen?

  De BVL vakbondsleider Wilgo Valies en Robby Berenstein zijn Meester in het verdraaien van feiten. Als men deze volgt op Apintie TV dan kan jezelf uitmaken of zij de waarheid spreekt. Let goed op wat hij over het geval van Wellis en wat Robby Berenstein aan staarnieuws heeft verteld. De minister praat over de bevoegdheid van de Juf Wellis en Wilgo Valies komt met heel ander verhaal. Dit is een grove vorm van misleiding aan de overige onderwijsgevenden.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.