Surinaamse vakcentrale C47 bezorgd om ‘dwangmaatregel’

8
Koopkrachtversterking ambtenaren Suriname niet om vingers aan te branden

PARAMARIBO, 27 sep – Vakcentrale C47 maakt zich zorgen om wat gezien wordt als een dwangmaatregel van de grootste werkgever in Suriname. De regering wil dat arbeiders bij gesubsidieerde zorginstellingen een rekening openen bij staatsbank SPSB. Het gesubsidieerde loon zal op deze rekening worden gestort. De arbeiders hebben al privé rekeningen.

Die zijn merendeels geopend bij andere handelsbanken. “De vakbonden bij diverse instellingen vragen om opheldering van de regering. Het mag niet zo zijn dat je mensen dwingt om een rekening te openen als ze al een bank hebben waarmee ze zaken doen”, zegt C47-voorzitter Robby Berenstein tegenover de Ware Tijd. Deze manier van handelen van de regering wekt argwaan.

Het heeft er veel van dat de concurrentie wordt afgetroefd. “Als vakbonden staan wij achter een dergelijke visie, maar het mag niet zo zijn dat de banken op een oneigenlijke manier worden versterkt. De regering zal uitleg moeten geven, maar het lijkt alsof ze cliënten wil sluizen naar de SPSB om de bank groter te maken”, aldus Berenstein. Het kan ook dat de subsidie zo makkelijker kan worden voorgeschoten.


8 REACTIES

  1. Dit werd vroeger “gedwongen winkelnering” genoemd en heeft zeker te maken met de monopolistische positie die bepaalde bedrijven en instellingen van Suriname hebben.


    Maak melding

  2. Liever om een ‘dwangmaatregel’ zoals de voorzitter van C-47 dit naar voren brengt. Dan de (president) regering bij een referendum volmacht geeft om te regeren, dan zal men zeker anders gaan kraaien. Wetten zijn door mensen gemaakt en niet door God. Laten we hopen dat dit niet zover komt. De voorzitters bij de vakcentrales zullen moeten leren om hun dreigende taal om te zetten tot een redelijke oplossing. Men is bezig de werknemers en de toekomstige jeugd dat straks zal moeten overnemen te verpesten met woorden dat de slechte dingen goed praat.

    Velen zullen misschien niet eens zijn met me opmerkingen maar de dingen moet gezegd worden. Het is voor de zoveelste keer weer bewezen, dat een bepaalde groep personen de voortouw neemt om te rotzooien. Soms vraagt ik mij af of er een vloek op deze personen rust. Kunnen zij dan niet inzien dat ze worden misbruikt? om de ontwikkeling van hun eigen soortgenoot te dwarsbomen.


    Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.