Eigenaar Surinaams reisbureau vast voor oplichting

23

PARAMARIBO, 26 sep – De eigenaar van een in Suriname gevestigd reisbureau is aangehouden. De man, V.K., wordt verdacht van het oplichten van klanten die een reis boekten. De aanhouding vond plaats op de internationale luchthaven te Zanderij. V.K. werd door de militaire politie aangehouden, toen hij terugkeerde uit het buitenland. Hij pakte zijn klanten buitengewoon gewiekst.

Bij het boeken werden betaalbewijzen afgegeven. Ook werd ter plekke een reservering geboekt. De reservering werd achteraf gecanceld, zonder dat de klant er weet van had. Meerdere klanten hebben een aanklacht ingediend bij de politie. Een klant zegt tegenover de Times of Suriname dat hij voor ruim negentienhonderd dollar is opgelicht. Hij had een reis naar New York geboekt voor drie personen. De vertrekdatum werd ook geregeld.

Via Facebook kwam de klant te weten dat V.K. zich schuldig had gemaakt aan oplichterij. De man ging terstond online zijn reserving na. Tot zijn ontsteltenis merkte hij dat de reservering was opgezegd. Toen hij via Whatsapp V.K. om rekenschap vroeg, antwoordde die dat hij in de problemen zat. V.K. deed voorkomen alsof hij in het buitenland zat en stelde de klant voor weer tickets te kopen. Achteraf zou dan worden verrekend.


23 REACTIES

 1. Mensen VK kreeg zijn orders van boefdraad en abrahams. Met het geld zou hij coke importeren voor zijn vriend Desi.
  VK is een prominent lid van de nationaal dieven partij ( ndp )


  Maak melding

 2. Hoe is het mogelijk dat deze vuile oplichter een vergunning heeft gekregen om een reisbureau te runnen. Ondernemers moeten ook beter gescreend worden. Elke oplichter kan zich ondernemer noemen, zijn buit binnen halen en vertrekken naar het buitenland.
  Laat hij in de felle zon bij 40 graden onder toezicht van de recherche de straten in Paramaribo schoonvegen. Zijn loon hiervoor wordt elke maand afgedragen aan de benadeelden.Er lopen zoveel oplichters rond in ons land het eind is zoek.


  Maak melding

 3. “De man ging terstond online zijn reserving na”

  Wat een asshole; de mogelijkheid om online te kunnen en toch voor je reizen naar een reisbureau stappen.
  Goedkoop is duurkoop.

  Ik heb in geen 20 jaar een reisbureau van binnen gezien.
  Het bevalt uitstekend al dat gemak voor misschien een fractie duurder.


  Maak melding

 4. Echte daden! Surinamers pakken de Surinamers van alle kanten! de gebroeders en gezusters verneuken maar me kaar!! De SUUS kunnen en kennen niet beter! het is einde wereld voor deze smiecht volkeren!!!! Sorry!! heb geen andere woorden voor!!

  Wel een advies!! maak el kaar af!!! saka saka apen in een banana republiek!! Piet komt er aan!!! ma pola unu!!

  @@ JZwartmans! fawaka brada?? mi bung! fa fu yu? mi pa!!

  Ik heb allang de hoogste Mahonieboom uitgekozen voor deze imbecielen!!


  Maak melding

 5. Al hoewel de kankantribong de hoogste is denk ik!! A lay nanga maka!!

  Soso kak kka nanga maka tori! het is allen voor de makaak volkeren!! Go yang bana nanga bakba gaarnaale hoofden!!


  Maak melding

 6. Zijn vader heeft dat ook gedaan: De appel valt niet ver van de stam; check Dino en Meriba; wie is VK….een mpp uit Amersfoort. Zijn vader is de domste oplichter aller tijden; dus zoon probeert dat slimmer aan te pakken maar; helaas pindakaas!


  Maak melding

 7. Hallo, ik ben de mening toegedaan dat jij stom bent. Je verwacht toch niet dat iedereen bekend is met het fenomeen dat INTERNET heet? Er zijn genoeg senioren die doodeenvoudig een reisbureau opzoeken. Ga toch fietsen,vent


  Maak melding

 8. @ Shirley

  Daar heb je gelijk in, maar noem dan man en paard !
  In dit geval heb je het tegen @ Ram Singh toch ????

  @ Wiep Ding.

  Alles oké met mij, blij te horen dat je het goed maakt brada.
  Ik zal de Firma Blansjaar bellen voor de hoogste kraan, dan kunnen we die klojo aan de hoogste boom ophangen.
  Doe het rustig brada ; denkt aan je rikketik, laat ze maar de schurft krijgen allemaal.

  sari tori

  Jacko


  Maak melding

 9. Ik blijf het zeggen: onder de huidige omstandigheden van Suriname is geen enkele Surinamer te vertrouwen. Zelfs de meest integere Surinamer zal bezwijken onder de huidige financieel economische druk, die veroorzaakt is door onze geweldige DDB en kornuiten. Oplossing van dit probleem: jaag DDB weg.


  Maak melding

 10. @ John

  Oplossing van dit probleem : jaag DDB weg.

  Oké stel dat, dat gebeurt ; dan zijn we ook nog niet mee gebaat ! Wat dacht je de toren hoge staats schulden wat
  hij en zijn Mini – ster (s ) achter laten ????
  Zelfs kinderen van mijn achter klein kinderen,
  moeten nog helpen deze schulden te betalen.

  sari tori

  Jacko


  Maak melding

 11. In een verlaten dorp suriname is de jakhals koning.en als iemand; GELD of VOEDSEL EN SCHOOLPAKKET; ZEGT , steekt zelfs een lijk de hand uit.en ook wie veel geloof wordt veel bedrogen. kiesie mooi.


  Maak melding

 12. Niet alleen Surinamers zijn niet te vertrouwen, niemand op deze wereld is nog te vertrouwen.
  Zelfs je eigen familie is dat niet. Er zijn genoeg verhalen bekend hoe families elkaar oplichten.

  Het is niet van nu dat reisbureaus mensen oplichten. Dit gebeurt al jaren. Online je tickets boeken hoeft ook niet veilig te zijn.
  Bij online inkopen komen mensen ook bedrogen uit.


  Maak melding

 13. Dus Zwartmans jij gelooft nog dat DDB het schuldenprobleem van Suriname zal en kan oplossen. Ik niet meer. Hoe eerder hij verdwijnt hoe minder schulden hij kan maken en dat is het verschil.
  Jiyani met geen enkele Surinamer is nog te vertrouwen bedoel ik ook familie en vrienden.


  Maak melding

 14. @JZwartmans,

  Waarom wil jij mensen ophangen? Heb je als kind niet genoeg gespeeld met touw? Gooi hem in de rivier, mijn vrienden en ik hebben er dan nog wat aan.


  Maak melding

 15. zolang dit ka volk de moordenaar blijft aanvaarden ondersteunen ” aanbidden ” zolang zal dit poep volk deze hebies moeten dragen..

  deze man en gevolg is het grootste vloek voor het land dat s m e heet op deze aarde..

  maar ze zullen strijdend ten onder gaan..


  Maak melding

 16. Stelen is nooit goed, maar veel aanhangers van de ndp en abop vinden net als hun misleiders die hen laten lijden dat het is neks no fout. De grootse rovers en dieven zijn door oerdomme ndpers en abopers gekozen als hun afgoden. Het zal erger worden als ooit Lon president wordt.


  Maak melding

 17. Zwartmans en Jiyani.
  Ik weet niet wat de normen van de moderator zijn , maar mijn reactie op jullie reacties is verwijderd. Persoonlijk vind ik niet dat ik onoorbare dingen heb geschreven. Ik zie mij daarom genoodzaakt mijn reactie nogmaals te plaatsen.
  Jiyani: onder alle Surinamers bedoel ik ook familie, vrienden en bekenden.

  Zwartmans.
  mag ik uit jouw reactie de conclusie trekken dat DDB niet alleen de vernietiger maar ook de redder is van Suriname.
  Tot 2 of 3 keren toe heeft het front de puinhopen die DDB heeft veroorzaakt moeten opruimen. Ja, ik geef grif toe dat de heren Telting en Hildenberg er niet meer zijn, maar er zijn genoeg deskundigen die deze taak kunnen overnemen. Jij gelooft dus dat DDB de schuldenpositie van Suriname zal kunnen oplossen. Dat geloof ik niet meer. Wat ik nog geloof is dat hoe eerder DDB verdwijnt, hoe minder leningen hij kan aangaan voor Suriname. Edgar Cairo, mijn oude klasgenoot, heeft ooit gezegd: Fort Zeelandia moet verdwijnen want dit ding is een koenoe voor Suriname. Mag ik zijn woorden gebruiken door te zeggen dat DDB een koenoe is voor Suriname?


  Maak melding

 18. @ Shirley regelmatig tot enkele keren per jaar lees je dit over surinaamse reisburo’s. De betrouwbaarheid van de meeste Surinaamse ondernemers is vrij laag. En jij wilt mij ophangen? Je gaat mij natuurlijk ook ophangen als ik dievenijzer voor mijn ramen gaat zetten?


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.