Aanhouding terreurverdachten in Suriname weer verlengd

18
politie in Suriname

PARAMARIBO, 26 sep – De aanhouding van de terreurverdachten R.A. en N.I. is weer verlengd. Dit meldt de Times of Suriname. Het is de voor de derde achtereenvolgende keer dat de ondezoeksrechter besluit tot verlenging. De twee Nederlanders zitten al ruim twee maanden vast. Nu komen er nog dertig dagen bij. De verdediging tast nog immer in het duister.

De vervolging blijft nog weigeren het strafdossier af te staan. Volgens advocaat Raoul Lobo is het zo moeilijk werken. Hoewel het dossier is aangevraagd, blijft het Openbaar Ministerie weigeren. Een verzoek tot dwang bij het Hof van Justitie heeft niets opgeleverd. De verdediging kon geen verweer opmaken tegen het langer vasthouden van de twee. De gronden voor het langer vasthouden zijn immers niet bekend.

De enige documenten waar de verdedging nu over beschikt zijn de processen-verbaal. Het betreft een verslag van de verhoren. R.A. en N.I. worden verdacht van het beramen van een aanslag op een diplomaat van een ‘bevriende natie’. De twee ontkennen stellig. Ook ontkennen ze deel te hebben genomen aan een organisatie die terroristische misdrijven ten doel heeft. Het duo zal pas in oktober weer voor de onderzoeksrechter moeten verschijnen.


18 REACTIES

 1. Er is geen enkele terror gepland ,er zijn helemaal geen verdachten en niemand is aangehouden.Het gaat gewoon om een losse flodder van bouta om de surinamers voor de gek te houden en de aandacht af te leiden en zo te zien is hij bijna in zijn opzet gelukt.Het kost moeite noch tijd om de surinamers voor de gek te houden.De arme rechters voeren slechts bevel uit want anders is het gedaan met ze.


  Maak melding

 2. Er zijn helemaal geen verdachten noch probeert men een aanslag te plegen.Suriname is al geplunderd en behalve de schulden is er niks om over te nemen en de staatskas is leeg.Niemand heeft zin een lege staatskas over te nemen inclusief 500.000 domme surinamers.


  Maak melding

 3. Wanneer gaan de moslims een keer nadenken?
  Als alles in een boek vastgelegd, waarom heb je dan hersenen gekregen?
  Geloof in mensheid en geloof niet in sprookjes. Vroeger dacht ik ook dat Sinterklaas echt uit Spanje kwam en de pieten door de schoorsteen het woonkamer in kwam met cadeautjes.

  Het sprookjesboek van hen is de oorzaak van alle ellende op de wereld !!!!


  Maak melding

 4. Dit onderzoek is natuurlijk net als het onderzoek naar de zoon (die met langdurende vakantie is in NY) van de moordenaar de pleesident niet snel. Of? was er GEEN onderzoek naar de Hez Bolletjes van de Firma Bouterse?


  Maak melding

 5. Bouta wil witte voetjes maken richting Nederland, om twee surineds aan te houden, er is geen bewijs. Laat die gasten teruggaan richting Nederland. Allemaal larie koek. Amerika kijkt dit heel schouwspel met lede ogen aan. Boe.


  Maak melding

 6. Na soso anansi en nanga zatra net sosu tori!!! De Surinamers proberen op hun uitgebalanceerde formule geld aftroggelen vanuit Nederland!! meer zit er niet in!!

  Na zolang komen zij niet uit en ze komen ook niet uit!! na wan kaolo dong volk!! maaaaar!!!! ze weten altijd beter!!! vandaar dat ze nu de achterwind van de boef ruiken!!


  Maak melding

 7. Ik denk dat hij strafvermindering van zijn zoon wil die opgesloten zit USA. Vandaar dat men juist een aanslag wilde plegen in Suriname op de Amerikaanse Ambassade.
  Dus de advocaat van de verdachte gaat geen strafdossier
  nog in handen krijgen, voordat dit alles geregeld wordt.


  Maak melding

 8. Ik blijf het herhalen. Dit is een Bouta show. Hij wil de rechterlijke macht in Suriname een loer draaien, maar hij vergeet een ding. Dit is een kaatsbal. Hij komt zeker terug naar degene die het aan het rollen heeft gebracht. Ik ben zeker benieuwd naar het bewijs want ik geloof er geen moer van. Surinaamse moslims zijn gematigd en zijn geen potentiële terroristen met uitzondering van die moslims die Dino heten.


  Maak melding

 9. Ze kunnen deze twee broers nog steeds niet berechten, omdat ze iets moeten verzinnen om ze toch in de bajes te krijgen. Ook alleen het feit dat ze de Nederlandse Nationaliteit hebben, de grootste criminelen en terroristen lopen vrij rond in sweet Sranan.

  sari tori

  Jacko


  Maak melding

 10. Allen,

  Hoe is dit mogelijk in een DEMOCRATISCH land ?
  De enige documenten waar de verdedging nu over beschikt zijn de processen-verbaal= is dit te vertrouwen ?
  Een ieder is onschuldig totdat het tegendeel bewezen wordt.

  SUCCES.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.