‘Alles wat de Surinaamse regering doet, staat in teken van Bouterse’

46
Dialoogronde Bouterse met vakbeweging en maatschappelijke groepen

PARAMARIBO, 22 sep – “Alles wat de Surinaamse regering doet, staat in het teken van Desi Bouterse.” Dit zegt voormalig minister Richard Kalloe. In dit licht moet de huidige scheve verhouding worden gezien tussen Suriname en Nederland. Het is Bouterse die problemen heeft met Nederland. Het is de hele Surinaamse samenleving die de gevolgen merkt.

De oorzaak is niet ver te zoeken. “Deze regering staat niet in het teken van het Surinaams belang, maar in het belang van Bouterse. Als Nederland niet aardig is tegen Bouterse, wordt dat vertaald alsof alle Surinamers Holland niet mogen”, zegt Kalloe tegenover Dagblad Suriname. Zo er echt sprake is van politieke spanningen tussen Suriname en Nederland, moeten die zo worden bekeken.

Zulke situaties heeft Suriname aan zichzelf te danken. “De grondwet en het kiesstelsel zorgen ervoor dat je domme leiders krijgt. Wij moeten dus niet praten over de huidige leiders, maar over degenen die dit kiesstelsel niet hebben willen veranderen, om te beginnen met Jagernath Lachmon. Hij is de hoofdoorzaak van deze ellende. Zolang je dit niet rechtzet, kun je twee miljoen jaar blijven praten, er komt geen oplossing”, aldus Kalloe.


46 REACTIES

 1. ir Kalloe weet ten minste waar hij over praat. Ka-bouta heeft een domme achterban die in zijn sprookjesverhalen blijven geloven en domme mislijders als somhardjo, gekke lonnie en die corrupte lulverkopers van palu die achter hem scharen en hem amnestie gaven.


  Maak melding

 2. Zeer terecht , dat was besproken in het Leonsberg akkoord tussen lachmon en Bouterse in 1987. Er moet een zodanig klimaat gecreëerd worden, zodat Bouterse vrij spel heeft. Dat zien we nu. Stelletje rand debielen!


  Maak melding

 3. Hey India runderen,
  Kalloe heeft mallen vo ballen.
  Hij is net als jullie n opportunist,
  Kalloe is n omgevallen boekenrekje.
  Dommer Dan kalloe bestaat in het universum niet.
  Hij is dus dommer Dan n koe.
  Tenslotte Moet Ik wel toegeven dat Ik me vergist heb in kalloe, jullie zijn dimmer.
  Mvg
  Boy


  Maak melding

 4. Vriend en vijand nemen de woorden van warhoofd Kalloe niet serieus. De man is afgestudeerd in de landbouwkunde maar hij heeft een reputatie opgebouwd van alleen maar mislukkingen en verraad. Overal waar hij kwam te werken creëerde hij een grote chaos. Hij werkte als landbouwconsulent en hij gaf alleen maar foute adviezen aan landbouwers. Sommige van hen gingen zelfs failliet. Hij werd directeur van een overheids ondernemersbank en de bedrijfsvoering werd een grote chaos. Kalloe is het levende bewijs van een mislukkeling. Hij pleegde ook groot verraad naar Lachmon en de VHP en zijn ministers hap was van korte duur omdat hij er een puinhoop van maakte.


  Maak melding

 5. Neen meneer Kalloe. Het front heeft de mogelijkheid gekregen om bepaalde figuren uit te sluiten van politieke functies. Toen deze wet werd behandeld heeft met name de NPS zich heel mild opgesteld tegenover de veroordeelde klootzak Bouterse. Ze wilden Bouterse niet de grond inboren door te stellen dat veroordeelden en of verdachte personen niet aan het passief kiesstelsel mochten meedoen. NPS is dus de hoofdschuldige. Die partij heeft door een denkfout ervoor gezorgd dat boeven ook president kunnen worden van Suriname. Natuurlijk zat de VHP ook in het front maar de NPS zie ik als hoofdschuldige. Nu worden ze geconfronteerd met hun eigen blunder.


  Maak melding

 6. Zonder Nederland leeft Suriname niet. Wie geeft aan de ziekenhuizen. Alle kindertehuizen krijgen van de Nederlanders. Zelfs de voetballers .Bouterse zelf geniet van Nederland. Suriname is een ……. staat vullen jullie het maar zelf in.


  Maak melding

 7. Als je beter kan uitleggen waarom je hem dom vindt kan ik eens zijn met je. Maar wat je nu uit je nek lul, slaat totaal nergens op.
  Hij praat de waarheid en geef zijn uitleg en nu jij.


  Maak melding

 8. Zo lang Bouterse de president is van Suriname komt het nooit goed in het land.Die man heeft geen verstand van economie wel van wapens om te doden.Hij heeft kans gezien om 1.3 miljard USD van de staat geroofd zonder het te verantwoorden en het arme volk leeft in armoede.Eigen schuld van die domme massa die op hem gestemd hebben.Ik heb geen medelijden met hun uithuilen moeten ze.Suriname is al jaren failliet onder Bouterse.Ook Brunswijk en Somohardjo zijn mede schuldig.Allemaal dieven en zakkenvullers.Day is mijn mening als Surinamer.Bouterse aan alles komt er een eind in het leven.God zorgt er voor dat je gaat verdwijnen.


  Maak melding

 9. LPI rund … @ Boy
  Diefachtiger … Boefachtiger … dan de NDP-Bandieten … met als captain … de Drugveroordeelde Moordenaar Desiré Delano Bouterse … bestaat ook niet in het hele Melkweg stelsel.

  Als een NDP’er van het type … @Boy … de LPI RUND … je de hand schut … direct je vingers tellen. In het proces van hand schudden bestelen ze je op een moorddadige manier.

  mvg
  Mul


  Maak melding

 10. Het kiesstelsel is racistisch. Hoe kan het zijn dat een stem in het oerwoud meer telt dan in de stad. In het oerwoud is een gulden een daalder waard !!!!


  Maak melding

 11. Zolang de incestueuze paarse kliek aan de macht is moet Nederland geen zaken doen met Suriname. En helemaal niet met een massamoordenaar annex drugsveroordeelde aan het hoofd. Lees je mee Paul…. ik wil niet dat mijn belastinggeld in de zakken van de pina colada maffia verdwijnt !! Het huidige Suriname mag lekker haar handen ophouden bij Cuba of China.


  Maak melding

 12. Het Paarse regiem heeft slechts een enkel doel en beleidspunt :

  HOU de hoofdverdachte van zeer ernstige mensenrechten-schendingen uit de gevangenis, ook al moeten Land en Volk daarvoor creperen !

  Het is aardig gelukt, Sranan is Failliet gemaakt door Paars en de Bevolking crepeert !

  Sranan productie krimpt, staatsschuld is torenhoog, werkloosheid enorm, zware criminaliteit en corruptie teisteren land en volk !

  Het Bakba-Winkri-Bewind zorgt voor ellende, geen vaccins en geen of te late betalingen van schulden !

  PS : De Hoofdverdachte (met strafeis van 20 jaar) wacht op een ZIJN DOSSIER uit het koloniale Holland, om zijn ONSCHULD bij de PAARSE-8-December-Gebeurtenissen en bij de MOIWANA-uitroeiing aan te tonen !!!!!!!!!!

  De Hoofdverdachte weet niets van de Sranan massamoorden en heeft zich nooit ingelaten met harddrugszaken ! A NO MI !!!!!!!!!!


  Maak melding

 13. feit is als een volk z`n partijleider niet volgt dan kan je de tent sluiten. zo is de natuur/democratie ingericht. dit is echt geen uitvinding van de NDP leider. let maar op laatst gehouden verkiezingen in Amerika en in Nederland. nu pas zie ik waarom de mensen op dit net zich negatief uitlaat over de president Bouterse.de aanloop naar de onafhankelijkheid van Suriname heeft een heel lange periode gekend. afschaffing slavernij in het 1863 de koloniale periode en de tijd van het statuut. pas in 1975 is Suriname onafhankelijk geworden. en de echte bevrijding van uit de klauwen van Hollanders is in 1982 door groep uitgeleende militairen officieren. in feite hebben Surinamers geen goup gepleegd. zijn Surinamers met de Nederlandse nationaliteit. Nederland moet de grote blunders bij zichzelf zoeken en niet bij Bouterse. de heer Richard Kalloe moet terug in de school bank.


  Maak melding

 14. Die op dame op de foto kijkt ook zo somber. Zegt al veel over deze moordenaar !!!!! De paarse stemmers koop je om met een zakje drop, ze hebben toch dezelfde kleur !!!
  De paarse dames schudden met hun kont alsof ze onder stroom staan !!!!. De volgende dag als ze wakker worden ee angrie e kier, ie abie nyang giemie??????


  Maak melding

 15. NDP = Nationale Dieren Partij.

  dus ook voor runderen, varkens en wat de racisten hier elkaar toewijzen.

  WAT JE ZEGT BEN JE ZELF, MET JE KOP DOOR DE HELFT


  Maak melding

 16. #Angrie…,
  Weer zo’n naprater pottenkijker. Aksie wan pis brede of san fnjang, no mag di sjen. Uit je nek lullen, terwijl je geen shit produceer, dat is schandelijk. Dat maakt jouw een gewetenloze, ongevoelige beest. En ik weet, niet alle Surinamers zijn zo, zijn dat.
  Jullie lopen je maar blind te staren op een kleur of een trieste ervaring, terwijl de wereld, en Satan, vliegensvlug aan je voorbij raast. Get a grip joker.


  Maak melding

 17. @ de ophoudende hand,

  Citaat: Dat maakt jouw een gewetenloze, ongevoelige beest.

  Het is allang bekend dat jullie animale gedrag vertonen. Dat is jullie probleem overal waar jullie soort wonen heerst er wetteloosheid !!!! Kijk maar naar het zwarte continent.


  Maak melding

 18. We hebben bouta zoveel keren erop gewezen dat hij NIET namens de surinamers moet praten!!
  Hij ziet Nederland als zijn vijand ,Wij niet!!
  Integendeel kunnen we op Holland rekenen ,Nederland biedt hulp op humanitair gebied vooral medisch hulp..Bouta heeft Cuba maar wij hebben Nederland en de missie dokter zonder grenzen die speciaal komt voor de patienten in Suriname want de patienten kunnen zich de reis niet naar Cuba veroorloven..Staatskas is net een spaarpot voor de criminele ndp regering.


  Maak melding

 19. #Angri….,
  Het zwarte continent in deze, is de spiegel van het menselijk ras. If u ne herken u in Africa, u a no libisma. Zwart of wit, of bruin of odi hel!


  Maak melding

 20. @Boy
  Neem je woorden terug!!
  Jij en bouta wonen ook in hetzelfde universum als wij .
  jij als defenitie wat superdom zijn betekent en je baasje met amnestie en een strafeis van 20 jaar! Geen prettige combinatie dus!


  Maak melding

 21. Hassama Lullo,

  jouw idool, de drugsveroordeelde meervoudig moordenaar heeft Suriname in 7 jaar tijd financieel / economisch en moreel diep in het ravijn gestort. Mensen hebben niet te vreten, hun geldontwaarding is met 65% toegenomen. Criminaliteit rijst de pan uit. Schuldenplafond is verhoogd van 60>80%. Dit even in het kort de “successtory”van deze megalomane, corrupte, criminele dictator.


  Maak melding

 22. Oma nanga opa e taki, vervloekt zijn moordenaars, maar nog meer vervloekt zijn allen die moordenaars op handen dragen als hun misleider die hen doet lijden. Paars verblind zijn alle oerdomme debiele idiote ndpers die in 2010 en 2015 hiervoor hebben gestemd. Niemand zal een ndper helpen in zijn noden, ook als is het een familielid, want vele anti ndpers lijden om hun oerdomme stomme idiote keuze, stemmen op de duivel van verworden misdaadstaat Surboutbabwe sa e meki heri volk nanga ka. Elk uur waarschuwen oma en opa hun kleinkinderen om letterlijk en figuurlijk alles wat paars kleurt en zich ndper noemt te vermijden ter voorkoming van besmetting van het verschrikkelijk paars ddb misdadig virus, die ook Dino, Meriba en vele misdadig verworden ndpers hebben opgelopen. Ndp staat voor misdaad. WO ka. En dankzij deze ddb vervloekte ndpers gaat het paars misdadig goed.


  Maak melding

 23. Beste Waterkanters, Lobi kondremangs,

  Allereerst wil ik als pro-Surinamer aangeven dat ik mij diep schaam voor het mens-zijn als ik zie hoe sommige van u zich gedragen op dit forum.

  Ik ben een voorstander van de vrije, mits respectvolle, dialoog en een ieder moet de ruimte krijgen om vrij zijn mening uit te spreken. Echter geeft dat naar mijn mening geen vrijbrief om vanuit racistisch oogpunt, politieke kleur etc. haat en diversiteit te zaaien.

  Suriname is het land waar ik met mijn hart en ziel van houd en als we de geschiedenis erbij pakken zien we samen veel oorzaken en antwoorden voor de hedendaagse situatie. Er is bijzonder veel kritiek op het politieke orgaan en alles wat met de opbouw van het land te maken heeft. Alleen begint opbouwen met een mentaliteitsomslag.

  Ik denk dat dit ook van toepassing is op forum.
  Mocht het zijn dat je aan een psychische aandoening lijdt.. bekijk dan eerst even de bijsluiter voor u uw medicatie inneemt en laat u gedurende uw ‘trip’ niet verleiden tot het doen van uitspraken op welke fora dan ook die geen meerwaarde hebben voor de jeugd.

  Verbeter de wereld en begin bij de persoon die je in die spiegel ziet staan. Wie negatieve energie uitspreekt, roept karma voor zichzelf.

  Do good and be good!


  Maak melding

 24. Het is zo grappig te zien hoe racistisch bepaalde gasten hier op de site zijn . Ik zeg 1 ding en dat is dat wie dan ook daar gaat zitten geen verandering zal brengen. Het ligt aan onze mentaliteit. Over die Kalkoen😁 wil ik het niet hebben. Hij is altijd een verrader en mislukking geweest in de politiek. Gasten als Bouterse,Brunsi,Santokhi,Somo,Abrahams, jogi,Gajadien ,Tjin at soi etc etc mogen nooit meer in de regering komen . Al deze gasten zijn alleen maar rijker geworden . Alleen als deze gasten het veld ruimen en jullie iets aan ons mentaliteit doen ,en vooral afstappen van het alles gratis denkwijze zal het misschien gaan met Su.we moeten heel veel leren in su bijvoorbeeld:als je op betere wegen wil rijden moet je begrijpen dat er wegenbelasting betaald moet worden . Alle regeerders vanaf 1975 hebben gefaald . Er is niet 1 regering die het land vooruit geholpen heeft.
  Ze zijn allemaal alleen maar rijker geworden . Heeft iemand zich ooit afgevraagd hoe die gasten zo rijk zijn.Niemand let daarop . Is chan met n zak geld van uit nl gekomen Denki a torie.


  Maak melding

 25. Mensen het heeft geen zin om te schelden. Ik zeg dat er geen regering in zal slagen ons land vooruit te brengen . Het logt niet aan de regeringen alleen maar ook aan het volk van Suriname. Wat men niet ziet is dat terwijl wij met elkaar vechten alle assambleeleden en ministers al die jaren van 1975 alleen maar rijker en rijker geworden zijn . Iedereen heeft een partij bril op . Zolang het om jou partij gaat is het niet erg . En dat heeft ons verdeeld . Zolang je gasten als Bouta,Chan,Brunsi,Somo,Gajadien,Jogi,Abrahams,Tigribarba etc etc mogen nooit meer in welke regering dan ook komen . Ik geef niet alleen af op Bouterse want dat is ook jet probleem in su . Toen vr me zat had me ook zoveel kritiek . Bij Henk arron idem dito. Dit volk is kortzichtig . Jullie zien corruptie als normaal . Niemand die zich druk maakt met al die corruptie gevallen door al deze boeven . Het grootste probleem dat we in su hebben is ons mentakiteit. We willen alles gratis . We luisteren niet goed . We denken niet na voordat wij iets doen . We praten veel maar zeggen eigenlijk niets. Dus mensen denki a torie . Wiens bouta gwe en chan,somo,brunsi,abrahams ofzo kong gaat er niets veranderen . Ooktoe ung moes kba denki dati pe je wroko iem njang . Dat werd ons vanaf kleinsaf aangeleerd , maar dat is pure corruptie dat men je leert. Dus nogmaals denki Joe mentaliteit.


  Maak melding

 26. Opnieuw val ik in herhaling, net zo lang tot het een feit wordt. De beste remedie tegen corruptie is een loonbeleid met slechts 4 loonklassen. Dan is iedereen makkelijk te controleren op corruptie en houdt de overheid veel geld over voor vele projecten.
  Dus niet de mensen zijn schuldig, het loonsysteem is schuldig omdat het de mensen aanspoort tot corruptie. Immers, gelegenheid maakt de dief!


  Maak melding

 27. Ook moet het centrum auto vrij,ze moeten een grote parkeer plek maken aan de rand van de stad, zo kan iedereen veilig winkelen of naar de markt gaan.
  Nu gaat iedereen voor een kleine boodschap al met de auto het centrum in.
  Er moet niet langer gepraat worden, maar actie.


  Maak melding

 28. Alles wat de Surinaamse regering doet, staat in het teken van Desi Bouterse.” Dit zegt voormalig minister Richard Kalloe.

  Dit heeft ervoor gezorgd hoe de vlag de democratische rechtsstaat Suriname er bij hangt, de financiële, economische, sociale, mensenrechten, enz situatie. Normen, waarden, principes, de grondwet, enz.

  Een groot deel van de Surinaamse kiezers heeft hiervoor gekozen en de overlopers hebben hierin een bijdrage geleverd.

  Het belang om ervoor te zorgen dat ddb niet in de gevangenis van Suriname en het buitenland terecht komt.

  Zie wat de gevolgen ervan zijn voor het land Suriname en de Surinamers.

  Recht En Waarheid Maken Vrij

  God Zij Met Ons Suriname/rs


  Maak melding

 29. Het dagblad Trouw

  Meerdere spelers
  Als het van de regering-Bouterse afhangt, blijft het trouwens niet bij deze ene plantage. Ook met een Indiaas bedrijf wordt over een in omvang gelijksoortig project vlakbij het inheemse dorp Apoera, in het westen van Suriname onderhandeld. Ook een bedrijf uit Maleisië zou interesse hebben voor ‘minstens 10.000 hectare’.

  “We zien het vaak dat wanneer er ergens eenmaal een palmolieproducent actief is, er zich in dat land vervolgens meerdere spelers vestigen”, vertelt Rudi van Kanten, programmadirecteur van Tropenbos International in Suriname, een Nederlandse ngo die ijvert voor een beter beheer van tropische bossen. “Een enkele palmolieplantage hoeft voor Suriname nog geen probleem te zijn, maar laat het dan wel bij één plantage blijven. Anders is het hek van de dam, en gaan we al snel richting een ontbost oppervlak van 100.000 hectare. De jarenlange ambitie van Suriname om in ruil voor zijn minimale ontbossing in aanmerking te komen voor financiële compensaties van de Verenigde Naties, komt dan onvermijdelijk op de tocht te staan.”

  Ontwikkelingshulp
  Het is niet voor het eerst dat Suriname heil ziet in de Elaeis guineensis, de oliepalm waarvan de olie uit de vruchten kan worden gebruikt in margarine en frituurolie, of als grondstof voor zeep en biodiesel. Tussen 1975 en 1980 werd eveneens vlakbij Ovia Olo al eens 10.000 hectare aan oliepalmen geplant, een project dat werd opgezet met Nederlandse ontwikkelingshulp.

  In de jaren tachtig gingen de plantages echter reddeloos verloren, eerst door ziekten, daarna door de burgeroorlog tussen guerrillastrijder Ronnie Brunswijk en legerleider Desi Bouterse die in het gebied werd uitgevochten.

  Leve bouta
  Dit is een klein stukje van het artikel in Trouw


  Maak melding

 30. Alles is en draait om Bouterse, wat bezielt de rest van de bevolking? Is er geen potentie in het lijf van de rest van de bevolking of zijn zij allemaal monddood gemaakt. Bouterse kan amper uit zijn woorden komen. Zijn Nederlands en Surinaams taalgebruik is zeer slecht en onsamenhangend. Wanneer ik deze zogenaamde president hoor praten,hoor ik enkel kinderlijke taal van een analfabeet.Weet hij wel waarover hij het heeft? Het heeft een chronisch gebrek aan intelligentie, kennis en kunde. Uit het hoofd leren van een geschreven tekst heeft hij veel moeite mee. Deze man is echt ziek in zijn hoofd. Bouta verlaat het land en ga naar Cuba en rook flink wat Cubaanse sigaren wordt je ook high van.


  Maak melding

 31. Haco
  Uit het dagblad Trouw

  Bedrijven uit India en Maleisië hebben ook al belangstelling voor het Surinaamse oerwoud.
  China Zhong Heng Tai Investment lijkt inderdaad zijn slag te hebben geslagen. De kassa rinkelt straks tweemaal: eerst door het gekapte hardhout te exporteren naar China, vervolgens door de opbrengsten daarvan te herinvesteren in de exploitatie van een palmolieplantage. Hierover onderhandelde het bedrijf vanaf 2002 met opeenvolgende Surinaamse regeringen. Een eerste overeenkomst uit 2004, toen nog gesloten met de regering-Venetiaan, werd op de lange baan geschoven na maandenlange maatschappelijke ophef over de voorgenomen houtkapactiviteiten. Volgens talloze critici was het de Chinezen er vooral om te doen snel geld te verdienen met de verkoop van het gekapte hout, en waren er te weinig garanties dat er daarna daadwerkelijk een palmolieplantage zou verrijzen.
  Uit verkoop suriname, het geld is op, kunnen nergens meer geld lenen bouta je bent je eigen graf aan het graven, en wie gaat het geld verdienen, Bouta je bent een eigenwijze

  Neem dit mee in de opleiding


  Maak melding

 32. @ Haco

  Opbrengsten hout $ 40.000 per ha(is geen winst)
  Investering in palmolie $ 8.000 pr ha.gefaseerd over vele jaren.

  Info ontvangen van een Belgische Palmolie multinational.


  Maak melding

 33. Suresh duidelijke taal…helemaal mee eens.Ik heb eens gesteld dat als bepaalde gasten aan de macht worden geholpen DDB ook mag blijven.En jij somde ze op..het enige verschil is dat er onder hun bewind geen moorden zijn gepleegd.Voor de rest zijn ze medeplichtig aan de rotzooi in het land en zijn ze…oplichters,dieven,boeven, fraudeurs,oplichters en hebben ze het land voor duizenden euro’s getild.Maar de main question is ….wie is die man (nen)die ons geliefd land uit dit moeras kunnen trekken


  Maak melding

 34. Ik lees veel foute analyses en dito veronderstellingen. Ter herinnering.

  Bouterse is een Nederlandse huurling die,na de Nederlandse opdracht te hebben uitgevoerd, Suriname voor zichzelf wilde hebben en heeft genomen en later heeft gehad.

  Bouterse heeft de MACHT nooit willen teruggeven,ondanks de zg democratisering. Venetiaan heeft 2 regeertermijnen kunnen volmaken,onder de toezegging van steun van de Amerikaanse regering in geval de onbetrouwbare militairen hem wilden afzetten,omdat hij uit de grondwet de voorhoederol van de militairen liet schrappen.

  Het Surinaamse volk is groots verraden door Somahardjo en Brunswijk. Brunswijk werd daartoe aangestuurd door Amafo,die actie voerde tegen voortzetting van een coalitie met het NF (NPS,VHP) Motief Soma: hebzucht en van Amafo: wraak.

  Het belang van de militairen is rijkdom vergaren en ongestraft verder leven in het veroverde land. Het is niet verwonderlijk dat ca.800 miljoen USD is buitgemaakt.

  Ondertussen wordt de bevolking zoet gehouden met stukjes land die in hoog tempo worden uitgedeeld.


  Maak melding

 35. Zolang bouta pres is van su gaat het bergafwaards met dit land Brada!
  Om pres te zijn moet je een behoorlijke bagage hebben en geen stomme militair! Die hoort in het bos thuis!
  Moro ka en shit ow doro!
  Me bar joe!


  Maak melding

 36. Djoeka,

  een goed leider / bestuurder heeft minimaal 2 titels VOOR zijn naam. De president van Suriname heeft 15 standrechtelijke moorden ACHTER zijn naam. Kom je nergens anders ter wereld tegen


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.