Vier plekken in Surinaamse binnenland moeten stad worden

49

PARAMARIBO/ATJONI, 20 sep – Vier plaatsen in het binnenland zullen omgebouwd worden tot stad. Dit idee van het ministerie van Regionale Ontwikkeling, RO, heeft een extra impuls gehad. Minister Edgar Dikan van Regionale Ontwikkeling is als een kind zo blij. Een van de vier geselecteerde plaatsen is Atjoni, een bekende landingsplaats voor de bootjes. Atjoni krijgt binnenkort permanente energievoorziening.

Energiebedrijf EBS wil er binnenkort een kleine krachtcentrale opzetten. De situatie nu van dagelijkse perioden zonder stroom zal dan tot het verleden behoren. Volgens Dikan moet met de energievoorziening de plaatselijke industrie een flinke duw in de rug krijgen. Dat zal weer aantrekkingskracht uitoefenen op omliggende gemeenschappen. De ontwikkeling tot een volwaardige stad zal dan niet meer te stuiten zijn.

Hetzelfde principe zal gelden voor nog drie andere plaatsen in het binnenland. Het betreft de plaatsen Stoelmanseiland, Apoera en Snesikondre. Het gaat ook hier om traditionele landingsplaatsen. Het toerisme en de verwerking van landbouwproducten zullen aparte aandacht krijgen in de ontwikkelingsplannen. Voor Atjoni zijn alvast de vestiging van een bankfiliaal gepland en een ziekenhuis.


49 REACTIES

 1. Dubai komt maar dan in de Jungle; ze lezen daar echt uit de Jungle Book. Nieuw Nickerie verwaarloosd, Totness idem dito, ga verder, wat is met het centrum Saramacca gebeurd, Commemijn en Marowijne. Paarse shit moet op Atjoni komen, de rest van de drie steden…a baja, so so stront.


  Maak melding

 2. 2017 is bijna voorbij
  De verkiezingen komen dichterbij
  Met populistische projecten worden de Surinamers weer blij
  En stemmen ze in 2020 weer voor oplichterij.


  Maak melding

 3. Laat er eindelijk iets positiefs gebeuren voor de mensen daar. Maak van alle dorpen een stad, scholen erbij medische posten ziekenhuizen.Opleiding tot ziekenverzorging en verpleegkundigen dan hoeven de groepen vrouwen die de andere vrouw tot bloedens toe hebben mishandeld zorgverlenen.Bijgeloof de kop indrukken.
  Misschien stof tot nadenken.


  Maak melding

 4. Goede zaak: Atjoni, Stoelmanseiland, Apoera en Snesikondre.
  (Snesikondre/Chinatown, Nieuwe Chinezen uit China zouden hier de mogelijkheid geboden moeten worden om dit gebied op te bouwen/ondernemen, productie/exportindustrieën op te zetten).

  .Dit soort projecten laten maken mij wel warm dat er ontwikkelingen plaats vinden voor opbouw en ontwikkeling in Suriname.

  1. De overheid zet de toon, overheidsvoorzieningen, infrastructuur, wegenbouw, water en licht, huizenbouw, veiligheid, scholen, ziekenhuis, bestemmingsplannen, mogelijkheden het het gebied, enz;
  2. het bedrijfsleven moet toon overnemen, met hun kennis, kapitaal, inbreng, ondernemingen, huizenbouw, enz
  3. Surinamers vallen in om het bewoonbaar te maken, huizenbouw, buitenlandse ondernemers met hun kapitaal, enz.

  Ook Albina moet in dit plan mee worden genomen.

  Dit soort projecten hebben heel lang op zich laten wachten. De weg van Zanderijen naar Apoera in West-Suriname moet ook geasfalteerd worden, eveneens de weg van Albina of Moengo die leidt naar het gebied naar Stoelmanseiland(Oost – Suriname).

  Wat ik niet snap is waarom er op het weggedeelte van de OostWestVerbinding tussen van Coronie en Saramacca niet een weg naar het zuiden wordt gemaakt naar de weg van Zanderijen naar Apoera. Het wordt dus een weg die parrallel loopt als Paramaribo naar Zanderijen. Dit gebied zou dan beschikbaar gesteld kunnen worden voor alle Surinamers, daar een stuk domeingrond van 1 ha kunnen krijgen voor zichzelf, onderzoek te doen naar nieuwe waterbronnen, toerisme -en recreatieoorden, ondernemingen, landbouw, veeteelt, kippen, enz, enz, enz.

  Niet l.llen, maar poetsen.

  Recht En Waarheid Maken Vrij

  God Zij Met Ons Suriname/rs


  Maak melding

 5. Kan in het rijtje van:

  bouw 18.000 huizen – 8 flats van 250 wooneenheden (elk 2.000 wooneenheden) – bruggen – 6 baans flyovers zanderij – een weg naar brazilie – aanleg van een diepzee haven – 2e verhoging aov – betere openbaar vervoer – aanleg cruise terminal – de luchthaven zou fungeren als hub – verkeersveiligheid krijgt grote aandacht – voedselschuur Caricom – verhoging kinderbijslag – waslijst met nieuwe investeerders – goudenkerst – AANPAK CORRUPTIE ambtenaren – aanleg spoorlijn in 2015 – aanleg en versteviging dijken – bouw van nieuwe ziekenhuizen – gratis laptop en schoolboeken voor iedere kind – aanleg snellere internetverbindingen – meer banen voor de bevolking – kwaliteitsverbetering onderwijs – aanpak criminaliteit – invoer waarheid en verzoekingscommissie – toegang schoonwater voor iedere surinamer – aanleg sportcentrum met zwembaden incl atletiekbaan – een open universiteit in Wanica – export water naar equatorial guinea.

  En nog steeds zijn er surinamers die geloven in het paarse sprookje.


  Maak melding

 6. Valse belofte op valse belofte Valse belofte op valse belofte op Valse belofte op valse belofte op Valse belofte op valse belofte Valse belofte op valse belofte !!!

  MAMA IRMA EN MARIA KOM AUB DEZE SCHOFTEN EN DE IMBECIELEN OPHALEN!!

  PAPA JOSÉ HELP AUB!! NEEM ZE MEEEEEE!!

  Na soso rovers en risico gebieden!!!

  Wat zullen de rovers toch blij om te horen dat er een bankfiliaal komt!!
  NDP heeft alvast de stemmen van deze imbecielen!! Ik zou zeggen, mensen!! sta op scherp en schiet ze aan flarden!!!


  Maak melding

 7. Je slaat de spijker op zijn kop.Dat is wat ze zijn sprookjes….Ze kunneñ de Chinezen en bevolking in de stad geen veiligheid bieden,hoe denken ze het daar te doen?Wat about infrastructuur etc..waar komt al het geld vandaan? Oja,er zijn mooie verwachtingen mbt.de goudwinning.Verkoop de huid van de beer niet voor je het geschoten hebt?Als blijkt dat de verwachtingen mbt.de goudsector kloppen en we niet met een habbekrats worden afgeleid zie ik uit naar tenminste een nieuwe millionaire in Su.Elk groot project of het nou wordt afgemaakt of niet levert Suriname millionaire(s)op…Surinamers die geinteresse erd zijn schrijf je in…wie wordt de nieuwe millionaire?


  Maak melding

 8. Zie je mij een huis bouwen tussen al deze mensen?
  In Paramaribo met een divers aan burgers met politie militairen centraal gezag etc en toch al die misdaden.
  Hoe zal dit misdaadcijfer liggen in Atjoni Snesi kondre etc?
  Zie jij je dochter van 10 daar al vrij rondlopen?


  Maak melding

 9. Begin eerst een economie op te bouwen’ men kan nog geen 450.000 mensen regeren dan wil men nog een paar steden bouwen,de helft woont nog in een boom en denkt nog als een aap,


  Maak melding

 10. geloof je het zelf . als men van Paramaribo nog geen volwaardige hoofdstad kan maken , dan hoe dang .

  Paramaribo is verpauperd ,overdag marron town geworden en sávonds een gost town .

  de hoofdstad is het visitekaartje van een land . daar gaat de toerist of vakantie ganger meestal als eerste naar toe .


  Maak melding

 11. Dit noemt men goed beleid. De overheid tracht richting te geven voor de toekomst. Deze aangewezen plaatsen moet men ook zien als kernen voor de ontwikkeling van het toerisme in het achterland van Suriname. Het een zal het ander versterken.


  Maak melding

 12. Oh eindelijk verlost van criminaliteit in Paramaribo.
  Bouw ook gelijk een muur om de steden in binnenland en laat ze nooit buiten de muren gaan want dan wordt Paramaribo een 2e Bronx !!!!


  Maak melding

 13. De status van stad krijg je blijkbaar als je een landingsplaatsje voor bootjes hebt.
  Maar nee, het gaat om geld sluizen naar de djoeka’s want dit zijn alle 4 djoekagebieden. Mooie manier om de djoeka’s te verrijken en de politieke greep op hen te verstevigen.


  Maak melding

 14. Inzittenden drie voertuigen beroofd te Casipora
  Inzittenden van drie voertuigen zijn vandaag, op klaarlichte dag, beroofd bij de Weg naar Casipora. Het gaat om zeven criminelen die gewapend waren met vuistvuurwapens en jachtgeweren.

  Starnieuws verneemt dat de slachtoffers gedwongen werden om hun geld, sieraden, mobiele telefoons, rijbewijzen en andere belangrijke stukken af te staan. De mensen werden hierbij hardhandig aangepakt.

  De beroving vond plaats bij de afslag naar Suikerdam. De politie van Paranam is belast met het onderzoek. Er zijn nog geen aanhoudingen verricht.

  Vier plekken in Surinaamse binnenland moeten stad worden


  Maak melding

 15. Dit wordt de poort naar Brasjon, in het noorden, waar het buurland nu op grote schaal Amapa, gowto wil gaan mijnen.
  Past mooi in het plaatje trein Atjoni – Manaus.
  Liever vandaag dan morgen. Ook voetbalkampen naar het zuiden komen in zicht.
  Suriname, Brasilië, doe je best.
  Ik vraag me ten zeerste af hoe Nederland met haar overweldige treinervaring naast haar kennis van deze regio, dit treintraject Suriname-Brasilië kan gaan schenken!


  Maak melding

 16. Een stad, da basis voor het concept stad is dat deze grotendeels zelf in zijn eigen behoeften kan voldoen.dat wil zeggen voldoende voorzieningen, werkgelegenheid etc.
  Door nu dorpen als steden aan te wijzen is de weg open om daar voorzieningen te maken terwijl van nature geen werkgelegenheid zal ontstaan behoudens de vele nieuwe lanties om de voorzieningen in stand te houden. Wederom mag dus het actieve deel van het volk opdraaien voor de populistische acties van de huidige regeerders.
  Natuurlijk is het creeren van steden een langetermijn visie maar bgin dan eerst eens die gebieden te ontwikkelen waar de geografische ligging effect heeft op het creeren van werkgelegeheid. Alleen dat heeft effect. Denk hierbij aan Paranam (haven) omgeving Zanderij (luchthaven)
  Dit is echt niet nieuw wereldwijd ontstaan steden rond dergelijke infra en hebben dan ook de potentie tot ontplooiing
  Paramaribo is als stad mislukt, is meer een fout van de Hollanders die vonden 1 stad wel handig in bestuur. Maar de stad is volledig vastgelopen en de bedrijven en industrie zit gewoon tussen de woonhuizen met een verkeersinfarct tot gevolg. Begin gewoon enkele productie bedrijven te verplaatsen naar Paranam dat zou al een goede start zijn.


  Maak melding

 17. Opzicht geen slecht idee, maar het moeten geen standjes worden waar men alleen een paar souvenirs kan kopen.
  Een stad is een stad dus ben ik benieuwd hoe dit zal uitpakken.

  Er moet eerst een beleidsplan zijn en aangezien er nooit een beleidsplan is bij de NDP is het vragen om problemen.
  De NDPérs denken omgekeerd, eerst roepen dat zij iets gaan doen en vervolgens steeds weer geld uitgeven voor het zelfde project en er gebeurt verder niets meer.

  Verder is er zoveel criminaliteit in het binnenland en er is helemaal GEEN geld voor de Minister van Justitie om zijn werk goed te doen dan vraag dit project toch voor problemen.

  Populistische maatregelen voor de verkiezingen zou ik zeggen.
  Waar is het plan zodat het volk het ook kan weten????


  Maak melding

 18. #xxx, als ik mag,
  Slachtoffer ben je als je jouw er voor laat. Ik ben zowat mijn halve leven gepest in Suriname dan weer onophoudelijk in mijn vaderland Nederland, maar ik sta vooralsnog met beide benen op de grond, zonder mij ook maar iets te laten wijs maken. Waarom en hoe ? Simpel, ik heb nooit geen verwachtingen, dus kan enkel ik mijnzelve teleurstellen!
  Een veredelt woord daarvoor is, Martelaar.


  Maak melding

 19. Eerst het kabinet reduceren naar 6 ministeries. Het is te gek voor woorden dat ons land 17 ministers heeft op een bevolking van nog geen 550duizend inwoners.
  Dit bespaart het land op jaarbasis ettelijke miljoenen.

  Haal alle hollandse boeren en veeteelthouders naar Suriname. Op landbouwgebied zijn die masters. Zelf afkomstig uit Wageningen heb ik in de jaren 50-midden 60 de bloei van de SML meegemaakt. Hollanders weg, SML failliet.


  Maak melding

 20. Is PAARS niet de kleur van rouw en dood !!!!……Er is een stinkende lijk onderweg nu alleen nog de crematie en het as uitdelen aan die erin geloofden .zodat ze weten dat dit sprookje uitgeblazen kan worden


  Maak melding

 21. Kunnen ze niet beter 4 madurodam’s bouwen in het binnenland? Het is beter klein te beginnen, zo reduceer je de kleine criminaliteit in het binnenland !!!!


  Maak melding

 22. @Colvin,

  Hollandse groenten hebben geen smaak. De Hollanders hebben het allerbelangrijkste – nl de natuur – uitgeschakeld en wat je krijgt voorgeschoteld is een soort waterig op groenten lijkend iets, met kraak noch smaak.
  Hollandse groenten hebben geen karakter meer.
  Dat is niet wat men wil….


  Maak melding

 23. Steenhard de waarheid,

  in Suriname hebben ze liever water, vis, groente en fruit dat zwaar aangetast is door kwikvervuiling in lucht en water. Er zijn testen gedaan op vis wat op de markt verkocht werd waar 7x de toegestane hoeveelheid kwik in aanwezig was. Eet smakelijk. Liever geen smaak dan wansmaak.


  Maak melding

 24. Steenhard de Waarheid@
  Daarom verdien die Hollandse agrarische sector miljarden, en iedereen in de wereld is gek behalve jij, het zit wel diep bij jou, waarom mag Joost weten.
  Over karakter gesproken


  Maak melding

 25. Haco
  Steenhard de Waarheid@
  Daarom verdien die Hollandse agrarische sector miljarden, en iedereen in de wereld is gek behalve jij, het zit wel diep bij jou, waarom mag Joost weten.
  Over karakter gesproken


  Maak melding

 26. @Steenhard de Waarheid:
  Onze politieke ‘ leiders’ hebben een probleem in hun bovenkamer. Visie ontbreekt; driekwart van de DNA is on-productief ; ettelijke ministers zijn geen knip waard voor de functie die zij bekleden.
  Een goed voorbeeld van lange-termijn-visie zijn landen als : Singapore- Nieuw Zeeland- delen van Canada; Australie -Uganda- Rhawanda- Togo – The Gambia ( dit in positieve zin).

  Slechte voorbeelden: Zimbabwe en ettelijke landen in Oost-Afrika die opgescheept zitten met enge-nationalisten die tot hun 100e levensjaar aan de macht willen blijven en zo hun land naar de filistijnen helpen(..).

  Suriname zou de agrarische schuur worden van de Caricom( was Venetiaans slogan). Agrarische schuur? Blijkbaar moeten wij nu rijst uit Guyana importeren, omdat opeenvolgende regeringen de rijstboeren in Nickerie en Saramacca systematisch tegenwerkten: deze boeren zitten nu allen in Guyana , hun kennis ter beschikking stellende aan de Guyanese rijstsector . Daar krijgen zij alle middelen van de Regering .

  In ons land Suriname hebben allerlei ‘ deskundigen’ hun president omringd . Elke droplul in Suriname kan adviseur van de Regering worden. Ik heb dat lijfelijk meegemaakt bij de SML waar ik in de jaren 1991-1993 in de directie zat. Ik werd misselijk van de corruptie door directieleden en leden van de Raad van Commissarissen. Op 1 na, allen waardeloze figuren die geen weet hadden van landbouw en Bestuur. Gewoon tek-ie-njang awaries die het o zo prachtig bedrijf naar de mallemoer hebben geholpen( ook onder de Regering Vene I en II( die zat erbij en keek ernaar…..). Eindstand: de rijstsector in Suriname is op stervens na :dood).

  Hoezo 3 steden in het Binnenland neerzetten? Men is niet in staat( op zo een kleine bevolking) de inwoners van goed-en voldoende drinkwater te voorzien; de structurele wateroverlast in de stad aan te pakken; het chaotische verkeer te reguleren; bedrijven kunnen niet worden uitbetaald; en zo kan ik nog langere lijst fabriceren van falend beleid en een lijst van megalomane projecten.

  We hebben in Suriname nodig een MIND-SHIFT: een mentaliteitsombuiging waar Liefde voor het Land Suriname , Moraal en Ethiek leidende actoren worden.

  3 Nieuwe steden in Suriname: ik zit nog te wachten op de zgn ‘ treinverbinding’ van Poelepantje naar Lelydorp…….


  Maak melding

 27. Trouwens: deze boeven en criminelen bij wat toen de SML was hebben (zelfs) kans gezien het Pensioenfonds met bijkans 28 miljoen SRD’s( toen) te beroven. Enkelen lopen nog rond of hebben een functie bij één of andere overheidsinstelling.
  Hoe laag kunnen mensen vallen , om hun medemensen berooid en zonder een goed uitzicht op een klein pensioen berooid achter te laten.
  Wij kunnen allerlei figuren het land binnenhalen om allerlei trainingen en workshops te geven( Leiderschapstrainingen e.d.). Het blijft water naar zee dragen, zolang er geen mind-shift heeft plaats gehad. Zonde van al die tijd, geld en energie.

  Singapore heeft kennis genomen van toen 2 Rotterdamse topeconomen( Winsemius en Tinbergen); hebben geluisterd; geleerd en uitgevoerd. Wie ooit naar Singapore is geweest kan er van meepraten.

  Wij hebben genoeg eigen topkader in huis( Prof. Hubert Rampersad; Prof Chan Choennie en anderen) die – met hun deskundigheid en skills op het gebied van Economie , Bestuur en Management), ons zouden kunnen helpen . Helaas worden deze zonen en dochters weggewerkt en niet gewaardeerd. Veeleer halen de Surinamers ( die zeggen dat zij ‘ bevrijdt’ zijn van onder het koloniale juk) liever weer enkele witte jongens en meisjes uit Nederland , om hetzelfde of zelfs niets te vertellen, wat onze eigen mensen ook al eerder wisten. Mental Slavery doet (helaas) nog steeds opgeld in Suriname. Jammer. Maar er is hoop: ik hoop dat de komende generaties deze hebies overboord gooien.


  Maak melding

 28. Waar wil Bouterse de mensen vandaan halen om deze steden te bevolken?
  Ik kan al 4 namen bedenken voor deze wereld steden:
  1) Zimbabwe Town: dit wordt net als Albina. Een stad met alleen maar Zimbabwe en Ghana people.
  2) Ghana Town:
  3) China Town: dit is een wens van China om een eigen stad in Su te hebben.
  4) Arab Town: Su is voor deze groep de brug naar Z-Amerika om daar het islam te verspreiden. Europa hebben ze reeds in hun zak.


  Maak melding

 29. @Panli.
  Op zich geen ramp als er concentraties van etniciteiten in districten zijn: De Marons wonen al eeuwen in hun gebieden;onze Indianen broeders /zusters hebben hun territoria. So what ?! Nickerie en Saramacca kunnen dus ook Madras town genoemd worden( toch?). Ik kom uit Nickerie . Wij allen zijn Surinamers !!!!!Daar gaat het niet om:
  Wat mij stoort is dat er weinig tot geen beleid is in het land, en wij ons te goed achten om hulp te vragen van ter zake deskundige mensen en . Het is geen schande. Met hoogmoed(waanzin) komen wij als land nergens. We zien de drive van de Guyanezen. Die leren van de fouten van Suriname. Ik was laatstelijk nog in Guyana en heb ontdekt dat deze Regering Granger een andere visie op na houdt. Het zou mij niet verbazen als straks Guyana , Suriname voorbij streeft op allerlei gebied: die hebben dezelfde grondstoffen wat wij hebben; het is één Guyana-Schild.
  @Panli: laten wij niet onderhuids gaan discrimineren. Misschien weet je weinig van het continent Afrika; wat wij zoal door de westerse media zien op de TV en via INternet is niet de realiteit. Er zijn landen in Africa met een duizelingwekkende economische groei( Uganda bijvoorbeeld; Rwanda( Lees het artikel van Danielle Tauwnaar in de Ware Tijd over haar bezoek aan dit land: 8% economische groei.) Maar daarover schrijven de westerse media niet over, omdat in hun perceptie zwarte mensen niet kunnen organiseren(….). Alleen figuren die Suske en Wiske boeken lezen komen niet verder dan deze gevolgtrekking. Omdat ik een wereldburger ben en veel reis( vooral naar Azie en Africa), kan ik er van meepraten.
  Surinamers kunnen veel leren van die landen: alleen hebben wij de juiste leiders nodig. President Kagame van Rwanda is daar een duidelijk voorbeeld van. Een visionair;economische strateeg . ( en minder minister in zijn kabinet, terwijl het land
  bijna 13 miljoen inwoners telt.! Stof tot nadenken.


  Maak melding

 30. 4 plaatsen in het binnenland moeten Afrikaanse steden worden met hoge snelheidstrein, metro, 4 baan snelwegen, internationale doorvoer luchthaven, wolkenkrabbers, moderne zeehaven, snelle internetverbinding enzzzz.


  Maak melding

 31. Colvin Overdiep@
  En het geld dan, dat is er zeker in overvloed, en waarom zou de westerse wereld verzwijgen dat in bepaalde Afrikaanse landen goed gaat wat voor een voordeel zouden ze daarvan hebben, z’n werelden burger ben je dan ook weer niet.


  Maak melding

 32. Rocky@
  Al was de spijker zo breed als een olietanker, is hij nog in staat om mis te slaan, ik heb niet zo’n hoge pet van hem op, het is allemaal populistisch gelul, als jij je kwalificeerd als wereldburger, praat je ongenuanceerde prietpraat, als jij zo slim bent, praat je niet zo over andere mensen, wereldburger????
  Schaam je


  Maak melding

 33. @Haco:

  Ten eerste merk ik dat je weinig tot niet leest of onderzoekt(niet dinigrerend bedoeld hoor?). Ik wil je aanraden elke zondag tussen 1100-13.00 naar BBC 1 te kijken. Het programma ” Inside Africa’ zal jouw ogen openen. Het ‘ westen’ ziet niet graag dat het met Africa goed gaat en dat er economische ontwikkelingen plaats vinden. Africa is voor de Westerse( en sommige Aziatische landen) nog steeds een graaf geul. Als het straks goed gaat met de Afrikaanse economieen , dan kunnen de westerse- en Aziatische bedrijven geen miljarden winsten opstrijken uit de grondstoffen , die welke zij voor een prikkie het land uitdragen. Denk aan : Samsung- Nokia- Apple- Microsoft-Shell- Heineken- BP en ga zo maar door.

  Ten tweede: populistisch gelul(..): ik ben geen politicus en dus geen voordeel aan om mensen een worst voor te houden. Wat is schets zijn de feiten .
  Een voorbeeld: 7 Surinamers hebben in totaal USd 750 miljoen uitstaan op de HSCB Bank in Zwitserland. Wie zijn deze figuren, en hoe komen zij aan zoveel geld? Hard werken; groenten/vis/ okers/ tayawirie verkocht zeker. Ik wed € 1000 dat een groot deel van dit geld afkomstig is uit louche praktijken. Daarnaast wed ik wederom , dat een groot deel daarvan het ‘ geparkeerd’ 3,5 miljard toen Nederlandse guldens zijn, die Suriname kreeg bij de onafhankelijkheid. Van dat geld is er geen ene ontwikkeling gebracht( wel enkele miljonairs). Noch van de kant van Oppositie, noch van de kant van Coalitie, is er onderzoek gevraagd door de DNA.
  Ik verwijs je eerst naar de Panama-Papers, en dan mijn artikel in Starnieuws over de ‘ Suriname Papers’.

  Ik ben niet persoonlijk tegen wie dan ook in Suriname: na drape mi kumba’ tee beri’. Maar kritisch zijn kan geen kwaad. En als je gegronde argumenten hebt, zie ik die dan tegemoet in je volgende posts( in plaats van kort door de bocht te wuiven met ‘ populistisch gedoe etc.).
  Lets talk ( als je een Sranan mang bent trouwens). Wij mogen best kritisch zijn naar de leiders van ons land, toch? Alelen zij die NADENKEN , kunnen zich kritisch opstellen. Iedereen denkt, doch niet iedereen denkt na.

  tek wang swiet weekend Haco.


  Maak melding

 34. @En Haco. Als je leesvoer te kort komt , heb ik enkelen voor je:
  Ga googlen naar: Michael Parenti; Jean Brickmont- Noam Chomsky- Jaap van Ginneken.- Jan Blommaert- David Liebermann etc. Allen internationale denkers en analytici.
  Minder voetbal kijken en bier drinken(….)


  Maak melding

 35. @Hadjakassa;
  ( ik was een tijdje ‘ uit’ ; vandaar mijn late reactie op jouw posting.
  Je moet leren inhoud van persoon te scheiden. Dat jij persoonlijk iets hebt tegen mevrouw Tauwnaar kan best. Dat is jouw keuze en daar kom ik niet tussen. Ik heb mij gefocust op de INHOUD van het artikel en vond het zeer goed.
  De rest interesseert mij niet of zij een familierelatie heeft met wie dan ook( en dit is nu juist het PROBLEEM in SU).


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.