‘Regering doet niets om misdaad in Suriname te bestrijden’

24

PARAMARIBO, 20 sep – De regering doet niets om de misdaad in Suriname terug te dringen. Dit zegt parlementariër Riad Nurmohamed (VHP). Zelf is hij vaker het slachtoffer van inbraken thuis. Het is te wijten aan zoveel verkeerd beleid of het ontbreken van beleid. Juist omdat gerichte maatregelen uitblijven, gaan jongeren over tot het plegen van criminele handelingen.

Waar het vooral aan ontbreek is een i9ntegrale aanpak. De misdaad moet niet alleen betreden. “Om criminele handelingen terug te dringen, moet er ook werkgelegenheid gecreëerd worden, dat heeft de toenmalige regering ook gedaan”, zegt Nurmohamed tegenover de West. Maar van het scheppen van werkgelegenheid is nu geen sprake. Voor veel jongeren bestaat dan geen andere mogelijkheid dan in de criminaliteit belanden.

Ook het gedrag van de regering zelf, werkt stimulerend op criminaliteit. Werknemers worden bedreigd, zoals nu met leerkrachten gebeurt. Dat geeft behoorlijk foute signalen af. “Jongeren geloven dan dat ze niet hoeven te werken en lopen in de voetsporen van deze politici”, aldus Nurmohamed. Een ander verkeerd signaal is het talmen met het benoemen van een minister op Justitie & Politie. Dat getuigt van gebrek aan ernst.


24 REACTIES

 1. Ik denk dat als het strenger wordt, dat niemand nog op een bepaald persoon gaat stemmen.
  Heb gisteren een tv programma gezien, over Surinaamse Politie, mijn god, wat hebben die het moeilijk,het lijken wel gestoorde die in in het verkeer rijden.


  Maak melding

 2. De regering zelf is de crimineel dus hoe gaan ze dat dan aanpakken. Wie heeft Bouterse zijn reiskosten en ziekenkosten betaald. Waarom vragen jullie dat niet aan het parlement .Hoeveel geld is er daar weg gegaan en de chinezen blijven maar verhogen. Alles wordt duur en de Surinamers pikken het gewoon. Waar is de oppositie gebleven. Het is alleen praten en praten maar niets doen.


  Maak melding

 3. @ Diana, terwijl de Surinamers en Surinaamse ondernemers
  creperen, krijgen de Chnezen nu 100- goed ingerichte verkoopstand plaatsen op de markt zuid om de Surinamers, voornamelijk de binnenland verkopers te beconcureren.
  De paarse bende heeft Suriname al verkocht aan de Chinezen !!


  Maak melding

 4. Die Surinaamse minister van arbeid mogen ze van mij meteen ontslaan.
  Want ik hoor niets over werkgelegenheid projecten. voor jongeren of volwassenen. Ja je moet de criminaliteit bestrijden.
  Maar aan de andere kant wordt niets ondernomen.
  Er is geen beleid voor gemaakt.

  Weg met die slappeling.

  Ik rust

  Djamoe.


  Maak melding

 5. Verwacht zeker geen aanpak van de misdaad, daar deze paarse criminelen zelf de grootste misdadigers van het land zijn, en je kunt nu eenmaal geen misdaad bestrijden met misdadigers, die zelf de oorzaak zijn van alle misdaad.


  Maak melding

 6. Criminaliteit zal in Su altijd de boven toon zijn, er is geen werk en als die er is, is men te lui om te werken !
  Als het niet van de breedte kan dan zoekt men het in de lengte,
  met andere woorden ; Als er toch geen werk is, en ik ben te lui om te werken dan ga ik maar roven en moorden !
  Het wordt toch niet bestraft dus het boeit me niet,en
  ze krijgen geen goede voorbeeld van de ( lijder ) dus dat is een logische gevolg. De ( lijder ) zelfs is de grootste crimineel dus, daar spiegelt de jeugd en andere geboefte zich naar. Kort samen gevat het is een kolére zooitje daar in het land, die ooit een Paradijs was.

  sari tori

  Jacko


  Maak melding

 7. Natuurlijk gaat deze criminele ndp regering niets tegen misdaad doen.In de ndp zitten alleen maar criminelen en de criminelen gaan niet thuis bij een ander crimineel stelen.Ze zijn elkaar trouw. Wij zijn de slachtoffers en samen met ons de vhpers,nps…alles en iedereen behalve de ndper.Zij hebben zwaar gewapende lijfwachten en wachters .In alles zijn wij de slachtoffer.


  Maak melding

 8. Iedereen buiten Suriname weet dat het land niet meer te redden is, moreel verval, criminaliteit, roofmoorden, wetteloosheid is aan de orde van de dag.
  Voor de toeristen is het ook levensgevaarlijk nog recent toeristen overvallen op een vakantieoord en ga zo maar door. In Suriname geloven ze nog steeds in vertrouw op eigen kunnen, me mars noh !!!!!!!!!!!!


  Maak melding

 9. Is er werklust bij paarse mensen en vooral bij de jongeren in Su.Als ik de beelden zie van de vakantie jobbers dan is mijn vraag ; willen die jongens en meisjes handen arbeid doen. Ze staan alleen maar te klungelenen ongemotiveerd te spelen met hun mob.telefoon.De suries moeten niet klagen over de aziaten.Die paarse mensen hebben plantages en gronden in para,. koronie, moengo, albina en heel binnenland maar ze willen daar niet werken en ze willen allemaal in de stad wonen voor gratis voedselpakketten en kinderbijslag en als die er niet zijn dan gaan ze stelen bij de aziaten. Laat ze ook ook keihard werken op het land voor hun eigen eten als de aziaten. Kijk ook naar st maarten. ipv de eigen puin opruimen gaan de mensen daar de puin van anderen opruimen (stelen).Surie is al in Haiti geweest en zij is nu al onderweg naar africa.


  Maak melding

 10. ai boi Riad Nurmohamed, je zou het nooit in je hoofd halen om te denken dat hier een parlementariër spreekt. de gasten kunnen het nog steeds niet bevatten dat zij ook medeplichtig zijn aan de vele rotzooi in dit land. wat de oppositie uitspookt in de DNA is een teken van zwakte en niks anders. wie het parlementswerk niet kan doen moet zich de volgende verkiezing niet meer kandideren. buiten parlementaire oppositie voeren moet men voor de niet parlementaire personen overlaten. hier gaan onze belastingcenten! met zulke politici in het parlement wordt het nooit meer goed. is voor de zoveelste keer weer bewezen hoe de partijpolitieke structuur in elkaar zit. het verschil tussen de leden parlementariërs van de NDP en de overige verschillen hemelsbreed. ik kan me goed ergeren wanneer leden van een bepaalde oppositiepartij aan het woord zijn. gewoon schandalig man.


  Maak melding

 11. ‘SURINAME GUNSTIGSTE LAND OM HUIS TE KOPEN’
  20/09/2017 05:04
  ‘Suriname gunstigste land om huis te kopen’
  Foto: /assuredremovalists.com.au
  PARAMARIBO – Het Australische Assured Removalists heeft een lijst gepubliceerd van de goedkoopste en duurste landen om te wonen, gebaseerd op het gemiddelde jaarlijkse inkomen tegenover de inkomstenbelasting en de huizenprijzen. En wat blijkt volgens de onderzoekers? Voor mensen in Suriname is dit het goedkoopste land ter wereld om een woning te kopen.
  Gesteld wordt dat overal ter wereld de huizenprijzen stijgen, maar toch zijn er opvallende verschillen tussen landen. Zo is wonen in de Verenigde Staten, Jamaica en Saoedi-Arabië relatief goedkoop, terwijl het tegengestelde waar is voor landen als China, de Maldiven en Venezuela. Het duurste land is Papoea-Nieuw-Guinea, waar het voor de inwoners het moeilijkst is om een huis te kunnen kopen.
  Het goedkoopste land om te wonen zou Suriname zijn, ‘dat bekend is vanwege zijn ongerepte regenwoud, exotische planten en dieren, rivieren en adembenemende berggebieden’. En waar, aldus de onderzoekers, de gemiddelde inkomens relatief hoog liggen ten opzichte van de huizenprijzen. Op basis van welke cijfers de Australiërs tot de conclusie komen dat de gemiddelde inkomens hier redelijk hoog zijn, komt niet uit het onderzoek naar voren. Het lijkt erop dat de samenstellers van de lijst onvoldoende geïnformeerd zijn over Suriname en daardoor de plank behoorlijk misslaan.

  Ja, degene dit dit bericht heeft geplaatst heeft overduidelijk geen kaas van Suriname en Papoea Nieuw Guinea gegeten, want in Spanje Portugal en Frankrijk krijg je veel meer huis voor minder geld. Ik heb zelfs gelezen dat een huis van 50 M2 met ruim perceel in Thailand € 25.000 kost. waarom de prijzen van de huizen in Suriname zo hoog zijn weet ik niet.


  Maak melding

 12. Letterlijk en figuurlijk vertegenwoordigen de paarse marionetten roverheid de grootste misdadiger sinds 1980. Oerdomme aanhangers van de grootste misdadiger sinds 1980 aanbidden en vereren deze moordenaar. De paarse moord/misdaadvloek blijft verder om zich heen grijpen. Dader en slachtoffer zijn voor 70% ndpers, de oerdomste mensen in verworden misdaadstaat Surboutbabwe. Wo ka.


  Maak melding

 13. Simpel ,vele willen binnen een straal van 15a20km van Paramaribo wonen wegen economische activiteiten.dat maken wonen zo duur.voorbeel Saramacca Groningen daar zin grond relatief goedkoop pervierkante meter er zijn geen water ,geen elektra en heb je een baan in de stad hoe zit met woon-werkverkeer.paramaribo en omgeving moet hoog gaan bouwen dan komt meer woningen per vierkante meter enz..


  Maak melding

 14. Haal een ieder zijn eerlijke en oprechte families van Su weg! Laat de ndper, de boeven en de criminelen in welk vorm dan ook achter en dan moet Mama Irma en papa José bij hun komen op bezoek!! Katrina en Henry is ook niet mis!1 ze zijn allen welkom bij deze geboefte!!


  Maak melding

 15. @ John: Dat huizen ergens goedkoop zijn betekent dat er daar niemand wil wonen. Hoe aantrekkelijker de woonomgeving, hoe duurder de huizen, zie het verschil in huizenprijzen tussen Amsterdam en Oost-Groningen.

  Huizen in Thailand mogen dan wel goedkoop zijn, maar als buitenlander mag je daar geen onroerend goed bezitten. Doortrapte Thaise vrouwtjes maken daar misbruik van door een verliefde westerling grond te laten kopen en daar een huis op te laten bouwen. De grond komt dan op haar naam, het huis is van de man. Na verloop van tijd eindigt de liefde en mag de man het perceel niet meer betreden en is alles van het vrouwtje.

  Pas op John, als je droomt van een leven in Thailand. Die vrouwen zijn slimmer dan je denkt.

  De lonen in Suriname zijn niet zo hoog, maar vergeleken met India, Afrika of Indonesië zijn Surinamers welgestelde mensen. Men leeft daar dank zij al die leningen nog ver boven wat economisch verantwoord is. Dat kan zo niet blijven als er niets verandert, maar wie dan leeft, wie dan zorgt.


  Maak melding

 16. Hoe wil men zichzelf bestrijden…

  Als de regering niet te vertrouwen is blijft de politie ook niet achter…

  Het enigste wat men nog kan doen om het volk te kunnen helpen is de wapenwet voor mensen zonder een strafblad te versoepelen voor home defence… Ongeacht welk wapen men wil aanschaffen.


  Maak melding

 17. Fawaka; de paarse boeven bende heeft er belang bij om het land onleefbaar te maken. Het hogere kader vlucht eerst, daarna met kapitaal, vervolgens het middenkader en daarna krijg je volgmigratie. Wat overblijft, zijn de wakamans, bedelaars, zwervers en criminelen. Het land zal blijven lenen om aan de macht te blijven en alles maar dan alles leeg te plunderen
  Imalda Marcos had drie duizend paar schoenen, de FirstLady van Suriname zal een verzameling van 6000 hebben. Paars heeft niets goeds voor het volk gebracht en zal dat ook nooit doen, dat is niet hun zorg.


  Maak melding

 18. Ik vraag mij ook stellig af waarom de huizenprijzen in Suriname zo hoog is?
  Huizen daar worden opgevreten Door houtluizen en dan vraagt men € voor?
  Mooi niet ze staan jaren leeg en rotten weg.De prijzen zijn belachelijk hoog in €.
  Ik koop liever in het buitenland een huis zonder houtluizen en dievenijzer. Wie wil nou achter de tralies wonen?


  Maak melding

 19. Wat kan de regering doen als iemand wordt beroofd
  Bescherming begint bij de wet
  Preventie begint bij het volk
  Doe er zelf ook wat aan en geef rovers geen kans


  Maak melding

 20. Ook criminelen hebben toch het recht om te leven. Die mensen moeten ook zoveel inspanning verrichten om iemand te beroven. Dat kost planning, agressie, meedogenloosheid. Ja, een crimineel moet heel wat inleveren om z’n werk goed te kunnen doen. Jammer dan dat mensen het hen moeilijk maken door tegen te stribbelen.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.