Telecommunicatie Autoriteit Suriname: niet beledigen

15

PARAMARIBO, 19 sep – “In de afgelopen periode is gebleken dat in de uitzending van omroepbedrijven beledigende taal is geuit naar gezagsdragers en andere personen.” Dit schrijft de Telecommunicatie Autoriteit Suriname, TAS, in een brief aan radio- en televisiestations. De eigenaren van de zenders tasten in het duister. De TAS laat namelijk na duidelijk te maken wanneer de beledigingen plaatsvonden.

Er wordt juist wel op duidelijkheid gerekend, te meer omdat het om een vrij ernstige zaak gaat. De Vereniging Radio- & Televisiebedrijven Suriname heeft intussen gereageerd. De ‘waarschuwing’ van de telecommunicatieautoriteit wordt bloedserieus genomen. De vereniging wil weten welk bedrijf wanneer heeft beledigd. “Zodat corrigerend kan worden opgetreden”, wordt gesteld in een brief aan de TAS.

Van de TAS wordt verwacht dat die reageert. Gebeurt het niet dan zal de brief als “subtiele bedreiging en intimidatie” worden gezien. Bij omroepbedrijf ABC is er nu al vrees. “De vrees die we nu hebben, is dat we ervoor moeten gaan waken dat we niet beknot worden in onze persvrijheid”, zegt ABC-directeur Henk Kamperveen tegenover de Ware Tijd. De TAS doet ook een ‘dringend beroep’ op de mediabedrijven om herhaling te voorkomen.
.


15 REACTIES

 1. ach jonge doe toch niet zo onnozel, wees mans genoeg om de verantwoordelijkheid op je te nemen en niet met peuters praatjes bazuinen. dit moest de Telesur/TAS allang hebben uitgevoerd. een ieder mag zijn of haar mening hebben ook al is dit negatief doet er niet toe. maar doe het volgens de menselijke waarde/respectvol en beleefd.
  de telecommunicatieautoriteit hebben te lang gewacht om maatregelen te treffen tegen de ordeverstoorders in dit land.
  de vereniging radio en televisiebedrijven suriname hebben een opvoedkundige taak op zich genomen en dit moeten ze gewoon uitvoeren. ik neemt ook aan dat Telesur/TAS weet wie allemaal in het bestuur zit en mag ook niet van deze verwachten dat zij zich aan regels en fatsoen zal gaan houden. het bewijs is al intussen geleverd en de stekker uittrekken alleen op dit soort van onaangepaste handelingen te plegen kan men de opkomende jeugd bescherming aanbieden tegen de WILD WEST situatie.
  de regering moet nu streng gaan optreden tegen bandeloosheid anders wordt dit mooi land onleefbaar en niet te spreken over de opkomende jeugd en vrouwelijke criminaliteit. ook zal men voor de parlementsleden een bijscholing moeten verzorgen want deze zitten als een grote pronk hun honoraria maandelijks te ontvangen van het niks doen en als zij toch hun mond opendoen dan lijkt het net of je op een moment op de markt bent beland! LANDGENOTEN HET KAN BETER. Maar de wil moet aanwezig zijn.
  a no tranga e tyari kaw go na pen!!!!!!!!!


  Maak melding

 2. Het stuk in het dagblad de west over arrogantie van de minister van buitenlandse zaken is wel goed gemeend, het is waar dat Suriname een toontje lager mag zingen ,echter hoeft men zich niet druk te maken over een omhoog gevallen minister die ongenuanceerde uitspraken uit richting de Nederlandse overheid. Zolang Suriname bestuurd wordt door mensen die door een nog te veroordeelde drugscrimineel aangesteld zijn zullen wij dit soort domme uitspraken blijven horen. Gelukkig zijn de beoordeelaars van dit soort onzin beter geschoold en kunnen relativeren.


  Maak melding

 3. Aha, nu aangeven dat het beledigen niet meer mag voorkomen in TV uitzendingen etc. vraag ik mij af waarom er dan ook geen aandacht hiervan wordt gevraagd aan de DNA leden niet meer te beledigen.
  Van der San citerend “je bent een koe en een geitendief”
  Als je op zo een podium jezelf zo verlaagt, tja wat denk je dan dat je volgelingen zullen doen?

  Wie zal de president en consorten een opleiding verzorgen om zijn gedrag aan te passen op het niveau waarop er wordt geacteerd?

  Limbo misschien 🙂

  Misschien kan onze docent economie deze taak op zich nemen


  Maak melding

 4. Autoriteiten of te wel gezagdragers niet beledigen, wie zijn deze criminelen met veroordelingen achter hun naam, om niet beledigd te worden?
  Het is eerder een belediging, dat dit geboefte hier de lakens uit delen.


  Maak melding

 5. Hierbij dien ik dan namens het volk een klacht in tegen Rudolf Elias voor zijn beledigingen aan het volk.In het bijzonder dat hij,zij het niet met zoveel woorden,zegt dat het volk dom is en dat hij aandelen van Staatsolie gaat verkopen voor een productie bron in bedrijf te brengen die nog ontdekt moet worden.
  Geld in handen van deze regering,vloeit als water tussen de vingers weg naar de zakken van enkelen.


  Maak melding

 6. Sranaman UN OPO UN AI !

  Er wordt nog steeds gewerkt aan ontmanteling van de rechtsstaat !

  Na instelling van het Nationaal Leugeninstituut, worden alle waarheden/feiten van anderen als beledigend, vijandig en staatsgevaarlijk gezien !

  Zelfs het feit dat de pres ernstig ziek is en in Cuba een spoedoperatie heeft ondergaan, wordt het Volk onthouden !

  Maar bijvoorbeeld ook de reden van het weigeren van de Nederlandse ambassadeur, is GEHEIM ! DNA en Volk tasten in het DUISTER ! Wel stelt het Nationaal Leugeninstituut dat het standpunt van het regiem mbt de weigering van de ambassadeur ongewijzigd is !

  Op dit moment wordt de TAS ingezet als INTIMIDATIE-INSTRUMENT tegen alle vrijheidslievende Srananmans !

  MUILKORVEN wordt de trend, opgelegd vanuit die “laggi” Srananmans die een dictatoriale koers ondersteunen !

  Met hoeveel duizend Cubaanse ADVISEURS worden het veel te grote ambtenarenkorps en het kabinet van de pres, binnenkort VERSTERKT ?????

  Wanneer wordt de nieuwe Grondwetgevende COMMISSIE gepresenteerd ????????? (een dictatoriaal driemanschap !)

  TENG DORO FU TAPU NANGA A PAARS KATIBO !!!!!


  Maak melding

 7. waarom worden de pakketten alleen aan de donker gekleurde gebieden gebieden waar de djoekas blaka mangs wonen en niet elders over het hele land b.v. Nickerie, Saramacca aangeboden verdeeld..

  is dit geen dicrimienatie meten met verschillende maten, zijn de anderen geen suris..


  Maak melding

 8. Fatsoenlijk opgevoede mensen beledigen elkaar niet op welk fora, media of voor welk publiek men staat. Maar als de eerste burger van het land vanaf zijn aantreden op het politieke podium van Suriname, doet hij niets anders dan mensen beledigen m, intimideren, chanteren en elimineren. Van heeft mensen als; Doekhie, Van der San, Limbo het voorbeeld?


  Maak melding

 9. Inderdaad Marcel er worden gratis pakketten uitgedeeld aan de djuka’s leerlingen waarom niet voor alle leerlingen.
  Is dit geen discriminatie? Waarom hoor je de ABOP niet meer.


  Maak melding

 10. Is het een belediging als men de waarheid over de regerende moordenaar en zijn duivelse corrupte marionetten aangeeft of zegt. Jaren tachtig perikelen zijn komende en al die oeroeroeroeroeroer domme moordenaars aanhangers hun ogen en oren te openen als les hoe het was in de jaren tachtig. Een kwestie van tijd. Ndp is en blijft een moordadige partij en alle ndpers zijn moordadig vervloekt. Wo ka.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.