zondag, mei 26, 2024
HomeNieuws uit SurinameMaatregelen kipsector om gezondheid burgers te waarborgen

Maatregelen kipsector om gezondheid burgers te waarborgen

-

Does Travel - naar Suriname

Minister Ferdinand Welzijn (met rug naar de camera) van Handel, Industrie & Toerisme (HI&T) in Suriname heeft onlangs een gesprek gehad met zowel kipproducenten als de kipimporteurs. Tijdens de afzonderlijke gesprekken met deze groepen heeft hij duidelijk laten doorschemeren, dat voor de gehele kipsector de standaarden verheven zullen worden tot een technisch voorschrift. De maatregel is primair bedoeld om de gezondheid van de burgers te waarborgen.

opening
Fernandes Express
Passion in concert

15 REACTIES
 1. Wel Welzijn als je het zo goed bedoeld stop dan met import van alle vlees soorten want we krijgen alleen maar afval produkten en geef subsidie terug aan de lokale vee en kippen sector die jullie van de ndp in je zak stoppen en 1 patient voor een doktersbezoekje om de haverklap naar Cuba vliegt.


  Maak melding
 2. Waarschijnlijk hebben de personen op de foto nooit een kuiken tot kip zien groeien.En zij gaan bepalen over de kip sector.
  Net zoals Algoe een hele ananas plantage en fabriek heeft opgezet in zijn dagdromen.


  Maak melding
 3. Suriname is een vruchtbaar land.
  Suriname is van nature een rijk land. De europeanen hebben flink geprofiteerd.
  Maar Surinamers kunnen niks zelf, ze kunnen niks zonder de harde hand. Want ze zijn dom en lui.


  Maak melding
 4. Hallo Ray,

  De president heeft geen vertrouwen in de artsen welke werkzaam zijn in de ziekenhuizen vandaar dat hij naar Cuba gaat. Het is een groffe belediging van de president naar de artsen toe.


  Maak melding
 5. De president is bang dat zijn leven beëindigen wordt tijdens de ingreep.
  Er zijn goede artsen in Suriname en niet te vergeten ook minder goede die lopen te sollen met het leven van mensen. Mensen,artsen zijn geen God het zijn gewonnen mensen zoals jij en ik.


  Maak melding
 6. @ray, is wel een goed idee om de verhoogde invoerrechten te gebruiken om de locale kip producenten te subsidiëren.
  Doe dit in combinatie met het opzetten van een locale productie van veevoer dan is er 1 sector weer gezond..


  Maak melding
 7. Het is een goed plan van de regering om de importheffing op kip en kipdelen ook omhoog te schroeven. De duurdere buitenlandse kip zal de vraag naar Surinaamse kip doen toenemen. Dit biedt aan ondernemende Surinamers de mogelijkheid om uit te breiden door meer kippen te houden en tevens krijgen nieuwe toetreders in de kippenhouderij een kans.

  Surinamers moeten ook minder buitenlandse kip eten. Uit de VS importeert men chloor-kip en uit Europa de plofkip. De plofkip wordt steeds meer verbannen wordt uit winkels in Europa. De kip wordt thans gedumpt op de wereldmarkt. Surinaamse importeurs kopen de kip op en verkopen deze kip met een winstmarge van wel 500% door aan winkeliers.

  Die Ray, denkt nog steeds aan de subsidies die de overheid geeft aan ondernemers terwijl we weten dat dit gegeven oneerlijk is t.a.v. de mensen die geen ondernemer zijn. Met de subsidie van de overheid worden de ondernemers en hun familieleden rijker terwijl de kleine het nakijken heeft.


  Maak melding
 8. @AJ
  Gelijk heb je.Bouta vliegt om de haverklap naar Cuba en wij betalen ervoor.De dokters in Suriname vertrouwt hij niet hij weet dondersgoed dat het medidche zorg in Suriname van alle kanten rammelt en dit heeft hij aanzich zelf te danken.Ik hoop echt van harte dat de surinamers niet ziek worden want wij kunnen ons niet permiteren om voor een doktersbezoek naar Cuba te vliegen.


  Maak melding
 9. @RobG
  Dankzij de subsidies van de kleine ondernemers die je baasje acherhoudt en in zijn zak stopt kan hij de dokter in Cuba bezoeken.De vee en kippen sector zijn afhankelijk van subsidies.Landbouw sector heeft ook subsidie nodig en weet je waarom ?Zodat prijzen van melk en melkprodukten alsmede van vleessoorten onder controle blijven en de markt kan blijven voldoen aan vraag en aanbod.Chemicalieen moeten geimporteerd worden voor de landbouw,voer voor de kippen sector voor veeteelt behoren tot importgoederen.De kleine ondernemer kan het niet alleen doen en subsidie is vereist.Wees voor een dagje een vee of kippen boer of ga werken op het veld misschien dat je het nut van subsidie zien zal.


  Maak melding
 10. De standaarden verheven zullen worden tot een technisch voorschrift. De maatregel is primair bedoeld om de gezondheid van de burgers te waarborgen.
  Mijn probleem: wat bedoelt de minister precies of heeft men hem onvolledig of verkeerd geciteerd. Surinamers houden ervan om wollig te praten.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES