‘Belegger’ X-Trade Trading biedt Surinamers hoge rentes

14
Koopkrachtversterking ambtenaren Suriname niet om vingers aan te branden

PARAMARIBO, 19 sep – X-Trade Trading biedt Surinamers hoge rentes aan voor kortetermijnbeleggingen. Binnen iets meer dan een maand kan driemaal meer worden overgehouden aan ingelegde bedragen. Het is nog onbekend wie achter het bedrijf staan. Surinamers staan wel al in de rij. “Deze manier van beleggen, zal mensen die het al moeilijk hebben, nog meer in de penarie brengen”, zegt Minister Gilmore Hoefdraad van Financiën.

Hoewel de Centrale Bank van Suriname onlangs al waarschuwde, is de hele ontwikkeling kennelijk geruisloos verlopen. De autoriteiten gaan er nu al vanuit dat het om een zogenaamde piramidebank gaat. Het blijft voorlopig nog bij waarschuwingen. “Personen die hun geld beleggen bij een piramidebank, zullen het verliezen. Wiju waarschuwen tegen deze vorm van oplichting”, zegt Hoefdraad tegenover de Ware Tijd.

Suriname maakte in de jaren negentig al kennis met de gevolgen. Beleggers Johwin en Roep lokten ook met rentes die dik lagen boven wat de handelsbanken boden. Uiteindelijk kwamen het duizenden burgers duur te staan. Toen de systemen ineen storten, kon zelfs het ingelegde geld niet worden terug betaald. Hoefdraad belooft maatregelen voor zover de wet daar de ruimte voor biedt.


14 REACTIES

 1. Het is puur een trucje!! een manier van geld aftroggelarij!! dus wees gewaarschuwd en vooral NIET DOEN!!!

  Ramroep NV van toen was ook met deze oplichtingspraktijk bezeg, waardoor 1000den mensen naar de mallemoer is toegestuurd!! Mijn vader en vele fam.leden waren er ook ingetuind!! Het zit nog op de netvlies!

  Je telt nu voor twee!! Dus heel simpel! NIET DOEN!1 JE BENT SAFE!


  Maak melding

 2. ddb heeft gezegd, de surinamer is lui. Ik zeg, j een grote groep Surinamers moet aan hun mentaliteit gewerkt worden.

  Een groot deel van de Surinamers die op 1 juli 1873 de vrijheid heeft gekregen, heeft zo een hekel gehad aan op plantages te werken dat ze deze hebben verlaten en trokken naar Groot-Paramaribo en gingen daar bij hen in een klein huisje van grootoma, taante, oom, papie wonen. Overdag en ’s -avonds laat stonden ze op hoeken van straten en dat gedrag vertonen hun nakomelingen nog steeds.
  Scholing daar willen ze aan aan doen. Wel willen ze net als de voormalige kolonisten, plantage eigenaren van hun, geestelijken, gouverneur, enz wonen, leven, zich kleden en gedragen. Zie maar het haar van velen van hen, pruiken, gladhaar zelf de vrouwelijke marrons doen dat. Hun trots en eigenwaarde zijn ze kwijtgeraakt. In de jaren 80 van de vorige eeuw liet ddb militairen hun oppakken, ze uit te kleden tot in hun pantje en gaf militairen opdracht hen te beledigen en tot bloedens toe flink af te ranselen in het Membre Boekoe Kazerne, zoals dat ook gebeurde in de koloniale tijd. Ze moesten om 18.00 uur wilde bij hen op die manier bij brengen. Zo te zien heeft dat net als toen in de koloniale tijd, toen basjas dat deden ook niet geholpen, want ze staan nog steeds op de hoeken van de straten van Groot-Paramaribo. Ze noemen zichzelf wakaman en al hun smoelwerk is vol met gouden tanden.

  Zij en familie geloven in een God van de Joden en volgens hen is de bijbel het enigste boek van de waarheid. Triest om een cultuur historisch boek als hun uitgangspunt en richtlijn , waarheid te nemen. Wie heeft God gemaakt? Wie heeft de mens en aarde, hemel, enz gemaakt? Triest om dit bijbelverhaal van de joden te geloven. Een grote leugen.

  Een aantal van de Joodse onderdrukkers uit voor Christus kwam bij elkaar en zijn dit boek gaan samenstellen om de wereld en de mens naar hun hand te zetten en vele volkeren te onderdrukken en zichzelf op een podium te willen plaatsen. Het is ze gelukt bij velen, maar als je rationeel denkt, dan doorprik je deze leugen en zegt de bijbel is niet het enige boek van de waarheid. Beter gezegd de bijbel is helemaal niet het boek van de waarheid, maar een grote leugen, fantasie. Deze mensen die met dat verhaal kwamen wilden de wereld naar hun hand zetten en een goed leven hebben. Zij wilden daarmee aangeven dat zij wisten hoe het hoort en iedereen moet naar hun luisteren en volgen. Gewoon een manier van de mens te onderdrukken en ondergeschikt te maken aan de joodse leugen.

  Verder

  Alle Surinamers die in dit piramidespel zijn getrapt, ben ik heel blij dat ze zijn opgelicht door de oplichter(s) ervan. Als ze hun best op school gedaan hadden dan zouden ze gewoon keihard voor hun geld werken en op een eerlijke manier hun geld verdienen en ook weten hoe de financieel-economische wereld in elkaar zitten. Dat weten ze niet en willen door datgene ddb zegt, de Surinamer is lui.

  Ook ddb is een luiaard, dus geen haar beter. Hij is gewoon een crimineel, is veroordeeld tot 11 jaar gevangenisstraf voor drugscriminaliteit door de rechtbank in Nederland en door de krijgsraad/rechtbank in Suriname heeft hij een eis van 20 jaar gekregen voor de 8 december 1982 moorden.

  Recht En Waarheid Maken Vrij

  God Zij Met Ons Suriname/rs


  Maak melding

 3. Voorzover de wet er ruimte voor bied de zin alleen doet sterk het vermoeden dat het een vij gevochten boel is in Suriname. Dit soort figuren die zulke oplichtings praktijken op na houden dienen met kop en staart aangepakt te worden. Natuurlijk geldt soort zoekt soort dus begrijpelijk dat de overheid dit toelaat.


  Maak melding

 4. Mensen oppassen,jullie gaan lelijk op jullie neus kijkn…..de persoon achter dit alles is niet te vertrouwen……deze zelfde persoon verhuurd zogenaamd huizen.
  Ik waarschuw jullie.


  Maak melding

 5. Moet je horen wie het zegt, Boefdraad die zelf de hoofdrol heeft gespeeld met zijn financiĕle beleid afgelopen jaren, waardoor nu velen mensen in de penarie zijn terecht gekomen.


  Maak melding

 6. Roep en Jowhin hebben velen oerdomme geldzuchtige investeerders het leven gekost, huis ging naar de veiling, familieleden zaten met elkaar overhoop door leningen en onderpanden aan de bank om te beleggen bij deze boeven. Geruchten deden toen de ronde dat zelfs Bawta, Lonnie en vele politici hun gelden als domme koeien daar belegden. Zij kregen hun gelden terug want Jowhin en Roep bing de wang ndp wiswas sani. Men blijft het maar niet leren om paarse dieven en rovers met titel voor de naam, jas en das niet te geloven en te vertrouwen. Hoe meer men deze domme mensen waarschuwt des te harder krijsen ze neks no fout als tijdens de stembusgang in 2010 en 2015. Het land is goed maar he paars volk misdadig slecht. Wo ka.


  Maak melding

 7. Even een kleine opbouw van een piramidespel in Nederland die ik heb meegemaakt. Ik wil het niet hebben over geld, maar over de aantallen personen en het moment waarbij de boel in elkaar zal klappen. De hoofdvoorwaarde was dat elke deelnemer 6 personen moest aanbrengen.
  Je krijgt dan het volgend theoretisch beeld:
  tranche 1: 1 persoon. De bedenker van dit spel
  tranche 2 : 6 personen ingebracht door de bedenker.
  tranche 3 : 36 personen: (6×6)
  tranche 4: 216 personen (36x 6)
  tranche 5: 1296 personen( 216 x 6)
  tranche 6: 7776 personen (1296x 6)
  tranche 7: 46656 personen (7776 x 6)
  tranche 8: 279936 personen (46656 x 6)
  tranche 9:1679616 personen ( 279936 X 6)
  tranche 10: 10077696 personen (1679616×6)
  tranche 11: 60466176 personen (1077696 x 6)

  Uitgaande van een gemiddeld gezin van 3 personen is Suriname vanaf tranche 8 volgestroomd en dan komt de grote klapper. De boel ontploft. In Nederland ligt de klapper tussen tranche 9 en 10.
  Conclusie: deelnemers die zitten in de tranches 1 tot en met 9 kunnen geluk hebben en wat verdienen, Daarna volgen er alleen maar verliezers. let op: het rendement bij dit spel is heel hoog. De klapper kn dus eerder optreden.
  Mijn advies : niet meedoen aan een spel waarbij de kans groot is dat jouw voorgangers meer kunnen winnen omdat zij zich eerder hebben aangemeld voor dit spel.


  Maak melding

 8. Nauw nu begreep ik het nietmeer, ik dacht dat het door de toenmalige regering kwam dat deze zogenaamde banken over de kop gingen. Waardoor heel wat Su- burgers de dupe zijn geworden. En wat is het ka ding nu met de groep ndp (paarse) en de groep Boutisme bestande uit volgelingen van Bouterse (nps,spa,vhpers,noem maar op…)
  Is mij paarse politieke groep geen SU nationale democratie partij meer, worden de boutisme su en/of ned burgers voor getrokken of bevoorrecht. Wie zijn wij su ndpers in hart en nieren van ons geliefd Suriname???


  Maak melding

 9. hoefdraad klets maar uit zijn vette dikke nek

  hij zit er zelf achter ze hebben geld nodig dus plukken ze op deze manier de mensen kaal
  de mannen die deze business runnen zijn dik betaalde pionnen van boefie


  Maak melding

 10. Wel eerlijk gezegd heb ik kleine burgers gekent die met de rente 2x is gaan reizen met haar 2 dochters (bij nv roep ze verloor tijdens het instorten van de zgn banken nf. 40.000,=, waarvan ze gedeeltelijk kon verhalen uit de bouwzaak) een mati van me heeft een auto gekocht, tijdens de dilema, hij heeft 1 auto nw van johwin gehad als terug betalen. Kennis(onderwijzeres) van me zus heeft een perceel gekocht heeft toen na een kort stopgezet en met de teruggekregen gelden minus de kosten heeft ze tot ringbalk kunnen bouwen. Dus heel wat zogezegd kleine hossel en overheid burgers hebbn wat bereikt met deze beleggers of zgn banken


  Maak melding

 11. ddb heeft gezegd, de surinamer is lui. Ik zeg, een grote groep Surinamers moet aan hun mentaliteit gewerkt worden.

  Een groot deel van de Surinamers die op 1 juli 1873 de vrijheid heeft gekregen, heeft zo een hekel gehad aan op plantages te werken dat ze deze hebben verlaten en trokken naar Groot-Paramaribo en gingen daar bij hun in een klein huisje van grootoma, taante, oom, papie wonen. Overdag en ’s -avonds laat stonden ze op hoeken van straten en dat gedrag vertonen hun nakomelingen nog steeds.

  Scholing daar willen ze niet aan doen. Wel willen ze net als de voormalige kolonisten, plantage eigenaren van hun, geestelijken, gouverneur, enz wonen, leven, zich kleden en gedragen. Zie maar het haar van velen van hen, pruiken, gladhaar zelf de vrouwelijke marrons hebben het. Hun trots en eigenwaarde zijn ze kwijtgeraakt. In de jaren 80 van de vorige eeuw liet ddb militairen hun oppakken, ze uit te kleden tot in hun pantje en gaf militairen opdracht hen te beledigen en tot bloedens toe flink af te ranselen in de Membre Boekoe Kazerne, zoals dat ook gebeurde in de koloniale tijd. Ze moesten om 18.00 uur binnen zijn en hen op die manier regels en bij brengen. Zo te zien heeft dat net als toen in de koloniale tijd, toen basjas dat deden ook niet geholpen, want ze staan nog steeds op de hoeken van de straten van Groot-Paramaribo. Ze noemen zichzelf wakaman en al hun smoelwerk is vol met gouden tanden.

  Er zijn meerdere boeken van de waarheid.

  Zij en familie geloven in een God van de Joden en volgens hen is de bijbel het enigste boek van de waarheid. Triest om een cultuur historisch boek als hun uitgangspunt en richtlijn, waarheid (aan) te nemen. Wie heeft God gemaakt? Wie heeft de mens en aarde, hemel, hel, duivel, goed en kwaad, engelen, enz gemaakt? Triest om dit bijbelverhaal van de joden te geloven. Een grote leugen.

  Een aantal van de Joodse onderdrukkers uit voor Christus/de jaartelling kwam bij elkaar en zijn dit boek gaan samenstellen om de wereld en de mens naar hun hand te zetten en vele volkeren te onderdrukken en zichzelf op een podium te willen plaatsen. Het is ze gelukt bij velen deze leugen als waarheid te verkopen, maar als je rationeel denkt, dan doorprik je deze leugen en zegt de bijbel is niet het enige boek van de waarheid. Beter gezegd de bijbel is helemaal niet het boek van de waarheid, maar een grote leugen, fantasie. Deze mensen die met dat verhaal kwamen wilden de wereld naar hun hand zetten en een goed leven hebben. Zij wilden daarmee aangeven dat zij wisten hoe het hoort en iedereen moet naar hun luisteren en volgen. Gewoon een manier van de mens te onderdrukken en ondergeschikt te maken aan de joodse leugen.

  wie erin wil geloven en dat zo te zien is hun goed recht. Maar er zijn meerdere boeken over de waarheid.

  T.a.v. ‘Belegger’ X-Trade Trading biedt Surinamers hoge rentes

  Het is oplichterij.

  Surinamers zijn lui en willen heel eenvoudig rijk worden. Goed voor degenen die zijn opgelicht. Je moet je hersenen maar eens goed gebruiken om hierin deze onzin te trappen. Als mijn bil een oven was/is dan kon/kan ik broden bakken.

  Recht En Waarheid Maken Vrij

  God Zij Met Ons Surinamers


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.