Vakbondsleiders pikken straf Surinaamse onderwijzers niet

22
Geen vonnis in zaak leraren en regering Suriname

PARAMARIBO, 18 sep – Vakbondsleiders zijn tegen de tuchtstraf die de regering in petto heeft voor stakende en actievoerende leerkrachten. Suriname’s grootste vakcentrale, C-47, stuurt binnenkort een brief aan de regering. Er zal protest worden aangetekend tegen de strafdreiging. Als leerkrachten actie voeren, staan ze in hun recht.

Dit was de conclusie van een vergadering tussen leiders van C-47 en de besturen van de Bond van Leraren en de Associatie van Leerkrachten in Suriname, ALS. Het afgelopen schooljaar is vaker uit pure nood actie gevoerd. De stakingen die het onderwijs vaker troffen hebben volgens de vakbondsleiders een oorzaak. Die moet gezocht worden in de manier waarop de regering omgaat met leerkrachten.

Op vrijwel alle onderwijsniveaus zijn er klachten. Als er dus actie gevoerd wordt, mogen de leerkrachten niet gestraft worden. Dat een groot aantal in gebreke is gesteld, is onaanvaardbaar. “Niet alleen de ingebrekestelling, maar ook het overplaatsen van leerkrachten”, zegt C-47-voorzitter Robby Berenstein tegenover de Times of Suriname. Acties worden niet uitgesloten bij de aanvang van het nieuwe schooljaar.


22 REACTIES

 1. hallo hoef, boefdraad ,, waarom pleit jij er niet voor, om alle parastatale bedrijven dan wel semie overheid instellingen te privatiseren, al die figuren te ontslaan uit overheid diensten..

  dan kome ze van zelf wel met in uitkomsten/uitgaven verdiensten die ze hebben..

  dan heb je ook geen jaarverslagen van die instellingen nodig , begin maar bij de overheid zelf, alle ministeries moeten verplicht jaar verslagen te produceren..

  wat denk je zelf van s l m.., de zieken fondsen, zieken huizen,, openbaarheid van bestuur, jaar salarissen van alle ministers, v. p. pres.. alle waka mangs stratie mangs, dak en thuis lozen..

  het zou een goed begin kunnen zijn..


  Maak melding

 2. Vakbondsleiders zijn tegen de tuchtstraf die de regering in petto heeft voor stakende en actievoerende leerkrachten. Suriname’s grootste vakcentrale, C-47, stuurt binnenkort een brief aan de regering. Er zal protest worden aangetekend tegen de strafdreiging. Als leerkrachten actie voeren, staan ze in hun recht.

  a bosz, mik a bosz

  Recht En Waarheid Maken Vrij

  God Zij Met Ons Suriname/rs


  Maak melding

 3. Natuurlijk hebben de onderwijzers het recht om actie te voeren.
  Nu hurricane bouta terug is …let the show begin.
  De maandelijkse stakingen die werden gemist maar niet bouta!


  Maak melding

 4. Dit is je reinste kolder tuchtstraf voor actievoerende docenten? Weer zo een figuur die dit bedacht heeft met 1 hersenscel die ook niet goed functioneert. Onderwijs is een recht en plicht. Wanneer de rechten en plichten van docenten met de voeten worden betreden hebben ze het recht om actie te voeren. Het zij zo recht op goed onderwijs geven plicht om de leerling te stimuleren onderwijs te volgen. De docenten zijn er voor de jeugd die de toekomst hebben om.later het land te besturen. Deze regering laat overal grote steken vallen.
  Is er zoveel nodig om gehoord te worden?
  Regering het wordt tijd om de bananen nu uit jullie oren te verwijderen of op te stappen.


  Maak melding

 5. Men stevent af op een regelrechte confrontatie; dat is wat Limbo bedoelt. Hij heeft al aan gekondigd wat er in de periode Suriname te wachten staat. De massamoordenaar en drugsveroordeelde President van Republiek Suriname is back in Town; nu gaat de uiteindelijke Show beginnen. Dictatoriale decreten vangen eind volgende maand aan; Limbo verwacht weer een slachtpartij in december a.s


  Maak melding

 6. Deze maatregel komt op advies van Eugene “Jo Koe” !!
  Hij bereidt op dit moment een “gratie-resolutie” voor MERIBA
  die door Bouta getekend moet worden !!!

  Op dit moment regelt hij zijn zaken m.bt. de goud/houtconcessies en skalians vanuit “Santo Boma” met speciale faciliteiten die hij heeft; computer/TV/Mobiele telefoon !!!


  Maak melding

 7. Als de regering niets onderneemt is het hek van de dam. De overheid moet een daad stellen.De schade die deze stakende figuren hebben aangericht onder de schoolgaande jeugd is gigantisch.


  Maak melding

 8. Als de overheid zelf geen goed voorbeeld geeft, moeten zij ook niet verwachten dat een ander dit gaat doen.

  Ik ben daarom blij dat vele Surinamers ook niet meer bang zijn als toen in de jaren 80. Een stukje tekst wat Boefdraad van anderen wilt.

  Alle staats- en parastatale bedrijven zullen inzage moeten geven in hun financiële positie. “Er is maar één wet en die geldt voor zowel particuliere als publieke bedrijven.” Dit stelt minister Gillmore Hoefdraad van Financiën op vragen van de Ware Tijd.
  Nadat de Wet op de Jaarrekening onlangs werd goedgekeurd, riep de particuliere sector de overheid op om het juiste voorbeeld te geven.

  =Suriname als land mag wel blij zijn met de vele Nederlandse burgers die vele Surinamers helpen met voeding en geld, vandaar dat er niet echt een opstand in Suriname is/komt. De tijd zal het leren.

  Energie wordt weer verhoogd, maar de salarissen blijven hetzelfde.


  Maak melding

 9. No Work No Pay
  Dienstweigering dient gestraft te worden met disciplinaire maatregelen te treffen! anders hebben de werkgevers ook geen rechten meer. niemand zegt dat de werknemers/leerkrachten niet mogen staken, zeker mogen ze staken is hun goedrecht maar de leerlingen mogen niet de dupe van worden. verantwoordelijkheid is iets dat velen niet kunnen opbrengen wanner het over geld gaat, dan mag alles. de vakcentrales zijn bezig dit land naar de klote te sturen. de regering moet de vakcentrales tot orde roepen want op deze manier kan het echt niet verder. er zijn genoeg andere wegen om actie te voeren maar die klote vakbondsleider plus de leerkrachten gaan over tot chantage en dit mag niet gebeuren in een democratische land. en houden ook geen rekening met de weerloze ouders en leerlingen. de regering dient deze arme mensen in bescherming te nemen tegen willekeur/bandeloosheid van de scheidlaarzen.


  Maak melding

 10. @Robje-huisslaaf-van-Opa D : Pak als eerste, de MEGA-SCHADE aan, die is veroorzaakt door het PAARSE regiem !

  Robje zegt : “De schade die deze stakende figuren hebben aangericht onder de schoolgaande jeugd is gigantisch.”

  Slaafje Rob, de schade die de PAARSE machthebbers met hun wanbeleid hebben aangericht/en nog steeds aanrichten, is nog gigantischer !

  Zie het verkwanselen door Paars van al onze gelden (reserves, gelden, valuta en andere tegoeden) , goud etc, binnen twee jaar na hun aantreden !

  Zie het drukken van meerdere MILJARDEN aan ongedekte SRD-bankbiljetten door Paarse dombo’s olv Gilmore !

  Zie de schade voor Sranan die ontstaat door het openlijk toelaten van gigantische corruptie ! (Naschoolse Opvang, Voedselpakketten, EBS, Bruggenbouw, Carifesta etc etc ! )

  Zie de grote schade voor het bedrijfsleven als gevolg van het structurele Wanbetalingsgedrag van deze overheid !

  Zie de grote schade die ontstaat door het afsluiten van tientallen onnodige Paarse leningen met geldwolven in het buitenland ! (woekerrente !)

  Zie de schade die ontstaat als gevolg van het onnodig opvijzelen door Paars van onze staatsschuld, tot meer dan 10 MILJARD ! (Paars weigert structurele bezuinigingen ! )

  Dus slaafje Rob, start bij het aanpakken van de Paarse machthebbers voor de giga-schade die dit regiem aanricht in heel Sranan !

  PS : Productie krimpt, inflatie zeer hoog, Paarse prijsspiraal, valuta no e kome, VOLK PINAART !

  WEG MET DE PAARSE DURE-LENINGEN-ECONOMIE !

  STOP DE PAARSE CORRUPTIE en het ONZINNIG BELEID !


  Maak melding

 11. RobG
  Staken is een recht die verankert ligt in de wet.
  Staken is nimmer een plicht zoals de DNA leden de plicht hebben Suriname volgens goed bestuur te besturen.


  Maak melding

 12. Toen ik de foto van Opa Desie zag, toen hij uit het vlegtuig stapte, dacht : welk oud seniel mannetje is dat !!
  A-kil-soor-so-ouwru-afgedankt !!
  Ik kreeg wel medeleven met hem !!
  Maar ja, ing-brede-botro, terwijl het volk pinaart !!!
  Dank zij de redi-musu’s van NPS/VHP/SPA/KTPI/PL, blijft hij aan de macht !!
  By the way: ik hoor niets meer van PL, dat Sapoen en Chitan moeten aftreden ! Allemaal toch 1-JAWA bende !
  Ook niets meer over de “grond op haven terrein” dat volgens de rechter ontruimd zou moeten worden door Somo/PL, in de zaak Havenbeheer contra PL/Somo !!


  Maak melding

 13. @Parbo
  Oh dat hoef jij je baasje niet te leren.Hij heeft het eerder gedaan en het heeft hem amnestie en een strafeis van 20 jaar opgeleverd en dat is helemaal niet goed in geval je het niet wist…


  Maak melding

 14. Normaal bij een vakbond wordt een deel van de contributie gereserveerd in een stakingskas om in dergelijke gevallen de stakers tegemoet te treden. Helaas zal dat hier wel niet het geval zijn en zal de contributie geheel als post Administratiekosten verdwijnen in diepe zakken.
  Staken is een recht maar doorbetalen van salaris gedurende de stakingsuren niet. Ik denk dat Pineux volledig in zijn recht staat en moet de vakbond maar de “stakingskas”aanspreken


  Maak melding

 15. @Parbo
  je barbaarse baasje heeft bewezen eerder hoe hij straffen kan uitdelen.Het heeft hem een strafeis van 20 jaren opgeleverd en amnestie.Niet iets om trots op te zijn.


  Maak melding

 16. Bigi Sma jij hebt niet eens door dat het recht om te staken niet meer van deze tijd is. Het stakingswapen is bot geworden. Als het en mes was kon men er zelfs geen boter mee snijden. De gedupeerden van de onderwijsstaking staan buiten het conflict maar zij moeten de volle prijs betalen. Door de staking van het onderwijspersoneel gaan veel werkdagen en schooldagen verloren. De overheid kan dit niet meer accepteren. Maar ook de modern goed opgeleide vakbondsleider van deze tijd weet dat staken veel meer schade aanricht dan het oplevert. Een groot aantal ” zwakke kinderen ” kan door de acties van het niet werkwillige personeel gefrustreerd raken en afhaken in het onderwijs. Dit kan een ware voedingsboden worden voor de criminaliteit. Alleen de dombo Valies en zijn adviseurs van NPS en VHP en de aanhang op Waterkant denken er anders over.

  Ik vind het daarom tijd worden dat de overheid er werk van maakt om het stakingsrecht af te schaffen. Daarvoor in de plaats moet iets anders komen. Doormiddel van overleg met ondersteuning van deskundigen die een kosten-baten analyse kunnen maken moet men tot een vergelijk kunnen komen.


  Maak melding

 17. @ RobG

  “Bigi Sma jij hebt niet eens door dat het recht om te staken niet meer van deze tijd is.”

  Elk recht dat in de grondwet verankerd is, is van deze tijd. Dat Peneux en Jozefzoon niet het fatsoen hebben te handelen naar wat overeengekomen is dwingen ze de andere partij dit wapen te gebruiken.
  Met dictators en loopjongens (van Bouterse) als Peneux en Jozefzoon kun je niet anders overleggen dan met de botte bijl en machtsmiddelen.

  RobG de regering is uit geregeerd ze hebben helemaal niets meer en dat wordt heel binnen kort heel duidelijk.

  Laat Bouterse zijn hemt op tillen en dan zal iedereen kunnen zien wat hij verbergt 29 september wordt zijn zwanenzang.


  Maak melding

 18. @ RobG

  “Doormiddel van overleg met ondersteuning van deskundigen die een kosten-baten analyse kunnen maken moet men tot een vergelijk kunnen komen”

  Jozefzoon heeft het overleg af gekapt door alleen te praten met een bondsleider (Nederkust) die ja en amen knikte.

  Wie kan er binnen de regering een kosten-baten analyse maken. Zie de affaire van de asfalt plant. Toen ik wist om welke machines het ging vond ik op Veilingsites in no time de zelfde machines van latere data voor minder dan de helft

  RobG Peneux en Jozefzoon kunnen de woorden Kosten- Baten Analyse schrijven maar dan houdt het ook op.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.