dinsdag, april 16, 2024
HomeOnderwerpenJustitie en politieRovende arrestant duidt op crisis Korps Politie Suriname

Rovende arrestant duidt op crisis Korps Politie Suriname

-

Does Travel - naar Suriname

PARAMARIBO, 18 sep – Als ook arrestanten ogehinderd aan het roven slaan, duidt dat op een ernstige crisis binnen het Korps Politie Suriname, KPS. Dit stelt Chandrikapersad Santokhi, ex-minister van Jusitie & Politie en parlementariër en voorzitter van de Vooruitstrevende Hervormings Partij. Er is iets wezenlijks fout als arrestanten kunnen uitbreken, roven en dan weer terug kunnen naar hun strafcel. Het is overigens niet uit de hemel komen vallen.

Aan de problemen is veel verkeerd beleid vooraf gegaan. “Deze problemen zijn ontstaan de afgelopen jaren door een beleid dat gericht was op afzwakking van het politieapparaat. Er is niet geïnvesteerd in het KPS, de integriteit van het korps is ernstig aangetast, het personeel is niet gemotiveerd en bovendien ontbreekt het aan goed leiderschap binnen het KPS”, zegt Santokhi tegenover Dagblad Suriname.

Het mag dan ook niet verbazen dat het gezag steeds afneemt. “Het vertrouwen bij de bevolking is drastisch afgenomen in het politieapparaat. Criminaliteit wordt niet structureel aangepakt, de samenleving wordt onveiliger, de burger voelt zich onveiliger. Kortom, naast de vele crises in het land heerst er ook een ernstige crisis bij de politie, die zo snel mogelijk aangepakt zal moeten worden”, aldus Santokhi.

opening
Fernandes Express
Caribbean Night

19 REACTIES
 1. Crisis op crisus. Een ding is anno 2017 vast ste stellen voor 100% en dat is dat Stef Me Anus Meije en Dubaikakkalakka Misikeba na awariedomries. Wo ka.


  Maak melding
 2. Ik wist al dat je je vrienden, buren, en politiek niet meer kan vertrouwen.

  Nu ook de politie dus. Waar kan je nog naartoe in hemelsnaam.


  Maak melding
 3. Dit hebben we mede te danken aan Tigri Barba en zijn trawanten die hij heeft binnen gebracht bij de politie !!!

  Niet te vergeten ook de BEP-trawanten die nu binnen komen en van Misiekaba-Dubai !!!


  Maak melding
 4. Sherif Santokhi voelt zich op zijn plaats als het om de politie gaat. Koren op de molen van Santokhi. We zijn daarom gewend geraakt aan zijn goedkope retoriek. De schuld voor het falend gedrag van de dienstdoende agenten gaat hij schuiven op het beleid terwijl we hier met een mentaliteitsprobleem te maken hebben. De agenten die belast waren met de bewaking van deze criminelen zijn niet geschikt voor het werk. In feite zijn het criminelen die binnen het politie apparaat zijn geïnfiltreerd.


  Maak melding
 5. Beste RobG wat Sherif doet is geen goedkope retoriek maar iets aan de kaakstellen iets wat u ook doet namelijk de verloedering in de overheidsorganisatie.

  Hij kan alleen maar met de middelen die de politiek te beschikking staan aandacht vragen.

  Het is natuurlijk meer dan triest dat het kan gebeuren en dat de overheid niet ingrijpt en de regering geen antwoord heeft.
  Het minimale antwoord zou moeten zijn dat de gehele organisatie op deze locatie gedurende het onderzoek buiten functie is gezet dan wel elders vervangend werk doet.

  Minister Welzijn en NII zwijgen echter als het graf.


  Maak melding
 6. niets is zo makkelijk om aan de zijlijn te staan en kritiek te leveren op de regering in het bijzonder de minister van justpol. de heer Chandrikapersad Santokhi ex politieagent tevens ex minister van justpol de laatste moet zijn om hierover commentaar te leveren. Santokhi moet niemand proberen wijs te maken met zijn slijmerige commentaar want hij heeft dubbel en dwars de tijd gehad maar heeft het niet benut om orde op zaken te stellen bij de korps politie. hij hield zich toen bezig met Venetiaan over de zaak van de december moorden.
  Deze man komt bij over als een zeer vergeetachtige mens en zo je wilt labiel persoon. En niet te spreken over zijn baba accent en zijn babun houdingen.


  Maak melding
 7. @RobG
  Met de onfortuinlijke terugkomst van je baasje ben jij de enige die blij is. Het lijkt alsof je uit je graf opgestaan bent.
  Jij mamapiema ,je baasje had eerder het politie kantoor in vuur gelegd.Heden zijn de politiemannen nog steeds bang ,een stigma die ze hebben geerfd toen je baasje hun en de surinamers Suriname aan het teisteren was.Santokhi leverde R.Khan over aan de amerikanen en dit maakte de ndpers woedend want hun vriend R.khan hadden ze het liefst amnestie verleend en tot minister gekroond.Het is Santokhi die met een strafeis van 20 jaar rondloopt en noch met amnestie.


  Maak melding
 8. Het is Santokhi die met een strafeis van 20 jaar rondloopt en noch met amnestie…. Het….moet zijn,,
  Het is NIET Santokhi
  die met een strafeis van 20 jaar rondloopt en noch heeft hij amnestie.


  Maak melding
 9. Santokhi je slaat de spijker op zijn kop.
  Hoe heeft dit kunnen gebeuren? De politie hoort bij de overheid. Met zo’n verantwoordelijke baan met plichtsbesef om de gemeenschap te dienen mogen geen criminaliteiten plaatsvinden. Manschappen moeten gescreend worden voor zij worden aangenomen voor deze functie. Leeghoofden eruit trappen ze zijn goed om de straten in
  Paramaribo schoon te vegen. Wat goed aangepakt moet worden zijn jaarlijks functioneringsgesprekken voeren. Deug je niet ontslag. De criminelen in uniform ook opbergen dan kunnen zij elkaar gezelschap houden. Yo koe zegt schiet ze kapot.Ergens heeft van der San gelijk.


  Maak melding
 10. Jojo, natuurlijk is het heel erg dat criminelen de ruimte kregen van enkele leden van het korps om op rooftocht te gaan. De verantwoordelijken dienen zwaar gestraft te worden. Wij gaan niet laf, goedkoop en theatraal doen en de schuld schuiven op het beleid of de politiek. Deze rovers en hun handlangers moeten voor lange tijd weggezet worden.

  De daders en de handlangers moeten aan een pittig verhoor onderworpen worden.Met name de politieagenten die aan de rooftochten hun ondersteuning gaven moeten sidderen van angst wat hen gaat overkomen. Ontslag uit de politiedienst en een eeuwige verbanning uit overheidsdiensten en het particuliere bedrijfsleven. Dit soort figuren zijn voor geen cent te vertrouwen.


  Maak melding
 11. Mensen mensen waarom doen wij opeens zo schijnheilig.Dit is al jaar en dag zo . Mijn broer werd toen ik nog in su woonde savonds naar zijn vriendin gebracht en s’ochtends vroeg opgehaald. Dit is gewoon onze surinaamse mentaliteit en dat heeft niets met de regeringen te maken . Ik bracht blacklabel in 2003 voor de politie wanneer ik op vakantie was in su zodat mijn broer savonds mee kon ffeesten met mij .
  Dus laten jullie mij met rust .


  Maak melding
 12. @ RobG

  wij zijn het helemaal eens.

  De one miljion dollar question is waarom zwijgt de regering met stevige uitspraken en daden.
  Waarom trekt Doekhie niet van leer.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES