‘Paal en perk’ aan vernieling wegmeubilair in Suriname

33
Saronbrug afgesloten na verkeersongeval

PARAMARIBO, 16 sep – Minister Jerry Miranda van Openbare Werken Transport & Communicatie baalt van het aanhoudend kapot rijden van wegmeubilair en infrastructuur. Zowat dagelijks worden vanaf verkeersborden tot bruggen beschadigd. “En daar mag de overheid voor opdraaien”, zegt Miranda. Hij wil er paal en perk aan stellen, nu binnen een dag twee bruggen schade is toegebracht.

“Terwijl het ministerie naarstig op zoek is naar een oplossing voor de Saronbrug worden we geconfronteerd met het voorval op de Wijdenboschbrug”, zegt Miranda. De Saronbrug moest worden gesloten en het reparatiewerk gaat weken in beslag nemen. De brug vangt een belangrijk deel op van het wegverkeer tussen het noordelijke en zuidelijke deel van Paramaribo. Miranda heeft er de pest in dat er maar geen verbetering komt.

Het rijgedrag van zovelen lijkt met de dag meer schade toe te brengen. Deze maand alleen al vielen ruim tien doden. “En alsof het niet erg genoeg is, wordt van alles kapot gereden. Wij gaan de veroorzakers verantwoordelijk stellen en de verzekeringsmaatschappijen”, zegt Miranda. Een steunpilaar en een deel van de reling van de Saronbrug zijn stukgereden door een vrachtwagen. Miranda wil meer politiecontrole bij belangrijke bruggen.


33 REACTIES

 1. Miranda, w a t bezielt jou. Ben je dom of doe je dom. De oplossing is heel gemakkelijk. Begin met drempels te plaatsen voor de bruggen , vervolgens camera’s . Ik wil zien of het niet direct ophoudt. Is er iemand betrap ,schakel direct de politie in. Maar ja , dan is het andere probleem wie gaat het betalen,want er is weer geen geld. Dus wat kraam je uit, gewoon doen en last persoon opdraaien v oor de kosten. Jullie lullen maar gewoon en doen helemaal geen moer.


  Maak melding

 2. Miranda, je moet niet alleen deze , maar alle bruggen beschermen.
  De peilers zijn te dicht op de weg, er is geen muur tussen peilers en weg. Zodra er iets gebeurt is het eerste wat geramd wordt de peilers. Het is een hele mooie brug, maar die niet voldoet aan de eisen die gesteld worden aan de Surinamers die niet alleen als gekken, maar ook in technisch opzicht ondeugdelijke voertuigen rondrijden. Oplossing: je moet die brug tegen dit soort gekken en calamiteiten beschermen.


  Maak melding

 3. Natuurlijk moet je de veroorzaker aanspreken dus zijn verzekeringsmaatschappij de schade laten vergoeden.
  Als je nu pas komt met de opmerking ” Zowat dagelijks worden vanaf verkeersborden tot bruggen beschadigd. “En daar mag de overheid voor opdraaien”, zegt Miranda. ” ja dan denk ik dat jij als DC wel echt kletst uit je nek want altijd moet de veroorzaker, indien schuldig, worden aangesproken en neks de overheid.

  Zo ook de brug bij Carolina. Is de eigenaar van de boot aansprakelijk gesteld en heeft hij betaald?
  Ik denk het niet want het is een NDP’er en een vriendje van de president


  Maak melding

 4. Hoe de Miranda ook gelijk heeft en maatregelen noodzakelijk zijn zal men ook naar de achterliggende oorzaak moeten kijken zoals:

  1 >>> Gebrek aan planning van snelheid beperkende maatregelen en beschermende maatregelen ( barriers op plaatsen waar aanrijdingen heel grote schade ten gevolge hebben).
  2 >>> Het niet handhaven. Net doen of alles een free ride for All is. Zie de afhandeling van de aanvaring van de Carolina brug.
  Laat alle hout over het water vervoeren of verzaag het in het binnenland zodat het wildwest vervoer aan banden gelegd kan worden. Helaas er is altijd een mati die zich niet aan de regels hoeft te houden.

  Het belangrijkste is echter het onoordeelkundig beslissen van regeringen over grote investeringen. De Wijdenbosch brug is veel te hoog (gezien de aard van de doorvaart) en de Sarronbrug en de nieuwe Carolinabrug zijn veel te smal (geen ruimte voor fatsoenlijke barriers).

  Met ratio kan Suriname heel veel besparen.

  Ik hoop dat de Miranda nu zijn inborst laat gelden en OPTREED. De kans is echter groot dat hij na stevige woorden ook een soort Dokson wordt. Minister van Spek en Bonen.


  Maak melding

 5. Het uitgangspunt moet altijd zijn dat de overheid bezittingen (roerend of onroerend goed ) gijzelt van de veroorzaker tot de veroorzaker heeft betaald. De veroorzakers van schade aan het openbaar meubilair dienen hun verantwoordelijkheid te nemen. De schade die zij veroorzaker kan tot grote hoogten oplopen. De verrotte NPS / VHP mentaliteit dat de overheid voor alle schade moet opdraaien moet doorbroken worden. Er dient wetgeving ingevoerd worden waardoor de overheid meer armslag krijgt om de daders stevig aan te pakken.

  Jojo, als Suriname moet wachten op initiatieven van NPS en VHP om bruggen te bouwen, wegen en spoorwegen aan te leggen komt er niets. Ook de bouw van meer huisvesting voor de vele woningzoekenden kan men ook vergeten. Het is mijn inziens misdadig van de valse sjamanen om alle schuld naar de regering toe te schuiven. Men moet kijken wat VHP en NPS op dit gebied niet hebben gerealiseerd. M.b.t. de woningfabriek kan ik zeggen dat de fabriek de delen heeft geleverd voor de huizen die recent (2 a 3 maanden )zijn afgeleverd in de omgeving van Gijersvlijt.


  Maak melding

 6. Ik heb er nog niemand over horen praten, maar weten jullie wat de gevolgen zouden zijn, als de tankwagen was gaan lekken en de brandstof in de fik was gevlogen !!!!

  Dat zou een enorme ramp voor Su, en het district Commewijne voor enkele dagen geïsoleerd zijn geweest.

  Ik denk dat de keuringsdienst van voertuigen weg moet bij de politie. Deze dienst moet naar een onafhankelijk en ISO gecertificeerd instituut waar mensen met de juiste opleidingen en skills werken.

  Tegenwoordig zijn de meeste voertuigen uitgerust met heel veel elektronica en high tech, dus vraag ik me af of de politie in Su ook de tools en equipment heeft om bepaalde zaken van een voertuig uit te lezen of te detecteren.

  En vooral de vrachtwagens en bussen moeten onder een vergrootglas, want die kunnen flinke schades veroorzaken.


  Maak melding

 7. Voor wat betreft schades aan het wegmeubilair denk ik niet dat het zal werken om de schades op de veroorzakers te verhalen.
  De meeste mensen hebben geen aansprakelijkheidsverzekering, dus denk ik dat dit enkel bij woorden zal blijven en de overheid de kosten toch voor eigen rekening zal moeten nemen.

  Wat wel zal werken is een wet die voorschrijft dat een ieder die in het bezit is van een voertuig van 3 en meer wielen, een extra premie (verdisconteerd in de verzekering) zal moeten gaan betalen.

  Deze extra premie (van X promille/procent) zal door de verzekeringsmijen exclusief voor de overheid moeten worden gereserveerd, voor schades aan wegmeubilair, elektriciteitsmasten en overige schades bij eenzijdige aanrijdingen.

  De Surinamers moeten nu leren om te gaan betalen voor vernielingen die zij zelf veroorzaken. Ik hoop dat de overheid een overzicht publiceert van alle schadegevallen veroorzaakt door de weggebruikers, en wat dit allemaal de staat heeft gekost.


  Maak melding

 8. Mentaliteit van vernielzuchtigheid moeten die idioten achterwege laten. Geen vaderlands liefde meer. Alleen a No mi mentaliteit dankzij die paarse idioten . Dat is 1.
  Ten 2de; verrijking zonder te werken. Verdeeldheid van kapitalisme vertier hoogtij. Klote zeg …


  Maak melding

 9. Surinamers zijn al destroyers!! Alles wat mooi is, kunnen zij dat niet zien!! Pure en regelrechte vernietiger zijn ze! oef!!! Ik ga even kotsen!!

  Suriname komt niet verder dan een duppie met dit soort imbecielen!!


  Maak melding

 10. Milton jouw voorstel is slim en creatief. Ik weet niet wat de stand van zaken is m.b.t. de invoering van de wegenbelasting in Suriname.In 2016 werd dit idee geopperd door de president. Met een deel van de opbrengsten van de wegenbelasting kan men dit soort schades ook dekken. Maar ik vraag me af of deze maatregelen afdoende zijn om een gedragsverandering bij bestuurders te bewerkstelligen. Hoe zit het met dronkaards achter het stuur of mensen die door medicijngebruik niet als bestuurder de weg op mogen? Ik ben van mening dat ook harde sancties in de vorm van beslaglegging een afschrikwekkend effect zal hebben. Het moet een n + n verhaal worden.


  Maak melding

 11. benadeelde ontvangt eerst van de verzekeringmaatschapopij en als dat niet voldoende is dan gaat de veroorzaker aansprakelijk gesteld moeten worden. neem gewoon een goede advocaat en verhaal de schade. dat de staat dit niet doet komt omdat daar geen kundige personen rondlopen die weten wat te doen in zulke gevallen. EBS is ook slachtoffer maar voor dat bedrijf geldt hetzelfde. daarnaast is het handig bij bruggen extra veiliheidsvoorzieningen te plaatsenw aardoor men niet met een enorme snelheid over zo een brug kan rijd. je moet voorkomen in plaats van genezen. dat zou het motto van deze minister moeten zijn. minister Miranda vind ik persoonlijk iemand die van aanpakken weet, maar hij heeft kennelijk waardeloze adviseurs om zich heen.


  Maak melding

 12. Die brug is zeer slecht gebouwd. Gelet op de schade moet de hele brug aan een nadere onderzoek worden onderworpen. Het kan onmogelijk zo zijn dat een stalen brug die zo in elkaar is gezet, schade aan een pilaar heeft en dat dit geen gevolgen heeft voor de hele brug.

  De hele brug moet ontmanteld worden. Deze brug is m.i. helemaal afgeschreven. Het al dat ijzer kan zo de hoogovens in om weer gesmolten te worden en dan weer stalen pilaren van worden gemaakt.

  De brug voldoet niet aan heel veel eisen om te voorkomen dat dit soort schade geen gevolgen tegen heeft.

  Ook de bosjesbrug is onder de maat. Functioneel draagt het wel zorg dat verkeer erover heen kan, maar veiligheid heb ik mijn twijfels. Ook is de brug heel erg smal. Als er zich calamiteiten op deze brug voor zouden doen, houd ik mijn hart vast. Hoe krijg je alle verkeer van die brug, hulpdiensten, Ambulancepersoneel, brandweer, politie, enz. Ik zou er niet vreemd van opkijken dat als er zich daar ongelukken gebeuren, men redding zoekt door van het hoogste punt van deze brug te springen de enige echte hulp is, met alle gevolgen van dien.

  Ook wat schoonheid betreft heeft het veel van een Tyrannosaurus rex, familie van Dinosaurus Rex.( Hoge pilaren, vele pilaren/poten, korte voor- en achterpilaren.

  Recht En Waarheid Maken Vrij

  God Zij Met Ons Suriname;/rs


  Maak melding

 13. Best RobG. Ik hoop van ganser harte dat er ooit een wegenbelasting wordt ingevoerd in Suriname, waardoor de overheid de straten en wegen in goede staat kan houden.

  Hoewel ik soms twijfel aan de kwaliteit van het asfaltwerk dat wordt geleverd door de wegenbouwers, wil ik toch kwijt dat het ook de weggebruikers die zich schuldig maken aan het kapot rijden van de wegen.

  Hoewel dit moment niet opportuun is om zo’n maatregel in te voeren, hoop ik toch dat dit voor 2020 zal gebeuren.

  Voorts ben ik ook een grote voorstander inzake het heffen van een verwijderingsbijdrage op (import)banden van alle motorvoertuigen (incl. motor & bromfietsen).

  Een tijd terug kwam je overal en nergens in Su oude en versleten autobanden tegen, maar dat is er de laatste tijd minder. Ik vraag me af waar de oude banden zijn gebleven of waar die naar toe zijn.

  Met de opbrengsten van deze verwijderingsbijdrage op banden, kan de recycling industry (circulaire economie) geprikkeld worden om op te leven in Su.
  Ergo, de overheid verleend subsidie (met geld verkregen uit de eerder genoemde verwijderingsbijdrage) aan nieuwe bedrijven die zich bezig houden met afvalverwerking.


  Maak melding

 14. De Puinhopen Van 7 Jaar Desie Bouterse.

  Klop dat de heer Miranda zich druk maak over de laatste gebeurtenissen.. ik hoop dat hij spoedig met gepaste maatregeling komt…

  Maar De Heer Miranda Vernietig OW Ook door zijn curruptieve handelingen..

  Ik Had deze klootzak hoog zitten… toen hij pas in het regeer macht kwam hoorde ik die vaak zeggen: Ik ben niet Corrupt.. Sjonge Jonge Zeg.. je moet het weten wat zich allemaal onder de RADAR afspeelt.


  Maak melding

 15. Het gros der vernielers zijn ndpers en abopers. Oerdomme aanhangers van onberechte misdadigers die sinds 1980 en 1986 land en volk vreselijke vernielingen hebben aangebracht, geestelijk, lichamelijk en materieel. Oma taki hoe kunnen mensen o zo oerdom zijn om eigendommen van land en medemensen te vernietigen. Opa taki, het zit sinds 1980 in de genen van al deze oerdomme aanhangers van misdadigers. Ook hun kinderen geven deze twee misdadigers waarvan nu een president is de eer en lof voor hun misdadigheden aan land en volk. Het is de paarse ndp of de geelzwarte abop signatuur, hun doen en laten getuigen van hun vreselijke misdadige geaardheid voor mens, dier en natuur. Sinds 1980 hebben ddb en duivels trawanten land en volk misdadig verziekt. En het mooiste van de grap is dat al die paarse idiote marionetten met of zonder titel voor hun naam, arrogant hun paarse taken verzaken en steeds de burgers alten opdraaien voor hun oerdom wanbeleid. Oerdom paars wanbeleid van a tot z vol onrecht, bedrog en corruptie. Ma oma en opa vroegen de kleinkinderen in koor, waarom zo een vreselijke afkeer van deze regering. Oma taki, afkeer van het onrecht dat ze vertegenwoordigen in de duivelse persoon van een ddb aka didibri. Nooit wordt het meer als vroeger in dit ooit gezegend land waar misdaad aanhangers misdadigers als leider willen. opa taki elke moordenaar is vervloekt, maar nog meer dat deel van het volk dat deze moordenaar op handen draagt. Misdaad zal hun loon wezen. Dader en slachtoffer zijn ndper ofr aboper.


  Maak melding

 16. Jullie doen geen moer.Iedereen doet maar wat hij wilt in het verkeer.Ze worden toch niet aangepakt door de politie, die alleen maar mooi weer lopen te spelen in het verkeer op hun motor. Ze moeten de automobilisten maar gaan aanpakken.Donkere ramen,richtigwijzers waaraan gekloot is, noem maar op.Ik woon al vijf jaar hier, nooit gestopt door een agent.Niet dat er reden daartoe was, maar ik zie dingen hier…


  Maak melding

 17. Sasaka talk van Miranda !!
  Hoe staat het met de zaak van ex-minister Wolf ???
  Tot nu toe zwijgen Politie en OM in deze zaak !!
  De opositie stelt ook geen vragen hierover !!! Zelfs Somo de grondrover zwijgt in alle talen !!!
  Niemand durft op te treden tegen de houtblokken vervoerende trekkers en trucks van Brunswijk en trawanten van Desie !!! Allemaal slap gelul !!!


  Maak melding

 18. Oproep van de politie aan alle burgers om zodra ze een auto
  zonder kentekenplaat zien, gelijk de politie opbellen en doorgeven !!!
  Dit moet in alle buurten gebeuren, kleur en zoveel mogelijk merk ook opgeven !!


  Maak melding

 19. @ RobG

  “Jojo, als Suriname moet wachten op initiatieven van NPS en VHP om bruggen te bouwen, wegen en spoorwegen aan te leggen komt er niets. ”

  Wij kijken veel terug.

  Nu wordt er door Sardjoe gesuggereerd het West Suriname project potentie heeft.
  Wie heeft het West Suriname project de nek omgedraaid en honderden miljoenen doen verdampen.

  Wie hebben het Binnenlandsconflict en alle schade die daar door ontstaan is veroorzaakt.

  Hoe heeft Wijdenbosch, ondanks heel forse hulp uit Nederland, de economie geruineerd en 2 foute bruggen (te smal en te hoog) met enorme schulden achter gelaten.

  Dat overziende heeft Venetiaan en partners wonderen verricht.
  U roept dat men niet op de NPS of VHP hoeft te rekenen op bruggen, wegen of spoorwegen.

  Om met het laatste te beginnen Spoorwegen zeker niet want dat is in de kustvlakte wel de allerachterlijkste vorm van vervoer (fundatie probleem).

  >>>Qua wegen vergist u zich aangezien alle Asfaltprojecten van omvang zijn Front projecten.
  >>>Ook de waterhuishouding was redelijk ondercontrole in de Front perionde.
  >>>Ook is de Luchthaven gemoderniseerd in de Front periode.
  >>>Ook is de sanering en uitbreiding van Staatsolie een Front project.
  >>>U mag ook de Warmte kracht centrale van Staatsolie als een Frontproject zien.
  >>>Ook is het LISP ten aanzien van woningbouw internationaal als succes vol ervaren.
  >>>De Nieuwe haven in zowel Paramaribo en Nickerie waren Front projecten.
  >>>De dijken in Commewijne en Coronie zijn onder Front gepland en door Bouterse de vernieling in geholpen door de budgetten te misbruiken.
  >>.>De formele goudmijn bouw is op poten gezet.
  >>> Alle Wijdenbosch schulden overgenomen en afgebouwd.

  RobG en dat allemaal van uit een geheel gestrande economie onder Wijdenbosch.
  Het BBP is met nog beperkte steun van Nederland gestegen van $ 1.500.000.000 naar $ 4.800.000.000 onder Venetiaan en is ondertussen weer door Bouterse afgebouwd naar $ 3.000.000.000.

  Beste RobG ik ben geen oude politiek. Ik zou graag zien dat iemand als mevrouw Concalves en wat onafhankelijke technocraten de tent overnamen.
  Alles wat Suriname nu drijvende houd is werk van Venetiaan en partners. Bouterse doet zijn uiterste best om Suriname te vernietigen met beloven en beloven maar NIETS te realiseren.


  Maak melding

 20. Jojo, het West Suriname project was vanaf het begin ten dode opgeschreven. Heel wat deskundigen hadden de regering waarin de NPS dominant aanwezig was gewaarschuwd om niet met dit project te beginnen. Maar zoals altijd hebben de arrogante politici en geleerden van de NPS het project doorgezet. Ook Nederlandse deskundigen hadden voor gewaarschuwd, maar zij hielden zich in omdat men bij de NPS snel geneigd was om te spreken van bevoogding. De wereld zat echt niet te springen om bauxiet uit Suriname.Op dat menent werd de wereld geteisterd door een economische recessie die hardnekkig was.

  Na jaren van arbeid aan het West Suriname project liep er slechts een spoorlijn van niets naar nergens. Een mega geldverspillingsproject van ongekende omvang door de NPS regeringen.
  Het was een wijs besluit van de militairen om te stoppen met het West Suriname project. Ruim 700 miljoen Nederlandse guldens waren uitgegeven aan een spoorlijn, een paar locomotieven en een tiental huizen. Meer was er niet gerealiseerd omdat de NPSers veel ontwkkelingsgeld hadden afgeroomd voor hun eigen doeleinden. Jojo, als het aan velen ligt komt er nooit meer een regering van NPS.

  De projecten die gij opsomd zijn allemaal gerealiseerd met ontwikkelingsgelden, fondsen van van organisaties, en inkomsten van Suriname. De huidige regering moet het alleen doen met de inkomsten van Suriname notabene in een periode van recessie. Jojo, de comfortabele positie van de regeringen van NPS en VHP kan men niet vergelijken met de positie waarin de huidige regerzich bevindt.


  Maak melding

 21. Aaiii baja , alleen grote woorden kleine inhoud. maak je ogen niet kapot door te wenen voor de blinde.Waar elke fout wordt aangerekent is elke contact onmogeleijk.Wie geen geld heeft is een lijk. Het noodlot overvalt ons altijd op een ongelegen ogenblijk.En En en . Wanneer ik verdrink, verdrink iedereen.En vooral Geld besteelt de mens.


  Maak melding

 22. Verzekeringsmaatschappijen voor de kosten laten opdraaien dan moeten de bestuurderstad erg goed verzekerd zijn.
  Voer de verplichteaansprakelijkheidsverzekering in voor heel Suriname.
  Dan zullen zij het weten


  Maak melding

 23. Verzekeringsmaatschappijen voor de kosten laten opdraaien dan moeten de bestuurderstad erg goed verzekerd zijn.
  Voer de verplichte aansprakelijkheidsverzekering in voor heel Suriname.
  Dan zullen zij het weten


  Maak melding

 24. @ RobG

  U bent echt ziek.

  Nu wil de regering West Suriname ontsluiten ten koste van miljarden en toen was het volgens u verstandig een ingezette lijn met gratis geld af te kappen en dfl 700.000.000 te laten verdampen.

  Inconsequent is hier de meest eenvoudige kwalificatie.

  U roept weer dat de aangehaalde projecten met hulpmiddelen etc. uitgevoerd zouden zijn.
  Hoefdraad heeft de bron aangewezen, het rapport “een belaste relatie” die het bewijs levert dat u onzin spreekt.

  Er was nog ongeveer euro 400.000.000 beschikbaar en omdat te krijgen moest Suriname zelf Euro 300.000.000 pariteitsmiddelen inbrengen.
  Asfalt ofwel Dalian I, II en III zijn met geleende middelen opgezet.
  SPCS is door Staatsolie gedaan.

  Beste RobG u praat u grote meester Limburg de Surinaamse Mohammad Saeed al Sahhaf na zonder u ook maar een enkel moment in de feiten te verdiepen.


  Maak melding

 25. Jojo, u geeft een andere wending aan mijn uiteenzetting. Er wordt momenteel door werkgroepen beraadslaagd over West Suriname.Men is aan het brainstormen over diverse opties.Er is helemaal geen definitieve beslssing genomen om dit project op te starten. Ik snap echt niet hoe u tot deze conclusie bent gekomen De regeerders in Suriname hebben trouwens ook geen geld om te investeren in West Suriname. Dat kon de NPS toen wel omdat zij NF 1.5 miljard tot haar beschikking had. Het enige dat zij gerealiseerd hebben is een spoorlijn midden in de jungle die van niets naar nergens liep, een paar locomotieven en een tiental woningen. Kosten NF 700 miljoen, en daar bent u bijzonder trots op.

  Als het West Suriname project doorgezet werd zou de totale 1.5 mld aan uitgegeven worden en zonder dat er een ton bauxiet was ontgonnen. Het project stierf een langzame dood omdat van de deskundigen de buit binnen hadden en gevlogen waren. Ze waren met de noorderzon vertrokken. Trouwens, de Dalhian projecten waren initiatieven van de regering Wijdenbosch. De regering Venetiaan heeft vervolgens deze projecten voortgezet.


  Maak melding

 26. En NU even over het HEDEN babbelen !

  Binnen vier jaar regering Paars is Sranan STRAAL FAILLIET !

  Ondanks het bijdrukken van een DRIETAL MILJARDEN ongedekte SRD-bankbiljetten !

  De tientallen papieren Paarse projecten kent heel Sranan !
  NEKS NO E WORDE !

  STOP het massale uitgeven van geleend geld !

  Zet de tering naar de nering, GEEF alleen uit wat het land zelf aan inkomsten heeft (exclusief leningen !)

  STOP de mega-corruptie en vervolg allen die gelden en goederen van de staat stelen en roven !
  Neem in de wet een VERVOLGINGSPLICHT op voor corruptie-zaken, ons land is arm !

  Herstel de rechtsstaat en de Grondwet !
  Een bananenrepubliek zonder grondwet en mensenrechten kun je niet opbouwen !

  Vervolg alle Moordenaars, en stop de sabotage van de onafhankelijke Rechterlijke Macht en van het Openbaar Ministerie !

  PS : Het SOCIALE faillissement (ontstaan door wanbeleid van Paars) neemt steeds ernstige vormen aan ! Zelfs vanuit de cellenhuizen worden zware misdaden gepleegd door de gedetineerden !
  Ineenstorting Sranan rechtsstaat, wordt voor een ieder steeds duidelijker zichtbaar !

  STOP A PURPLE SLAVERY FU SRANAN !!!!!


  Maak melding

 27. RobG heeft het zo druk met het kijken naar het verleden dat hij de misere en de miskleunen van de huidige regering onder lijding van een veroordeelde drugscrimineel en massamoordenaar niet wil of kan zien. Brr , wat een eng mannetje


  Maak melding

 28. @ RobG

  Ik ben niet trots op West Suriname project. Het is een bron van Irritatie vanwege de enorme verspilling omdat er kinderen aan de knoppen zatten.
  Bouterse heeft West Suriname stil gezet uit geld nood niet omdat de plannen niet klopten.
  Indien de infra beschikbaar was (zonder daar in te hoeven investeren) had men wel in Suriname kunnen gaan mijnen.

  Mijnen zijn een Kip en het Ei verhaal wie investeert eerst de overheid in de infrastructuur of de mijnboiuwer in de mijn. Indien de infra er is dan kan de rest door gaan. Helaas was Bouterse zo onverstandig te stoppen.

  Nu doet u iets af als een werkgroep terwijl Sardjoe het al als een project a $ 3.000.000.000 aan het verkopen is.

  Ja Dalian was een Wijdenbosch project. Hij had heel Suriname toen al in hypotheek gegeven aan de Chinezen (lees aub Sammaka de strijd om het Bos van Fergus McKay)
  De Chinezen hebbben echter Dalian I nooit in uitvoering gebracht onder Wijdenbosch omdat ze net als bij Dalian IV wel uitkijken met zijn en deze regering nog grote projecten in uitvoering te brengen.

  Pas met Venetiaan kregen ze weer vertrouwen.

  By the Way heeft u ondertussen door dat naast Bouterse en Wijdenbosch samen verantwoordelijk zijn voor het laten verdampen van ruim dfl 2.200.000.000 (lees aub “een belaste relatie”) van alle hulpmiddelen om maar te vergeten het herstel van de schade na het binnenlands conflict en de afbetalingen van de Schulden van Wijdenbosch.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.