zo 18 feb 2018 00:08
post thumbnail

Korte Surinaamse film behaalt internationale prijzen

7

De film ‘Laws of the Game’ die regisseur Aegina Brahim vorig jaar in Suriname opnam, heeft wereldwijd een aantal prijzen in de wacht gesleept. “We hebben nu al 5 awards gewonnen voor Best Short Film en Best Actress en zijn geselecteerd voor 21 filmfestivals wereldwijd. Verder heeft de film twee nominaties voor Best Short Film en Best Producer. Een der nominaties is bij het BFI Londen Film Festival die tot de belangrijkste festivals behoort.”, vertelt de regisseur enthousiast. ‘Laws of The Game’ werd geselecteerd uit meer dan zeven duizend inzendingen en kan ingeval van winst worden genomineerd voor een Bafta Award en een Oscar.

Laws of The Game gaat over de Surinaamse vrouwelijke scheidsrechter Deborah Zebeda die zowel voor vrouwen als mannen wedstrijden fluit. Het relaas is er een van persistente en overwinning. Deze korte film van ruim 22 minuten diende tevens als afstudeerproject van Brahim, om haar Master in Arts (MA) titel te behalen aan The London Film School.

De film kan ontzettend grote gevolgen hebben voor Suriname. ”Suriname en de Surinamers worden nu gezien, niet alleen wat het verhaal betreft maar ook qua talent om een film te maken en dat is belangrijk”, vertelt Brahim. Daarbovenop gaan door hert succes van de film nu allerlei deuren open om meer films in Suriname over Surinamers te schieten. “Dat was mijn doel en ik heb het idee dat we dat wel bereikt hebben”, stelt Brahim trots.

<- klik hier om te reageren op dit bericht
77 Reacties | Plaats Reactie

 1. Er zijn genoeg acteurs in Suriname die het ver kunnen schopen denk hierbij aan DDB misiDubai etc etc. Dus ik zou zeggen veel succes

  dinsdag 12 september 2017 om 18:39 uur.
 2. Niet alleen acteurs, maar ook comedianten, zoals Hooghart, gebroeders Nerkust, Bouva, Hopkinson, simons, Doekhi, Adhin, Hok,Boefdraad, Abdoel, en de rest van die paarse jaknikkers of wel comedianten.

  dinsdag 12 september 2017 om 20:09 uur.
 3. Proficiat Brahim. Wees een inspiratie en rolmodel voor veel jong Surinaams talent.

  dinsdag 12 september 2017 om 21:15 uur.
 4. Suriname is een grote poppenkast, de ene schele desidurius ,paarse kakkerlak, overloper, hangmatligger, wakaman probeert de andere te overtreffen met kunst- en vliegwerk.

  Je kijkt er met verbazing naar, houdt je adem in, slaat je hand voor je open vallen mond om niet uit te schreeuwen, verstijft en kan je ogen niet geloven wat je aanschouwt. Het laat aan misverstand en duidelijkheid niets over waar dit naar toe zal leiden. Zie maar hoe diep in de afgrond Suriname al gekomen is. Mijn hemel! Oh Lord have mercy!

  Sari (his)toy

  Recht En Waarheid Maken Vrij

  God Zij Met Ons Surinamers

  dinsdag 12 september 2017 om 22:18 uur.
 5. Proficiat met het behalen van de internationale prijzen.

  En La Sombra Del Arbol

  dinsdag 12 september 2017 om 22:28 uur.
 6. Wanneer een film met de titel, het paars misdadig corrupte roverheid?

  dinsdag 12 september 2017 om 23:33 uur.
 7. Je zit al diep in deze film met deze dom stem gedrach met baas je zit er mooi in mijn friend

  woensdag 13 september 2017 om 02:51 uur.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ads:
Bezoek ook:
www.suriname.nl

Adverteer ook op:
www.suritrade.com