Korte Surinaamse film behaalt internationale prijzen

7
Korte Surinaamse film behaalt internationale prijzen

De film ‘Laws of the Game’ die regisseur Aegina Brahim vorig jaar in Suriname opnam, heeft wereldwijd een aantal prijzen in de wacht gesleept. “We hebben nu al 5 awards gewonnen voor Best Short Film en Best Actress en zijn geselecteerd voor 21 filmfestivals wereldwijd. Verder heeft de film twee nominaties voor Best Short Film en Best Producer. Een der nominaties is bij het BFI Londen Film Festival die tot de belangrijkste festivals behoort.”, vertelt de regisseur enthousiast. ‘Laws of The Game’ werd geselecteerd uit meer dan zeven duizend inzendingen en kan ingeval van winst worden genomineerd voor een Bafta Award en een Oscar.

Laws of The Game gaat over de Surinaamse vrouwelijke scheidsrechter Deborah Zebeda die zowel voor vrouwen als mannen wedstrijden fluit. Het relaas is er een van persistente en overwinning. Deze korte film van ruim 22 minuten diende tevens als afstudeerproject van Brahim, om haar Master in Arts (MA) titel te behalen aan The London Film School.

De film kan ontzettend grote gevolgen hebben voor Suriname. ”Suriname en de Surinamers worden nu gezien, niet alleen wat het verhaal betreft maar ook qua talent om een film te maken en dat is belangrijk”, vertelt Brahim. Daarbovenop gaan door hert succes van de film nu allerlei deuren open om meer films in Suriname over Surinamers te schieten. “Dat was mijn doel en ik heb het idee dat we dat wel bereikt hebben”, stelt Brahim trots.


7 REACTIES

 1. Niet alleen acteurs, maar ook comedianten, zoals Hooghart, gebroeders Nerkust, Bouva, Hopkinson, simons, Doekhi, Adhin, Hok,Boefdraad, Abdoel, en de rest van die paarse jaknikkers of wel comedianten.


  Maak melding

 2. Suriname is een grote poppenkast, de ene schele desidurius ,paarse kakkerlak, overloper, hangmatligger, wakaman probeert de andere te overtreffen met kunst- en vliegwerk.

  Je kijkt er met verbazing naar, houdt je adem in, slaat je hand voor je open vallen mond om niet uit te schreeuwen, verstijft en kan je ogen niet geloven wat je aanschouwt. Het laat aan misverstand en duidelijkheid niets over waar dit naar toe zal leiden. Zie maar hoe diep in de afgrond Suriname al gekomen is. Mijn hemel! Oh Lord have mercy!

  Sari (his)toy

  Recht En Waarheid Maken Vrij

  God Zij Met Ons Surinamers


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.