do 22 feb 2018 04:07
post thumbnail

Logistieke en voedselhulp Suriname aan getroffen eilanden

PARAMARIBO, 10 sep – Suriname heeft positief gereageerd op de oproep van de Caribische Rampenbestrijdings Organisatie CDEMA. Waarnemend president Ashwin Adhin zegt dat logistieke hulp geboden zal worden. De hulp was aangevraagd via het Nationaal Coördinatie Centrum voor Rampenbeheersing, NCCR. Ook andere vormen van hulp staan klaar.

Onder meer zijn door de regering voedsel- en drankenpakketten gereed gezet. De pakketten bevatten behalve hygienische middelen ook melk en sappen. Het gros van de hulp is bestemd voor het zwaar getroffen Barbuda. Een partij van tien ton aan hulpmiddelen zal binnen twee dagen worden worden gevolgen naar zustereiland Antigua. De logistieke hulp voor het CDEMA moet de hulpverlening vergemakkelijken.

Adhin zegt tegenover het Nationaal Informatie Instituut dat ook de samenleving de gelegenheid krijgt een bijdrage te leveren. Werkgeversorganisatie Akmos heeft al aangeboden om ondernemers af te vaardigen. Die kunnen onder meer adviseren over de wederopbouw. Intussen volgen familieleden in Suriname bezorgd de ontwikkelingen op vooral de Antillen. Daar Surinaamse wonen honderden immgranten.

<- klik hier om te reageren op dit bericht


30 Reacties | Plaats Reactie

 1. Dit is een mogelijkheid voor de Surinaamse export productie ondernemingen in voedsel enz om de eilandbewoners bekend en vertrouwd te maken met hun brand, merk, de smaak, de kwaliteit, enz, Made In Suriname.

  Het gaat om voeding: oa rijst, water, landbouwpruducten, enz, maar ook als het om bouwmaterialen gaat, stenen voor de bouw van gebouwen, hout, ramen, deuren, meubels, kasten, enz.

  Bekend making staat op de eerste plaats, daarna gaan onderhandelen om de producten die in nood zijn gedoneerd in de schappen van de winkels te krijgen.

  Recht En Waarheid Maken Vrij

  God Zij Met Ons Suriname/rs

  zondag 10 september 2017 om 20:44 uur.
 2. om een ander in de nood te helpen is geen genoegen maar een must. we zijn verplicht te helpen waar dit nodig is. in het bijzonder de gasten dat zich gelovigen noemt plus hun voorgangers. nu moeten ze broeder liefde tonen en niet alleen met hun mond belijden.

  zondag 10 september 2017 om 20:50 uur.
 3. De Surinamers die woonachtig op de Antillen zijn, kunnen beter de ontwikkelingen in Suriname volgen, want die komen nooit meer goed zolang deze paarse criminele organisatie de leiding hebben over dit land, deze criminelen hebben meer schade aan het land gebracht, dan al die orkanen bij elkaar, en zal na dit paarse tijdperk,nog jaren puin geruimd moeten worden.

  zondag 10 september 2017 om 21:05 uur.
 4. De Front embryos kunnen het niet laten om de president van Suriname te schofferen, stelletje kakkerlakken. Begint erop te lijken dat wkn een kraamkamer is van haat.
  Als of president Bouterse daar wakker van ligt.

  zondag 10 september 2017 om 21:20 uur.
 5. Nu kan deze boef alle magazijnen vullen met goederen die hij in 2020 gaat distribueren onder de paarse wakamans. De boeken liggen te rotten in de magazijns van zijn familie en vrienden. Tien ton goederen voor Barbuda, waaronder melk, en andere hygiënische producten. Dit alles terwijl een gemiddelde Surinaamse knippaverkoper niks te bikken heeft. Deze boef heeft zijn kans schoon gezien om diep in de yang patu te graaien. Tzt gaan we meer over dit filantropische gebaar horen.

  zondag 10 september 2017 om 21:29 uur.
 6. Is er nog geen “kokosnoot” terecht gekomen op het hoofd van de vader des vaderland , onze president, op Cuba ???
  We zouden gelijk verlost zijn van deze Zeeuws-Indiaanse afstammeling!!

  zondag 10 september 2017 om 22:04 uur.
 7. Jong Suriname.

  Ik vind het Grote klasse dat Suriname van zijn beste kant heeft laten zien.. Hulp aan de door ram getroffen gebieden in de Caraibische eilanden

  Orkaan IRMA heeft Sint Maartin Vernietigt,, is een Feit. beste mensen.

  Orkaan BOUTERSE Heeft Suriname Vernietigt.

  zondag 10 september 2017 om 22:07 uur.
 8. Malloot het Front heeft suriname vernietigd. Zij hebben suriname nooit bevrijd uit de koloniale jukbeenderen. Wat excellentie Bouterse nu doet is de-koloniseren. En ja dat gaat pijn doen.

  zondag 10 september 2017 om 22:12 uur.
 9. Volgens mij is er een kronto op jouw hoofd gevallen,vergeet zijn Afrikaans bloed niet.

  zondag 10 september 2017 om 22:32 uur.
 10. Jij spoort ook niet echt!

  zondag 10 september 2017 om 22:33 uur.
 11. @Parbosingh, de Zeeuwse landverrader DDB heeft Ons Land FAILLIET gemaakt !

  Eerst kwam zijn koloniale staatsgreep met hulp van Hollandse makkers, zoals kolonel Valk van de Mil Inl dienst ! Onze democratie en rechtsstaat werden vernietigd !

  De laatste jaren is DDB bezig onze economie en munt te vernietigen !

  Hij heeft met de Paarse clan MILJARDEN aan ongedekte SRD-bankbiljetten (in het GEHEIM) gedrukt en uitgegeven !
  Eindstand : Sranan FAILLIET door toedoen van deze Redi Musu !

  PS : Alle Geld, alle Goud, alle Deviezen van Sranan zijn door deze Paarse knoeier, VERKWANSELD !

  Productie cijfer 1

  Leningen 9

  Corruptie 10

  STAATSFAILLISSEMENT BLIJFT IN TACT !!!!!

  SRANAN VOLK HEEFT OOK NOODHULP NODIG !

  zondag 10 september 2017 om 22:46 uur.
 12. Reken maar dat er ook nog hulp aan Cuba zal worden gegeven.

  Wat er stiekem naar Venezuela gaat weten we niet.

  Edoch de eerlijkheid gebied te zeggen dat de eilanden helemaal niks hebben terwijl in Suriname er aan voedsel geen gebrek is; wat eten (voedsel) betreft.

  zondag 10 september 2017 om 23:34 uur.
 13. Ook dit word een mikkie njang projekt.De vrienden van de baas mogen weer zonder inschrijvingen goederen onderhands leveren.

  maandag 11 september 2017 om 00:13 uur.
 14. Het is juist goed dat Suriname gehoor geeft aan de oproep van het CDEMA om hulp te bieden aan de verschillende rampgebieden: Sint Maarten, Barbuda, Antigua en andere eilanden die door de orkaan zijn getroffen. Uit het kleine beetje wat Suriname heeft, is het een supertof gebaar om mee te helpen, want iedere hulp, hoe gering het ook lijkt, is welkom, en alle kleine beetjes helpen toch? Ook is het een opportunity om “made from Surinam” te promoten. Het is dus ook een business-opportunity en please, vertaal Suriname in het Engels als “Surinam” en niet als “Suriname” want dat spreekt wat lastiger uit voor anderstaligen. Het is professioneler en internationaal gezien veel correcter. Hopelijk ziet men in dat Suriname gewoon vertaald kan worden in “Surinam”, waardoor het toegankelijker wordt om de naamsbekendheid van Suriname te vergroten, maar dit even terzijde. Het gaat nu om hulp bieden aan mensen in nood die door een zeer hevige storm zijn getroffen en ik ben trots op Suriname dat Suriname deze slachtoffers zoveel als mogelijk probeert te helpen. Supertof en echt supertop van Suriname hoor. Proud to be a Surinamese!!!!

  maandag 11 september 2017 om 05:54 uur.
 15. Waarom sturen wij overleverings paketten en medicijnen uit Nederland naar Suriname als onze regering zelf kan uitdelenonder de genadige beul st bouta ? Hoeveel van deze eilanden stuurden hulp toen onze binnenland aan het overstromen was?

  maandag 11 september 2017 om 06:07 uur.
 16. Wie helpt Suriname na orkaan DESI?

  maandag 11 september 2017 om 08:24 uur.
 17. het zou fantastisch zijn als we Misikaba ook daar sturen om te prediken. Dat zou de bevolking opvrolijken. Zo kan hij ze loze beloftes voorhouden en gouden bergen prediken.

  maandag 11 september 2017 om 10:08 uur.
 18. Hopenlijk is het vliegveld van Cuba zodanig vernield dat bouta in geen jaren in staat zal zijn terug te keren naar Suriname.Desnoods wordt hij een cubaan,
  Nu met hem weg is dit de kans voor Suriname.De surinamers kunnen bv een telefoon coup plegen en adhin en de ndp regering naar huis sturen.Dan komen vervroegde verkiezingen zonder de naam bouta op het lijst!Maar enfin zo slim zijn de surinamers niet.
  @Parbo en de rest van de ndpers hier
  O,jeetje je baasje mag exporteren zoveel hij maar hebben wilt,het komt niet uit zijn zak al die onkosten ,Wij betalen er voor ,Jullie baasje gaat weer lenen ergens en wij en onze nog te komen generaties gaan het afbetalen al die schulden,
  Zelfs wij maken een crisis mee dank zij jullie lijder maar wij passen ons aan. al 37 jaren lang,de ene crisis na de andere wij overleven het. Hebben de arme eilanden ooit hulp geboden aan Suriname,hebben ze de surinamers ooit gevraagd of ze blij zijn met een lijder die international wanted is?!

  maandag 11 september 2017 om 12:33 uur.
 19. Wij gaan binnenkort 10-ton cassavemeel doneren;ook 100.000 jonge cocosnoten met “cocoswater” uit de aanplant van minister Agoe !! Daarna 10-ton DBB1 en DBB2 rijst uit Nickerie !!
  Onze eigen armlastge bevolking mag creperen !!
  “de floating water bulk” zal enkele duizenden bubieke meter water als donatie door SWM worden gestuurd naar Sint Maartin !!, terwijl onze bevolking in het binnenland en delen van de kustvlakte geen goed drinkwater kunnen krijgen !!

  maandag 11 september 2017 om 15:23 uur.
 20. Ik zag op tv al weer de beelden van plunderen Afro Amerikanen die in dure auto’s luxe winkels in Florida aan het leegroven waren.

  Geen Blanken, geen Chinezen, geen Arabieren en geen Latino’s.

  Het is altijd hetzelfde bij grote rampen. Het is echt de schaamte voorbij.

  maandag 11 september 2017 om 15:30 uur.
 21. Het moet vrezelijk zijn om alles waarvoor je gewerkt hebt in een klap moet verliezen.Door hard te werken kan je het heropbouwen.
  Maar als je jouw leven van je word afgenomen kan dat niet vervangen worden.Daarom heeft niemand het recht een ander zijn leven te nemen.Niemand en dan ook Niemand!

  maandag 11 september 2017 om 17:05 uur.
 22. @hmolenaar2016. Is dit nu de waarheid of racistisch. Ik denk dat de media expres de doelgroep filmen en niet de anderen om een bepaald beeld te vormen….
  Ik vind het wel geweldig dat het ene onderontwikkeld land het andere de hulp biedt. Hoe dit dan betaald wordt aan welke partij loyalist zal nog wel boven tafel komen de komende maanden.

  maandag 11 september 2017 om 18:41 uur.
 23. Een Ramp op het Caribischgebied door stormen, Irma Jose, kan voor ondernemingen in de voedselexportondernemingen ea in de Republiek Suriname een uitdaging zijn

  Dat betekent dat de voedselproductie in de landbouw, rijst, cassave, enz zorgt voor werkgelegenheid, export van je kwaliteit die de concurrentie van producten op de Caribische Eilanden aan kunnen. Valuta voor Suriname, waardering, bekendheid van Suriname/rs en bekend zijn op de Caribische kaart.

  De schade die op de Caribische Eilanden is ontstaan is een echte uitdaging voor Suriname op talrijke gebieden die jarenlang zal duren voordat er orde op zaken is. Surinaamse Ondernemingen kunnen niet aan de kant blijven staan.

  Recht En Waarheid Maken Vrij

  God Zij Met Ons Suriname/rs

  maandag 11 september 2017 om 19:41 uur.
 24. @hmolenaar2016,

  Zijn ze geen hulpverleners? Hi hii shoot ding mars!.

  maandag 11 september 2017 om 19:52 uur.
 25. Blanke
  @hmolenaar2016. Is dit nu de waarheid of racistisch. Ik denk dat de media expres de doelgroep filmen en niet de anderen om een bepaald beeld te vormen….

  ====

  Beste Blanke,

  Bij elke ramp grijpt men zijn kans.
  Als er blanken, chinezen, Hindoestanen, Latino’s zouden plunderen zouden ze dit echt wel filmen. Deze groepen hebben blijkbaar iets meer moraal.

  Het is de harde waarheid.

  maandag 11 september 2017 om 19:54 uur.
 26. Sabato Franse
  @hmolenaar2016,

  Zijn ze geen hulpverleners? Hi hii shoot ding mars!.
  ===

  Ik denk dat ze alvast voorschot nemen op de herstelbetalingen voor hun slavernij verleden.

  maandag 11 september 2017 om 19:55 uur.
 27. De paars klote marionettenregering olv didibri zijn de oerdomste parasieten en poepvliegen in baas zijn beerput. Moordenaar aanbidders zijn allen die de moordenaar verafgoden, Wo ka. Oma zugtoe, zelf een amoebe is van nature slimmer dan jhet gros der oerdomme paars verpauperde idiote debiele soso lobi ddn aanhangers,

  dinsdag 12 september 2017 om 06:09 uur.
 28. Wat ik op tv zag is dat een bepaalde bevolkingsgroep winkels plunderen in Sint Maarten en Miami.
  Je ziet ze lopen met tasssen vol tv’s, sportschoenen en apparatuur.

  Ik dacht dat ze opzoek waren naar voedsel?????????

  dinsdag 12 september 2017 om 12:44 uur.
 29. @plunder. dat zie je verkeerd. Die spullen worden verkocht en van het geld wordt dan weer voedsel gekocht bij die andere plunderaar die wel voedsel en water heeft gevonden.
  Dir echt een vorm van economie die tijdens een natuurramp van toepassing is.
  Ook bij door mensen veroorzaakte rampen zie je dit gebeuren. Kijk naar het aantal berovingen hier in Suriname. Die arme daders moeten wel roven om poedermelk te kopen voor de kinderen.

  dinsdag 12 september 2017 om 12:55 uur.
 30. @ blanke,

  Wel vreemd dat altijd een bepaalde bevolkingsgroep aan het plunderen is !!!!!!!

  woensdag 13 september 2017 om 08:22 uur.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ads:
Bezoek ook:
www.suriname.nl

Adverteer ook op:
www.suritrade.com