maandag, februari 26, 2024
HomeNieuws uit Suriname‘Werk parlement moet ook buiten Suriname gedaan worden’

‘Werk parlement moet ook buiten Suriname gedaan worden’

-

Does Travel & Cadushi Tours

PARAMARIBO, 8 sep – Het parlementair werk moet ook buiten Suriname gedaan worden. Dit zegt parlementariër Patrick Kensenhuis (NDP) in antwoord op de storm van kritiek op de vermeende reislust van het parlement. Die kritiek woedt vooral op sociale media. Onder meer wordt aangehaald dat Suriname economisch in lastig vaarwater verkeert. Kensenhuis begrijpt de kritiek niet.

In het afgelopen zittingsjaar is op verschillende manieren zoveel mogelijk geprobeerd te bezuinigen. Het aantal buitenlandse missies is minimaal gehouden. “Als parlement hebben wij ook heel veel ingeleverd, waardoor een heleboel dienstreizen niet zijn uitgevoerd.Hierdoor hebben wij als parlement ook heel goed ingespeeld op de financieel-economische situatie”, zegt Kensenhuis tegenover Dagblad Suriname.

Het parlement mag dus niets verweten worden. “Alles wat mogelijk was, hebben wij als parlement kunnen doen. Maar dat neemt niet weg dat het werk ook buiten Suriname gedaan moet worden. Als wij dat werk niet doen, kunnen wij internationaal bepaalde problemen krijgen. Er zijn vergaderingen waar wij als land niet kunnen nalaten te participeren, omdat Suriname er ook voordelen heeft”, aldus Kensenhuis.

opening
Fernandes Express
Werken in de Caribbean

22 REACTIES
 1. De wereld staat te wachten op Suri parlementariers die niet eens hun eigen land niet kunnen redden van de criminele kliek onder de president die zelf een criminele psychopaat is. Pansa is zelf een goedkope politieke motjo die overloopt voor slechts een dalla van bouta.


  Maak melding
 2. Hoe geloofwaardig moet je deze waardeloze overloper nog nemen, die alleen maar bezig is zijn eigen positie veilig te stellen, met dit soort van mensen, die zich als volksvertegenwoordiger manifisteren, ben je aan de goden overgeleverd, ze kunnen alleen maar jaknikken, en de reet likken van een moordenaar, wat ten koste gaat van de gemeenschap, met zijn inleveren, voor hetgeen dit waardeloos figuur presteerd, word hij dik betaald, en staat lang niet in verhouding,van wat veel werknemers aan tijd en werk moeten investeren.


  Maak melding
 3. Nu de nationale dieven partij (ndp) alle geld en goud gestolen heeft van het volk, gaan ze internationaal. Nu heten ze nationale en internationale dieven partij.


  Maak melding
 4. De Surinaamse politici zijn nu officieel de meest amorele corrupte en op zelfverrijking ruggengraatloze bestuurders in de wereld.

  Deze beroeps plunderaars van de Surinaamse staatskas zijn walgelijke individuen. Om te kotssen.


  Maak melding
 5. Het doet de Surinaamse bevolking niets want je hoort niets.
  Niemand klaagt dat melk en olie duurder is geworden.
  Kan een minister zomaar straf maatregel tegen het onderwijs nemen.


  Maak melding
 6. Ten 1 ste willen ze geen ambassadeur, en ten 2de buiten Suriname te gaan stelen. Wat denken die suri’ s wel dat ie zijn.
  Regels voor ons maken terwijl hunne zelfs vertrappen. Ga weg toch man.
  1ding is zeker; elk jaar verloren aansluitingsjaar met buitenland betekent dat 5 jaren achterstand in Suriname. De wereld leeft in een bepaalde systeem, als je daar niet thuis hoort, dan houdt het op.


  Maak melding
 7. Deze plotselinge eruptie’s van dienst reizen bestendigt het volk in haar geloof dat de parlementariers profiteurs zijn.Met deze handelingen bewijzen ze steeds weer dat er geen planning bestaat in hun doen en laten en alles is gelaten aan de gelegenheid.
  Het zou hun niets gekost hebben om deze reizen zes maanden van te voren aangekondigd te hebben.En ze moeten bij terug keer niet vertellen dat ze ervaring op gedaan hebben.Daarmee kan het volk niets kopen.


  Maak melding
 8. Landgenoten, natievorming begint bij overstijgende idealen. De idealen van de grootste politicus van Suriname Mr.J. Lachomon, met zijn inzichten over verbroerdegingspolitiek is thans verworpen tot etnische rivaliteit. Alhoewel ik geen medestander van S. Hira ben, zie ik in de nabije toekomst een clash tussen de diverse bevolkingsgroepen in ons ooit welvarend en vredelievende land. Surinamers zijn tot op de bot etnisch gecentreerd. Mensen die kapitaal bezitten, kapitaal willen bestendigen en meer zucht naar kapitaal willen gaan gezien onze historistische rivaliteit een keer met elkaar botsen. De have nots zullen als eerste de wapens grijpen omdat ze niks te verliezen hebben dan zich te laten misbruiken door aan te sluiten bij de partij die nieuwe rijken creëert. Het is vanaf het begin, dus 1980 al duidelijk dat deze partij erop uit is een raciale intercourse te bewerkstelligen. Wat wij niet beseffen is dat natievorming bij een goed opgeleide en weldenkende mensen begint. Onze voortrekkers hebben de waarde bagage niet om dat te bewerkstelligen. We luteren nog steeds in de wieg naar onze leiders met hun politieke agenda. People het up, stand for Your right. Right the evils and build our beloved country. Weg met misdadigers en corruptelingen, weg met Bouterse en zijn kornuiten. Werk samen!


  Maak melding
 9. Beste Koos,

  iedereen laat alles maar over zich heen komen. Ook de toekomst van de jeugd van Suriname is al volkomen verziekt door de Paarse Roversbende. De schuldenlast van Bouta waarmee Suriname wordt opgescheept is gigantisch.

  En nog zijn er tienduizenden laaggeschoolden idiotenen die achter Bouterse blijven staan.

  Het is echt van de zotte,


  Maak melding
 10. hmolenaar2016
  Beste Diana,

  “Ik heb nog nooit zo’n apatish volk gezien als Surinamers. Niet vooruit te brsnden.”

  Wat denk je van Sint Maarten. Het handje vol Nederlandse militairen moet de landingsbaan schoon maken zodat er geland kan worden met hulpgoederen.

  Ik haal dit aan als angstig voorbeeld hoe nepotisch gerunde landen in een kunnen storten zodra mensen niet meer op de overheid kunnen rekenen en de politie thuis haar eigen ding doet inplaats van zich op hun werk te melden en mensen aan het werk zet inplaats van plundering te laten gebeuren.

  Dit scenario staat Suriname ook te wachten zodra er geen bestuur meer is als de regering weg valt.


  Maak melding
 11. In een land doordrenkt met corruptie en nepotisme kan van alles gebeuren behalve verzet.

  De reizen naar het buitenland lijken wel verdacht veel op snoep reisjes.


  Maak melding
 12. @Pa Henkie van Latour; ik ben een agnost. Mocht een van de door u genoemde entiteiten toch ergens bestaan, dan die acuut geëlimineerd worden. Het is zoals u vaker herhaald de massa die achter een dunne worst aanloopt en derhalve een paarse stem uitkakt. Zij zijn verantwoordelijk voor de ellende, maar ach, wat kunnen we ze aanrekenen. Het is de massamoordenaar en drugsveroordeelde crimineel die met gestolen geld, goederen en intellectuele rijkdom die hen aanzet om hem op zijn drogredenen te beschermen en in zadel te helpen en als het kan te houden. Als god nog niet dood is dan moet “ie” vermoord worden. Ik zou dit nobele daad willen uitvoeren, zo ook de trigger door de meest gehate kop van Suriname willen jagen.


  Maak melding
 13. Zolang de meerderheid meewerkt aan allerlei obstakels op te werpen, om de rechtsgang van het 8 december proces te torpederen, lijken het meer op snoepreisjes.


  Maak melding
 14. @Jojo, ik ben het met jou eens, maar ik hoop niet dat het zo ver komt. Mocht het toch gebeuren dan hoop ik dat zij eerst naar de personen gaan die verantwoordelijk zijn voor deze situatie in het land.

  De criminaliteit is nu zo ernstig aan het worden in Suriname dat ik wel denk dat men vroeg of laat de straat zal opkomen tegen deze regering.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES