zondag, juni 23, 2024
HomeOnderwerpenEconomieRosebel Goldmines Suriname meldt miljardenvondst

Rosebel Goldmines Suriname meldt miljardenvondst

-

Does Travel - naar Suriname

PARAMARIBO, 7 sep – Rosebel Goldmines Suriname, RGM, verwacht de komende jaren miljarden over te houden aan haar operaties. Dit meldt moederbedrijf IAMGOLD Corporation. De kans dat het veel meer wordt is groot. In het Saramaccagebied, dichtbij de mijn in Brokopondo, blijkt het goud in zachte aarde te liggen. Niet uitgesloten wordt dat er meer gevonden wordt dan nu is berekend. Ook over de prijs van goud is er volop optimisme.

Verwacht wordt dat de prijs rond de vijftienhonderd dollar per troy ounce zal stabiliseren de komende jaren. Dat is honderden dollars meer dan wat verdiend werd de afgelopen jaren. “Dit is belangrijk nieuws voor de economische ontwikkeling in Suriname, omdat het Saramacca gebied dat in september 2016 onderdeel werd van RGM, valt in het samenwerkingsgebied van Rosebel en de Staat Suriname”, meldt het Nationaal Informatie Instituut, NII.

De Surinaamse overheid neemt voor dertig procent mee in Saramacca. Dar moet als alles goed zit honderden miljoenen opleveren de komende jaren. IAMGOLD houdt er rekening mee dat de productiekosten aanzienlijk zullen afnemen. In Brokopondo moet in hard gesteente worden gemijnd. Dat kost aardig wat geld. Steve Letwin, topman van IAMGOLD, is intussen in Suriname voor onder meer een persconferentie.

opening
Fernandes Express
Passion in concert

47 REACTIES
 1. Halleluja. heel er leuk echter door lezen leert ons dat het slechts 4,5 jaar extra productie voor IAMGold betreft..
  Reden voor wereld nieuws of afleiding..

  En weer wordt de huid van de beer al verkocht voor dat de beer geschoten door al vast te speculeren op een aanzienlijk hogere goudprijs $ 1.500 ipv 1.300. Ook wordt er gespeculeert op goedkopere productie kosten en rijk gerekend met een 30% aandeel terwijl men dan wel eerst zal moeten investeren.

  Veel halve feiten en droomdenken.

  Ik misgun niemand iets maar wanneer gaat men de echte waarheid vertellen. Waar gaat Suriname haar investering weg halen en hoelang duurt het voor dat dit geld opgaat leveren.

  Voor de goede orde de naast liggende concessie, die nu ook ontsloten wordt is van Safrina holding de voormalige werkgever Dino B te New York.


  Maak melding
 2. De economische ontwikkeling van dit land, zal echt niet gaan toenemen met deze paarse roversbende aan het roer, alleen deze boevenbende, zal er profeit van hebben door zich nog meer te verrijken tenkoste van het volk.


  Maak melding
 3. Neks, notie, nada, niets zullen die paars verarmde oerdomme aanhangers ervan merken. Net als in Zimbabwe en Equatoriaal New Guinee gaat een groot deel in de zakken van de huidige corrupte regerende paarse boevenbende. Slecht een karig deel zal worden gestort in de staatskas. Dieven, rovers, moordenaars, drugsbazen en duivels hebben oerdomme paarse verworden ddb aanhangers als hun misleiders die hen paarsarm laten schijten en pissen.
  Oma taki, alle ndpers zijn verantwoordelijk voor de verdere verarming, stijgende roofovervallen, moorden, geweldsdelicten, smokkle van drugs, fraude, corruptie etc, ook die paars corrupte awariedomries zijn mede verantwoordelijk met hun leugen profetieen. opa taki, ddb en geboefte e mek deng ka moro kakkalakka, ndpsma dong moro dongdong ddb en geboefte.


  Maak melding
 4. Dat is allemaal fake. Ze hebben niets gevonden. Het is een vooropgezet plan van de mislukte Desi m, Eugene van der san (van de geiten dief) en de gepromovendus in liegen, limbo van de nationale dieven partij ( maar ze stelen nu ook internationaal)
  Het doel is de bevolking koest te houden.


  Maak melding
 5. Wat een defaitisme valt er te bespeuren in de commentaren van Jojo tot de huilebalk Srafu. Jullie verkeren allen in een deprimode of de mode van de oppositie. Reset jezelf en bekijk deze ontwikkeling vanuit een positieve invalshoek met ‘ kanttekeningen ‘. Ik vind dat men bij Rosebel openbaart speelt en openheid van zaken geeft. Ik vermoed dat de regering de juiste mensen op de juiste plaats heeft in het managementcentrum van de multinational. Ik blijf echter mijn wantrouwen behouden m.b.t. dit soort type multinationals.


  Maak melding
 6. RobG

  Geen defaitisme maar gewoon de cijfers kennen.

  Het is business as ussual. 45 ton goud aan de voorraad in de grond toegevoegd.
  Dat is 4,5 jaar normale productie van IAMgold. Leuk maar niets bijzonders.

  Het is bezopen nu al rekening te houden met aanzienlijk hogere opbrengsten en aanzienlijk lagere productiekosten en 30% aandeel als men nog dat aandeel moet kopen.
  Gejubel. zonder zonder fundament is dat

  U vermoed zaken die er niet zijn met uw vermoeden dat de regering mensen geplaatst heeft in het management van IAMgold

  Geen defaitisne maar de realiteit


  Maak melding
 7. RobG
  Wat Jojo aanhaalt is toch de waarheid. Als econoom moet je toch weten dat er pas sprake is van winst als deze gerealiseerd zijn en verlies wordt genomen als deze verwachtbaar en kwantificeerbaar zijn.
  Dit noemt met het voorzichtigheidsbeginsel.
  Dus als Jojo aangeeft dat er rijk wordt gerekend door nu al een prijsstijging in te calculeren van 1.500 i.p.v. 1.300 is inderdaad jezelf rijk rekenen.

  Dus RobG
  Als wil je nog zo veel Jojo om te oren klappen met jou zwakke uitleg getuigd wel van dat jij geen voorzichtigheidsbeginsel toepast op je uitspraken.


  Maak melding
 8. Suriname behoort tot de rijkste landen,
  Maar ..
  Al het kapitaal dat Suriname heeft verdwijnt in de verkeerde handen.

  Suriname is inmiddels langer dan 40 jaar onafhankelijk. En het volk kiest nog steeds voor het domst.
  In het verleden behaalde resultaten moeten een les zijn voor heden en toekomst.

  Helaas
  Is Diaree Bouterse de baas.


  Maak melding
 9. Ik las dat de prijs aan de pomp is verhoogd.Staat los van de topic maar dit is een feit.Pres en familie veel vakantie plezier..Surinamers weer een tegenslag niet voor het “domme”volgzame deel.Voor hun geldt het slogan wat pres doet is welgedaan hi hi hi


  Maak melding
 10. Ik ben erg benieuwd wie de opbrengsten gaat controleren bij de goudmijn, vervroegde afschrijvingen, dus geen winst, wie moet er investeren, de verhouding is een beetje scheef wat is de opbrengst voor suriname (30%)inclusief investeringen, beetje raar 60_40%.
  60%voor sur en 40% inclusief investeringen aimgold,.
  Het zijn de bodem schatten van suriname, maar ik zal het wel mis hebben, nogmaals wie controleert wie.


  Maak melding
 11. Over enkele jaren, in 2020, zijn er weer verkiezingen.
  De oppositie is braaf en informeert het volk met de verwachting dat het volk dit keer een verstandige keuze zal maken.
  De huidige regering, Bouta / NDP, is sluw en probeert het volk met luchtkastelen te misleiden. Zogenaamd “kruipen we langzaam uit het dal”. Er zijn grote voorraden gevonden / Suriname gaat miljarden verdienen en er gaan nog meer van dit soort “char ede gwe” verhalen komen. En die domme Surinamers gaan er weer intrappen.

  VHP , NPS , SPA/DA91 zullen weer verliezen.
  NDP / Bouta 3 is in 2020 weer de leider van de domme Surinamers.


  Maak melding
 12. @@Jojo, je hebt groot gelijk en het is typisch een mentaliteit van sommige NDPérs.

  In 2010 hebben zij ook van te voren met geld gesmeten met de bedoeling dat Suriname rijk zal worden vanwege het feit dat er veel goud en geld binnen zou komen, maar zie wat achteraf gebeurd is.

  Ik denk dat in de hoofden van Bouterse en co zij nu alleen maar bling bling zien, dus ze zullen er alles aan doen om WEER te frauderen zodat ze WEER aan de macht komen in 2020.

  Suriname moet toch een tweede DUBAI worden?????
  Dat geld moet toch WEER in de zakken van deze schurken gaan.

  We zullen het af wachten en zien hoe het zal uitpakken, omdat nu al heel veel gedaan wordt om bepaalde mensen zoet te houden voor de verkiezingen van 2020.

  Succes voor land en volk.


  Maak melding
 13. Jojo, het is me opgevallen dat u en Haco continu in een negatieve modus zitten. Het lijkt alsof de aanhang van de appositie Suriname onder deze regering, nu en op lange termijn, geen vooruitgang gunt. Hoogste tijd dat u en Haco de resetmodus inschakelen.

  De cijfers en de toekomstvoorspellingen m.b.t. de prijs op goudmarkt komen van het bedrijf Rosebel. Het moederbedrijf heeft naar alle waarschijnlijkheid marktverkenningen verricht en naar aanleiding van de verkregen informatie heeft men toekomstverwachtingen gegeven. Als het ” meevalt ” in de toekomst kunnen de schattingen werkelijkheid worden.


  Maak melding
 14. @ RobG

  Het is geen negatieve modus. U reactie is vermoedelijk en ik neem aan etc.

  Feit is er is met vrij grote zekerheid 45 ton goud gevonden op twee locaties. 60% makkelijk te winnen en 40% moeilijk te winnen per saldo zoals het was.
  Hier is niets negatiefs aan.
  De prijs van goud is nu het hoogste in jaren op $ 1.300.

  De uitspraak dat verwacht wordt dat de goudprijs zich in de komende jaren gaat stabiliseren rond de $ 1.500 is niet aan de heer Letwin (IAM Gold) verbonden door Starnieuws die met dit bericht kwam.

  Ook het verlagen van productie kosten is op de langere termijn zelfbedrog aangezien dat na het weg graven van de 60% makkelijk goud vanzelf weer hoger gaat worden.

  Zoals Bigi Sma stelt winst neem je als het in handen hebt.

  Ik maak bezwaar tegen het blij maken met een vogel in de lucht of de opbrengst van de berenhuid terwijl men de kogel voor het schieten van de beer nog moet kopen.

  Beste RobG om voor 30% mee te delen in de levensduur verlenging van IAM Gold moet Suriname eerst nog serieus geld kunnen storten.
  Voorlopig leent men dat bij IAM Gold en gaat Suriname dus rente betalen terwijl IAMGold gewoon alles betaald uit haar cashflow en de rente die Suriname betaald op de vergroting van haar aandeel in het oude ijzer dat er al is.

  Beste RobG het is niet negatief maar het zijn de feiten.
  De regering verarmt het land met elke daad en elke dag die ze langer regeert.
  Het wordt tijd dat het volk dat inziet en begrijpt.

  Zodra dat gebeurd kan Bouterse huisarrest krijgen op Brokobana.


  Maak melding
 15. DE Puinhopen Van 7 Jaar Paars .

  Opper Surinamers.

  Dit is Goed Nws vr Suriname Oa…
  zoals gebruikelijk als de gelden binnen stromen richting het staatskast.. Gaat Bouterse en Hoefdraad weer de HOUDINNI Act Uitvoeren.. dat is Simple.. dat geld zo snel als mogelijk uit de staatskast verdwijnt.

  Surinamers. Er zijn Enkele BATAVIEREN Van Het Germaanse Ras Met Narcistische Trekjes Die De Boel Hier Loopt Op te Jutten.. Trek U zich Nix Van Aan Mensen.


  Maak melding
 16. ik zou graag van de deskundigen op dit net willen weten of zij een betere alternatief hebben? doe dan je voorstel bij de desbetreffende minister of bijvoorbeeld aan de president. wacht niet tot dat doksa aan de macht komt. om van dit land een paradijs te maken!!!!!!!!!!! een paradijs waar iedereen wilt gaan maar geen van hen komen met een goeie voorstel. het paradijs betreedt intussen ook weer niet met kletspraatjes maar met hardwerken.


  Maak melding
 17. RobG
  Luister aub goed naar het interview met de CEO van IAMgold van 27 juli 2017.

  NII (Limbo) brengt het via Suriname Herald www toevoegen.

  srherald.com/economie/2017/09/07/resultaten-rosebel-gold-mines-blijven-stijgende-lijn-vertonen/

  Er wordt niet gemeld over de verkoopprijzen van goud of het niveau daarvan.
  IAM Gold spreekt slechts van een Shortcycle strategie die er voor zorgt dat haar afgeschreven spullen langer gebruikt kunnen worden.

  Ondertussen koopt Suriname zich ook nog eens in zodat het 30% aandeel krijgt in het oude afgeschreven ijzer en de productie kosten nog verder gaan dalen.
  Letwel IAM Gold investeert met oud ijzer en krijgt 70% van de winst en Suriname koopt 25% aandeel bij en krijgt 30% van de winst.
  Ondertussen krijgt IAM Gold rente over de voorgeschoten aandelen.

  SLIM


  Maak melding
 18. 70% van je eigendom gaat niet naar jou. Lekkere deal. Hoe laat Suriname zich weer naaien. Zelf exploiteren is duur, dat snap ik. Maar koop de expertise in en lease het materiaal. Het lijkt me sterk dat je dan als Suriname van elke euro slechts 30 cent overhoudt. En hoeveel van die 30% gaat daadwerkeijk naar de staatskas?


  Maak melding
 19. RobG, het is me opgevallen dat u continu in een positieve modus zit. Het lijkt alsof de aanhang van de NDP Suriname , nu en op lange termijn, geen vooruitgang gunt. Hoogste tijd dat u de resetmodus inschakelt.

  “De cijfers en de toekomstvoorspellingen m.b.t. de prijs op goudmarkt KOMEN VAN HET BEDRIJF ROSEBEL. Het moederbedrijf HEEFT NAAR ALLE WAARSCHIJNLIJKHEID marktverkenningen verricht en naar aanleiding van de verkregen informatie HEEFT MEN TOEKOMSTVERWACHTINGEN gegeven. Als het ” meevalt ” in de toekomst KUNNEN de schattingen werkelijkheid worden.
  Wordt eens wakker man en kom eindelijk eens met onderbouwingen die jouw “verhalen” staven.
  Neem een voorbeeld aan b.v. JoJo die jou met feiten en onderbouwingen alle hoeken van dit forum laat zien waar je totaal geen relevante reacties op hebt.


  Maak melding
 20. @ Bangi

  Dat is teveel gevraagd en kost teveel moeite.

  Surinamers (behalve u en nog een paar anderen) zijn liever lui dan moe. Van zelf nadenken en zelf moeite doen ga je transpireren. En dat is niet fris bij 35 graden.


  Maak melding
 21. Als het waar blijkt te zijn,dan wens ik iedereen die een graantje wil meepikken een erg catastrofaal toekomst tegen. Nog meer natuur verontreiniging,meer kwik in het water. Dood en verderf brengt goud.Hopelijk zal natuur keihard terugslaan met alle hebzucht die deze surinamers wensen. Niet vloeken met de natuur.kijk maar naar st.maarten.


  Maak melding
 22. Allen,

  Super goed nieuws voor Suriname.
  Zorgen jullie in Suriname nu voor een betere leider, zodat het het volk van Suriname ook hiervan kan profiteren.

  SUCCES.


  Maak melding
 23. verwacht…,de kans……, niet uitgesloten……, vol optimisme….., verwacht………, daar moet als alles goed zit honderden miljoenen opleveren de komende jaren……, IAMGOLD houdt er rekening mee dat de productiekosten aanzienlijk zullen afnemen……..!
  Bij IAMGOLD lachen ze zich een krul in hun onderbroek om het naïeve gedrag van ‘regerend’ Suriname!


  Maak melding
 24. robg@
  goed rob ik zit in een negatieve modus,hoe is het gegaan met de wissel koers ,negatief, de opbrengst van olie negatief ik blijf het herhalen,veel beloven weinig geven doet gek in vreugden leven,tweede Dubia,vierbaans autowegen spoor verbinding parbo onverwacht,zoetwater transsport,18000 huizen diepzeehaven voor cruisschepen,stuwdam apoera gestopt heeft miljoenen gekost jou baasje heeft het stil gelegt
  shovels en draglines en locomotieven worden overwoekert door de bush en staan te verroesten,deze spoorlijn zou ook voor andere doeleinde gebruikt kunnen worden ,b.v bomen transsport heeft de weg niet zoveel te lijden maar die paarse rakker hebben z”n hekel aan die hollanders we laten het gewoon verrotten tig miljoen in het riool en dan mag je niet negatief zijn Robg hoelang zal het gaan duren dat we weer twee euro s voor een suri dollar moeten betalen, en nu ben ik positief 40 jaar nou wij maken het niet meer mee,
  groet haco


  Maak melding
 25. Een prijs van 1500 USD / ounce is een onzin verwachting.
  Daarmee blijkt direct dat dit verhaal op aandringen van of door de regering in elkaar is gedraait.
  Ook wordt er alleen maar gesproken over het totaal bedrag maar slechts een klein deel vloeit naar de schatkist en het is slechts een grote druppenl om de gloeiende plaat van alle schulden.


  Maak melding
 26. De NEGATIEVE MODUS van Robje-G-huisslaaf van OpaD !

  Robje wacht nog steeds op de door OPA D aan hem toegezegde SPLINTERNIEUWE Chinese VOLKSWONING !

  Robje, wacht rustig af, de 16.666 VOLKSWONINGEN zijn vanuit China al verscheept naar Sranan !

  PS : Een Bouta-Zepam-pilletje kan Rob-G uit zijn domme Paarse droom halen !

  De GEHELE NDP-clan is overspannen geraakt door de STRAFEIS van TWINTIG JAAR ONVOORWAARDELIJK tegen hun zetbaas Opa D !
  Wegens mede-plegen van MASSAMOORD SRANAN-
  STAATSBURGERS !!!!


  Maak melding
 27. Ik heb jullie toch gezegd dat wij van Suriname transformeren tot een 2e Dubai zonder de Aziaten !!!!
  Dit is een unicum in de wereld dat wij Afride in staat zijn om ontwikkeling te brengen a la Dubai !!!!. Nergens op de wereld is dat eerder voorgekomen !!!!!


  Maak melding
 28. @ Koos

  Ondertussen heeft de CEO van IAMGold duidelijkheid gegeven en het Limbo verhaal sterk genuanceerd.

  1 >> normaal gesproken had men in 2018 moeten stoppen. Dat is door ijver van IAMGold personeel verlengd richting 2030.
  2 >> De gehanteerde shortcycle strategie resulteert in korte termijn resultaten omdat de kosten sterk gedrukt worden omdat de afgeschreven investeringen gebruikt worden.
  3 >> De kosten dalen richting $ 800/troyounce.
  4 >> Vanaf 2019 wordt er gemijnd waardoor het voordeel buiten de graaiende handen van de regering Bouterse blijft en goed gebruikt kan worden.
  5 >> Het verwachte resultaat is $ 750.000.000 waar van 1/3 voor Suriname.

  Ergo de droom van Limbo, Hoefdraad en RobG is aardig uiteen gespat.


  Maak melding
 29. Jojo, ik weet niet welke doeleinden u nastreeft. Aan elk verhaal van U hangt een negatieve connotatie oftewel U geeft een zeer negatieve draai aan zaken m.b.t. I’AM Gold en zaken over de regering.

  Uitgelicht uit Starnieuw

  08 Sep, 00:01

  Steve Letwin, CEO van Iamgold.

  De komende jaren ziet het er ‘extremely positive’ uit voor Iamgold en Suriname, stelt Steve Letwin, CEO van Iamgold. Op 25 km van de huidige mijn is er hoogwaardig goud ontdekt in zacht gesteente. Het ziet er naar uit dat er nog meer goud ligt dan de geprojecteerde 1,5 miljoen ounce (44.000 kg). Letwin, die voor de 28e keer in Suriname is, heeft persoonlijk uit de doeken gedaan wat er de komende tijd zal gebeuren en wat de verwachtingen zijn. De vondst is de grootste voor Iamgold wereldwijd. Met deze vondst is de levensduur tot na 2030 verlengd.

  Letwin is president Desi Bouterse en minister Regilio Dodson van Natuurlijke Hulpbronnen zeer dankbaar voor hun inzet. “Zonder hen hadden we vandaag hier niet gestaan,” merkt een zichtbaar ingenomen Letwin op. “Alles wees erop dat de mijn in 2018 zou moeten sluiten, ze zou dood zijn.” Letwin haalt aan dat al in 2011 met president Bouterse is besproken hoe Rosebel Goldmines ‘in leven te houden’. Toen was al vastgesteld dat de reserves aan het opraken waren. Er zijn zelfs op sigarettenpakjes plannen beschreven bij de president, deelt Letwin mee. Uitbreiden van de concessie zou een goede oplossing zijn. Dat is dan ook gebeurd, het besluit heeft nog meer goud opgeleverd dan gedacht was. De tweede grootste vondst van de multinational ligt in Afrika; daar is 1 miljoen ounces ontdekt.


  Maak melding
 30. De PAARSE machthebbers leren het nooit !

  Nadat alle Geld, alle Goud en alle deviezen zijn besteed aan onnodige en onzinnige Staatsuitgaven (onproductief Kabinetje vd president, peperdure EBS-OLIBIS-Aggregaten, Cassave-fabriek, Schoolboekenroject, Sneltreinproject, Corrupte aankoop ambassadegebouw Parijs, Carifesta-kosten-corruptieschandaal, uitbreiding Personeelsbestand overheid voor de verkiezingen, Naschoolse Opvangproject, mislukte Basiszorg-regeling, oneindig veel ministersbenoemingen en ontslagen, peperdure en onnodige Leningen etc etc) denkt men WEER oplossingen in de MIJNBOUW te vinden om het LANGDURIG FAILLISSEMENT van Sranan te verlichten !

  Terwijl OPLOSSINGEN voor de lange termijn moeten komen uit andere productie-sectoren !
  Helaas is alle geld al verspild door PAARS voor Consumptieve korte termijnzaken en voor de massieve grootschalige Paarse corruptie !

  Hoofddoel van Paars blijft ondertussen NIET DE ECONOMIE of de Belangen van Land en Volk, maar het uit de bajes houden van de Paarse leidinggevenden !

  Rechtsstaat en Mensenrechten mogen, wat Paars betreft, worden AFGEBROKEN om de terechte Bestraffing van de Paarse massamoordenaars te verhinderen en te saboteren !

  A VOLK KANG NJANG PINA DJI DATTI !!!!!


  Maak melding
 31. @Hassama-Bello-Bella : De Paarse leeghoofdige adviseurs raaskallen dat zij meerderheid in DNA zullen gebruiken om alle besluiten van de Rechterlijke Macht te saboteren !

  Deze Nep-adviseurs durven DDB niet de waarheid te vertellen, zij zijn bevreesd voor een woede-uitbarsting van de hoofdverdachte !

  Daarom bestaat er voor deze lafaards geen internationale rechtsorde, geen internationale verdragen, geen internationale jurisprudentie WAARUIT ZONNEKLAAR BLIJKT DAT ER VOOR MASSAMOORDEN (standrechtelijke executies en ernstige mensenrechtenschendingen) ZOALS DE 8 DECEMBER-MASSAMOORD OF DE MOIWANA-MASSAMOORD, GEEN AMNESTIE MAG WORDEN VERLEEND !

  Dus HASSAMA etc zowel nationaal als internationaal sta ik niet ALLEEN !

  PS : Misschien zou u, als PAARSE DOMBO, ook STAAN TE JUICHEN, wanneer de PAARSE moordenaars van uw gehele familie, zouden worden vrijgesteld van straf-vervolging door de PAARSE MASSAMOORDENAARS/ FAILLIETMAKERS van Sranan !


  Maak melding
 32. @ RobG

  Aub wel het hele starnieuws artikel af drukken. Het deel met de getallen ontbreekt.

  Ik ben niet negatief maar realistisch. U verkoopt halve waarheden en hele leugens.

  Nergens maar dan ook Nergens brand IAMGold zich aan hogere goud prijzen. Die kwamen uit de duim van Limbo.
  Even de getallen op een rijtje zetten en men weet hoe de vork in de steel zit.

  RobG de rest van het artikel

  De boringen worden de komende tijd in de strook van 2 km waar de vondst is gedaan, voortgezet. Er zal ook op andere plaatsen geboord worden. Letwin rekent erop dat de vergunning om te mijnen binnen afzienbare tijd in orde is. De multinational wil in de eerste helft van 2019 het erts al mijnen. Nieuwe investeringen zullen niet uitblijven. Dit brengt meer kansen met zich mee voor de lokale bevolking.

  De Rosebelmijn is sinds 2004 in operatie. Ze heeft tot nu toe ruim 5 miljoen ounces aan goud geproduceerd en heeft Suriname en de multinational in de dertien jaren elk ruim 1 miljard Amerikaanse dollars opgeleverd, deelt Letwin mee. Suriname doet voor 30 procent mee in het nieuwe project. Letwin doet een voorzichtige berekening. “Het kost ons nu US$ 800 dollars om 1 ounce goud te produceren. Als de prijs van goud US$ 1300 bedraagt, is de marge 500. De 1,5 miljoen ounce (44.000 kg) gaat ons op den duur US$ 750 miljoen opbrengen,” schat Letwin voorzichtig. “Daarvan gaat een derde naar de Surinaamse overheid.”

  De Iamgold topman rekent erop dat er nog meer goud te vinden is. “Ik zou heel erg teleurgesteld zijn als dat het geval niet zou zijn,” geeft hij aan. Het goud is op 200 meter diepte gevonden. Maar er zijn aanwijzingen dat er dieper nog meer goud ligt. Het ‘nieuwe goud’ is van een hogere waarde. Dat het in zacht gesteente ligt, zal de productiekosten omlaag brengen. De prijs van goud vertoont een stijgende trend. “It’s looking extremely positive for Suriname en the shareholders of Iamgold,” zegt Letwin.


  Maak melding
 33. @ RobG

  “Jojo, ik weet niet welke doeleinden u nastreeft. Aan elk verhaal van U hangt een negatieve connotatie oftewel U geeft een zeer negatieve draai aan zaken m.b.t. I’AM Gold en zaken over de regering.”

  1 >>> u geeft geen eerlijke info omdat u allen het halleluja deel af drukt.
  2 >>> Mijn basis inzet is de andere zijde van de medaille. Bouterse is extreem veel slechter voor het land dan wat u beweert en de regeringen Venetiaan waren aanzien lijk beter dan de NDP en volgers willen doen geloven.
  3 >>> Voor de rest zoeken ze het in Suriname nu maar evn zelf uit. Ik kom er pas weer als er mensen aan de knoppen zitten die echt iets doen.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES