‘Niet alleen straffen om de eer van Suriname te redden’

14

PARAMARIBO, 7 sep – De regering moet niet alleen tot straffen van oneerlijkheid overgaan als het om de eer van Suriname gaat. Dit stelt parlementariër Carl Breeveld (DOE). Het straffen moet als nrom gelden in alle gevallen waarbij van oneerlijkheid sprake is. Dat de regering er als de kippen bij is wanneer een ambtenaar in de fout gaat in het buitenland, is correct. Maar die voortvarendheid is zoek als het om corruptie gaat in eigen land.

Er wordt op veel groter schaal gestolen. De recente geschiedenis toont het vaker aan. “De aankoop van schoolboeken in het buitenland voor acht miljoen euro belandde in de doofpot, terwijl een groot deel ongebruikt in magazijnen ligt. Oproepen om rapporten over Carifesta en Naschoolse Opvang in te dienen bij het Openbaar Ministerie en verdachten te vervolgen, waren aan dovemans oren”, zegt Breeveld.

En dan is nog de vaagheid rond de aankoop van een ambassadegebouw in Frankrijk. “Welsiwaar in het buitenland, maar waarschijnlijk te veel eigen betrokkenen, die liever buiten schot moeten blijven. Het niet of slechts vaag beantwoorden van kritische vragen over deze zaken wekt de indruk van: bij ons ontbreekt de wil om zaken aan te pakken, aldus Breeveld. Het is juist die wil die het hardst nodig is, naast allerlei strenge wetgeving.


14 REACTIES

 1. Die praktijken die Breeveld aanhaald, passen nou eenmaal niet in het straatje van die paarse criminele bende, en zullen daarom ook niet aangepakt worden.


  Maak melding

 2. Onbenul e.a, het klopt toch wat Breeveld stelt, en kan niet vaak genoeg gezegd worden , of het nu wel of niet gebeurt door lui met boter op hun hoofd of door opportunisten, zodat het eindelijk eens doordringt bij de suffende bevolking die nog steeds tolereert dat ze beflikkert en bedondert worden door de huidige regering en er eindelijk eens wat gaat gebeuren


  Maak melding

 3. ” er wordt op grote schaal gestolen ” zegt partner van de regerende partij, de NDP.

  Al eerder gaven NDP ministers al toe dat corruptie hun mentaliteit is en dat corruptie helemaal is ingebakken.

  Men kent de waarheid,
  Men ziet de waarheid,
  Maar toch gelooft men in leugens.

  Hoe stom ben je dan?

  Mensen die NDP stemmen zijn net vrouwen die mishandeld worden door hun man maar toch bij die man blijven.


  Maak melding

 4. Off topic.

  Kijk naar de beelden van de plunderaars op Sint Maarten. het is misselijkmakend. Er wordt niet geplunderd om voedsel maar om dure televisies.

  Dan ben je echt alle schaamte voorbij.

  Voorbode voor Suriname?


  Maak melding

 5. off topic.

  zo werd ook geplunderd toen de coup werd gepleegd.Ik zag een blaka mang met een koelkast op de rug vandoor gaan.Dat was de enige keer waarschijnlijk dat hij zware arbeid heeft verricht.


  Maak melding

 6. Beste Jacobus,

  is het je opgevallen dat altijd dezelfde mensen plunderen bij grote rampen?

  In elk ander landen in zoals Europa, Azië en Midden Oosten kom het niet op bij de bevolking om bij een ramp al een stel kakkerlakken de gaan plunderen, Daar ondersteunen ze elkaar.

  Zoals ik zei: als de pleuris uitbreekt in Suriname weet ik nu al wat er gaat gebeuren.


  Maak melding

 7. Wie slechts eenmaal uit de handen van de paarse duivel heeft gegeten en nu kritiek heeft op hetgeen hij gegeten heeft is niet geloofwaardig meer. Een groot deel van het volk heeft bewust gekozen voor de paars duivelse geloven, ondanks de vele waarschuwingen en misdadige feiten die deze paarse duivels op hun naam hebben. Moord, staatskasroof, stelen, roven, corruptie, mishandelingen, intimidatie, bedreigingen, megaschulden aangaan, leningen op leningen afsluiten allemaal in naam van vooruitgang zijn voor het gros der ndper’s CULTUUR geworden. Het land is steengoed. Maar het paars volk zeer slecht van aard, daarom stemden ze bewust, willens en wetens, bezeten voor dit paars moreel misdadige ndp. Voor wie het niet willen horen of geloven, de paarse generatie zal zwaar te lijden hebben de komende tien jaren. En niemand zal helpen.


  Maak melding

 8. De Surinaamse eer reden, wat een hoogdravend e uitspraak.
  Suriname is verkwanseld aan het paarse electoraat, die als het moeilijk word naar het buiten land vertrekt, A NO MIE TE WALGELIJK VOOR WOORDEN.
  ZOU HET DAT hij zich in allerlei bochten wringt, dat hij het ook niet meer weet, dat alles overdraagt aan Boefdraad en Ronnie@ de nieuwe dictators van sur, de nieuwe regering die er komt, gaat dweilen met de kraan open.
  Dus geen aan EER AAN te behalen.
  Zonder enige scrupules word het land willens en wetens naar de kloten geholpen.
  Het is maar een handje vol wat deze konklusie is toegedaan, waarom ging het in de jaren 50-60-70 wel goed, is er iemand die mij dit kan uit leggen, is het onderwijs wat in die gemiddeld hoger was dan nu, is het gemak zucht, er is een bepaalde groep die niet mee gegroeit is,


  Maak melding

 9. EER ??? is dat een grapje van die cabaretier ???
  voor de ogen van de wereld koos het volk BEWUST voor een moordenaar als leider, en ze vierden het ook ., niet een keer maar tot 2 keren toe ..


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.