ma 19 feb 2018 04:01
post thumbnail

‘Niet alleen straffen om de eer van Suriname te redden’

PARAMARIBO, 7 sep – De regering moet niet alleen tot straffen van oneerlijkheid overgaan als het om de eer van Suriname gaat. Dit stelt parlementariër Carl Breeveld (DOE). Het straffen moet als nrom gelden in alle gevallen waarbij van oneerlijkheid sprake is. Dat de regering er als de kippen bij is wanneer een ambtenaar in de fout gaat in het buitenland, is correct. Maar die voortvarendheid is zoek als het om corruptie gaat in eigen land.

Er wordt op veel groter schaal gestolen. De recente geschiedenis toont het vaker aan. “De aankoop van schoolboeken in het buitenland voor acht miljoen euro belandde in de doofpot, terwijl een groot deel ongebruikt in magazijnen ligt. Oproepen om rapporten over Carifesta en Naschoolse Opvang in te dienen bij het Openbaar Ministerie en verdachten te vervolgen, waren aan dovemans oren”, zegt Breeveld.

En dan is nog de vaagheid rond de aankoop van een ambassadegebouw in Frankrijk. “Welsiwaar in het buitenland, maar waarschijnlijk te veel eigen betrokkenen, die liever buiten schot moeten blijven. Het niet of slechts vaag beantwoorden van kritische vragen over deze zaken wekt de indruk van: bij ons ontbreekt de wil om zaken aan te pakken, aldus Breeveld. Het is juist die wil die het hardst nodig is, naast allerlei strenge wetgeving.

<- klik hier om te reageren op dit bericht


14 Reacties | Plaats Reactie

 1. Ook Carl heeft zijn zegje gedaan. Bla bla bla…the same old shit!!

  donderdag 7 september 2017 om 23:54 uur.
 2. Die praktijken die Breeveld aanhaald, passen nou eenmaal niet in het straatje van die paarse criminele bende, en zullen daarom ook niet aangepakt worden.

  vrijdag 8 september 2017 om 05:27 uur.
 3. Carl is dat nieuw? Je bent zelf in bed gegaan in de n-d-plee, had je eerder moeten weten mijn dominee en in de oppositie gebleven.

  vrijdag 8 september 2017 om 05:34 uur.
 4. Onbenul e.a, het klopt toch wat Breeveld stelt, en kan niet vaak genoeg gezegd worden , of het nu wel of niet gebeurt door lui met boter op hun hoofd of door opportunisten, zodat het eindelijk eens doordringt bij de suffende bevolking die nog steeds tolereert dat ze beflikkert en bedondert worden door de huidige regering en er eindelijk eens wat gaat gebeuren

  vrijdag 8 september 2017 om 07:42 uur.
 5. ” er wordt op grote schaal gestolen ” zegt partner van de regerende partij, de NDP.

  Al eerder gaven NDP ministers al toe dat corruptie hun mentaliteit is en dat corruptie helemaal is ingebakken.

  Men kent de waarheid,
  Men ziet de waarheid,
  Maar toch gelooft men in leugens.

  Hoe stom ben je dan?

  Mensen die NDP stemmen zijn net vrouwen die mishandeld worden door hun man maar toch bij die man blijven.

  vrijdag 8 september 2017 om 09:55 uur.
 6. Off topic.

  Kijk naar de beelden van de plunderaars op Sint Maarten. het is misselijkmakend. Er wordt niet geplunderd om voedsel maar om dure televisies.

  Dan ben je echt alle schaamte voorbij.

  Voorbode voor Suriname?

  vrijdag 8 september 2017 om 11:36 uur.
 7. off topic.

  zo werd ook geplunderd toen de coup werd gepleegd.Ik zag een blaka mang met een koelkast op de rug vandoor gaan.Dat was de enige keer waarschijnlijk dat hij zware arbeid heeft verricht.

  vrijdag 8 september 2017 om 13:36 uur.
 8. Beste Jacobus,

  is het je opgevallen dat altijd dezelfde mensen plunderen bij grote rampen?

  In elk ander landen in zoals Europa, Azië en Midden Oosten kom het niet op bij de bevolking om bij een ramp al een stel kakkerlakken de gaan plunderen, Daar ondersteunen ze elkaar.

  Zoals ik zei: als de pleuris uitbreekt in Suriname weet ik nu al wat er gaat gebeuren.

  vrijdag 8 september 2017 om 17:48 uur.
 9. Wie slechts eenmaal uit de handen van de paarse duivel heeft gegeten en nu kritiek heeft op hetgeen hij gegeten heeft is niet geloofwaardig meer. Een groot deel van het volk heeft bewust gekozen voor de paars duivelse geloven, ondanks de vele waarschuwingen en misdadige feiten die deze paarse duivels op hun naam hebben. Moord, staatskasroof, stelen, roven, corruptie, mishandelingen, intimidatie, bedreigingen, megaschulden aangaan, leningen op leningen afsluiten allemaal in naam van vooruitgang zijn voor het gros der ndper’s CULTUUR geworden. Het land is steengoed. Maar het paars volk zeer slecht van aard, daarom stemden ze bewust, willens en wetens, bezeten voor dit paars moreel misdadige ndp. Voor wie het niet willen horen of geloven, de paarse generatie zal zwaar te lijden hebben de komende tien jaren. En niemand zal helpen.

  vrijdag 8 september 2017 om 18:25 uur.
 10. Ze slagen er steeds in gedragingen te vertonen die je eerder aan de oevers van de Congo zou verwachten.

  vrijdag 8 september 2017 om 21:13 uur.
 11. Wat voor eer doe je Suriname aan, door de persoon die haar verkracht te steunen om president te worden, Carlos?

  vrijdag 8 september 2017 om 23:49 uur.
 12. De Surinaamse eer reden, wat een hoogdravend e uitspraak.
  Suriname is verkwanseld aan het paarse electoraat, die als het moeilijk word naar het buiten land vertrekt, A NO MIE TE WALGELIJK VOOR WOORDEN.
  ZOU HET DAT hij zich in allerlei bochten wringt, dat hij het ook niet meer weet, dat alles overdraagt aan Boefdraad en Ronnie@ de nieuwe dictators van sur, de nieuwe regering die er komt, gaat dweilen met de kraan open.
  Dus geen aan EER AAN te behalen.
  Zonder enige scrupules word het land willens en wetens naar de kloten geholpen.
  Het is maar een handje vol wat deze konklusie is toegedaan, waarom ging het in de jaren 50-60-70 wel goed, is er iemand die mij dit kan uit leggen, is het onderwijs wat in die gemiddeld hoger was dan nu, is het gemak zucht, er is een bepaalde groep die niet mee gegroeit is,

  zaterdag 9 september 2017 om 09:50 uur.
 13. Surinaamse eer?

  Een volk dat tot 2 keer toe een moordenaar, drugsdealer en leugenaar kiest, kent geen eer

  zaterdag 9 september 2017 om 09:54 uur.
 14. EER ??? is dat een grapje van die cabaretier ???
  voor de ogen van de wereld koos het volk BEWUST voor een moordenaar als leider, en ze vierden het ook ., niet een keer maar tot 2 keren toe ..

  zaterdag 9 september 2017 om 17:43 uur.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ads:
Bezoek ook:
www.suriname.nl

Adverteer ook op:
www.suritrade.com