Surinaamse politicus: stemgedrag ABOP verdacht

39

PARAMARIBO, 6 sep – Sommige oppositiepartijen verlenen stiekem of onverholen steun aan de regering Bouterse. Dit zegt John van Coblijn, politicus en presidentieel adviseur tijdens de regering Venetiaan. De manier waarop de ABOP van Ronny Brunswijk onlangs stemde, spreekt voor zich. Bijna de helft van de begrotingen van de ministeries is goedgekeurd door ABOP. Zulke gulheid kan nooit onvoorwaardelijk zijn.

Het doet vermoeden dat ABOP uit is op aansluiting bij of een vriendschapsband met de regering. “De huidige mensen die in politieke partijen zitten, zijn alleen maar gericht op hun eigen belang. Hierdoor kun je ook niet uitsluiten dat zij mee zullen gaan om extra schade toe te brengen aan het volk van Suriname”, zegt Van Coblijn tegenover Dagblad Suriname. Mocht het zo ver komen, dan is het tegen beter weten in.

De samenleving heeft het alles behalve makkelijk onder de huidige regering. “Het is daarom best mogelijk dat de Abop, wetend dat deze regering veel schade toebrengt aan de samenleving, toch vanuit het eigen belang kiest met haar in zee te gaan. Ik hoop alleen dat het volk straks zover zal zijn om dit soort gedragingen te doorzien”, aldus Van Coblijn. ‘Straks’ is dan in 2020 wanneer een nieuw parlement moet worden gekozen.


39 REACTIES

 1. Brunsie heeft ervoor gezorgd dat deze moordenaar vandaag de dag pres is geworden!
  Hy moest by front gaan aansluiten en is toen bouta gaan ondersteunen met alle gevolgen van dien!
  Het volk pinaart van zo heb je me niet om 1 persoon moordenaar bouta!
  Zelf is deze moordenaar totaal niet geschikt pres te zijn van su.
  Met de dag maakt hy het land kapot en brunsie heeft nog geen les geleerd die man bedelt nogsteeds om in de regering te komen ma tevergeefs!


  Maak melding

 2. Soort zoekt soort, Brunswijk en Bouterse, staan allebij op de Internationale opsporingslijst van Interpol, en hebben niks te verliezen.
  Deze 2 criminelen kunnen niets goed betekenen voor het land Suriname, ze hebben beiden ėėn doel, en dat is zoveel mogelijk geld vergaren, en uit handen blijven van Internationale justitie.


  Maak melding

 3. Nu gaan ze doen alsof doorde boslandbewoners de chaos in Suriname is ontstaan.jullie allemaal zijn met eigenbelang bezig.brunswijck is de enenig persoon die heeft gesurft en lef had om de strijd aan te gaan tegen BOUTERSE. In de stad was het alleen maar nat en pap houden tot dat BOUTERSE zo machtig is geworden en gebleven. Het is echter niet door de boslandbewoners hoor meester goblijn


  Maak melding

 4. We weten dat een bepaalde bevolkingsgroep de competenties niet heeft om een land welvarend te maken omdat deze groep een fiësta en siësta cultuur heeft.

  Kijk maar naar het binnenland wat ze allemaal aan hulp hebben gekregen, maar toch komt er niets van de grond !!!!!
  Men heeft meer in Brokopondo geïnvesteerd dan in andere districten. Venetiaan gaf gratis brandstof en electra.
  Het is een onbetrouwbare bevolkingsgroep!!!!


  Maak melding

 5. ABOP wordt net als de NDP geleid door een stelletje hypocrieten, moordenaars en boeven. Wat was anders te verwachten. Het stemgedrag moet een eye-opener zijn voor de overige oppositionele partijen. In feite heeft ABOP met zijn stem de regering meer in verlegenheid gebracht; Money no de, fu voer a beleid.


  Maak melding

 6. Toen BOUTERSE leger de boslandbewoners dorpen in brand staken en hen afslachten. Waren jullie blij in Paramaribo nickerie ect ect.nu doen jullie net of hen BOUTERSE aan de macht heeft geholpen. Dat is sinds 1980 gebeuren door de zwarte Surinamer in de stad Paramaribo met name.


  Maak melding

 7. Nee Paul, die reactie van jou op Djoeka Bala over onderwijs snijdt hout ik heb toch het idee dat laagopgeleiden onder de Abop aanhangers beduidend groter is dan onder De VHP aanhangers, kijk alleen maar naar het in verhouding veel hogere aantal geslaagden in Nickerie dan de rest van Suriname, en waar zouden de meeste stemmen op de Abop vandaan komen en waar die op de VHP, dom ben je niet dus het juiste antwoord weet je wel


  Maak melding

 8. Daarom doet Brunswijk niets tegen deze mensen. Ze eten uit 1 pot maar van de Surinaamse bevolking mag dat.
  Melk wordt of is al duurder . Ik hoor niets hier over.
  Wordt wakker mensen.


  Maak melding

 9. De gevallen politicus Van Coblijn denkt nog steeds in termen van ‘ wij ‘ en zij ‘. Zijn gedachtegang, hij gaat uit van het conflict, is niet meer van deze tijd en is achterhaald. Bij hem staat het ego, streven naar macht en aanzien voor de oppositie centraal. De mensen van ABOP en van de regering gaan uit van het harmonie model. Het harmoniemodel gaat uit van gezamenlijke belangen in dit geval het landsbelang.

  Ik denk/vermoed dat er binnen de gelederen van ABOP discussies hebben plaatsgevonden over twee mogelijke tegengestelde gezichtspunten, namelijk voor of tegen de regering. Hieruit is de synthese ontstaan die ervan uitgaat dat in het landsbelang met de regering meer moet worden samengewerkt op bepaalde domeinen / thema’s.

  Voor het schorem moet duidelijk worden dat het mogelijk moet zijn om op bepaalde thema’s samen te werken met de regering. Ik wil aan het tuig uitleggen dat er in Nickerie misschien meer geslaagden zijn omdat het rijstdistrict ook minder last had van de stakingen. De scholieren in Nickerie hebben meer lessen kunnen krijgen omdat de leerkrachten in Nickerie zich niet lieten misleiden voor politieke doeleinden.


  Maak melding

 10. 1 ding is duidelijk, wij boslandcreolen zijn wakker geschud, mede te danken door bouta..venë had t niet kunnen waar maken..beseffen jullie wel dat er ontwikkelingen is gebracht in het binnenland door kracht en wijsheid?


  Maak melding

 11. @ saamaka baala,

  Citaat: beseffen jullie wel dat er ontwikkelingen is gebracht in het binnenland door kracht en wijsheid?

  Door kracht en wijsheid zitten ook veel boslandcreolen te Santo Boma !!!!!


  Maak melding

 12. Wan FAILLIETE Paarse Staat !

  WAN Dictatuur, WAN streven fu VERNIETIG Rechtsstaat nanga Rechterlijke Macht !

  BOW YU PAARSE DICTATURA GO MORO FARA !!!!!

  PS : NJANG YU PAARSE PINA GO DORO !!!!!

  INTERPOL E SUKU/LURU DESI NANGA RONNY !


  Maak melding

 13. Werkelijk allemaal 1 pot nat.
  Ook het gros van de bevolking neemt dit gedrag over en is uit op eigen belang.
  Knap dat zo een rijk land qua natuurlijke hulpbronnen toch niet bestuurd kan worden.
  Brunswijk, Bouterse , somohardjo dit soort mensen zijn leiders voor hun eigen mensen, niet voor de Totale bevolking.
  Waarom zoekt onze bevolking niet naar eerlijke leiders ?
  Dom volk


  Maak melding

 14. =Samenwerken met een moordenaar die aan het hoofd van een land staat zal het NOOIT goed komen.=

  Brunswijk en co en Bouterse en co: er zitten in deze twee partijen velen die GEEN GOED voorbeeld zijn voor land en volk.
  Brunswijk en Bouterse hebben verschrikkelijke moorden gepleegd. Beiden zijn corrupt en beiden moeten nog de gevangenis in. Ze zijn beiden drugscriminelen.

  Zie maar de achterband van Brunswijk die nog steeds niet voorruit komt door deze mensen dom en achter te houden. Dit doet Bouterse nu ook met het volk. zie de instituten die Bouterse kapot heeft gemaakt.
  Suriname staat al slecht aangeschreven op wereldniveau en met Brunswijk erbij weet men al genoeg.

  Als Brunswijk president van Suriname zou worden dan wordt Suriname een kleine Afrikaanse staat waar alle ellende zich voordoet. Stelen, moorden, corruptie, honger, verkrachtingen ect. dit is toen ook gebeurd tijdens de binnenlandse oorlog en vandaar dat hij 80 kinderen heeft. Dit stond ook in de Surinaamse dagbladen vermeld.

  Bouterse en Brunswijk zijn beide waardeloze schoften, en inderdaad zitten zij voor eigen belang in de politiek.

  Soort zoekt Soort


  Maak melding

 15. Zeker zijn de boslandcreolen wakker geschud.
  Daarom ook al die roofovervallen, moorden en verkrachten die voor 90% op het conto van deze Surinamers staan.

  Wat een kracht en wijsheid en wat een ontwikkeling.
  Suriname is een verloren land, het is niets, het wordt niets en zal ook nooit iets worden onder Bouterse.


  Maak melding

 16. De acceptatie van o.a. Brunswijk geeft hoe diep we gezonken zijn.Een bankrover die terecht denkt: als een moordenaar president is geworden waarom mag ik niet.


  Maak melding

 17. Wederom een binnenlandbewoner die one love, one nation predikt en sommige maar haat lopen te zaaien. Vroeg of laat gaan we toch allemaal dood, dus waarom niet in harmonie met elkaar leven?

  Peace out,

  Kwamma (de Saamaka)


  Maak melding

 18. @RobG,
  Ik wil aan het tuig uitleggen, dat er in Nickerie “misschien” meer geslaagden zijn omdat het rijstdistrict minder last had van de stakingen,

  Zo, waar baseer je deze “misschien” aanname op, elitaire blaaskaak, ik zou eens wat vaker naar het district gaan om te konstateren dat de mentaliteit en werklust van de bevolking daar heel wat beter is dan in andere grote gedeeltes van Suriname, waar een duidelijke Lay Back mentaliteit heerst en kiezen voor de weg van de minste weerstand.
  Natuurlijk juich uitgerekend jij als Bouterse adept een eventueele samenwerking toe, Bouterse moet in het zadel blijven zitten, een ramp voor Suriname, anders kan hij zijnlaatste levensjaren in de Bajes slijten


  Maak melding

 19. Het is te verwachten dat soort elkaar zoekt, baas en knecht of omgekeerd. Alle ndpers en abopers zijn feitelijk aanhangers van twee bij verstek veroordeelde drugsbonzen en misdadigers. Hun zonen zijn beiden in het gevang naast verdoemd veel ndpers en abopers. ook roven, moorden, stelen, liegen en bedriegen van hartenlust naast vloeken doen vele oerdomme aanhangers van beide misdadigers. Dankzij deze onberechte bankrover van Moengo is de ndp misleider en lijder sinds 1980 heer en meester over zijn oerdomme landgenoten. Oma taki, een judas is van nature veel erger dan degene die hij heeft verraden. Ooit komt er weer een treffen en dan zal deze judas voorgoed worden afgestraft door ddb en gangsters. Opa taki, Lon is er dankzij ddb, dus die twee warlords hebben nog een oude vete uit te vechten. Ndpers en abopers gaan elkaar ooit te lijf gaan, wacht maar af. Het verwordt net als in Zimbabwe.


  Maak melding

 20. WAAROM NIET IN HARMONIE MET ELKAAR LEVEN ???

  JAWEL, IN EEN SRANAN RECHTSSTAAT WAARIN

  IEDERE BURGER GELIJKE RECHTEN HEEFT,

  WAARIN GRONDRECHTEN EN MENSENRECHTEN TEN

  VOLLE WORDEN GEEERBIEDIGD, WAARIN EEN

  ONAFHANKELIJKE RECHTERLIJK MACHT ON-

  GEHINDERD RECHTSPREEKT, WAARIN ZOALS HET

  INTERNATIONAAL RECHT AANGEEFT GEEN AMNESTIE

  WORDT VERLEEND AAN PLEGERS VAN MASSA-

  MOORDEN en WAARIN BUITENLANDSE STRAF-

  VONNISSEN VOOR OA INTERNATIONALE HARD-

  DRUGSHANDEL GEWOON TEN UITVOER WORDEN

  GELEGD !

  PS :

  LEVE SRANAN, WEG MET DE SABOTEURS VAN ONZE RECHTSSTAAT !

  SROTO ALLA DENG CURRUPTE FUFURMAN NANGA ALLA DENG MOORDENAAR !


  Maak melding

 21. Brunswijk is hypocriet, en denkt alleen aan zichzelf , en gebruik de stemmen van zijn achterban om zijn eigenbelang te dienen (Goud-concessies binnenslepen) ….
  Maar als hij in de regering zit, doet hij wel wat voor zijn achterban, maar over het algemeen dient hij zijn eigen belang….


  Maak melding

 22. Djoeka (Koewlie) Baala , luister goed, en knoop dit goed vast !!!! De enige persoon die ervoor heeft gezorgd dat Bouterse aan de macht is gekomen , is DORA …. 2010 door LAAT IS LAAT ….2015 door FRAUDE MET STEMBUSSEN..
  En ook santokhie en de rechtelijke macht die hun plichten verzaakt hebben , en de kortgeding van AC om toch te mogen deelnemen aan de verkiezingen af te wijzen ………………………..Jullie zijn net als Koronianen, eerst gaan jullie die manja voelen in de boom, daarna zakken jullie naar beneden om met stokken re proberen die manja uit de boom te slaan……..stelletje Dombo,s zijn jullie, het enige wat jullie goed kunnen is de schuld van jullie falen, en stommiteit in de schoenen van anderen schuiven, net als hoe jullie de hele dag huilen dat blanken racisten zijn…Voor mij zijn Koewlies 1000 malen racistischer dan blanken, ai na mi ta so, oeng kon nak mi if oeng no lob mit taki…..tjoerie..


  Maak melding

 23. RobG, misschien een cliche, ik ben blij dat jij stelt dat ik een minderwaardigheidscomplex zou hebben, en niet de echte deskundigen, geeft wel weer aan wat een zelfingenomen arrogante blaaskaak jij bent, steek je hand eens in eigen boezem, in de spiegel kijken helpt waarschijnlijk niet meer, triest


  Maak melding

 24. IMF recept wordt uitgevoerd!
  Bouta gaat jullie nog meer laten pinaren benzine gasbom alles wordt weer verhoogd!
  als bouta opa lever nier go tekkie foe abrahams weer wint
  komende verkiezing vlucht ik weg uit su!!!!!
  Me barrrr joeeeee!


  Maak melding

 25. klopt men zegt dat er afgelopen verkiezing zeker 3 tot 4 zetels
  zijn gefraudeerd door de NDP!
  het waren zetels van vhp en pl en ac. geruchten doen de ronde!
  bouta aka moordenaar heeft de verkiezing niet op een eerlijke manier gewonnen en nu komt het KARMA……….!


  Maak melding

 26. Sranan kiezer moet rekening houden met de INNIGE samenwerking van DDB en Ronny ! Deze twee harddrugshandelaren omarmen mekaar, om aan tenuitvoerlegging van hun strafvonnissen te ontkomen !

  Belangen Sranan VOLK tellen NIET MEE bij deze twee veroordeelden !

  Alle handelingen van de criminelen zijn gericht op het uit de GEVANGENIS blijven, al PINAART het Volk, als gevolg van de opzettelijke vernietiging van Onze Munt door Massale consumptieve overheidsuitgaven en Massale gelddrukkerij van Ongedekte SRD-bankbiljetten !

  SCREEN alle POLITICI en hogere ambtenaren, VERJAAG DEZE CRIMINELEN, die ons Volk naar de Sociale en Financiele AFGROND hebben geleid !


  Maak melding

 27. robg@
  ik dacht dat je econoom bent, maar nou blijkt dat je je op gladijs begeeft , door je uit geven als psycholoog wat een waarde loos sujet ben jij ,wagelijke onmens dat je bent, je hebt de hersen van een gekookte garnaal , niks mist hoor , hoef je je zelf dan ook niet te verantwoorden, hoe is het met je vrouw en kinderen in paramaribo?zien je ze nog wel eens


  Maak melding

 28. @Haco. Voor iemand die zich uitgeeft voor nette witte man, ben jij de ondermens hier. Zomaar een brutale toon tegen me aanslaan alsof ik je persoonlijk heb aangevallen. Je taalfouten liegen er ook niet om. Je kunt waarschijnlijk niet inhoudelijk reageren.


  Maak melding

 29. Haco, ja hoe durf je, zo maar de zwarte academisch geschoolde topeconoom, selfmade psycholoog- en iater, rechtsgeleerde en taalkundige zomaar aan te vallen, ik snap alleen niet goed met mijn gezonde verstand, volgens hem niet te veel, dat deze praalhans zich verlaagt om zich tot ons de ondermensen te richten, wij die niet inhoudelijk op postings ingaan volgens hem, ieman die de laatste postings ook nergens inhoudelijk op ingegaan is, de hypocriete paarse zwamneus


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.