vrijdag, december 1, 2023
HomeNieuws uit SurinamePL verzacht standpunt om band Suriname-Indonesië

PL verzacht standpunt om band Suriname-Indonesië

-

Does Travel & Cadushi Tours

PARAMARIBO, 6 sep – De politieke partij Pertjajah Luhur, PL, is bereid een stap terug te nemen. Het principe dat niet meegedaan wordt aan parlementaire trips naar het buitenland staat nog recht overeind, Alleen, in naam van de betrekkingen tussen Suriname en Indonesië, is de partij van Paul Somohardjo bereid tot standpuntverzachting. Ook voor trips naar Nederland wordt een uitzondering gemaakt. Daar moet beslist een goede reden voor zijn.

Immers, de omstandigheden, sociale verarming van de samenleving, zijn bitter weinig veranderd. Het is waarom bedankt werd voor reisjes. “Het is principieel voor ons, maar voor Indonesië moeten we een uitzondering maken”, stelt Somohardjo in een persbericht. Het is ook waarom PL-parlementslid Ingrid Karta – Bink toestemming is verleend mee te gaan. Het parlement is uitgenodigd voor een klimaatconferentie.

Karta-Bink zei eerder dat het standpunt gold voor het dienstjaar 2017. Daar de regering de trip betaalt, gebeurt het met geld uit de begroting van 2018. Dat is niet waar, omdat het ‘dienstjaar’ 2017 nog steeds loopt. Toen PL het standpunt wereldkundig maakte, is niet gezegd dat er uitzonderingen zijn. “Als wij een uitnodiging krijgen van de parlementsvoorzitter van Indonesië, kunnen wij als PL moeilijk weigeren “, stelt Somohardjo.

opening
Fernandes Express
Caribbean Christmas Party

22 REACTIES
 1. Somo kiest eieren voor zijn geld. Weigeren om naar Indonesie af te reizen is hetzelfde als vloeken en schelden in ern moskee of mandir. Dit zou ook een breuk betekenen in de beleving van de adat. Somo wil voorkomen dat hij door de Javanen wordt uitgekotst.


  Maak melding

 2. Sedert wanneer is KARTA BRINK die zwanger was van de steekpenningen volgens een kermis organisator, klimaatdeskundige geworden ! O, sorto ka-na-diesie !!
  Hoe kan iemand met het niveau van “Clevia-skoro” klimaat deskundige geworden ?? Dit geld ook voor de NDP-parlementariers die deze snoepreis maken.Voor de mannelijke deelnemers wachten 6-maagden op een dienblad op hen !!


  Maak melding

 3. Je moet wel labiel zijn om deze te geloven.Allen zijn ze op zoek naar geld en macht.En het domme volk helpt hen daarbij
  om op ze stemmen.Je vraagt je wel af of het surinaams volk ooit wakkwer word.


  Maak melding

 4. Somo was, is en blijft een draai-gandong. Karta Brink gaat naar Indonesië in opdracht van Somo om inzichten op te doen hoe zij in samenspraak met Somo al het geroofde grond kan cultiveren. Toero mamboe Karta!


  Maak melding

 5. Dat is het cultuur in Su. Parlementariërs denken en doen eerst in eigen belang, dán in het belang van het volk. Alleen bij verkiezingen hebben zij het volk nodig, enkel en alleen voor hun stem. Wie rijk wil worden en een paradijselijk leven wil leiden, moet op één of manier in dna van Suriname proberen te komen. Dan zit je voor je de rest van je leven gebakken. Middels tjoekoe kan dat ook.


  Maak melding

 6. Ik was vroeger vhp-er, maar om te kunnen stelen van het volk ben ik in zee gegaan met de plee partij of nationale dieven partij (ndp) van beschimmelde ezel ingi Desi
  Net als Somo (contol) en brunswijk (brunslijk) ben ik medeschuldig aan de verarming van SU.


  Maak melding

 7. Ja ik ben, de chekre checre Javaan. Ik loer na de verkiezingen waar ik het volk kan bestelen. Ik spring als sprinkhaan van links naar rechts, van onder naar boven. Mijn kop en partijleden lijden aan een gezwel en is corruptie. In de moskee bid ik om zuiver te zijn, maar daarbuiten niet.
  Volk vergeef mij van mijn enorme misdaden. Door mij toedoen hebzucht is het land veramd. Ik heb spijt dat ik meegewerkt hebt aan de amnestieregeling voor 8 miljoen us. Ik dacht in die tijd alleen aan stelen en macht.


  Maak melding

 8. Elke z.g. parlementarier heeft boter op hun hoofd.
  Het smelt er van af maar ze voelen n zien het niet.
  Somo is MEDE schuldig aan het feit dat t zo slecht gaat met Surisuela door amnestie te verlenen.
  Belfort zn party heeft ook getekend voor amnestie maar nu ze buitenspel staan zyn ze beter dan bouta.
  Aai mi boi.
  Wy surinamers zullen altyd etnisch denken en blyven omdat wy surinamers SURINAME niet als ons land zien.
  Javanen hindustanen en creolen zyn te veel bezig met het moederland,zelfs na zoveel generaties,sari tori


  Maak melding

 9. somo (back and neck) jij lacht de boel uit. jij de daggeld
  Ingrid een vrije passage. met de nieuwe corruptiewet in de hand zou somohardjo en brunswijck enz. bij de eerst volgende verkiezing mogen deze schurken zich geen kandidaat meer stellen. nu al op dit moment mogen ze geroyeerd worden uit de DNA en opgesloten worden. brunswijck is doodsgewoon een top crimineel. en bij voorbaat geen voorbeeldig parlementariër! WEG MET DIE KLOTE MENSEN UIT HET PARLEMENT! er moet nu orde op zaken gesteld worden


  Maak melding

 10. ZE ZIJN NIET BETER DAN REST .PL BESTAAT UIT OOK UIT EEN STEL OPLICHTERS,OVERLOPERS EN NIETSNUTTEN. KOMT EEN DAG DAT HET HELE STEL ZAL WORDEN OPGEPAKT TOT EN MET HUN ACHTER KLEINKINDEREN EN ZAL ALLES VAN ZE WORDEN AFGEPAKT WAT ZE GESTOLEN HEBBEN VAN SU. PL ABOP NPS DA61 SPA VHP NDP BEP AP ZE ZULLEN MOETEN INLEVEREN HUN HELE HEBBEN HOUWEN DESNOODS OOK HUN LEVEN


  Maak melding

 11. BOUTA jij weet het ik weet het de rest van Suriname weet het. DE CORRUPTIE. 80% van de minder bedeelden hebben er dagelijks mee te maken en daar zit de stemmen.

  onder lachmand was het ook en lachertje met zijn eenheid onder de Hindostanen een achterhaalde ideologie. blank zwart geel bruin whatever alle Surinamers zijn en blijven in hart en nier SURINAMERS. BOUTA ondanks het feit dat je aan het dementeren bent PAKT de corruptie voor dat je dood gaat. doe je tenminste iets positief……..als er niets gebeurt ga de geschiedenis in als een looser na tig jaren aan de macht.


  Maak melding

 12. Bouta opa fuck a kondre baldadig up!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
  Bouta go dede in a storm foe IRMA!!!!!!in CUBA!!!!!!!!!!!!!
  sakasaka bouta alla dei ding sma ey kosi joe en vloek joe
  go tekkie tra lever en nier foe abrahams beest go dede!!!


  Maak melding

 13. “maar voor Indonesië moeten we een uitzondering maken”, stelt Somohardjo.
  Somo is een draaikont en blijft een draaikont. Zodra de zelf opgelegde regels niet goed uitkomen worden ze bij “hoge uitzondering” door pae Somo even opgeheven. Zijn kiezers zijn erg volgzaam en of dom. Die zul je niet horen. Papa Rataplan Somo is in hun ogen een erg wijs man.

  “Als wij een uitnodiging krijgen van de parlementsvoorzitter van Indonesië, kunnen wij als PL moeilijk weigeren “, stelt Somohardjo.
  Wat een KUT smoes.

  Volgers van Somo. Zalig zijn de onozelen. Blijf dom hoor mensen.


  Maak melding

 14. Somo, jij ging om de haverklap naar Indonesie toen je in de Regering zat met Bouta en Front !!
  Welke ontwikkeling heb je gebracht voor Suriname toen uit Indonesie??? Welke “hulp in geld en kennis” ??
  Jij ging alleen om Amina een onderstel service-beurt te geven !!!


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES