ma 19 feb 2018 04:01
post thumbnail

PL verzacht standpunt om band Suriname-Indonesië

PARAMARIBO, 6 sep – De politieke partij Pertjajah Luhur, PL, is bereid een stap terug te nemen. Het principe dat niet meegedaan wordt aan parlementaire trips naar het buitenland staat nog recht overeind, Alleen, in naam van de betrekkingen tussen Suriname en Indonesië, is de partij van Paul Somohardjo bereid tot standpuntverzachting. Ook voor trips naar Nederland wordt een uitzondering gemaakt. Daar moet beslist een goede reden voor zijn.

Immers, de omstandigheden, sociale verarming van de samenleving, zijn bitter weinig veranderd. Het is waarom bedankt werd voor reisjes. “Het is principieel voor ons, maar voor Indonesië moeten we een uitzondering maken”, stelt Somohardjo in een persbericht. Het is ook waarom PL-parlementslid Ingrid Karta – Bink toestemming is verleend mee te gaan. Het parlement is uitgenodigd voor een klimaatconferentie.

Karta-Bink zei eerder dat het standpunt gold voor het dienstjaar 2017. Daar de regering de trip betaalt, gebeurt het met geld uit de begroting van 2018. Dat is niet waar, omdat het ‘dienstjaar’ 2017 nog steeds loopt. Toen PL het standpunt wereldkundig maakte, is niet gezegd dat er uitzonderingen zijn. “Als wij een uitnodiging krijgen van de parlementsvoorzitter van Indonesië, kunnen wij als PL moeilijk weigeren “, stelt Somohardjo.

<- klik hier om te reageren op dit bericht


22 Reacties | Plaats Reactie

 1. Somo kiest eieren voor zijn geld. Weigeren om naar Indonesie af te reizen is hetzelfde als vloeken en schelden in ern moskee of mandir. Dit zou ook een breuk betekenen in de beleving van de adat. Somo wil voorkomen dat hij door de Javanen wordt uitgekotst.

  woensdag 6 september 2017 om 12:25 uur.
 2. Beste contol Somo,
  pakken jullie de boot terug. Zeg aan Karta Brik om daar te blijven.

  woensdag 6 september 2017 om 12:57 uur.
 3. Sedert wanneer is KARTA BRINK die zwanger was van de steekpenningen volgens een kermis organisator, klimaatdeskundige geworden ! O, sorto ka-na-diesie !!
  Hoe kan iemand met het niveau van “Clevia-skoro” klimaat deskundige geworden ?? Dit geld ook voor de NDP-parlementariers die deze snoepreis maken.Voor de mannelijke deelnemers wachten 6-maagden op een dienblad op hen !!

  woensdag 6 september 2017 om 13:20 uur.
 4. Je moet wel labiel zijn om deze te geloven.Allen zijn ze op zoek naar geld en macht.En het domme volk helpt hen daarbij
  om op ze stemmen.Je vraagt je wel af of het surinaams volk ooit wakkwer word.

  woensdag 6 september 2017 om 15:25 uur.
 5. Somo was, is en blijft een draai-gandong. Karta Brink gaat naar Indonesië in opdracht van Somo om inzichten op te doen hoe zij in samenspraak met Somo al het geroofde grond kan cultiveren. Toero mamboe Karta!

  woensdag 6 september 2017 om 15:46 uur.
 6. Dat is het cultuur in Su. Parlementariërs denken en doen eerst in eigen belang, dán in het belang van het volk. Alleen bij verkiezingen hebben zij het volk nodig, enkel en alleen voor hun stem. Wie rijk wil worden en een paradijselijk leven wil leiden, moet op één of manier in dna van Suriname proberen te komen. Dan zit je voor je de rest van je leven gebakken. Middels tjoekoe kan dat ook.

  woensdag 6 september 2017 om 17:10 uur.
 7. De politiek is de kunst zich van de mensen te bedienen door hen te doen geloven dat men hen dient.

  woensdag 6 september 2017 om 17:39 uur.
 8. Ik was vroeger vhp-er, maar om te kunnen stelen van het volk ben ik in zee gegaan met de plee partij of nationale dieven partij (ndp) van beschimmelde ezel ingi Desi
  Net als Somo (contol) en brunswijk (brunslijk) ben ik medeschuldig aan de verarming van SU.

  woensdag 6 september 2017 om 17:48 uur.
 9. SOMO hoort thuis op de vuilnisbelt, daar hoort afval.

  woensdag 6 september 2017 om 17:54 uur.
 10. 90% van de politici in Surbabwe zijn gewoon liegende dieven.

  woensdag 6 september 2017 om 19:07 uur.
 11. Ja ik ben, de chekre checre Javaan. Ik loer na de verkiezingen waar ik het volk kan bestelen. Ik spring als sprinkhaan van links naar rechts, van onder naar boven. Mijn kop en partijleden lijden aan een gezwel en is corruptie. In de moskee bid ik om zuiver te zijn, maar daarbuiten niet.
  Volk vergeef mij van mijn enorme misdaden. Door mij toedoen hebzucht is het land veramd. Ik heb spijt dat ik meegewerkt hebt aan de amnestieregeling voor 8 miljoen us. Ik dacht in die tijd alleen aan stelen en macht.

  woensdag 6 september 2017 om 20:02 uur.
 12. Elke z.g. parlementarier heeft boter op hun hoofd.
  Het smelt er van af maar ze voelen n zien het niet.
  Somo is MEDE schuldig aan het feit dat t zo slecht gaat met Surisuela door amnestie te verlenen.
  Belfort zn party heeft ook getekend voor amnestie maar nu ze buitenspel staan zyn ze beter dan bouta.
  Aai mi boi.
  Wy surinamers zullen altyd etnisch denken en blyven omdat wy surinamers SURINAME niet als ons land zien.
  Javanen hindustanen en creolen zyn te veel bezig met het moederland,zelfs na zoveel generaties,sari tori

  woensdag 6 september 2017 om 20:06 uur.
 13. somo (back and neck) jij lacht de boel uit. jij de daggeld
  Ingrid een vrije passage. met de nieuwe corruptiewet in de hand zou somohardjo en brunswijck enz. bij de eerst volgende verkiezing mogen deze schurken zich geen kandidaat meer stellen. nu al op dit moment mogen ze geroyeerd worden uit de DNA en opgesloten worden. brunswijck is doodsgewoon een top crimineel. en bij voorbaat geen voorbeeldig parlementariër! WEG MET DIE KLOTE MENSEN UIT HET PARLEMENT! er moet nu orde op zaken gesteld worden

  woensdag 6 september 2017 om 20:32 uur.
 14. ZE ZIJN NIET BETER DAN REST .PL BESTAAT UIT OOK UIT EEN STEL OPLICHTERS,OVERLOPERS EN NIETSNUTTEN. KOMT EEN DAG DAT HET HELE STEL ZAL WORDEN OPGEPAKT TOT EN MET HUN ACHTER KLEINKINDEREN EN ZAL ALLES VAN ZE WORDEN AFGEPAKT WAT ZE GESTOLEN HEBBEN VAN SU. PL ABOP NPS DA61 SPA VHP NDP BEP AP ZE ZULLEN MOETEN INLEVEREN HUN HELE HEBBEN HOUWEN DESNOODS OOK HUN LEVEN

  woensdag 6 september 2017 om 21:45 uur.
 15. BOUTA jij weet het ik weet het de rest van Suriname weet het. DE CORRUPTIE. 80% van de minder bedeelden hebben er dagelijks mee te maken en daar zit de stemmen.

  onder lachmand was het ook en lachertje met zijn eenheid onder de Hindostanen een achterhaalde ideologie. blank zwart geel bruin whatever alle Surinamers zijn en blijven in hart en nier SURINAMERS. BOUTA ondanks het feit dat je aan het dementeren bent PAKT de corruptie voor dat je dood gaat. doe je tenminste iets positief……..als er niets gebeurt ga de geschiedenis in als een looser na tig jaren aan de macht.

  woensdag 6 september 2017 om 22:31 uur.
 16. Somo neem voor nu een enkele reis naar Jakarta, we sturen je later de ticket voor de terugreis. Slamat tidoe pae.

  donderdag 7 september 2017 om 05:45 uur.
 17. somo jee klets..

  donderdag 7 september 2017 om 10:19 uur.
 18. Bouta opa fuck a kondre baldadig up!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
  Bouta go dede in a storm foe IRMA!!!!!!in CUBA!!!!!!!!!!!!!
  sakasaka bouta alla dei ding sma ey kosi joe en vloek joe
  go tekkie tra lever en nier foe abrahams beest go dede!!!

  donderdag 7 september 2017 om 12:55 uur.
 19. “maar voor Indonesië moeten we een uitzondering maken”, stelt Somohardjo.
  Somo is een draaikont en blijft een draaikont. Zodra de zelf opgelegde regels niet goed uitkomen worden ze bij “hoge uitzondering” door pae Somo even opgeheven. Zijn kiezers zijn erg volgzaam en of dom. Die zul je niet horen. Papa Rataplan Somo is in hun ogen een erg wijs man.

  “Als wij een uitnodiging krijgen van de parlementsvoorzitter van Indonesië, kunnen wij als PL moeilijk weigeren “, stelt Somohardjo.
  Wat een KUT smoes.

  Volgers van Somo. Zalig zijn de onozelen. Blijf dom hoor mensen.

  donderdag 7 september 2017 om 13:02 uur.
 20. Ach man somo waarom doen zo moelijk man als makkelijk kan.
  Soso bluf man.
  val dood toch.

  donderdag 7 september 2017 om 16:11 uur.
 21. Somo, jij ging om de haverklap naar Indonesie toen je in de Regering zat met Bouta en Front !!
  Welke ontwikkeling heb je gebracht voor Suriname toen uit Indonesie??? Welke “hulp in geld en kennis” ??
  Jij ging alleen om Amina een onderstel service-beurt te geven !!!

  donderdag 7 september 2017 om 17:25 uur.
 22. Als het hem goed uitkomt dan breekt somo elke belofte.
  De man is gewoon onbetrouwbaar.

  vrijdag 8 september 2017 om 13:03 uur.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ads:
Bezoek ook:
www.suriname.nl

Adverteer ook op:
www.suritrade.com