‘De Braboneger Basht!’ vanaf vandaag op TV

11
'De Braboneger Basht!' vanaf vandaag op TV

Het TV programma ‘De Braboneger Basht!’ is vanaf vandaag, woensdag 6 september, om 22.10 uur te zien bij Avrotros op NPO 3. In het programma geeft Steven Brunswijk zijn ongezouten mening over ongeveer alles.

Sinds deze zomer was De Braboneger basht! al twee keer per week te zien op NPO3.nl en op YouTube. En nu promoveert hij van onlineprogramma naar studioshow op TV.

En daarin discrimineert hij niet. Bij de Braboneger komt iedereen een keer aan de beurt: „Of ze nou uit Suriname komen, Marokkaan zijn, Turk, Hollander, Antilliaan of een BN’er. Dan is iedereen in principe gelijk.’’ (FOTO: © Olivier Thijssen/AVRO)


11 REACTIES

 1. Het moet maar eens afgelopen zijn om dit soort mensen een platform te bieden om zogenaamd de draak te steken met allochtonen. Joh, als je werkelijk ballen hebt dan gebruik jij je zendtijd om eens van leer te trekken tegen de idioten in Suriname die verantwoordelijk zijn voor de armoede in dat land. Maar zo veel lef heb jij niet. Liever hand jij de vrolijke Frits uit door grapjes met allochtonen uit te halen. Bovendien zijn jouw grappen van het laagste allooi. Bah !


  Maak melding

 2. @ Piroti,
  Je hebt gelijk !!
  Laat hij liever opkomen voor alle “zgn allochtonen” de donkere/bruine huidskleur bewoners van Blanda. Onvoorstelbaar dat de Chinezen die neerstrijken in Nederland, en Columbianen en Brazilianen niet worden gezien als allochtonen. Wel Surinamers en Antilianen, geboren onder de Nederlandse vlag !
  Geertje Wilders en zijn aanhang lachen zich krom om deze Braboneger !! .


  Maak melding

 3. Ik heb deze Braboneger gevolgd, omdat hij zowel blank als zwart te kijk zet, maar ik moet nu niets meer van hem hebben en zal ook eerlijk zijn waarom. Velen zullen dit herkennen.

  Er zijn vele zaken die niet goed gaan tussen bevolkingsgroepen als het gaat om racistische uitspraken of discriminatie en velen houden ervan om steeds een vinger naar de ander te wijzen.

  Deze Braboneger heeft altijd geroepen hoe positief hij is en dat hij zich niet druk maakt hoe men over hem denkt, omdat hij bounty wordt genoemd. De blanken hebben hem zover gebracht en heeft ook nog een blanke vrouw.

  Hij kijk niet naar het verleden en heeft ook niets met de slavernij te maken en leeft in het nu. Hij heeft zelfs geroepen dat het de schuld van de zwarte zelfs zijn die verkocht werden aan de blanke mensen.

  De Braboneger heeft meegedaan aan een programma “waaruit blijkt dat hij niet zo slim is en ook nog verloren heeft.
  Tijdens een interview heeft hij bepaalde uitspraken gedaan richting de blanken en heeft toen geroepen dat hij zich bezig houdt met zijn Surinaamse afkomst en zijn slavernijverleden, dit omdat hij op dat moment niet de aandacht heeft gekregen waarop hij gehoopt had.

  Dit is kort wat ik nu weer geeft, maar de kern is het volgende:::wanneer het Braboneger goed uitkomt dan staat hij aan de kant van de blanken, maar wanneer het niet goed gaat krijgen de blanken de schuld van alles en nog wat. Deze mensen vergeten wat zij in het verleden geroepen hebben.
  Zie hier de mentaliteit van velen die in Nederland wonen.


  Maak melding

 4. Waarom noemen deze mensen zich in Suriname Marron, maar in Nederland neger of Afro-Surinamer? Mensen uit Mexico die in Mexico gekwalificeerd worden als mestizo zijn opeens blank als ze naar de VS verhuizen.


  Maak melding

 5. @Ira, touche en u bedoelt zeker het programma ‘ de slimste mens’ met Frederiks ? Ja, daar ging hij inderdaad heel erg de mis in. Een blamage ! En weet men wat het meest irriteert ? dat hij zichzelf goed vindt. Aan mijn mars !


  Maak melding

 6. Wanneer bedenken mensen met kroeshaar en donkere huid een naam voor zichzelf. Ik kan me niet voorstellen dat mensen zichzelf vernederen en negeren om te worden gezien.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.