Onderwijsvakbonden Suriname: regering ‘niet vriendelijk’

21
Geen vonnis in zaak leraren en regering Suriname

PARAMARIBO, 5 sep – “De overheid is niet vriendelijk tegenover leerkrachten en ook tegen de onderwijsbonden niet.” Dit stelt Wilgo Valies, voorzitter van de Bond van Leraren en de Alliantie van Leerkrachten in Suriname, ALS. De wederzijdse relaties zijn alles behalve goed. Je zou niet verwachten in een periode van druk voorbereiden op het nieuwe schooljaar. De vakbonden zijn behoorlijk bezorgd.

De situatie is zelfs van dien aard dat de leden zijn opgeroepen voor een vergadering. Dat is alles behalve gebruikelijk in de vakantieperiode. “Wij hebben onze leden opgeroepen voor informatie, gelet op de ernst van de situatie”, zegt Valies tegenover de Ware Tijd. De indruk bestaat dat de regering erop uit is de twee bonden uit te schakelen. Dat zal uiteraard niet zonder slag of stoot gaan.

Intussen spelen ook andere zaken. Onder meer zijn onderwijzers met tuchtstraffen bedreigd. Dit omdat ze deel hebben genomen aan protestacties tijdens schooltijd. “Wij hebben een woelig jaar achter de rug”, aldus Valies. Het belooft ook weer een woelig jaar te worden. “Er zijn vrijheden binnen deze samenleving waaraan de overheid niet kan komen”, zegt de vakbondsleider.


21 REACTIES

 1. Het is altijd jammer wanneer vakbond”leiders” hun plichten niet kennen. Ook de ILO geeft aan, dat vakbonden zich moeten houden aan wettelijke regels en men geeft geen dispensatie voor het houden van vergaderingen tijdens werktijden. Wij merken steeds weer dat t Koffertje misbruikt maakt en ieder keer leerlingen dupeert, door leerkrachten op te roepen op vergaderingen aanwezig te zijn tijdens werktijden. Niemand is tegen het stakingsrecht, maar dat geeft je niet de bevoegheid om te doen en laten wat je maar wilt. Anders zul je voor de consequenties moeten instaan. En dan moet je niet klagen.


  Maak melding

 2. Figuren als Wilco Valies lijden aan de een of andere vorm van autisme. Van autisten is bekend dat zij het vermogen missen om zich sociaal in te leven in de situatie van anderen. De schade die Valies met zijn acties onder vooral de kwetsbare schoolgaande jeugd heeft aangericht is niet zomaar te meer herstellen.Het kan valies geen traan schelen wat de kinderen is overkomen. Dat heb je nu eenmaal met autisten. Als Valies de kans krijgt om weer te staken zal hij het weer doen.


  Maak melding

 3. regering niet vriendelijk tegenover vakbondsleiders en de vakbondsleiders zijn niet vriendelijk tegenover de leerlingen. de ouders zullen op straat moeten komen om deze man tot orde te roepen! hij verpest de boel.


  Maak melding

 4. Oma en opa blijven hun kleinkinderen dag en nacht waarschuwen tegen alles wat paars vuil en bedrog is, de ndp. Luisteren jullie nooit naar Limbo, Stef me Anus, de paarse marionetten in de regering, Misikaolo. Zelfs als het een familielid is, vertrouw nooit van je leven een ndper. Want zij vertrouwen op onberechte moordenaars, dieven, drugsbonzen en staatskasdieven. Elke ndper is verantwoordelijk voor het geestelijk en moreel verval, naast verdere roof en verarming van land en volk. Elke ndper is even dom als de andere ndper. Vanaf het hoogste orgaan in het land tot paars verworden jampanesi dievegge, ndp is een vloek vfoor het gehele land, volk en ook voor velen die ndper zijn. Dino, Meriba en ontelbare idiote aangangers van de misdadiger ddb zijn zelf getroffen door deze misdaadvloek. Dader en slachtoffer zijn voor 90% ndper gebleken. Alleen de Waarheid kan dit land en anti paarsdom volk nog redden, maar dan moet men opkomen voor de waarheid en het paars misdadig bedrog ddb en co. aanklagen bij de Allerhoogste.


  Maak melding

 5. Beste RobG,

  Je bent een “die hard” NDPer toch ondanks dat je al jaren in Nederland woont, in NL de atheneum hebt gevolgd en zelfs in NL de universiteit hebt gehaald. Je hebt zelfs geen stemrecht meer in Suriname.

  Ik wil je vragen om even tijdelijk die paarse zonnebril af te zetten en een neutrale transparante bril op te zetten en vervolgens zonder je trouwe voorliefde voor de NDP maar met een neutrale blik naar Suriname te kijken. En jezelf af te vragen wat klopt er wel en wat klopt er niet. Wat gebeurt er nu eigenlijk in Suriname? Maakt jouw liefde voor de NDP jouw niet blind voor de realiteit ?


  Maak melding

 6. De regering is niet vriendelijk tegen de leerkrachten en de bond, vindt Valies….snif,snif…….
  Ga lekker ergens zielig zitten uithuilen man!!
  Meer kan je niet doen, is wel gebleken….


  Maak melding

 7. RobG …. ” ik heb tenminste een HTS diploma ……. “.

  Waarom vertel je niet dat je ook in bezit bent van een duikers diploma … BRON BERE … cum laude geslaagd.

  @ RobG … er ligt een contract om te tekenen als HOOFD
  { BRON BERE } DUIKER …. WAAR of NIET WAAR !!! Grijp die kans … want daar ben je uitermate geschikt voor !!!


  Maak melding

 8. Surinamers houden van kapitaal en daar hebben ze groot gelijk in. Suriname zijn materialistisch en dat blijkt meer duidelijk aan hun leef gedrag. Zelf ddb en gangsters die vriendschapsbanden onderhoudt met extreem dictoriale landen zoals Venezuela, Cuba, Equatoriaal Guinee. Zie maar hun leefgedrag, bulgalows, dure auto’s helikopters, domeingronden, vermogen op de banken, smeergelden, goud, inkopen doen in Parijs, adidas petjes, dure kostuums, dure dassen, dure schoenen, dure zonnebrillen, Broko Bakka met een dure zwem tobbe om in te badderen, huizen met zwembaden, enz, enz.

  Valies doet er goed aan om de de leden van de bond Als en van Leraren scherp te laten blijven en niet voor een hongerloontje te laten leven. De ouders moeten daarom goed opletten als Valies opkomt voor deze mensen heel goed te kijken of de regering dit probleem ook heel goed onder ogen ziet. Het kan niet zo zijn dat misdadigers die het kruis dragen zichzelf, gezin, familie, gangsters enz zegenen en het Surinaamse Volk aan hun lot over te laten.

  Het Surinaamse Volk moet goed kijken en weten waar de fout is.

  Hoe is het zover gekomen dat Suriname failliet is?Er was gewaarschuwd voor ddb en de gangsters van de NDP, ook toen ze aan de macht kwamen en gingen regeren, dat ze vooruit moesten kijken. Helaas kunnen ze dat niet.

  Regeren Is Vooruit Zien.

  Een ezel stoot zich niet tweemaal aan dezelfde steen. Hoe komt het dat grote delen van het Surinaamse Volk, overlopers ea dit niet begrijpen? Surinaams Nederlands is ook niet gemakkelijk ondanks dat veel vertaald wordt uit het Sranantongo, letterlijk genomen wordt en meer om gelachen kan worden, maar de boodschap ervan geheel ook voorbij gaat.

  Recht En Waarheid Maken Vrij

  God Zij Met Ons Suriname/rs


  Maak melding

 9. Bouta waar is hy? Cuba een anadere nier gaan halen of een andere lever?
  Deze man verdient echt de doodstraf!
  Hy heeft het volk wreeddadig misleid!
  Val dood neer man rioolrat bouta!


  Maak melding

 10. RobG: “IK heb teminste een Rolex, een HTS diploma en een Hugo Boss jasje gehaald. Jij lekker niet.”

  Dit soort opschepperij doen kleine jongetjes op de lagere school. Iemand die zelf iets is heeft geen Rolex of Hugo Boss jasje nodig om indruk te maken.

  Je verdedigt een regime in Suriname terwijl je geen enkel idee hebt van hoe de mensen daar moeten zien te overleven. Wanneer ben je daar voor het laatst geweest?
  Je belastert de regeringsperiode van Venetiaan en het blijkt iedere keer dat je leugens verkondigt.

  Al die mooie dingen die je noemt heb je te danken aan Nederland maar je bent geen geen loyale Nederlander gezien je uitspraken en ook geen Surinamer al meen je ze te moeten vertellen achter wie ze aan moeten lopen.
  Kortom, je bent een rat met een minderwaardigheidscomplex dat je moet compenseren met opschepperij over je glimmende spiegeltjes en kraaltjes en door sterke man Bouterse te likken.

  Heb je misschien ook een Mercedes? Of ben je daar nog voor aan het sparen van het verradersgeld dat je van de NDP krijgt?


  Maak melding

 11. Bouta 3, ik sympathiseer met de NDP en met mij vele anderen. Als ik Suriname woonde en de Surinaamse nationaliteit bezat zou ik zeker op de NDP stemmen in goed en slechte tijden. Ik weet dat het in realiteit weerbarstig aan toe kan gaan. Bijvoorbeeld mooie politieke voornemens of plannen kunnen niet gerealiseerd worden door velerlei verklaarbare redenen. Ik weet dat de huidige regering het moeilijk heeft mede door de economische recessie die niet alleen Suriname heeft getroffen. De niet voorziene omstandigheden hebben roet in het eten gegooid. Maar op basis van voortschrijdende inzichten weet ik ook dat de regering geleerd heeft van de fouten die zijn gemaakt. Ze hebben mijn credit.

  Er zijn grappenmakers die mijn alias gebruiken en lopen op te scheppen over een HTS diploma of iets dergelijks. Ga toch wat nuttigs doen………!
  Bouta 3 is in elk geval serieus bezig. Hij stelt vragen die met de realiteit te maken hebben.


  Maak melding

 12. @RobG

  Okay,je sympatiseer met NDP. Ieder zijn eigen keuze.
  Maar hoe dan ?
  Surinamers zijn jaren tachtig vertrokken uit Suriname omdat ze geen vertrouwen hadden in de politiek. En jij waarschijnlijk ook.
  NDP komt aan de macht waanneer de staatskas is gevuld en laat het leeg achter zonder ” return for investment “. Zo nu weer 7 jaar Bouta / NDP. Er was kapitaal in kas dat is op. Er is en er wordt voor miljarden dollars geleend. Waar gaan al die miljarden naar toe en wat is de rendement van het verdwenen kapitaal. Welke vooruitgang is er on de afgelopen 7 jaar geboekt.
  NDPers vergelijken graag met Holland toch. Nu na jaren van crises is de staatskas niet meer leeg, werkgelegenheid neemt toe en nog meer positieve ontwikkelingen.

  Ik denk mensen stemmen op NDP omdat ze zich laten misleiden door populisme.


  Maak melding

 13. @RobG, je schrijft:::::

  Figuren als Wilco Valies lijden aan de een of andere vorm van autisme. Van autisten is bekend dat zij het vermogen missen om zich sociaal in te leven in de situatie van anderen.

  Ben je soms vergeten wat een van de uitspraken van de rechter is??? De OVERHEID HOUD ZICH NIET AAN DE GEMAAKTE AFSPRAKEN EN ZIJN WOORD, maar een autistische persoon heeft dit wel voor elkaar gekregen.


  Maak melding

 14. Een erge VORM van AUTISME is ook bij VOORTDURING LIEGEN over een gepleegde MASSAMOORD op EIGEN VOLK !

  Eerst waren de 8 December slachtoffers OP DE VLUCHT

  DOODGESCHOTEN (martelingen plus tegenbewijs LAI !) ,

  daarna waren zij met een staatsgreep bezig (YU NO KONG

  NANGA NO WAN INKRI BEWIJS !), eerst was u op het

  TOILET van een vriendin tijdens de massamoorden, na oa

  de DERBY Getuigenverklaring bleek dat u in het Fort

  aanwezig was TIJDENS DE MASSAMOORD, bent u als

  GROOTSTE AUTISTISCHE LEUGENAAR stilgevallen !

  EIS van het OM bij de KRIJGSRAAD : 20 JAAR

  CELSTRAF VOOR MEDEPLEGEN vd MASSAMOORD !

  PS : AUTISTISCHE PAARSE LEIDER vd MASSAMOORD

  is rijp voor Lawmang-Oso !


  Maak melding

 15. @bouta3,helemaal mee eens.
  Deze mafkees heeft inderdaad geen eens stemrecht en altyd maar door t vuur gaan voor n party waar de hele wereld kan zien dat t niet goed gaat met Suriname
  Ik heb al eerder geoppert deze flapdrol/ pannekoek,dat zyn zn eigen woorden,links
  te laten liggen n compleet te negeren.


  Maak melding

 16. Alle blanke Nederlanders hebben intussen Spaans bloed. Het haplotype R1b dat uit Spanje afkomstige is wordt gevonden in bijna alle blanke mannen. DUS: Alle Nederlanders zijn allochtoon. Ik moem dan niet de Franse bezetting en Romeinse kolonisering. De Turken en Marrokanen waren ook onderdeel van het Romeinse rijk en hebben ook Romeins bloed en hun voorouders waren 8 eeeuwen eerder Christen geworden dan de mensen in de lage landen. Dus ze hebben het historisch recht om hier in Nederland te wonen.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.