Melkprijs Suriname begin deze maand omhoog

45
Melkprijs Suriname begin deze maand omhoog

Minister Soeresh Algoe van Landbouw, Veeteelt en Visserij (m) in Suriname heeft tijdens een bijeenkomst met belanghebbenden in de melksector besloten de melkprijs per 1 september jl. te verhogen met SRD 2,25. De nieuwe prijs gaat daarmee van SRD 6,25 naar SRD 8,50.

Tijdens de bijeenkomst waren naast functionarissen van het ministerie van Landbouw, Veeteelt en Visserij (LVV), ook vertegenwoordigers van de Vereniging van Surinaamse Melkboeren (VSMB), de Veehoudersbond Suriname (VHB), MICHI Natural Foods NV, Melkcentrale Paramaribo NV en Rudisa Beverages & Juices NV aanwezig.

De melkboeren krijgen nu voor 1 liter rauwe melk SRD 3,50. De oude prijs voor rauwe melk was SRD 3,00 per liter.


45 REACTIES

 1. Zelfs in Ned. Betalen we minder per liter.
  Wat is Su toch DUUR. Hoe red men het?
  Maar ja het zijn deze stomme koeien hebben die ezel DDB gekozen.

  En we gaan weer voor 5 jaar, toch Desie.


  Maak melding

 2. Mundo
  In relatie tot het inkomen kost met nagenoeg niks. 2 liters koste voor de verhoging € 1,09 na verhoging € 1,39
  Suriname kost 1 liter melk SRD 6,25 voor 2 liter dus SRD 12,50 en na verhoging SRD 8,50 respectievelijk SRD 17,00
  Je zal een drieling hebben die dagelijks 6 liter melk nodig heeft
  Tel uit je winst!


  Maak melding

 3. @Mundo, uw Paarse vergelijking met Nederlandse situatie is TOTAAL onjuist !

  De Nederlandse bevolking is niet GERIPT door de regering !

  In Suriname hebben de PAARSE MACHTHEBBERS ruim 70 % van de KOOPKRACHT van ALLE Srananmans GEJAT, door financieel WANBELEID, inclusief het drukken van Miljarden aan ongedekte SRD-bankbiljetten !

  Stop aub met uw onjuiste en foutieve goedpraterij van dom Paars wanbeleid !


  Maak melding

 4. Straks gaan mundo en Robg ons vertellen hoe lekker het gras smaakt. Die 2 ezels eten gras.Sjeesjes hoe ver en laag deze 2 kunnen gaan ,en dit alles voor een moordenaar.Shame!


  Maak melding

 5. Het wordt tijd dat er meer belastingen betaald worden, 1 wegenbelastingen, 2 Milieubelastingen 3 Waterschapbelastingen, 4 onroerendezaakbelastingen enz. Enz.
  En dan pas is een land financieel stabiel..
  Take it or leave it….het is gewoon zo…


  Maak melding

 6. In andere landen wordt er eerst een gevecht geleverd in het parlement om prijsverhogingen tegen te gaan. In Suriname wordt het je medegedeeld en verrast maar zoals gewoonlijk slikken de surinamers het in als zoete koek,geen nood hoor surinamers die problemen hebben met het slikken ,@robG en Mundo zijn er om je te helpen deze bittere pil in te slikken.Ze eten gras die 2 koeien.


  Maak melding

 7. Wat ik niet begrijp , dat bepaalde olie bedrijven pas hoeven te betalen als ze de kosten er uit hebben,terwijl de normale gang van zaken is dat je nu een deel betaald voor gebruik enz.
  Als ik moest kiezen, dan nu betalen, boter bij de vis.
  dan hoef er geen verhoging van de melk enz.
  de kinderen krijgen straks bloedarmoede door te kort aan melk enz.


  Maak melding

 8. Op Witboiti waren er ook enkele[zes]boeren die melkvee hielden.Ze leverden hun melk bij de melkcentrale.Maar door de occupatie van Witboiti waren de boeren genoodzaakt om zich van de koeien te ontdoen.Zo kwam er weer wat minder melk op de markt.
  De hutjes die nu op de weilanden staan,noemt Misiekaba ontwikkeling.Want voorheen stonden er melkvee daar.
  Tirgri Barba heeft dan een legkippen boerderij op Witboiti van dertig kippen.Maar die trekken ook heel wat van de vliegen aan.Vliegen overberlast.


  Maak melding

 9. @Roy Rakram
  Praat geen onzin.
  Als je wegenbelasting betaald hoop je te rijden
  op spiegelgladde wegen en niet op de broko broko en afgezakte wegen vol kuilen en gaten zoals in Suriname het geval is.
  Om maar een vb te noemen.
  Je moest geweten hebben hoe maandelijks men eerst actie moet voeren om hun salaris te ontvangen.Je bent vergeten te zeggen dat deze criminele regering moet opdonderen en plaats moet maken voor een betere om over te nemen!


  Maak melding

 10. RobG

  “Kwestie van marktwerking. De subsidie door de overheid wordt stopgezet.”

  Beste RobG welke subsidie. en welke markt werking.

  Melk en allerlei andere producten zijn in Suriname duurder als in Nederland omdat het land kapot gemaakt word door mensen doe nergens enig benul van hebben en alles afromen.


  Maak melding

 11. RobG.

  dit is het slaafs uitvoeren van de IMF opdrachten. Ongehoorzaamheid betekend GEEN geld. Dus de paarse maffia kiest simpelweg eieren voor hun geld.


  Maak melding

 12. Jojo, jarenlang hebben de overheden in Suriname heel veel producten en diensten gesubsidieerd. De overheid trekt zich terug en van de burgers wordt meer eigen verantwoordelijkheid gevraagd. Dit is geen folklore meer maar de harde werkelijkheid. Wat is er fout aan als de overheid niet meer als een nachtwaker over de burgers dient te waken? Men kan niet blijven pappen en nathouden en doen alsof er niets aan de hand is. Ik ben van mening dat de overheid zich met kerntaken dient bezig te houden. Het verstrekken van subsidies aan o.a. importeurs, bus- en boothouders, winkeliers,enz.enz.enz is geen hoofdtaak van de overheid. Het moet anders. De huidige regeerders dien het roer drastisch om te gooien. Daarbij moeten zij de minder-economisch-krachten ontzien.

  Ray, jij moet niet klagen.Pak je spaarcenten en ga de melkprijs voor de burgers kunstmatig laaghouden door de melkfabrikanten het prijsverschil te betalen. Ben je gezond bezig?


  Maak melding

 13. @Robje-de-huisslaaf-van-Opa D : De door de Paarse domkoppen gedrukte ongedekte Miljarden SRD bankbiljetten zijn zeker ook uitgegeven aan subsidies voor de Paarse Clan !

  Of waren de door Ballast aan Paarse kopstukken uitbetaalde TJOEKOES marktconform ???? Of waren die TJOEKOES het gevolg van de marktwerking bij de bruggenbouw ???

  Robje het Volk pinaart door Paars wanbeleid, dus Opa D , uw slavenbaas, kan NOG VEEL MEER prijzen laten stijgen, A VOLK E WAKTI DENG PAARS FREMUSU !!!!!

  Het is een Paarse COCKTAIL : 70% KOOPKRACHT van de burgers RIPPEN door een vreselijk financieel wanbeleid en dan de PRIJZEN VERHOGEN !

  TJAGO, NEKS NO FOUT !!!!!


  Maak melding

 14. Ze hebben zelf gekozen voor om onder deze president arm te zijn dan rijk onder Santhokie.
  Vele NPSers zijn niet gaan stemmen.En zij die wel zijn gegaan,hebben velen op de NDP gestemd.
  Op het eind van de propaganda werd de rassen kaart zo hard uitgespeeld,dat zelfs een Hindoestaan verklaarde dat hij niet op V7 gaat stemmen omdat de VHP racistisch is.


  Maak melding

 15. RobG

  De enige vraag die ik jou, als econoom en IT specialist, wil stellen is deze:
  Kun jij uitleggen wat subsidie als doel heeft en wat de speerpunten van een subsidiebeleid inhoudelijk met zich meebrengt?

  Pas als je deze vraag juist en volledig kunt beantwoorden zal je erachter komen dat hetgeen je kant noch wal raakt.

  Zolang jij dit niet snapt moet je even pas op de plaats maken.


  Maak melding

 16. En toch doet het Surinaamse volk niets. Niemand zegt wat.
  Santoki is lekker weg en de rest hebben het goed dus waarom wat zeggen of demonsteren. Hoor je wat over Brunswijk. Nee want meneer heeft het te goed. Hij kan het hele volk voeden als hij wil.


  Maak melding

 17. Beste RobG

  Tot 2010 konden de subsidies vanuit een overheidsbudget van SRD 3.600.000.000 met een marginaal te kort gefinancierd worden.

  De Bouterse regeringen hebben alle subsidies laten exploderen en houden nu zelfs de EBS subsidie (waar ze niets aan gedaan hebben tot nu toe) gewoon buiten de boeken door de leveringen van SPCS (staatsolie)weg te strepen tegen niet bestaande dividenden.
  Zodra de financiers van Staatsolie daar achter komen trekken ze Staatsolie naar zich toe omdat Suriname dan geen uitvlucht meer heeft en middels een staatsobligatie zoals in oktober 2016.

  RobG. De ziekenhuizen zijn technisch failliet. Het onderwijs bestaat nagenoeg niet meer, Staatsolie financiert EBS subsidies, etc. etc.

  Er moet SRD 1.800.000.000 aan rente en aflossing betaald worden (20% van de begroting).
  De staatsschuld moet binnen kort herijkt worden tegen koersen van 7,6 inplaats van 4,05.

  Het financieringstekort zal oplopen richting 20% van het BBP.

  Bouterse wordt in Cuba opgepept voor zijn laatste sprookjesverhaal op 29 september as, als hij dat niet gewoon afzegt.
  Vluchten kan niet meer.


  Maak melding

 18. Surinamers wilden een leider,
  ze wilden Bouterse.
  Surinamers hebben gekregen wat ze wilden,
  Een leider die ze zal laten lijden.

  Surinamers, hoe je het ook went of keert, haalt of trekt, struisvogel politiek of niet maar al die leningen zullen terug betaald moeten worden. Er gaan nog veel meer verhogingen en belastingen komen.

  Jullie hebben gekozen.
  Veel plezier met jullie overwinning en vergeet niet je paarse shirt en pet te dragen.

  Gegroet, Maaike Boer


  Maak melding

 19. Robg@
  Het moet anders, het roer om.
  Bij het IMF kon men geld lenen tegen 1.5 %, maar het roer moest om, Boefdraad was slimmer leende geld tegen 9.25 %
  En hier raak ik spoor bijster, hoezo slim, Boefdraad had dan gewoon gezegt ik wil niks meer met die witteman te maken hebben, achteraf toch niet zo slim toch, Robg@
  Het ergste komt noch 2018 waar halen we het geld vandaan om af te lossen, ach we lenen het bij China tegen 9.25 % of krijgen we het voor niks


  Maak melding

 20. Robg@
  En misschien moet er weer eens gewerkt gaan worden, arbeids mentaliteit, we willen alle luxe maar er geen donder voor doen, dikke auto’s rijden, en niet om te gebruiken, nee om hun ego’s op te poetsen.
  Die arbeids mentaliteit komt sneller dan je denkt, anders denken, stelen is niet het zelfde als werken, je zal werk moeten doen wat voor handen is,dus handen uit de mouwen, krik die agrarische sector omhoog, het haal baar tegen lagen kosten
  In Holland is het een grote bron van inkomsten. Olie en goud is verkwanseld aan internationale bedrijven die de duimschroeven aandraaien, dit vloeide voor financiële miskleunen, Jojo gaf dit al aan, maar niet getreurd nog 5 jaar


  Maak melding

 21. Baas heeft wel het verkeerde moment gekozen on naar Cuba te gaan. Hij had een week va te voren moeten gaan als die redimoesoe rechtbank uitspraak zou doen.


  Maak melding

 22. net of alleen koeien melk geeft? niet te vergeten dat dit draagt allemaal bij aan een groter risico op kanker.
  mensen voortaan koffie met bobi meki.


  Maak melding

 23. Ja, ik ben een Hollandse. En heb enige tijd geleden gewerkt in het mooie Suriname, wat de natuur betreft tenminste. Maar ja helaas is nu de verkeerde partij aan de macht. En ben ik weer in het saaie maar veilige Holland.


  Maak melding

 24. @ Milton

  “Baas heeft wel het verkeerde moment gekozen on naar Cuba te gaan.”

  Hij moet voor de jaar rede van 29 september goed geprepareerd worden. Mentaal vooral omdat het een heel zware spreek beurt gaat worden. Waar hij met een lachwekkende begroting zal komen zonder enige geloof waardigheid.


  Maak melding

 25. @Milton, Opper-REDI-MUSU, is uw Opa DESI, die met behulp en in samenwerking met de Koloniale Hollanders (oa kolonel Valk van de Ned MID) een staatsgreep pleegde en de Sranan RECHTSSTAAT vernietigde !

  Opa D heeft Sranan nu FAILLIET gemaakt, dus ga maar verder met uw Paarse sprookjes en NEP-plannen, die geen van allen uitgevoerd worden !

  Wacht maar op de door Desi aan u beloofde VOLKSWONING !

  De 16.666 DESI-Volkswoningen zijn NOG STEEDS onderweg van CHINA naar SRANAN !

  PS : Trouwens, uw Opa D is een afstammeling van
  ZEEUWSE BOEREN (koloniale Hollanders !)

  LEVE DE SRANAN RECHTSSTAAT !
  BESTRAF ALLE MASSAMOORDENAARS !!!!!


  Maak melding

 26. Surinamers moeten nu aan elkaar melk gaan lenen. Kolven en aan de buren geven kan nooit kwaad. Jullie wilden toch NDP, ga nu melk met pis drinken. Dat is jullie toekomst, net als in de hare tachtig pindakaas met stront.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.