Surinaamse parlementariër Rusland niet naar China

19

PARAMARIBO, 3 sep – Parlementariër Gregory Rusland ziet af van de gesponsorde trip naar China. De politicus die ook voorzitter is van de Nationale Partij Suriname, NPS, vindt het niet gepast. Hij houdt zich aan oude afspraken met de Pertjajah Luhur, PL, de politieke partij van Paul Somohardjo. Beide partijen voelen zich solidair met de Surinamers die zwaar te lijden van de crisis. Een parlementslid van PL gaat wel op reis.

Ingrid Karta-Bink heeft besloten mee te gaan naar Indonesië. In het Aziatische land wordt een grote conferentie gehouden over klimaatsverandering. Karta-Bink vindt dat ze er bij hoort. Ook Chandrikapersad Santokhi, voorzitter van de Vooruitstrevende Hervormings Partij, gaat meer naar Indonesië. De VHP reist wel vaker mee in ‘lands belang’. Rusland zou aanvankelijk wel meedoen aan de China-trip.

Hij komt terug op dat besluit. In een brief aan parlementsvoorzitter Jennifer Geerlings-Simons noemt Rusland de ‘economische en politieke situatie’ in het land als reden. De trip naar China duurt bijna twee weken. De parlementariërs die meegaan, zijn allen lid van de parlementaire commissie voor Buitenlandse Zaken. Reis- en verblijfkosten zijn helemaal voor rekening van de Chinese overheid.

- Advertentie -

19 REACTIES

 1. Persoonlijk vind ik een goeie keuze, hoewel de crisis als reden wordt gebruikt. Het echte reden is natuurlijk gezicht verlies veroorzaak door een paarse dievegge. Het boegbeeld van een regelrechte boefstaat. Stelen, moorden, heling en drugs zijn de alledaagse gewoonten en normen.

 2. China China China
  Geld Geld Geld
  Hoe immoreel ook verdiend

  NDP (incluis Herrenberg) verkoopt het belang van het volk aan China en Newmont.

  China heeft bijbedoelingen, een dubbele agenda.

  1,5 miljard heb ik al.
  Baas B bedankt !

 3. “Ze vindt dat ze erbij hoort.” Dan overschat ze zichzelf velen malen. Ik denk eerder dat ze dit snoepreisje een prachtige gelegenheid is om het land van haar grootouders te bezoeken.

 4. Kletspraat het kost de Surinaamse regering niks klimaat bespreking is in deze tijd heel belangrijk dus mijnsinziens een slechte keuze om niet te gaan spelen er andere redenen zeg het gewoon eerlijk tegen het volk en lieg niet dat het gaat om de situatie in Suriname want zoals de bevolking weet hebben we wel degelijk te maken met klimaatverandering

 5. Ik vermoed dat Rusland en Soemohardjo ” overlaoded ” zijn met rancune. De haat tegen parlementariërs van de NDP zit bij hen diep, zeer diep. Zij beheren de monopolie van rancune. Deze gasten denken niet na over het belang voor Suriname om te netwerken en bovenal om voordelen voor Suriname binnen te halen. Ze moeten maar een voorbeeld nemen aan de Nederlandse delegaties die bevolkt worden met lieden van verschillende pluimage. PVV-res, CDA-ers,SP-ers maken deel uit van de delegaties.Het Nederlands economisch belang voert de boventoon. Voor onderlinge twist is er dan geen sprake.

 6. Die klojo’s van vhp hadden ook niet moeten gaan. Niemand doet iets gratis, zeker China niet. En deze vhp-ers noemen zich integer. Allen net als de boeven van de ndp.

 7. Je kunt net zo goed gaan, want anders eet iemand het bespaarde geld toch wel op. Nu krijgt men tenminste een heel klein beetje kennis erbij en misschien een paar contacten die ooit nuttig zullen blijken.

 8. @ RobG

  “Ik vermoed dat ……… ” Om ze daarna van alles te verwijten op basis van een vermoeden.

  Beste RobG hoe verhoud zich dit tot inhoud, feiten en wetenschap.
  Indien er iemand blijk geeft van Rancune bent u dat wel.

 9. RobG
  3 september 2017

  Ik vermoed dat Rusland en Soemohardjo ” overlaoded ” zijn met rancune. De haat tegen parlementariërs van de NDP zit bij hen diep, zeer diep. Zij beheren de monopolie van rancune. Deze gasten denken niet na over het belang voor Suriname om te netwerken en bovenal om voordelen voor Suriname binnen te halen. Ze moeten maar een voorbeeld nemen aan de Nederlandse delegaties die bevolkt worden met lieden van verschillende pluimage. PVV-res, CDA-ers,SP-ers maken deel uit van de delegaties.Het Nederlands economisch belang voert de boventoon. Voor onderlinge twist is er dan geen sprake.

  ==========================================

  Je zieke geest draait weer eens overuren.
  Nederland wordt niet geregeerd door mensen die bloed aan hun handen hebben. Dan gaan de deuren voor je open, dit in tegenstelling tot de surinaamse regering.

 10. Zullen wij dan weer terug keren naar het twee Chinabeleid. Kijken of Beijing dan nog vriendelijk tegen ons is.

 11. Naar China gaan is voor connecties leggen. Als oppositie kun je ook voor connecties gaan. Als je een keertje regeert dan herinnert je mischien die Chinese meneer die aardig tegen je was en enige goede ideeen had voor SU en die je nu komt opzoeken.

 12. Dan snap ik niet waarom je zo dom reageerd.Ga eens even uitzoeken wat de ancient parents zeiden over reizen.Als je in de toekomst aan de macht komt dan loop jij dus een paar jaren achter doordat je zogenaamd een statement wilde maken.Je had ook nu goede contacten kunnen maken voor de toekomst maar ja die domme trots staat je in de weg.

 13. Als het zo door blijft gaan wordt Suriname over twintig jaren Surchina. Sowiezo vooruitgang sa de met een chinees als president. Die oerdomme afstammelingen hebben sinds 1975 het land de paars klote in laten gaan. Snesie no e go meki grap nanga droga, roof of corruptie. Hopelijk nemen chinezen het hele land over. Klaar is kees. Ndpers krijgen als straf slang en hond gratis op hun bord.

 14. Als het zo door blijft gaan wordt Suriname over twintig jaren Surchina. Sowiezo vooruitgang sa de met een chinees als president. Die oerdomme Afrikaanse afstammelingen hebben sinds 1975 het land de paars klote in laten gaan. Snesie no e go meki grap nanga droga, roof of corruptie. Hopelijk nemen chinezen het hele land over. Klaar is kees. Ndpers krijgen als straf slang en hond gratis op hun bord.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.