woensdag, mei 29, 2024
HomeOnderwerpenJustitie en politieSuriname moet af van ‘cultuur van straffeloosheid’

Suriname moet af van ‘cultuur van straffeloosheid’

-

Does Travel - naar Suriname

PARAMARIBO, 2 sep – Suriname moet af van de cultuur van straffeloosheid. Dit zegt parlementarirër Krishna Alihussain-Mathoera van de oppositionele Vooruitsrevende Hervormings Partij, VHP. Als gekeken wordt naar de wijze waarop corruptie nu wordt aangepakt, geeft het maar weinig hoop. Toch lijkt met de aanname van de wet tegen corruptie een stap in de goede richting gezet.

De zogenaamde anticorruptiewet moet geknoei met publieke middelen tegengaan. Sommigen vinden de wet niet ver genoeg gaan. “De beste remedie is nog altijd afstraffing van de cultuur van straffeloosheid wat corruptie betreft. We hopen dat met deze wet daadwerkelijk een eind wordt gemaakt aan straffeloosheid en dat corruptie ook daadwerkelijk wordt vervolgd”, zei Hussainali-Mathoera in het parlement.

Vooral de VHP vindt dat sinds het aantreden van president Desiré Bouterse nogal wat corruptiezaken de kop hebben opgestoken. Hoewel hier en daar een functionaris het veld heeft moeten ruimen, wordt lang niet iedereen strafrechtelijk vervolgd. Ook de via corruptie verkregen middelen worden niet terug gevorderd. Het wetsvoorstel is vijftien jaar geleden voor het eerst aan het parlement voorgelegd door de regering.

opening
Fernandes Express
Passion in concert

21 REACTIES
 1. Daar hebben we niks aan, aangezien de wet gebaseerd is op preventie.
  Hoeveel van die stront zakken hebben hun slag geslagen, denkt men ??
  Wanneer komt dan de anti criminaliteits wet dan ? Verdomme nou met ons republiek !


  Maak melding
 2. Laat Bouterse, Abraham, Hoefdraad en al die anderen eerst al die miljarden terug geven. Dan zal je zien dat het land vooruit gaat want . Dit wat ze doen is een andere deur openen voor corruptie.


  Maak melding
 3. Niet vergeten ook aanpakken via take-back wetgeving: Dilip S., Errol A., Dassa S., rijsthandelaar Mungra, de Yokohama’s, etc. etc. ER is zeker 5 miljard te halen.


  Maak melding
 4. Voor de formaliteit, hebben ze een anticorruptiewet aangenomen, nu de buit binnen is gehaald door enkele Ndp toppers de afgelopen jaren, deze rovers, zullen met al hun gestolen miljoenen van het volk, buiten schot blijven, want er moet immers een streep getrokken worden onder al die corrupte misdadige praktijken, volgens die schijnheilige profeet Missikaba.


  Maak melding
 5. Het gaat niet alleen om het strafbaar stellen van corruptie. De door corruptie verkregen middelen moeten verhaald worden op de betrokken personen. Registratie van rijkdom en vastgoed moet geregistreerd worden, van welk partij dan ook. Het openbaar stellen van deze personen met naam en toenaam, uit funktie stellen van alle betrokken personen. En geen rancuneus gedrag tolereren.


  Maak melding
 6. Een Volk Dat Voor Tirannen Zwicht Zal Meer Dan Lijf En Goed Verliezen Dan Dooft Het Licht

  Toch lijkt met de aanname van de wet tegen corruptie een stap in de goede richting gezet.

  Een democratische rechtsstaat heeft een grondwet, er is sprake van de Trias Politica;
  – wetgevende macht,
  – uitvoerende macht,
  – rechterlijke macht,
  en Internationale Verdragen, die sterken zijn dan de grondwet van een democratische rechtsstaat of land.

  Als deze wet er ook voor zorgt dat iedereen die zich de afgelopen 40 jaar met staatsmiddelen heeft verrijkt of het land schade hebben bezorgd door criminele daden ook keihard worden terug gepakt en al die middelen die zij zichzelf hebben toegeëigend worden terug genomen en van de rechtbank/krijgsraad hun straffen niet ontlopen.

  Het kan niet zo zijn dat met deze wet, die gastjes hun straffen ontlopen. Alle criminelen horen aangepakt te worden in een democratische rechtsstaat. Het kan niet zo zijn dat je met slipper op straat vis verkocht en vandaag eigendom vervoer hebt in de lucht of smeergelden van bruggen, domeingronden, hout verkoop als het van jouw is, goud delft met pontons, een soldaat kan onmogelijk
  na een staatsgreep nu in een eigendom villa wonen, enz,

  Alle criminelen die zich verrijkt hebben moeten worden aangepakt.

  Recht En Waarheid Maken Vrij

  God Zij Met Ons Suriname/rs


  Maak melding
 7. Hier kiezen we geen parlementariers maar GODEN.
  hoe kan de buitenzoon van Boefdraad, vieze voorzitter van het parlement, gekozen met 1804 stemmen, Melvin Boeva, ineens miljonair zijn, een pand/ bar/ aan de Wlihelminastraat hebben.
  Hoeveelbelating belaalt hij?


  Maak melding
 8. 1,5 miljard heb ik verdiend aan staatsgelden en staats eigendommen.

  1 generatie (33 jaar) lang heb ik met Baas B vooruitgang gebracht in Suriname.

  De rijstbusiness (motor en ruggengraat van de economie) bloeit as nooit te voren!

  We hebben ervoor gezorgd dat Brazilianen, Venezolanen en Haïtianen het werk van ons overnemen en wij kunnen relaxen.

  Wij hebben ervoor gezorgd dat buitenlanders (Chinezen en Canadezen) professioneel goud kunnen delven en bomen kunnen kappen.

  Wij hebben stukje van Tigri gebied netjes weggeven aan Brits Guyana, zonder 1 schot te lossen.

  Wij gaan ervoor zorgen dat district marowijne bij Frans Guyana terecht komt. Ook weer opgelost.

  Wij hebben dus gezorgd voor Rust en Stabiliteit.

  Dus wij van NDP hebben de miljarden dik verdiend.

  Groeten, Errol


  Maak melding
 9. Adjossi. Suriname , het gaat je goed. Geen energie besteden aan iets wat niet meer te redden valt. Dit was dan ook mijn laatste post. Gr, van Sheik Andre Abdullah Khan MisiKubai (fractie “voorzitter” NDP)


  Maak melding
 10. Niet vergeten om alle domeingrond terugvorderen. Mensen die grote lappen grond nodig hebben voor economische activiteiten worden geacht voldoende middelen in huis te hebben om dat te huren van de regering (per hectare).


  Maak melding
 11. Waarom geen positieve opmerkingen van Suriname.
  Het is een rijk land met vele mogelijkheden.
  Hard werken om het op te bouwen, samen.
  In ned. moeten we het doen met vele culturen en dat lukt toch ook.
  Samen bruggen bouwen, handen uit de mouwen.
  P


  Maak melding
 12. Maar wat voor straf je wilt dan? Als goud ligt op straat voor oprapen en iemand raapt op en stop het in zijn zak, dan iemand anders gaat zeggen dat deze man is dief dan klopt niet iets in die beschuldiging.Je moet zorgen dat goud ligt achter slot en grendel zodat kan niemand erbij an kan niemand oprapen. Waar rook is is vuur, waar oog ziet dingen daar is impuls voor diefstal. Wat niet weet, dat niet deert.


  Maak melding
 13. We hopen dat met deze wet daadwerkelijk een eind wordt gemaakt aan straffeloosheid en dat corruptie ook daadwerkelijk wordt vervolgd”, zei Hussainali-Mathoera in het parlement.
  Zolang ddb en duivelse trawanten de regering uitmaken met hun paarse pionnen en marionetten, zal corruptie hoogtij vieren. Deze wet geldt niet voor ddb en corrupt rijk geworden adviseurs, paarse poepvliegen, parasieten die deze wet hebben goedgekeurd. Zolang ddb en co aan de macht blijven zullen misdaad, roof en verdere verarming van land en volk blijven stijgen. Oma taki, wie sinds 2010 nog steeds ddb en co geloven zijn paars misdadig verdoemd. Wo ka. Oerdomme paars verworden debiele idote paria”s verdienen de misleider die ze paars schijtig en pissig vol armoede laat lijden. Neks no fout, wiens wi e ka, soso lobi baas didibri. Ndpers zijn de domste mensen op dez Aardbol, want misdadigers hebben ze gekozen om te aanbidden en te vereren olv Stef Mijn Anus en Misjiesosokakkalakka, Awariedomries en leugenprofeten in diens van hun afgod ddb…….aka lila didibri.


  Maak melding
 14. Straffeloosheid is de norm in Sur.Wat de groten doen,doen de kleine ook.Zie maar de zogenaamde parkeerwachter.Ze hebben alle parkeer plaatsen gestolen en laten je nu betalen om je auto even daar te laten.En o wee als je niet wil betalen.Krijg je een anatomische les van de vrouw over je heen gestort.


  Maak melding
 15. Toch overbodig te zeggen dat de lijder van Suriname niets anders dan de wet van straffeloosheid voor zichzelf wilt?!Hij gaat daarom voor de zoveelste keer ons grondwet verkrachten en de zelf aangenomen wet erin
  sluizen. Amnestie,zelfamnestie,is even walgelijk.Wanneer onder lijder bouta zal de wet komen dat criminelen gestraft dienen te worden en geen pardon geen mercy
  voor criminelen zoals hemzelf?
  Corruptie is de dagelijkse gang van zaken geworden ,zo een normaal ding ,en het begint bij bouta…


  Maak melding
 16. @boyke, enige jaren geleden heeft VHP al zo’n plan gelanceerd om domein grond te koop aan te bieden aan de gebruikers van die grond. Ik denk dat dan in 1 klap het hele tekort is weg gewerkt.
  Wellicht goed idee om dit eens verder te ontwikkelen door de overheid?


  Maak melding
 17. Eerst moet corruptie-faciliterend PAARS bewind WEG !

  Daarna kan Sranan de politieke en ambtelijke top schonen via onafhankelijke en strenge Permanente SCREENING !

  Ons Land opbouwen,herstarten in een goed draaiende Rechtsstaat met ingebouwde onafhankelijke stabiliserende controle-mechanismen !

  Efficiente en Onafhankelijke CLAD , Rekenkamer en Belastingdienst inclusief een soort FIOD en een TIK BAKA Wet mbt gestolen Lands-gelden en Lands-goederen !

  Dus werk aan VERVANGING van het huidige Paarse onderdrukkingsbewind (inclusief hun sabotage van rechtstaat en corruptie-aanpak) door een PRO-rechtsstaat en PRO-democratie-bewind !!!

  Een bewind waarbij de belangen van de gewone Srananman LEIDEND ZIJN, EN NIET DE PRIVE-BELANGEN van enkele POLITICI !


  Maak melding
 18. Ik ben opgegroeit in een tijd toen corruptelingen slimme mensen worden genoemt. Zij maken deuren voor je open die dicht bleven voor jou zolang je hun open handen kan vullen.

  Arm opgroeiend zie je deze tovenaars rijk worden. Soms denk je ik word minister dan word ik ook rijk.

  Voorkomen van dit kwaad eist technology en openheid.
  Om de mensen geen kans geven om te graaien moet het system sneller dan ze zijn. Maar wie kan zo’n system of hervormingen te weeg brengen?


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES