Surinaamse ambtenaar op diefstal betrapt in China

62

PARAMARIBO, 31 aug – De ambtenaar Anne N.- I. is in China betrapt op diefstal. De vrouw maakte deel uit van een Surinaamse ambtenarenmissie. De trip van het gezelschap is betaald door de Chinese regering. De dame zag kans twee keer dezelfde juwelierszaak aan te doen.

Haar snode daad pleegde ze al direct bij het eerste bezoek. Misbruik makend van de grote drukte in de zaak, wist ze enkele juwelen weg te maken. Kennelijk aangestoken door het succes, trok ze er nog eens op uit. Ver kwam ze niet. Al gauw werd ze aangehouden. N.- I. werd namelijk erkend van beelden van de veiligheidscamera. Ze werd aangehouden en overgebracht naar een plaatselijk politiestation.

De leiding van de missie en de ambassade van Suriname werden op de hoogte gesteld. N.- I. is intussen vrijgelaten na een week vast te hebben gezeten. Zij moest China zo spoedig mogelijk verlaten. De andere missieleden waren intussen reeds vertrokken naar Suriname. Wat het lot van de vrouw is bij terugkeer, is nog niet bekend. Volgens functionarissen op het ministerie waar ze te werk is gesteld, hangt haar ontslag boven het hoofd.


62 REACTIES

  1. Wat een Schande!!

    Deze javaanse heeft Suriname heel negatief op de kaart gezet.

    Dacht ze soms dat ze vanwege haar functie ook in china mee weg zou komen??

    Helaas, china is geen Paramaribo!!

    Dus niks streep eronder en niks zand erover.


    Maak melding

  2. Eve did eat the apple given by the serpent. After that she wanted give it to Adam. But he knew that the apple and eve were poisoned by the serpent of satan.

    Dit staat ook geschreven in onze veda’s. Hoeveel geld een vrouw ook heeft, de duivel in haar zal nooit tevreden zijn met genoeg. Daarom zonde van je tijd om maar enige vorm van energie aan deze wezens te besteden. Ze zijn een creatie van satan, de man een creatie van god. Men build, women destroy. Simple


    Maak melding

  3. Niks geen eervol ontslag, maar juist ontslag zonder enig referentie met goed gedrag, zodat ze nergens meer aan een baan kan komen.

    Dieven/dievegges moeten keihard aangepakt worden zonder aanzien des persoon.


    Maak melding

  4. Terwijl de wereld door toedoen van mannen wordt vernietigd, wordt hier verkondigt dat vrouwen de vernielers zijn.

    Als het aan de vrouwen zou liggen dan zag de wereld er toch anders uit. Nu wil ik niet zeggen dat alle vrouwen positieve mensen zijn net zo min dat alle mannen negatieve personen zijn.


    Maak melding

  5. Het land Suriname, staat weer eens voor de zoveelste keer,negatief in het nieuws, en las net, dat er weer een container in de Rotterdamse haven is onderschept met 800 kg coke, afkomstig uit Suriname, deze criminele activiteiten zijn aan de orde van de dag, sinds deze paarse boevenbende aan de macht is, en aangezien ze uitgeleend zijn, doordat ze niet meer aan leningen kunnen komen, proberen ze met criminele activiteiten, zoals coke, geld wit te wassen, wat voor deze veroordeelde drugsdealer, die ook nog eens presdent is, bekend voor komt.


    Maak melding

  6. Waahahahahahahahahahaahhahaahhaa tot China. Ai boi, zo zijn nu eenmaal ddb en aanhangers, maar ook velen die het oerdom verworden paars misdadig volk in het buitenland als ook in eigen land vertegenwoordigen. Boeven en nogmaals boeven in het paarse kwadraat.
    Oma taki, alles zal aan het licht komen vanaf 1980 wat de duivel ddb en co op hun geweten hebben. Opa taki, neks no fout, die paarse oerdomme idiote debiele aanhangers kan het geen ene moer schelen te verworden als hun baas, de grootste criminele misdadiger sinds 1980. Wo ka, wahahahahaha soso sjeng.


    Maak melding

  7. Wat een schande!!!
    Wat zal ze dan niet gestolen/gefraudeerd hebben in Su?
    Ach, het zal wel een NDP`er zijn.
    Ze wordt beschermd door de allerheilige DDB, dibrie Bouta.

    Het is toch een schande om Surinamer te zijn. Alle teering Surinamers die in de politiek zitten zijn corrupt!!!!!!!!!!


    Maak melding

  8. Niet raar op kijken als didibri ” haar” maakt tot mini ster van politie en justitie. De wereld van de duivel / narcisten is omgekeerd.


    Maak melding

  9. Hoofd Personeelszaken. mag men drie maal raden welke vakbekwaamheidseisen voor het personeel van toepassing zijn.

    Hoe beledig ik mijn gastgever het hardst.


    Maak melding

  10. Wat een enorm dom wijf.
    Aan 1 keer stelen had zij kennelijk niet genoeg.
    En dan te bedenken dat de Chinese overheid de reis had betaald.
    Mag hopen dat zij er flink van langs krijgt.


    Maak melding

  11. @Djonny Leba,

    Misschien staat dat wat jij beweert in de Koran of de Bijbel, maar niet in de Hindoegeschriften en zeker niet in de Veda’s.
    In het Hindoeïsme worden vrouwen juist gezien als dichter staand bij God, omdat ze iets kennen wat mannen niet kennen, nl een ander leven in zich dragen.
    En ach ja, de grootste gierigaards en vernielers waren Rawan en Kans en dat waren mannen.


    Maak melding

  12. De winkelveiligheidsmensen zullen haar gezicht geprogrammeerd hebben in de software en het momet dat de camera haar de tweede dag in beeld kreeg, ging er een alarm af. Hier heb je ook hetzelfde systeem, dat je bij diefstal een jaar lang niet een winkel in mag en direct door de camera wordt herkend, al bij de ingang, denk ik.


    Maak melding

  13. Een Javaanse dame als hoofd van personeelszaken op Biza die gaat jatten in het gastland dat ook nog voor de overtocht zorg draagt. Hoe laag aan de grond moet je dan zijn gezakt. Goed voorbeeld doet volgen, de hele paarse bende zijn geharde criminelen. Maar ja de opperboef heeft het voortdurend over; a no mi (videobeelden spreken het tegendeel) neks ni fout, zand erover, streep eronder….het land stinkt van ellende door toe doen van de paarse ellendelingen.


    Maak melding

  14. Mensen, een dame komt in verleiding en doet hetzelfde wat zoveel blanke dames (van zeer gegoede huizen) dagelijks in Nederlandse winkels doen. En hier wordt dan gedaan alsof het uniek is wat deze Surinaaamse vrouw gedaan heeft. Mensen, huichel toch niet zo sterk.
    Weet je nog die mevrouw Neylie Kroez? Hoeveel miljoenen zij had verduisterd? Oh je weet het niet meer? Dus alles wat blanken doet vergeet je direct? Dan schrijf dan ook niet over anderen.


    Maak melding

  15. Stelen en bedriegen in Su loont maar niet in China, ik ken deze dame persoonijk ze getrouwd met ene mijnheer N, nota bene heeft ze een hoge functie bij een ministerie !
    Na wan sing, soso fufuru mang / uma.

    sari tori

    Jacko


    Maak melding

  16. Als er de mogelijkheid is dat ze voor een paar dagen in Nederland mag verblijven,gaat ze onderduiken.Anders moet haar in Sur.de mogelijkheid geboden zijn om op het kabinet te werken.Ze heeft bewezen dat ze het werk aan kan en er bij te horen.


    Maak melding

  17. Stelen is een natuurlijke attitude. De hele wereldeconomie is gebaseerd op stelen, diefstal en heling.
    Goedkoop her en der inslaan en duur elders verkopen (heling). Of kopiëren en niks betalen aan degenen die het al duizenden jaren lang maakten (diefstal). Twee dingen waar Westerlingen en Chinezen nu erg goed in zijn.


    Maak melding

  18. Het gedrag van de paars verworden dievegge is te verklaren, ddb en Boefdraad roven en bestelen de staatskas en worden duivels paars beschermd. Ieja als ik ben aanhanger van ddb dan zijn bakroe gaat mij ook beschermen. Wahahaahaha deze oerdomme paarse ndper moest beter hebben geweten, dat a no verworden Surboutbabwe, maar het land van de rode draak joe e foeroe. Jammer dat ze haar daar niet hebben opgesloten, jammer. Ze gaat met eervol paars misdadig ontslag met behoud van salaris want wie weet na wang buitenvrouw van een elite ndper die ddb duivels adviezen geeft. Paarse doofpot heeft geen bodem. Wat een mooi land maar een vervloekt paars misdadig volk, al die ndpers. Do ka, wahahahaha soso lafu


    Maak melding

  19. Jammer dat ze niet op you tube is geplaatst of komt het nog, soso lafu deng dong misdadig van aard zijnde domme hebzuchtige ndpers. Wahahaha do ka.


    Maak melding

  20. @Tolly; grapjas….onrechtmatig eigen maken van bezittingen van een ander is strafbaar, ook al ben je zwart. Is die Anne N-I familie van jou….a no mi, geef de schuld maar aan de blanken. Zij hebben diefstal uitgevonden, maar de gevangenissen in Nederland zitten vol met zwarte tuig ( mannen en vrouwen).


    Maak melding

  21. @Touwtjie,

    Ze hebben diefstal uitgevonden en tegelijk ook de straf op diefstal (door anderen) bepaald. Daar zit het hem nou in. Mild voor zichzelf, genadeloos voor anderen.


    Maak melding

  22. @Oom Ludwig van Abrabroki; en ze beweren dat Bouterse 111 komt, in principe zijn ze ervan overtuigd…dus kunt nagaan hoe ernstig er gefraudeerd zal worden. Bij de laatste verkiezingen hebben ze twee miljard Srd uitgegeven. Vraag: Uit wiens zak was dat geld?


    Maak melding

  23. Steenhard de waarheid@
    Jij bent de nieuwe precident van suriname, je bent slim, je weet de vinger op zere plek te leggen, ik begrijp nu het niveau van Surinaams denken, jij gaat echt lekker, heldere kijk op het leven


    Maak melding

  24. L Tolly@
    Leg mij eens van neely Smith kroes
    Die zou miljoenen hebben verduistering, fris mijn geheugen eens op of ben je aan het duim zuigen, pas op wel de waarheid vertellen toch


    Maak melding

  25. @Steenhard de Waarheid; attitude wordt door je socialisatie bepaald. Als in jou visie stelen een natuurlijke attitude is dan was jij al een boef in de baarmoeder van je oprechte moeder. Stelen kan daarom geen natuurlijke attitude zijn. Jij hebt zoals je intussen al gemerkt zult hebben een foute attitude ten aanzien van recht/ onrecht en deugd.


    Maak melding

  26. Regering betreurt voorval personeelschef Biza in China31 Aug, 14:31
    foto

    President Desi Bouterse heeft aan minister Yldiz Pollack-Beighle van Buitenlandse Zaken doorgegeven dat de kwestie van de personeelschef van Binnenlandse Zaken, die sieraden heeft gestolen in China, niet met de mantel der liefde zal worden bedekt. De regering betreurt dit voorval.

    “De nodige sancties zullen volgen en deze moeten dienen als waarschuwing voor eenieder die de kans krijgt om Suriname buiten de grenzen te vertegenwoordigen,” stelt Pollack-Beighle. Na dit voorval is Buitenlandse Zaken genoodzaakt een strengere voorselectie te hanteren voor trainees.

    Bron: Starnieuws, d.d., 31-08-2017

    ddb is door de rechtbank voor drugshandel in Nederland voor 11 gevangenisstraf veroordeeld.

    ddb heeft van de krijgsraad/rechtbank in Suriname een eis van 20 jaar gehad voor de 8 december 1982 moorden in Suriname.

    gewijzigde amnestiewet van 2012, om de 8 december 1982 moordproces stop te zetten

    PG naar huis willen sturen.

    A story gerz a historie foe jopie pengel die minister premier was van Suriname tevens, minister van Algemene Zaken, Binnenlandse Zaken en mini ster van Financiën, die bij een kwestie van geld zaken van hem de pers meedeelde, ik zal de minister van Financiën een brief schrijven om mij hierover heel grondig over te laten informeren, enz. Een en al dezelfde persoon, die voordeed als een andere persoon hem moest informeren omdat hij niet weet wat er zich afspeelde.

    La Storie in de koloniale tijd.

    enz, enz, enz.

    de dief die roept: “ houdt de dief”.

    normen, waarden, principes, wet en recht, grondwet van Suriname,
    Sari (his)tory

    Recht En Waarheid Maken Vrij

    God Zij Met Ons Suriname/rs


    Maak melding

  27. Ai baja. De boeven bende van de ndp is grenzeloos. Zo de baas, Desi zo de ndp aanhangers. Allemaal een grote boeven bende dat internationaal haar criminele daad voorzet.
    Net als baas Desi, wiens coca transport van 16 miljoen weer is mislukt.


    Maak melding

  28. @Mokro,

    Jij begrijpt het tenminste.
    Alles op de aarde was vrij voor gebruik voor alle wezens die erop leefden, totdat enkelen besloten om anderen het gebruik van bepaalde dingen te gaan beletten. Ze moesten iets geven (betalen), pas dan kregen ze bijv. toegang tot de rivier, de weiland enz.
    En zo heeft de ene na de andere maatschappij stelen gelegaliseerd en een natuurlijke attitude ervan gemaakt.
    Dat wat van God is, heeft de elite ingepikt en ze laten anderen blauw betalen ervoor. Bezit van de elite gaat over van generatie op generatie, die van anderen kan zo worden afgepakt. Naturlijke diefstal dus, natuurlijk gemaakt door de elites van alle maatschappijen. Zelfs je regenwater dat je in een tonnetje opvangt, kan worden belast, als ze dat willen. Doe maar iets ertegen dan. Je kunt het niet. Dus ga je het accepterenen alles wat je accepteert verwordt tot een natuurlijke attitude, vroeg of laat en wordt van generatie op generatie doorgegeven totdat er een social reformer komt die weer nieuwe attitudes propageert. Die weer voor een tijdje, voor zolang het duurt, natuurlijk worden.


    Maak melding

  29. Met de 16 miljoen zou Desi 16 parlementariërs omkopen en bouta 3 zou weer regeren met als resultaat een volledig faillissement van su


    Maak melding

  30. @Steenhard Waarheid; beste mijnheer/mevrouw; jou exegese deugt van geen kant. Als ik jou benadering van “stelen is een natuurlijke attitude” slaat nergens op. Nu je de bijbel erbij haalt om jezelf van je ongelijk te overtuigen dan beticht je Eva dat haar natuurlijke drang om te stelen Adam in verlegenheid heeft gebracht en daarmee “zondigen” de normaalste zaak van de wereld is. Wat je verzwijgt is dat bepaalde gedragingen in menselijke handelingen puur te wijten is aan omgevingsfactoren, socialisatie en gelegenheid. Stelen is nimmer apriori een attitude. Die houding wordt gaande weg het socialisatieproces ontwikkelt. Bij lui die stelen is dus sprake van een minder ontwikkelde ethisch besef omdat zij niet geleerd hebben om een onderscheid tussen goed en kwaad te maken. Stelen is geen natuurlijke drang en kan dus nooit goed gepraat worden.


    Maak melding

  31. Stelen kan tot een transgenerationeel maatschappelijk probleem gezien worden. Getuige de president van Suriname. Hij steelt en moord,zijn zonen doen dat ook en zijn veilig opgeborgen. In jou visie is de president van Suriname een geboren dief en massamoordenaar.


    Maak melding

  32. Bij terug komst wordt ze benoemd tot “beleids adviseur op het Kabinet van de President”
    Eis van Sapoen en Chitan, anders verlaten ze de combinatie>
    Deze mensen die op Moersalim,Sapoentje ,Moestadja en Somo lijken op Binnenlandse zaen worden met de dag rijker door steekpenningen aan te nemen voor documenten op CBB en ook bij ROBG.


    Maak melding

  33. Beste @Mokro,

    Je begrijpt het opnieuw heel goed.
    Stelen is niet een natuurlijke (door God ingegeven) drang, maar het wordt door de maatschappij erin geslagen en voelt dan na een tijdje natuurlijk aan.
    Wat is goed en wat is kwaad? De definitie hiervan is in de stelling ‘wat gij niet wilt dat u geschiedt, doet het een ander niet’ te vinden.
    Dus als ik niet wil dat iemand mij een sigaret aanbiedt, dan mag ik een ander die van een sigaretje houdt er geen aanbieden? Want dat zou kwaad zijn.
    Dus in het geval van die mevrouw die sieraden stal: de winkelier had moeten denken, ik wil niet dat mij geschiedt dat ik in de gevangenis moet, dus kan ik die mevrouw ook niet de gevangenis laten insturen. Heeft hij zo gedacht? Nee. Heeft hij dan goed gedaan of kwaad gedaan door haar wel te laten oppakken? De definitie zegt dat hij kwaad heeft gedaan door haar op te laten sluiten. De maatschappij (wet) zegt dat hij goed heeft gedaan. Dus zie je hoe de maatschappij ‘goed’ inslaat in de mens? En het tot iets natuurlijks maakt? Terwijl de wet van goed en kwaad zegt dat die mevrouw laten opsluiten slecht was?

    M.a.w., goed en kwaad, eerlijk en oneerlijk werken ALLEEN als iedereen HETZELDE denkt. En om dat te bereiken moet je mensen flink manipuleren en de regels erin slaan. Anders gaan mensen dingen doen die van nature in hen opkomt en niet de dingen doen die de maatschappij van ze eist.
    En hier ook ligt de stress die de huidige maatschappij kent. Mensen moeten veels te vaak dingen doen tegen hun natuur in, maar wat de maatschappij in ze heeft gestampt of probeert in te stampen. En zo ontstaan innerlijke conflicten en dus stress.


    Maak melding

  34. Touwtjie

    @Tolly; grapjas….onrechtmatig eigen maken van bezittingen van een ander is strafbaar, ook al ben je zwart. Is die Anne N-I familie van jou….a no mi, geef de schuld maar aan de blanken. Zij hebben diefstal uitgevonden, maar de gevangenissen in Nederland zitten vol met zwarte tuig ( mannen en vrouwen).”

    Heelaas voor jou die mevrouw is een Javaanse, haar baas is een overgelopen Javaan die Miniter is op Buza.

    Ze weet dat er gejat wordt door de hoge peiten

    volgens mij was ze ff vergenten dat ze in China zit!!!


    Maak melding

  35. @Steenhard de Waarheid; m.i gaat de discussie niet alleen om wat volwassen individu ethisch moreel achtbaar vindt, maar ook om normen en waarden. Daarnaast gaat het om respect aan de gangbare maatschappelijke normen en waarden,die samenleving met elkaar afgesproken heeft en dat ook in goed fatsoen met elkaar naleeft. De codificatie van hoe we met elkaar omgaan wordt in de mainstream gedachten gerespecteerd. Je zou kunnen zeggen dat de onderhavige mevr waar het om gaat, het beter had moeten eten. Zij vertegenwoordigd een natie bij een bevriende natie. In dit geval praten we niet over een kind van 3 jaar dat een ” hebbe dingetje” uit een winkel pakt. In de onderhavige casus gaat het om een mevrouw in de functie van hoofd personeelszaken bij het ministerie van Buitenlandse Zaken.En juist deze persoon ziet kans om een onrechtmatige daad te plegen. Deze handeling heet in het wetboek van strafrecht, diefstal. In de codificatie staat helder omschreven wat het inhoud en welk genoegdoening er tegenover staat. De filosofische kant van dezelfde casus is of deze mevrouw het normbesef van goed en kwaad (slecht). Blijkens wat nu bekend en waarop de president van Suriname op gereageerd heeft omhelst de conclusie dat deze mevrouw een strafbare handeling in een bevriende natie bewijsbaar gepleegd heeft waartegen in ieder geval een strafrechtelijk procedure geoorloofd is. De strafmaat is aan de rechter. Terugkomend om jou verwarring tussen commonsense en sense; is het antwoord, een bekrompen geest als dat van de mevrouw waar het om te dien is, een aangeleerd gedrag heeft. Niet uit nood, immers ze zou het kunnen permitteren gezien haar ambt, maar een bewust gekozen verkeerde handeling. En als je het nog gaat ontkennen en pas dan toegeven als beeldmateriaal getoond wordt dan is de spelregel dat je niet uit een winkel uitstapt zonder te betalen scancioneerbaar. En dat is precies wat de eigenaar gedaan heeft. En dit laatste hebben we met elkaar afgesproken. Dat wat de mevrouw gedaan heeft niet.


    Maak melding

  36. Ha ha. . De corruptieve vulkaan staat op springen en begint zich te ontladen. Pas op voor het vuur en de alles verschroeiende lava dat volgt. Wie tien schone vingers heeft zal misschien ontkomen.


    Maak melding

  37. OOOOHHHHH !!!! vandaar die Drumband van de NDP op zanderij , ( LA GAZZA LADRA …. De stelende Ekster ) werd met een Drumband van de NDP binnen gehaald , ze heeft haar theorieën die ze heeft geleerd bij de eerste rooftocht met succes bekroond , maar helaas is elke berekening geen ontvangst La Gazza Ladra werd betrapt .. maar!!!! bevolking van Suriname NEKS NO FOUT toch??
    met deze 3 nutteloze woorden van Ayathola Bouta wordt het moraal van het Surinaams volk verwezen richting beerput , en trieste zaak !!! een Surinamers in het buitenland zal de stempel krijgen van “ik ben Gerrit en ik steel als de Raven” Deze Regering heeft Suriname en de Surinamers een zwarte vlek op de kaart gegeven ..
    toch wil ik de stelende Ekster iets geven om naar te kijken , we gaan richting Venezuela daar is een bekende Dirigent die naar de naam luistert Gustavo Dudamel , deze man doet er alles aan om het Moraal van zijn land hoog te houden .
    klik maar op deze link hij dirigeert La gazza ladra .. de stelende Ekster
    https://www.youtube.com/watch?v=3MIbDR1QRHs


    Maak melding

  38. @Steenhard de Waarheid

    Je praat onzin met je “Alles op de aarde was vrij voor gebruik voor alle wezens die erop leefden, totdat enkelen besloten om anderen het gebruik van bepaalde dingen te gaan beletten. ”

    Zelfs een vogel die zijn nest verdedigd geeft blijk van het begrip bezit. In de samenleving is het concept van bezit essentieel voor ontwikkeling. Wie grond geschikt maakt voor bewerking en zaait wil ook zelf van de vruchten van zijn arbeid genieten.
    Er is zelfs een begrip dat in meerdere wetenschappen gebruikt wordt voor het gedrag van iets of iemand die profiteert van de energie die anderen er in gestopt hebben.

    EEN PARACIET !!


    Maak melding

  39. @Steenhard de Waarheid

    Ook je verhaal bij “Alles op de aarde was vrij voor gebruik voor alle wezens die erop leefden, totdat enkelen besloten om anderen het gebruik van bepaalde dingen te gaan beletten. ” in inconsistent en een voorbeeld van schaamteloos gedraai.

    Immers het is niet door een actie van de winkelier dat de vrouw in de gevangenis komt maar door de actie van de vrouw zelf. De winkelier draagt geen verantwoordelijkheid voor haar actie.
    Het systeem van geformaliseerde normen en waarde dat de beschaafde mens typeert en tot uiting komt in wetten die door de rechters worden toegepast bepaald verder dat het niet de winkelier is die over een rechtvaardige straf (of onbestraft laten) beslist maar dat de onafhankelijke rechter dit doet.

    Het feit dat jij deze consistente benadering niet kon maken en in plaats daarvan met een inconsistente kronkel komt zegt veel over jou en gelukkig weinig over het sociale bouwwerk als zodanig. Een bouwwerk dat gelukkig sterk genoeg is om zich te weren tegen de onzin waarin jou kronkels resulteren.


    Maak melding

  40. Van een vriend gehoord !!
    Enkele jaren geleden ook een Javaan die belast was met ITC, fraduerde steeds met aankopen en goederen!!
    Door de vrouwelijke Directeur(met haren op haar tanden), is hij onmiddelijk ontslagen. Intussen al enkele jaren rusig weer benoemd door mensen die op Somo en Sapoen lijken, in een goed betaalde functie bij de overheid.Zijn naam is te traceren bij medewerkers van Planbureau !!


    Maak melding

  41. Mae beng krassi foe foeroe dati a no beng denki a gevolg. Wang lesi no beng sari….ma toch deng Snesie bong tjies ing want a camera sori soema na a foervrouw, NDPER.


    Maak melding

  42. Vrouw Annie is terug in ons land. Sapoen had haar als gevolg van gebrek aan een beetje HVB kader gevraagd om haar rattenvlees warung te verruilen voor een post op Binnenlandse zaken als personeelschef. Zij moest daar ervoor zorg dragen dat alleen mensen die op haar lijken werden binnen gehaald als ambtenaar. De opleiding die zij van haar mae had gehad, nl kukru wroko was genoeg als referentie om de functie als onderdirecteur op het Ministerie van Binnenlandse Zaken te bekleden. Echter had vrouw Annie altijd al een voorliefde voor alles wat blinkt. Je begrijpt dat ze vanuit haar stand het altijd had moeten doen met double dus haar ogen werden groot wanneer ze bling bling zag. Normen en waarden leer je niet in een kukru, hooguit saoto en pitjel maken. Vrouw Annie kan nu terug in haar warung.


    Maak melding

  43. ALOHA mi Mae. INCREDIBLE……Wat bezielde die Mae toch.
    Moest ze met zo,n Hoge Functie helemaal in China boefie
    spelen. Is ze soms een familie van Pae Somo. Aay Pae, leer die mensen van je goede en nette dingen te doen in de Maatschappij. Vooral in vreemde landen.SARI TORI!!!!!!


    Maak melding

  44. @Neus,

    Diefstal wordt veroorzaakt doordat de een iets wel kan betalen en de ander niet. Maar wie zegt dat de behoefte bij degene met minder geld ook minder is? Beiden hebben dezelfde natuurlijke behoefte, alleen de maatschappij bepaalt dat de een (met geld) het wel mag hebben en de ander niet. Probeer dan maar de natuurlijke behoefte te temmen. Ze proberen het wel, door je te hersenspoelen dat als je geen geld heb, je ook geen behoeftes moet inperken, maar dat is makkelijker gezegd dan gedaan. Als dat zo makkelijk en natuurlijk zou zijn, dan zouden de rijken ook genoegen nemen met wat ze al hebben en niet streven naar meer, meer en nog meer, waardoor er zoveel tekorten ontstaan voor alle anderen. Dus je ziet, het is de maatschappij die een tweede natuur in de mensen probeert te enforcen.


    Maak melding

  45. Inmiddels is bekend dat la Gazza ladra ( de stelende Ekster) nog steeds door de Chinezen in een kooitje logeert…. Om in Muziek termen te blijven. Is onze trotse parlementariër gepromoveerd tot. Eerste Celliste in het huis van bewaring in China … Traditie getrouw zal het bos hier voor boeten… De Chinezen mogen nog meer bomen vellen alleen om deze misbaksel vrij te krijgen… Alhoewel ze nog in haar kooitje in China zit, loopt haar salaris door plus. De extra over uren ..winti waai a kondre nanga a busie e Pai..het is triest in onze swietie Sranan. En nu komt het… De komende verkiezingen is een ijkpunt van de I Q. Van de Surinamers. We wachten het af .
    Groetjes van Maxi fu opo kawna sabiman fu liba.


    Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.