Vanaf september generaal pardon voor illegalen in Suriname

18

PARAMARIBO, 29 aug – Het generaal pardon voor illegaal in Suriname verblijvende buitenlanders gaat per september in. Dit zegt minster Ferdinand Welzijn die waarneemt op Justitie & Politie. Het pardon maakt deel uit van de strijd tegen mensenhandel. De aanvangsdatum moest worden uitgesteld. Gepland was om in juli al te beginnen met het registreren en in gang zetten van de legalisering.

Daar moest dus van af worden gezien. Het generaal pardon is “vanwege administratieve zaken niet doorgegaan. En er waren andere prioriteiten, zoals de begrotingsbehandeling”, zegt Welzijn tegenover de Ware Tijd. Intussen is de draad weer opgepakt en verwacht wordt dat per vier september definitief kan worden aangevangen. Het generaal pardon geldt voor alle buitenlanders die ooit legaal binnen kwamen.

Door het verlopen van hun verblijfsvergunning, zijn zij nu in de illegaliteit belandt. De registratie wordt nu voorbereid. “Het zal er zeker toe bijdragen dat mensenhandel wordt voorkomen, omdat slachtoffers eventueel zichtbaar zullen worden”, aldus Welzijn. De Amerikaanse autoriteiten zeggen dat Suriname opschiet met het bestrijden van mensenhandel. Toch moet er nog veel gedaan worden.


18 REACTIES

 1. Hoezo,heb jij dan geen paspoort en waarom Holland erbij halen?Het heeft toch echt niks met Holland te maken. Nog meer monden om te voeden en nog meer stemmen voor de boeven bende NDP.


  Maak melding

 2. Sabato franse@
  Als je weet waar je over praat doe je er goed aan te zwijgen.
  Generaalpardon voor alle illegale buiten landers in sur hoeveel zijn dat er 1-of alle twee grapje, bij die Hollanders praat je over 10.000
  Of meer mensen, Die allemaal een huis krijgen een uitkering en verzekerd zijn, dat is nog al een verschil


  Maak melding

 3. Volk van Suriname Gefeliciteerd! Het gesjoemel, omkoping, steekpenningenen andere corrupte praktijken bij bureau verblijfsvergunningen wordt gelegaliseerd!
  Bedankt Welzijn!
  what is next?


  Maak melding

 4. @ saboto, Nederland heeft dit enkele jaren geleden ook eens gedaan met als resultaat 75.000 legalisaties.
  Eens mens is niet illegaal het is wetgeving die dit zo maakt.


  Maak melding

 5. @ Jou Koe,
  Je hebt het door !! Bauta na wan strateeg; zeker de adviseurs van de redi musoe’s van, VHP, NPS,SPA en Pl !!!, die hem dit advies hebben gegeven; a-kil-e-wien-a-verkiezing in 2020 !!
  NPS e-srebie, “slaap kindje slaap, daarbuiten loert de vos” !!,en gaat heen met jouw achterban !!

  Er komt een Hatiaan in onze DNA als DNA-lid, de man die zich nu opwerpt als woorwoorder en belangen behartiging van de Hatianen.
  De Somaliers zijn ook in aantocht als vluchtelingen .Zij krijgen een woning in Miesieka-Dubai !!

  O soto “ka” Welzijn e-taki” dat hiermee de mensenhandel wordt bestreden ! Nu zullen ze meer mensen smokkelen naar Suriname !!!
  Misschien is RobG, de tussenpersoon in Blanda !!


  Maak melding

 6. @ saboto, ik denk eerder dat Suriname het heeft overgenomen van Nederland, net als die voedselbank.

  Er is wel een verschil tussen deze twee landen.

  =In Nederland zijn er voorzieningen zoals een woning voor het gezin, scholing, medische zorg etc. Alles wordt gelijk in kaart gebracht en de mensen worden begeleid.

  =In Suriname krijg je wel een verblijfsvergunning, maar dan is de overheid wel klaar met jou, Je moet het verder maar zelfs gaan uitzoeken hoe verder.

  Ik ben benieuwd of dit niet een politieke stunt is, dit omdat de duizenden Haïtianen ook legaal Suriname zijn binnengekomen en nu illegaal in het land zijn.
  De stemmen moeten in 2020 gehaald worden.


  Maak melding

 7. @@Bang, lees hier die tekst:::::::::::::::::

  Criminelen beroven 13 personen in recreatieoord

  = =Twee criminelen hebben maandag op klaarlichte dag een beroving gepleegd in een recreatieoord te Zanderij. Dertien personen zijn door hen beroofd. Zij moesten hun bezittingen afstaan.

  De mannen waren gewapend met een vuistvuurwapen en een jachtgeweer met afgezaagde loop en een houwer. De slachtoffers kregen de schrik van hun leven toen de indringers op hen afkwamen. Zij hebben zich niet verzet.

  Starnieuws verneemt dat de criminelen geld, mobiele telefoons en sieraden van de slachtoffers buit hebben gemaakt. Er zijn nog geen aanhoudingen verricht.


  Maak melding

 8. Ndpers zijn de allerdomste mensen onder het volk en hun afgod ddb de grootste moordenaar sinds 1980. Vervloekt zijn die ndpers, want door te stemmen op een onberechte moordenaar verdienen ze de steeds verder om zich heen grijpende paarse misdaadvlek.


  Maak melding

 9. Goed nieuws..!

  Haïtianen welkom..!
  Jullie werken ten minste hard en jullie zijn loyaal.

  Brazilianen mogen nu ook lekker doorgaan met Goud delven en bij mogen ze belasting betalen.

  Mijn uitdaging is om m’n vermogen te verhogen naar 2 miljard.

  Bouta bedankt weer..!


  Maak melding

 10. Suriname moet deal sluiten met Dominicaanse Republiek. Zij nemen het land Haïti over met annexatie en wij nemen die 8 miljoen mensen over die ze niet willen hebben (voor 8 miljard $).


  Maak melding

 11. @ Sabato.

  In 2007 kregen ongeveer 28.000 mensen, die tot dan toe illegaal in Nederland verbleven, dankzij het generaal pardon een verblijfsvergunning.


  Maak melding

 12. in principe zou ik humaan gezien geen bezwaar tegen hebben. Maarr aangezien haitianen tegenwoordig negatief in beeld komen. roven, zware vodoo praktijken ed. zeg ik jammer.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.